0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και θα συμφωνήσω με τον Paterdemon. Δεν τρέφω ψευδαισθήσεις και ούτε κοιτάω να πιάσω την 'καλή' εκεί. Γη της επαγγελίας πιά δεν νομίζω να υπάρχει (παλιά έμενα βόρειο Καναδά και ήμουν πολυ χαρούμενος, αλλά δεν αντέχω το κρύο πια) Απλά μια ήρεμη ζωή θέλω, χωρίς πολύ άγχος και με ελεύθερο χρόνο. Άσχέτως του τρόπου που ζω, τα γούστα μου είναι απλά και ανεξοδα (με εξαίρεση τα ταξίδια) και μου αρέσει η λιτή ζωή (α ρε και να καθομουν κάθε απόγευμα να τζαμάρω στην κιθάρα μου...). Παρόμοια πράγματα θέλει και η γυναίκα μου. Σε καμία περίπτωση δεν θα φεύγαμε για εκεί αν δεν υπήρχε μια καβάτζα για αρκετά χρόνια. Απλά αισθάνομαι με το ένα πόδι σε μια βάρκα και το άλλο στην άλλη, και φοβάμαι μην ανοίξουν, χεχε. Το να πάω μόνιμα εκεί είναι σχεδόν αποφασισμένο, αλλά παλέυω να καταλάβω πότε είναι η καλύτερη χρονική στιγμή για εμένα, γιατί και την καριέρα μου εδώ θα αφήσω κλπ και πάω πιθανότατα σε one way ζωή για την οποία αισθάνομαι μεν έτοιμος, αλλά...
Έχουμε μεγάλη έκταση γης στην Ταιλάνδη, ένα πολύ όμορφο σπίτι και μπορώ να αραξω και να χαλάω μόνο 100-150 Ευρώ το μήνα (ήδη η γη παρέχει σχεδόν τα πάντα από τροφή). Θα πάρω και ένα Ροτβάιλερ που το έχω όνειρο και θα το εκπαιδεύσω. VS
"Έχουμε μεγάλη έκταση γης στην Ταιλάνδη, ένα πολύ όμορφο σπίτι και μπορώ να αραξω και να χαλάω μόνο 100-150 Ευρώ το μήνα (ήδη η γη παρέχει σχεδόν τα πάντα από τροφή). Θα πάρω και ένα Ροτβάιλερ που το έχω όνειρο και θα το εκπαιδεύσω.'' Ωραια ακουγονται αυτα.Το θεμα ειναι αλλου και δεν αναφερομαι στο φιλο,αλλα γενικα για ολους εμας που σκεφτομαστε <<να την κανουμε>>.Εστω οτι εχεις σπιτι εκει,τον κηπο σου,τα ζωα σου οι απαιτησεις σου ειναι ελαχιστες και καλυπτονται με 200υρω το μηνα,κατι εφικτο αν ζησεις στο βορρα.Τα 200 αυτα ευρω προφανως θα προερχονται απο καποια πηγη στην Ελλαδα.Μεχρι τωρα καλα.Εχεις παρατησει δουλεια για να πας εκει που σημαινει οτι για το Ελληνικο κρατος παυεις να υπαρχεις.Αν τωρα το μονο σου εισοδημα ειναι αυτα τα 200ευρω,στην περιπτωση που παθεις κατι,ατυχημα,αρρωστεια τι γινεται?Και μην μου πει καποιος οτι και δω χαμενος εισαι,το συστημα υγειας κλπ. γιατι δεν υπαρχει συγκριση.Εστω εδω θα ταλαιπωρηθεις,θα χωσεις κανα φακελακι στα λαμογια,αλλα κατι θα γινει.Εκει αν δεν εχεις <<πακετο>> να πας σε ιδιωτικο νοσοκομειο απλα <<τον ηπιες>>για να μην πω κατι πιο βαρυ.Οποτε το συμπερασμα ειναι κατα την ταπεινη μου γνωμη:Ωραια η Ταυλανδη,αλλα να υπαρχει κατι εδω που να τροφοδοτει το εκει,η μια καλη,πετυχημενη επιχειρηση εκει ωστε να ειναι παραδεισος και οταν περασουν τα χρονια και ερθουν και οι στραβες.Αλλιως υπομονη μεχρι τη συνταξη...
Οι περισσοτεροι που εχουν-η νομιζουν οτι εχουν-επιχειρηση στην Ταυλανδη φυτοζωουν,βρισκονται μεταξυ φθορας και αφθαρσιας,εχουν φαει οτι ειχαν στη χωρα τους και δεν τους εχει μεινει τιποτα.Συνηθως η επιχειρηση περιοριζεται σε καποιο παρακμιακο <<κωλομπαρο>> η ενα τελειωμενο cafe-restaurant-bar-free pool,με εσοδα ισα να βγαινει το νοικι και ενα πιατο ρυζι.Υπαρχουν βεβαια αρκετοι φαρανγκ-οχι πολυεθνικες-που πετυχαν στην ταυλανδη περισσοτερα απ'οτι στη χωρα τους.Γνωριζω αρκετους απο αυτους,οι περισσοτεροι Ιταλοι στο Σαμουι,αλλα και Σουηδους στο Πουκετ και το Τσιανγ Μαι.Οι Ιταλοι βεβαια ειναι μακραν απο τους αλλους σε οτι εχει να κανει με την εστιαση.Πατριωτη μας να εχει <<πιασει την καλη>>δεν εχω γνωρισει ακομη.Προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι οποιος αποφασισει να κανει το μεγαλο βημα,για να μην φτασει στο σημειο και μισησει οσο τιποτε αλλο την Ταυλανδη ,να εχει εκτος απο το κεφαλαιο που θα επενδυσει εκει και ενα ποσο ωστε να μπορει να καλυψει εξοδα για 6 μηνες τουλαχιστον.Ακομη καλυτερα αν υπαρχει και καποιο εισοδημα απο εδω.Αλλιως με επενδυσεις οριακες,τυπου πουλαω μηχανακι,αυτοκινητο εχω και κατι ψιλα στην τραπεζα,παραιτουμαι απο δουλεια και παω να ζησω το ονειρο μου συνηθως η καταληξη ειναι εφιαλτης.
Εχει απολυτο δικιο ο αργυρηs !!!! και το λεει ενα ατομο που ειναι απο τουs ποιο παλιουs στην ταιλανδη!!!!! μην λεμε και οτι θελουμε και μην τα ισοπεδονουμε ολα!!!!!!