0 μέλη και 10 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Φιλε Ρ-ΥΑΙ η παραπανω βιζα (τυπος Ο ετησια,χωρις εξασφαλιση δικαιωματος προς εργασια)που βλεπεις ειναι αυτη που ανανεωνω τα 3 τελευταια χρονια οντας παντρεμενος με ταιλανδη .πραγματι χρειαζεσαι να εχεις ενα εισοδημα της ταξης των 40.000 Μπαχτ μηνιαιως Η ΕΣΥ η Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΣΟΥ (ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΣΥ!! μη ξεχνας εισαι παντρεμενος) ή ετησιο εισοδημα ταξης 400.000 μπαχτ το οποιο εφ"οσον εισαι παντρεμενος με ταιλανδη μπορει να σε προσθεσει στην οικογενειακη της μεριδα στο κατα τοπου σχετικο γραφειο του δημου που ειναι το σπιτι της κι"εσυ πλεον να μπορεις ν"ανοιξεις λογαριασμο προσωπικο σε οιαδηποτε τραπεζα στη ΤΑΙΛΑΝΔΗ.Αν επιλεξεις αυτο το τροπο (που δεν ειναι ο μοναδικος) δε χρειαζεται απ"οπου κι"αν μενεις στη ΤΑΙΛΑΝΔΗ να επιβαρυνεσαι με ταξιδι στη πρεσβεια μας στη πρωτευουσα για να επιβεβαιωσει το εισοδημα σου( αυτο τουλαχιστον κανω εγω & γλυτωνω ταξιδι.καθυστερησεις,εξοδα,μεταφρασεις.κτλ.ΠΡΟΣΟΧΗ!! το ετησιο εισοδημα των 400.000 μπαχτ πρεπει να συνοδευεται απο χαρτι πιστοποιησης απο την εκαστοτε τραπεζα που θα διαβεβαιωνει :οτι το συγκεκριμενο ποσο βρισκεται ανεπαφο στη τραπεζα τουλαχιστον 3 μηνες προ αιτησης (αυτο σημαινει οτι τους τελευταιους 3 μηνες το ποσο δεν επεσε ποτε κατω απο τις 400.000 και ποτε δε συμπληρωθηκε για να τις φτασει!!στο συγκεκριμενο παντα διαστημα που προανεφερα) οπως αντιστοιχα αν διαλεξεις τη πιστοποιηση μεσω μηνιαιου εισοδηματος δε πρεπει σε κανενα μηνα απο της μισθοδοσιες του τελευταιου ετους να φαινεται μισθοδοτικος λογαριασμος Π.Χ 39.000 μπαχτ εστω κι"αν τους υπολοιπους μηνες εμφανιζεις Π.Χ 100.000 μπαχτ. Για να ξεκινησεις λοιπον τη διαδικασια εκδοσης ετησιας ΒΙΖΑ πρεπει απαραιτητος εκ των προτερων να εισαι κατοχος της τριμηνης λογω γαμου βιζας και αυτο μονο για τη πρωτη φορα που θα αιτηθεις την ετησια.ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΕΦ'ΟΣΟΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ και δε μεινατε μονο στο παρτι του γαμου μεταξυ συγγενων για να κανω και λιγο χιουμορ...Ακουσες επισης οτι υπαρχει μια λιστα μ'επαγγελματα που δε μπορει να δραστηριοποιηθει ενας ξενος.Αν εννοεις να δουλεψει στο δημοσιο η να ειναι κατα 51% και ανω ιδιοκτητης επιχειρησης το γνωριζω αλλα κανεις δεν θα αποτρεψει την ΝΟΜΙΜΗ ενασχοληση σου σ"οποιοδηποτε επαγγελμα επιλεξεις να κανεις,και σαφως θα πρεπει να επιλεξεις/δηλωσεις χωρις να εισαι αοριστος (κατ'εμε λογικοτατο).Προσεξε σε παρακαλω προσεκτικα τη φωτογραφια που επι σκοπο ποσταρισα.Οντως θα πρεπει καθε 3μηνο να παρουσιαζεσαι στο οικειο γραφειο μεταναστευσης με τη λογικη οχι της επικυρωσης οπως λες αλλα της μη εξοδου σου απο το βασιλειο σ'αυτο το διαστημα χωρις την εκ των προτερων ενημερωση του προαναφερθεντος γραφειου...κι'εκει θα μου επιτρεψεις να σε διορθοσω αυτη η επισκεψη ειναι ο λογος για να μη χασεις τη βιζα σου που οπως εγω λογω επαγγελματος μπαινοβγαινω πολλαπλες φορες ετησιως στο βασιλειο χωρις βεβαια ποτε να εχω υποστει κυρωσεις η να εχω απωλεσει το δικαιωμα της ετησιας αδειας μου.