Αποστολέας Θέμα: Μεταναστευση στην Ταιλανδη  (Αναγνώστηκε 349413 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ntinos20

• **
  • Φύλο: Άντρας
  • Take chances, give everything, forget the past
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 17.0.963.79 Chrome 17.0.963.79
Απ: Μεταναστευση στην Ταιλανδη
« Απάντηση #255 στις: Μαρτίου 18, 2012, 18:40:58 μμ »
hahahahahahaha κλαιω παο τα γελια ρε μητσο να σαι καλα !!!!
Nobody is perfect until you fall in love with them

Αποσυνδεδεμένος dimitrisdtc

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #256 στις: Μαρτίου 18, 2012, 18:50:17 μμ »
hahahahahahaha κλαιω παο τα γελια ρε μητσο να σαι καλα !!!!
Αυτός όμως δεν γέλαγε καθόλου να έχεις υπόψη σου!!!!

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 11.0 Firefox 11.0
    • Thailand
« Απάντηση #257 στις: Μαρτίου 18, 2012, 21:32:24 μμ »
τα βανακια ενοικιαζονται 600 μπατ

Eπειδή ο τουκ-τουκ έχει μια τάση , τουλάχιστον σήμερα Κυριακή, να διαφωνεί μαζί μου.

Συγκεκριμενοποιώ και λέω ξανά.

Μίνι μπας στο Ουντόν Τανί από φίλο και γνωστό ιδιοκτήτη εταιρίας με μίνι μπας , ενοικιάζεται στα 1800 μπατ στον πελάτη  (να φανταστείς οτι η τιμή ενός αγροτικού ειναι Μ.Ο. στα 1200).

Απο κει και πέρα ο ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ δεν ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΙΝΙ ΜΠΑΣ ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ.

Απο κει και πέρα αν εσύ νοικιάσεις το βανάκι σου στα 1800 θα πρέπει να πληρώσεις το μεροκάματο 500 μπατ στον ταϊλανδό οδηγό.

Δεν υπονοώ κατι για τη γυναικα και την περίπτωση του sakisde αλλά ο πιο προσφατος φαράνγκ που ξέρω -ενας Εγγλέζος- με αναλογες σκέψεις που τελικά επένδυσε σε φυτεία καουτσούκ , την έχασε ολοσδιόλου και μάλιστα οταν προσπαθησε να βρει το δίκιο του , ο αδερφός της πρώην πια γυναίκας του τον κυνηγούσε σ ολο το χωράφι να τον σκοτώσει με μια μαντσέτα !!

Έλεος βρε Δημήτρη ... δηλαδή όλοι σε ένα τσουβάλι έλεος
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 18, 2012, 21:40:20 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος dimitrisdtc

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #258 στις: Μαρτίου 18, 2012, 22:12:51 μμ »

Δεν αντιδικώ μαζί σου, κυριως ανέφερα αυτη την ιστορία που ξερω προσωπικά απο πρωτο χέρι γιατι έχει με τον τρόπο της πλάκα. Επισης ξεκαθάρισα οτι δεν υπονοώ τίποτε για τον sakisde μιας και δεν τον ξερω προσωπικά. Δεν τον βάζω λοιπόν σενα τσουβάλι.
Αυτο που βαζω σ ενα τσουβαλι  και ειμαι καθετος, και για αυτό το λογο αλλωστε ποσταρα επι της ουσίας, είναι πως γενικά επενδυσεις με ορίζοντα δεκαετίας όπως συμβουλεύεις, σ αυτη την χώρα ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ για πολλούς και διαφορους λόγους.
Ειδες τι επαθε φανταζομαι εκεινος ο φαρανγκ που επενδυσε σε γαλοπουλες, εχεις ακουσει ιστοριες για αλλους που επενδυσαν σε αγελαδες κλπ  Αλλα εχει γεμίσει φαινεται ο τόπος με φαρανγκ που επενδυουν σε φυτειες εδω και εχουν σταθερα εισοδηματα. Μη με βαζεις να το αναλυσω...
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΝΑΚΙΑ ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΩ....αυτός που ρωταει μιλάει για τακτικα δρομολογια. Τέτοια ειναι η περιπτωση του φιλου σου?Αν ναι εχεις δικιο μιας και το ξερεις απο πρωτο χερι..Νομιζω όμως οτι παρεβλεψες αυτη τη λεπτομερεια.

