0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συνεταίρο για το κλειδαράδικο θέλεις?
καποιος φιλος μου ειπε οτι μπορεις αν εισαι παντρεμενος με ταυλανδη να παρεις βιζα με την διαφορα οτι θα πρεπει να εχεις λογαριασμο εκει με 10.000 δολαρια.Κατα ποσο ισχυει αυτο; κ αν ισχυει πως μπορω να το κανω αφου οταν πηγα σε ενα υποκαταστημα της κασικορν να ανοιξω λογαριασμο στο ονομα μου,μου ειπαν οτι θα πρεπει να εχω αδεια εργασιας.Σχετικα τωρα με τον παραπανω φιλο.Ειναι δυσκολη η ευρεση εργασιας στην Ταυλανδη αφου υπαρχει μια λιστα με ενα σωρο επαγγελματα που απαγορευεται να κανει ενας ξενος.Επισης εχω την εντυπωση πως αν παρεις αδεια εργασιας δεν ισχυει για ολα τα επαγγελματα αλλα μονο γι αυτο που θα δηλωσεις πως θελεις να κανεις.Μπορει ομως ενας ξενος να δουλευει σε μια επιχηρηση ως μανατζερ οπου εκει δεν χρειαζεται αδεια εργασιας για την συγκεκριμενη θεση,αν ομως τον τσακωσει η αρμοδια υπηρεσια να δουλευει μεσα τοτε εχει σοβαρες κυρωσεις.Πχ αν ειναι μανατζερ σε ενα γυμναστηριο,αν τον βρουν να δουλευει μεσα κανοντας τον γυμναστη για παραδειγμα,τοτε θα εχει προβλημα .καπως ετσι.Βγαζω συμπερασμα οτι το πραγμα θελει καλο δικηγορο γιατι υπαρχουν πολλοι νομοι οι οποιοι εχουν πολλα παραθυρακια κ ρευστοτητα αναλογα με την καθε κυβερνηση.Τελος μου προκαλει μια σχετικη δυσφορια κ με κανει να νιωθω σαν να εχω αδεια αποτην φυλακη ενα πραγμα οταν θα πρεπει καθε 3μηνο να πηγαινω στο γραφειο μεταναστευσης να επικυρωνω την ετησια βιζα μου για οποιον λογο κ αν την εχω παρει.Ακομα κ σε σχολειο που σου μαθαινει την γλωσσα να γραφτεις κ να παιρνεις καθε χρονο ετησια βιζα,θα πρεπει την 1η φορα να βγεις απο τα συνορα κ να πας σε καποια πρεσβεια της ταυλανδης να παρεις την 3μηνη σπουδαστικη βιζα κ μετα καθε 3 μηνες να την ανανεωνεις στο γραφειο μεταναστευσης στην ταυλανδη μεχρι να τελειωσει η σχολικη χρονια.Επισης με την σπουδαστικη βιζα δεν εχεις δικαιωμα εξοδου απο την χωρα κ αν θελησεις για καποιον λογο πχ να πας στην Ελλαδα για καποιες μερες(πεθανε καποιος δικο σου βρε αδερφε,η κατι εγινε)τοτε χανεις την βιζα αυτη κ πρεπει φτου κ απο την αρχη.Δηλ αντε πληρωνε παλι διδακτρα κ τρεχε...βρισκω πολυ δυσκολο το συστημα αλλα δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα σε αυτη την ζωη ;-)