Θα συμφωνησω απολυτα στο οτι υπαρχουν παραθυρακια και οτι οι αστυνομικοι λαδωνονται ανεξαιρετως πληρωσης συνθηκων εκδοσης κι'οχι μονο...κι"εκει σ'αυτη τη δυσκολια του συστηματος που επιτυχως αναφερεις ειναι που καραδοκουν οι αγγλομαθεις δικηγοροι προς αποκομιση ευκολου κερδους...Βεβαια για να επανελθω στο θεμα εκδοση ετησιας συζυγικης βιζας δεν ειναι μονο τα συγκεκριμενα χαρτια που χρειαζονται αλλα καμποσα ακομα που δυστυχως δε τα θυμαμαι ολα απ'εξω αλλα ελπιζω και παλι να βοηθησα αρκετα οποιους τυχον ενδιαφερομενους...απλα θυμαμαι χαρακτηριστικα πως τη πρωτη φορα που εβγαλα ετησια βιζα ειχε χρειαστει να ερωτηθει απο τον αξιωματικο της υπηρεσιας για το ατομο μου και καποιος μη συγγενης της γυναικας μου αλλα απλα γνωστος μας (γειτονας) και αυτο μονο τη πρωτη φορα!!
Καλησπέρα από Μπανγκόκ.Θα ήθελα να πληροφορήσω όσους ενδιαφερονται να μετακομήσουν στην Ταυλάνδη, και να στείλουν τα υπαρχοντα τους εδώ , με μεταφορική, εφ΄όσον έιναι παντρεμένοι με Ταυλανδή κοπέλα να κάνουν όλη τη διαδικασία στο όνομα της γυναίκας τους. Ετσί ωστε όταν τα υπαρχοντα τους φτάσουν στην Ταυλανδη να είναι Duty-Free. Διότι η Ταυλάνδη είναι από τις χωρες που επιβάλει δασμους σε κάποια μεταχειρισμένα προσωπικα είδη. Αν τώρα κάποιος έλληνας τα στέιλει στο όνομα του και έχει στη διαθεσή του Non-immigrand Visa και έχει ηλεκτρικές συσκευες. Τότε μόνο μία θα έιναι duty-free.Για περισσότερες πληροφορίεςhttp://www.customs.go.th/wps/wcm/connect/custen/individuals/importing+used+or+secondhand+household+effects/importingusedsecondhandhouseholdeffects
εχω ηδη διαβασει αρκετα αλλα ελπιζω να μην σας κουραζω ρωτοντας μερικα πραγματα που βλεπω οτι τα εχουν ρωτησει κι αλλοι.με την κοπελα μου θα εχουμε ενα εισοδημα 1200 ευρω το μηνα και θελουμε να ζησουμε σε ενα σπιτι καπου ησυχα και διπλα στην θαλασσα.φυσικα θελουμε να ειναι καπου σχετικα κοντα και σε καποιο κεντρο γιατι ειμαστε ακομα 30 ετων οποτε και τα μπαρ τα αναζηταμε ακομα αλλα γενικα θελουμε ηρεμη και ησυχη ζωη.η κοπελα μου να γραφει και γω να ασχολουμαι με κανα κηπο η το ψαρεμα.επισης θελουμε μια μηχανη για κανα ταξιδακι και ιατροφαρμακευτικη ασφαλεια.αντε και να ερχετε καμια κοπελα 2-3 φορες την βδομαδα να κανει κανα σιδερωμα.δεν θελουμε κατι αλλο.απο κει και περα μας ενδιαφερει και τους 2 να βοηθησουμε ειτε ντοπιους ειτε εξπατς.ας πουμε με ποσα χρημματα μπορω να αποκτησω ενα μικρο μοτελ να παρεχω δωρεαν δωματια σε ξενους που θα ερχονται για 1η φορα.η αν υπαρχουν πραγματικα φτωχα χωρια οπου με 200-300$ θα μπορουμε να νοικιασουμε ενα μικρο σπιτακι και να εχουμε εναν δασκαλο και ενα σισιτιο.τελος για 1η φορα που θα ερθω σε μερικους μηνες τι περιοχες προτεινετε.δεν μας ενδιαφερει το πουκε και η παταγια.θελουμε κατι εξω απο πολη αλλα οχι και πολυ μακρυα.φυσικα ποσο ασφαλες ειναι?και τι παζει με τα τσουναμι?αν παμε καπου παραθαλασσια θα κινδυνευουμε πραγματικα?πρεπει δλδ να παμε οπωσδηποτε σε καποιο βουνο?