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #259 στις: Μαρτίου 18, 2012, 22:20:23 μμ »

Δεν αντιδικώ μαζί σου, κυριως ανέφερα αυτη την ιστορία που ξερω προσωπικά απο πρωτο χέρι γιατι έχει με τον τρόπο της πλάκα. Επισης ξεκαθάρισα οτι δεν υπονοώ τίποτε για τον sakisde μιας και δεν τον ξερω προσωπικά. Δεν τον βάζω λοιπόν σενα τσουβάλι.
Αυτο που βαζω σ ενα τσουβαλι  και ειμαι καθετος, και για αυτό το λογο αλλωστε ποσταρα επι της ουσίας, είναι πως γενικά επενδυσεις με ορίζοντα δεκαετίας όπως συμβουλεύεις, σ αυτη την χώρα ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ για πολλούς και διαφορους λόγους.
Ειδες τι επαθε φανταζομαι εκεινος ο φαρανγκ που επενδυσε σε γαλοπουλες, εχεις ακουσει ιστοριες για αλλους που επενδυσαν σε αγελαδες κλπ  Αλλα εχει γεμίσει φαινεται ο τόπος με φαρανγκ που επενδυουν σε φυτειες εδω και εχουν σταθερα εισοδηματα. Μη με βαζεις να το αναλυσω...
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΝΑΚΙΑ ΑΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΩ....αυτός που ρωταει μιλάει για τακτικα δρομολογια. Τέτοια ειναι η περιπτωση του φιλου σου?Αν ναι εχεις δικιο μιας και το ξερεις απο πρωτο χερι..Νομιζω όμως οτι παρεβλεψες αυτη τη λεπτομερεια.

Αν η ερώτηση είναι για τακτικά δρομολόγια όπως ξαναδιάβασα μόλις , διορθώνω διότι αναφέρομαι σε ενοικίαση βαν.

Από κει και πέρα δεν βάζω ετικέτες ταμπού και τσουβάλια

Όλοι οι άνθρωποι δεν ειναι το ίδιο και δεν είναι σκάρτοι.
Εξάλλου ο ίδιος αναφέρθηκε σε μονοετή καλλιέργεια ζαχαροκάλαμου ( καλή επίσης και η πατάτα) , εγώ απλώς ανέφερα το καουτσούκ ως πιο επικερδές.

Αποσυνδεδεμένος sakisde

• **
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 9.0 MS Internet Explorer 9.0
« Απάντηση #260 στις: Μαρτίου 18, 2012, 23:03:11 μμ »
καταρχίν ευχαριστώ που γράψατε.Ο πατέρας της γυναίκας μου έχει δικό του ταξί που το δουλεύει με τον αδελφό της γυναίκας μου. Υπάρχουν και άλλοι συγγενείς της γυναίκας μου όπου νοικιάζουν ταξί και θα έρθουν να δουλέψουν το δικό μας. η βάρδια είναι 600 μπατ για καινούργιο ταξί και 500 μπατ για τετραετίας.είναι 2 βάρδιες επί 600 σύνολο 1200 μπατ την ημέρα επί 24 ημέρες ( κάθε 10 βάρδιες ο οδηγός έχει μια δωρεάν ) σύνολο 28.800 μπατ μείον σερβις ασφάλεια εφορία.ο αδελφός δεν πατάει στο χωριό ( πρωτευουσιάνος για όποιον ξέρει από ταιλανδούς ) και η μάνα της είναι χωρισμένη και μένει μόνη της στο χωριό. άλλα παιδιά η οικογένεια δεν έχει και τα κτήματα τα νοικιάζει η μάνα της για 10.000 μπατ το χρόνο. τα ζαχαροκάλαμα είναι επένδυση για 3 χρόνια

