Αποστολέας Θέμα: Μεταναστευση στην Ταιλανδη  (Αναγνώστηκε 349379 φορές)

0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bestathens1972

• Φύλο: Άντρας
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 17.0.963.56 Chrome 17.0.963.56
Απ: Μεταναστευση στην Ταιλανδη
« Απάντηση #240 στις: Φεβρουαρίου 25, 2012, 05:51:29 πμ »
Μήπως είσαι υπερβολικός? 2000€ είναι 80000 μπατ.Το θεωρείς συζητήσιμο ποσό για ένα άτομο?

Το λέω συζητήσιμο διότι ο άνθρωπος αναφέρθηκε σε προβλήματα υγείας από τη μία και από την άλλη δίνω ιδιαίτερη σημασία στο με ποιο τρόπο θα καταφέρει να μείνει μόνιμα στη χώρα.
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

Αποσυνδεδεμένος bestathens1972

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #241 στις: Φεβρουαρίου 25, 2012, 16:09:43 μμ »
   Ok πάω πάσο... αν μπορείτε εσείς να ζείτε χωρίς ηλεκτρικό (αν δε βάλεις και το A/C πάει στο θεό), χωρίς ψώνια στο σουπερ μάρκετ, χωρίς μέσο να μετακινείσαι και σου βάζω και λίγο διασκέδαση γιατί όπως και να έχει μερικές μπυρίτσες ή κάνα sang som θα τα χτυπήσεις.
   Eκτός και αν ξέρετε κάποιο που μπορεί να ζήσει μόνο με δυο πιάτα φαγητό τη μέρα (μερίδες Ταϊλανδού).
Επιμένω δε, πως από τη στιγμή που δε γνωρίζουμε τα σοβαρά προβλήματα υγείας δεν μπορούμε να μπαίνουμε σε μπακαλουπολογισμούς η να παρασύρουμε και να δίνουμε ψευτικές ελπίδες.
Και στο τέλος τέλος δεν μπορούν όλοι να ζουν σαν Tαϊλανδοί και ούτε και να μετράνε τα μονόμπατα στο τέλος του μήνα για να μπορέσουν να φάνε μια som tam...
  Από την άλλη όλοι σας επιμένετε να μην στέκεστε στο θέμα "βίζα". Είναι πολύ πιο σημαντικό να σιγουρέψεις το ότι θα μείνεις από το να αναρωτιέσαι πως θα ξοδέψεις τα όποια χρήματα έχεις αν θα μείνεις. Τα πράγματα με τη βίζα δυσκολεύουν πολύ μέρα με τη μέρα και δεν είναι λίγοι αυτοί που μετά τη 2 τουριστική βίζα παίρνουν μια σφραγιδούλα που λέει "έχετε 14 μέρες να τα μαζέψετε και να του δίνετε από δω...." . Όσο για το φίλο nam tok που νιώθει ήσυχος με τη σπουδαστική βίζα να του θυμήσω το "ντου" του immigration σε "σχολή" εκμάθησης Ταϊλανδικής γλώσσας στην Pattaya πριν κάνα δίμηνο... 
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 10.0.2 Firefox 10.0.2
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #242 στις: Φεβρουαρίου 25, 2012, 16:21:47 μμ »
   Όσο για το φίλο nam tok που νιώθει ήσυχος με τη σπουδαστική βίζα να του θυμήσω το "ντου" του immigration σε "σχολή" εκμάθησης Ταϊλανδικής γλώσσας στην Pattaya πριν κάνα δίμηνο... 
Το θυμάμαι βεβαίως. Όμως έχω σκοπό να μάθω τη γλώσσα. Δηλαδή δεν έχω χάσει ούτε ένα μάθημα εως σήμερα.
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
« Απάντηση #243 στις: Φεβρουαρίου 25, 2012, 17:00:53 μμ »
Το θυμάμαι βεβαίως. Όμως έχω σκοπό να μάθω τη γλώσσα. Δηλαδή δεν έχω χάσει ούτε ένα μάθημα εως σήμερα.
Σωστότατος , "Το τερπνόν μετά του οφελίμου" γιατι ειναι κριμα να συναντας ατομα που ειναι χρονια ή διαμενουν πανω απο 6 μηνες καθε χρονο στην χωρα και να μην ξερουν πανω απο 15-20 λεξεις .....
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος Vangogh

