0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
καποιος φιλος μου ειπε οτι μπορεις αν εισαι παντρεμενος με ταυλανδη να παρεις βιζα με την διαφορα οτι θα πρεπει να εχεις λογαριασμο εκει με 10.000 δολαρια.Κατα ποσο ισχυει αυτο; κ αν ισχυει πως μπορω να το κανω αφου οταν πηγα σε ενα υποκαταστημα της κασικορν να ανοιξω λογαριασμο στο ονομα μου,μου ειπαν οτι θα πρεπει να εχω αδεια εργασιας.Σχετικα τωρα με τον παραπανω φιλο.Ειναι δυσκολη η ευρεση εργασιας στην Ταυλανδη αφου υπαρχει μια λιστα με ενα σωρο επαγγελματα που απαγορευεται να κανει ενας ξενος.Επισης εχω την εντυπωση πως αν παρεις αδεια εργασιας δεν ισχυει για ολα τα επαγγελματα αλλα μονο γι αυτο που θα δηλωσεις πως θελεις να κανεις.Μπορει ομως ενας ξενος να δουλευει σε μια επιχηρηση ως μανατζερ οπου εκει δεν χρειαζεται αδεια εργασιας για την συγκεκριμενη θεση,αν ομως τον τσακωσει η αρμοδια υπηρεσια να δουλευει μεσα τοτε εχει σοβαρες κυρωσεις.Πχ αν ειναι μανατζερ σε ενα γυμναστηριο,αν τον βρουν να δουλευει μεσα κανοντας τον γυμναστη για παραδειγμα,τοτε θα εχει προβλημα .καπως ετσι.Βγαζω συμπερασμα οτι το πραγμα θελει καλο δικηγορο γιατι υπαρχουν πολλοι νομοι οι οποιοι εχουν πολλα παραθυρακια κ ρευστοτητα αναλογα με την καθε κυβερνηση.Τελος μου προκαλει μια σχετικη δυσφορια κ με κανει να νιωθω σαν να εχω αδεια αποτην φυλακη ενα πραγμα οταν θα πρεπει καθε 3μηνο να πηγαινω στο γραφειο μεταναστευσης να επικυρωνω την ετησια βιζα μου για οποιον λογο κ αν την εχω παρει.Ακομα κ σε σχολειο που σου μαθαινει την γλωσσα να γραφτεις κ να παιρνεις καθε χρονο ετησια βιζα,θα πρεπει την 1η φορα να βγεις απο τα συνορα κ να πας σε καποια πρεσβεια της ταυλανδης να παρεις την 3μηνη σπουδαστικη βιζα κ μετα καθε 3 μηνες να την ανανεωνεις στο γραφειο μεταναστευσης στην ταυλανδη μεχρι να τελειωσει η σχολικη χρονια.Επισης με την σπουδαστικη βιζα δεν εχεις δικαιωμα εξοδου απο την χωρα κ αν θελησεις για καποιον λογο πχ να πας στην Ελλαδα για καποιες μερες(πεθανε καποιος δικο σου βρε αδερφε,η κατι εγινε)τοτε χανεις την βιζα αυτη κ πρεπει φτου κ απο την αρχη.Δηλ αντε πληρωνε παλι διδακτρα κ τρεχε...βρισκω πολυ δυσκολο το συστημα αλλα δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα σε αυτη την ζωη ;-)
Καλησπέρα παιδιά και συγχαρητηρια για την πολύ καλή δουλειά που κάνετε...Το θέμα μου είναι σχετικά απλό και κοινό: θέλουμε με το αγόρι μου να φύγουμε να πάμε να ζήσουμε στο phi-phi!!!Πρώτα θα πάμε σαν τουρίστες εννοείτε!αλλά θα θέλαμε να μάθουμε ότι πληροφορία χρειαστεί να ξέρουμε σχετικά με τη δουλειά εκεί (σκεφτόμαστε για κάτι δικό μας στο μέλλον), τιμές σπιτιών για ενοικιο, επιχειρηματικότητα κτλΚάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη Σας ευχαριστώ εκ τον προτέρωνΈφη
Γεια σε όλους και καλώς σας βρήκα!!!Εδώ και λίγο καιρό έχω πάρει κάποιες σημαντικές αποφάσεις στη ζωή μου και θα ήθελα να τις μοιραστώ μαζί σας με την ελπίδα να μου πείτε κάποιες απόψεις σας όσον αφορά στην Ταϊλάνδη.1) τι τιμές έχουν τα φρούτα και τα λαχανικά στην Ταϊλάνδη (Ko Lanta ή κάτι παρόμοιο στην επαρχία);2) τι άλλα έξοδα θα πρέπει να υπολογίζω για διαμονή περίπου 6 μηνών ή και παραπάνω όσον αφορά ανανεώσεις visa ή μια αναγκαστική επίσκεψη σε γιατρό για κανά σπασμένο πόδι πχ;3) θα πρέπει να έχω βγάλει και εισητήριο επιστροφής για να μου δώσουν visa;4) ποιό είναι το συνολικό κόστος για το πήγαινε-έλα ή μόνο το πήγαινε μαζί με τη visa;5) σε περίπτωση που την παλέψω και μου αρέσει και θέλω να μείνω μπορώ να το κάνω με συνεχείς ανανεώσεις της visa μέχρι να με ερωτευτεί κανά θηλυκό και να θέλει να με παντρευτεί (αν και αμφίβολο με το πρωτόγονο στυλ ζωής που θέλω να ακολουθήσω);;;6) καμία άλλη ερώτηση που θα έπρεπε να κάνω και μου διαφεύγει;;;
για να minis μόνιμα ται πρέπει να παντρευτείς oποσδιποτε" ταϊλανδέζα ?thai.gr team
Καλησπέρα από Μπανγκόκ.Θα ήθελα να πληροφορήσω όσους ενδιαφερονται να μετακομήσουν στην Ταυλάνδη, και να στείλουν τα υπαρχοντα τους εδώ , με μεταφορική, εφ΄όσον έιναι παντρεμένοι με Ταυλανδή κοπέλα να κάνουν όλη τη διαδικασία στο όνομα της γυναίκας τους. Ετσί ωστε όταν τα υπαρχοντα τους φτάσουν στην Ταυλανδη να είναι Duty-Free. Διότι η Ταυλάνδη είναι από τις χωρες που επιβάλει δασμους σε κάποια μεταχειρισμένα προσωπικα είδη. Αν τώρα κάποιος έλληνας τα στέιλει στο όνομα του και έχει στη διαθεσή του Non-immigrand Visa και έχει ηλεκτρικές συσκευες. Τότε μόνο μία θα έιναι duty-free.
Η μετάφραση σου δεν είναι ακριβής