ψαχνω αλλα δεν βρησκω καποιο ποστ για τα δικαιολογητικα.μπορεις να μου πεις να εχεις δει καπου καποιο ποστ?επισης φυσικα και θα ερθουμε για διακοπες για 15-20 μερες.αλλα επειδη με ξερω το θεωρω σχεδον αδυνατο να γυρισω.οσο για το τσουναμι...ειναι κατι που το σκεφτομαι.οχι οτι θα παιξει καταλυτικο ρολο στην αποφαση μου αλλα ας εχω μια ιδεα αν κινδυνευουν ολες οι περιοχες το ιδιο.
Για το τσουνάμι. Συνέβη μία φορά από ότι γνωρίζω. Δεν είναι ένα φαινόμενο, που επαναλαμβάνεται, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πχ όταν, αν πας στην Κρήτη δεν περνάει καν στο μυαλό σου το θέμα τσουνάμι. Και όμως ο λαμπρός μινωϊκός πολιτισμός καταστράφηκε από τσουνάμι, πολύ ισχυρότερο από αυτό που έπληξε την Ταϋλάνδη.Για άδεια παραμονής. Δες εδώ http://www.thai.gr/forum/index.php?topic=3037.15άδεια παραμονής παίρνεις επίσης, σαν σπουδαστής στην Ταϋλάνδη.
Καλησπερα παιδια κι απο εμενα, ονομαζομαι Κωστας και ειμε 46 χρονων και θελω να κανω καποιες ερωτησεις σχετικα με τιν μεταναστευση στην Ταυλανδη.Σκεφτομαστε να ερθουμε 3 ατομα ειμαστε ολοι ανω των 40 και θα μας ενδιεφερε να μεινουμε στο Νοτιο τμημα τις Ταυλανδης κοντα σε παραλια.Το εισοδημα μας θα εινε περιπου 2000 ευρο και των τριων.Δεν μας ενδιαφερει η μεγαλη ζωη απλα να υπαρχουν τα απαραιτητα.1. Ποσο θα μας στοιχησει να νοικιασουμε ενα σπιτι?2. Τι γινεται με την Ιατρικη περιθαλψη ,δεδομενου οτι ενας εκ των τριων αντιμετωπιζει σοβαρο προοβλημα υγειας.3. Υπαρχει αυξημενη εγλιματικοτητα?4. Πως παραμενεις στην χωρα? Αρκει η ανανεωση της βιζας η υπαρχουν και αλλες προυποθεσεις?Οποιος εχει να μας δωσει οποιαδηποτε πληροφορια θα ηταν καλο για εμαςΣας ευχαριστω εκ των προτερων
Αν είναι συνολικά 2000 απλά ξεχάστε το... αν είναι ατομικά είναι από συζητήσιμο έως εφικτό... Μεγάλο πρόβλημα είναι και αυτό που λές για προβλήματα υγείας. Από τη στιγμή που δεν θα είσαι ασφαλισμένος κάπου πρέπει να καταφύγεις σε ιδιωτικές κλινικές που είναι πανάκριβες αλλά και μόνο σε σχετικά μεγάλα αστικά κέντρα...