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #244 στις: Φεβρουαρίου 25, 2012, 18:03:38 μμ »
Καταρχήν  θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που μπήκατε  στον κόπο να μου απαντήσετε.
Ο ένας εκ των τριών πασχη από Κυρωση του ύπατός.

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #245 στις: Φεβρουαρίου 25, 2012, 18:51:12 μμ »
Καταρχήν  θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που μπήκατε  στον κόπο να μου απαντήσετε.
Ο ένας εκ των τριών πασχη από Κυρωση του ύπατός.

Δύσκολο. Φαντάζομαι αυτό δεν παλεύεται με φάρμακα αλλά με πολύ καλή διατροφή. Και βέβαια σε τι βαθμό έχει γίνει η ζημιά!
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος m.g.

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #246 στις: Μαρτίου 12, 2012, 11:00:02 πμ »
νομιζω ειναι υπερβολη που λενε καποιοι πως 2000 ευρω ειναι οριακα στο να βγαλει τον μηνα καποιος.....για την ταιλανδι μιλαμε οχι για καποια ευρωπαικη πρωτευουσα...εδω παιρνας με 600-700 ευρω στην αθηνα.το καλοκαιρι ημουν στο πουκετ (στην πατονγκ μπιτς) που ειναι τουριστικο αρα κ τσιμπιμενες τιμες κ περασα φηνα απο χρηματα....αρα γνωμη μου πως με 2000 ευρω για 2 ατομα ειναι βασιλιαδες ;)

Αποσυνδεδεμένος Markos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #247 στις: Μαρτίου 12, 2012, 12:27:02 μμ »
βασιλιάς ειναι μονο ενας!!!

Σωστά μιλάς...
Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!!!!

Αποσυνδεδεμένος phohm phuy

• Happiness is the absence of fear and greed
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 17.0.963.78 Chrome 17.0.963.78
« Απάντηση #248 στις: Μαρτίου 12, 2012, 13:38:36 μμ »
ο φιλος ειπε 3 ατομα με 2 χιλιαδες ευρω και ο ενας με σοβαρο προβλημα υγειας! αλλοι λενε 2 χιλιαρικα για 1 ατομο αλλοι για 2, οτι να νε! λοιπον 2 χιλιαρικα δια 3  ατομα = 650 ευρω το ατομο το μηνα! εχω βγαλει μερικους μηνες με αυτα τα λεφτα και νομιζω οτι μπορουσα και με 500,  αλλα  εδω μιλαμε για 3 ατομα με κοινο πορτοφολι???  δεν εχω καταλαβει? νοσοκομεια, βιζα ραν, και για ποσο αραγε? ολα αυτα κοστιζουν! για πολλους λογους και για married και για retirment visa χρειαζεσε σχεδον μονιμες καταθεσεις σε ταυλανδικη τραπεζα! ασφαλεια για νοσοκομειακη περιθαλψη? οριακα τα βλεπω τα πραγματα, και το χειροτερο το κοινο πορτοφολι ειναι πολυ δυσκολο! ο ενας να ξεφυγει, η να εχει εξοδα απο θεματα υγειας, σκουρα τα πραγματα για τους υπολοιπους
still you may find a gem amongst them

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
« Απάντηση #249 στις: Μαρτίου 12, 2012, 15:42:15 μμ »
Ειναι οριακα , περισσοτερο λογω του προβληματος υγειας , αλλα σε μια μη τουριστικη περιοχη με απλη ζωη οι 3 θα την "παλεψουν" εαν υιοθετησουν νοοτροπια και συνηθειες της Ταιλανδης .
Τα βασικα εξοδα ειναι : Διαμονη - τροφη -εξοδα ΔΕΚΟ( φως-νερο-τηλ) - καποια ασφαλιστικη καλυψη - Visa run -και απο εκει και περα τι αναγκες εχει να "καλυψει" ο καθενας ( ιντερνετ , cable tv , διασκεδαση , ταξιδακια κλπ )
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος sakisde

• **
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 9.0 MS Internet Explorer 9.0
Απ: Visa
« Απάντηση #250 στις: Μαρτίου 18, 2012, 11:33:20 πμ »
Σκέφτομαι με την γυναίκα μου να αγοράσουμε ένα ταξί και να το νοικιάσουμε.Είναι ένα εισόδημα περίπου 27.000 μπατ τον μήνα και να καλιεργήσουμε ζαχαροκάλαμα στο χωριό της όπου δεν θέλουν και περιποίηση.Έχει 33 rai και αυτό φέρνει ένα ικανοποιητικό εισόδημα τον χρόνο

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 11.0 Firefox 11.0
    • Thailand
Απ: Visa
« Απάντηση #251 στις: Μαρτίου 18, 2012, 11:41:07 πμ »
Σκέφτομαι με την γυναίκα μου να αγοράσουμε ένα ταξί και να το νοικιάσουμε.Είναι ένα εισόδημα περίπου 27.000 μπατ τον μήνα και να καλιεργήσουμε ζαχαροκάλαμα στο χωριό της όπου δεν θέλουν και περιποίηση.Έχει 33 rai και αυτό φέρνει ένα ικανοποιητικό εισόδημα τον χρόνο

33 ραι και το σκέφτεσαι ακόμη?

βάλε και καουτσουκ (επένδυση 10ετιας)

Αποσυνδεδεμένος phohm phuy

• Happiness is the absence of fear and greed
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Chrome 17.0.963.79 Chrome 17.0.963.79
« Απάντηση #252 στις: Μαρτίου 18, 2012, 12:43:05 μμ »
ποσο κανει ενα ταξι? μπανγκοκ κυριως? και αυτα τα βανακια που κανουν τακτικα δρομολογια απο μπανγκοκ-επαρχια, αν ξερει κανεις επισης? και ποσο νοικιαζονται?
still you may find a gem amongst them

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 11.0 Firefox 11.0
    • Thailand
« Απάντηση #253 στις: Μαρτίου 18, 2012, 13:15:18 μμ »
ποσο κανει ενα ταξι? μπανγκοκ κυριως? και αυτα τα βανακια που κανουν τακτικα δρομολογια απο μπανγκοκ-επαρχια, αν ξερει κανεις επισης? και ποσο νοικιαζονται?

Tα βανάκια νοικιάζονται 1800 μπατ/ημέρα

Ο φαλανγκ δεν μπορεί να οδηγήσει

500 μπατ την ημερα θέλει ο οδηγός.

Αποσυνδεδεμένος dimitrisdtc

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #254 στις: Μαρτίου 18, 2012, 16:15:08 μμ »
33 ραι και το σκέφτεσαι ακόμη?

βάλε και καουτσουκ (επένδυση 10ετιας)
Δεν υπονοώ κατι για τη γυναικα και την περίπτωση του sakisde αλλά ο πιο προσφατος φαράνγκ που ξέρω -ενας Εγγλέζος- με αναλογες σκέψεις που τελικά επένδυσε σε φυτεία καουτσούκ , την έχασε ολοσδιόλου και μάλιστα οταν προσπαθησε να βρει το δίκιο του , ο αδερφός της πρώην πια γυναίκας του τον κυνηγούσε σ ολο το χωράφι να τον σκοτώσει με μια μαντσέτα !!