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #261 στις: Μαρτίου 18, 2012, 23:13:59 μμ »
καταρχίν ευχαριστώ που γράψατε.Ο πατέρας της γυναίκας μου έχει δικό του ταξί που το δουλεύει με τον αδελφό της γυναίκας μου. Υπάρχουν και άλλοι συγγενείς της γυναίκας μου όπου νοικιάζουν ταξί και θα έρθουν να δουλέψουν το δικό μας. η βάρδια είναι 600 μπατ για καινούργιο ταξί και 500 μπατ για τετραετίας.είναι 2 βάρδιες επί 600 σύνολο 1200 μπατ την ημέρα επί 24 ημέρες ( κάθε 10 βάρδιες ο οδηγός έχει μια δωρεάν ) σύνολο 28.800 μπατ μείον σερβις ασφάλεια εφορία.ο αδελφός δεν πατάει στο χωριό ( πρωτευουσιάνος για όποιον ξέρει από ταιλανδούς ) και η μάνα της είναι χωρισμένη και μένει μόνη της στο χωριό. άλλα παιδιά η οικογένεια δεν έχει και τα κτήματα τα νοικιάζει η μάνα της για 10.000 μπατ το χρόνο. τα ζαχαροκάλαμα είναι επένδυση για 3 χρόνια

33 ραϊ  10000 μπατ? ...

Τα ζαχαροκάλαμα ... αναλόγως πόσα κοψιματα θα κάνεις ( και με ποιο τρόπο συγκομιδής)

Αποσυνδεδεμένος sakisde

• **
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 9.0 MS Internet Explorer 9.0
« Απάντηση #262 στις: Μαρτίου 18, 2012, 23:44:09 μμ »
τόσα παίρνει η μάνα της γιατί δεν θέλει να ασχολείται και φυσικά δεν έχει σε όλο το κτήμα ζαχαροκάλαμα.Τα ζαχαροκάλαμα τα φυτεύεις και τα κόβεις μια φορά το χρόνο για τρία χρόνια. μετά βάζεις μέσα τρακτέρ οργώνεις και ξαναφυτεύεις. τα λιπάσματα δεν έχουν πολλά χρήματα

Αποσυνδεδεμένος Ivan

• Τοῦ Ἄλμπορ τὸ φανάρι πότε θὰ φανεῖ;
  • Mac OS X 10.6.8 Mac OS X 10.6.8
  • Browser:
  • Safari 5.1.4 Safari 5.1.4
« Απάντηση #263 στις: Μαρτίου 19, 2012, 00:15:38 πμ »
[off-topic]ρε παιδιά τι καλλιέργεια είναι το ράι?[/off-topic]
Μπροστά σου τρεῖς ἐλέφαντες ντυμένοι στὰ χρυσά,
ὄξω ἀπ᾿ τοῦ Βούδα τὴ σπηλιά, ψηλὰ στὴν Κουρνεβάλα.
Τώρα σκοντάφτεις, Γέροντα, στοῦ δρόμου τὰ μισὰ
καὶ πᾶς γιὰ νὰ λειτουργηθεῖς σὲ γάϊδαρο καβάλα.

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #264 στις: Μαρτίου 19, 2012, 04:50:28 πμ »
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος alexis

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 18.0.1025.162 Chrome 18.0.1025.162
« Απάντηση #265 στις: Απριλίου 30, 2012, 03:11:28 πμ »
Για σας και εγω ειμαι καινουργιος στο φορυμ και πραγματηκα σκεφτομαι πολυ σοβαρα την μεταναστευση στην Ταιλανδη.
Παρακαλω χρειαζομαι πληροφοριες τυπου ποσα περιπου ειναι τα παγια εξωδα το μηνα με τι ποσο περηπου μπωρεις να ανοιξεις μια μικρο επειχιρηση και αν ειναι ευκολο να το κανεις λογω το οτι εισαι ξενος????

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 12.0 Firefox 12.0
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #266 στις: Απριλίου 30, 2012, 06:43:19 πμ »
Για σας και εγω ειμαι καινουργιος στο φορυμ και πραγματηκα σκεφτομαι πολυ σοβαρα την μεταναστευση στην Ταιλανδη.
Παρακαλω χρειαζομαι πληροφοριες τυπου ποσα περιπου ειναι τα παγια εξωδα το μηνα με τι ποσο περηπου μπωρεις να ανοιξεις μια μικρο επειχιρηση και αν ειναι ευκολο να το κανεις λογω το οτι εισαι ξενος????
Φίλε μου καλώς όρισες στο φορουμ. Προσωπική μου άποψη, αν θες να μεταναστεύσεις στην περιοχή εδώ: Η Ταϋλάνδη είναι πολύ δύσκολη χώρα για ανθρώπους, που δεν την γνωρίζουν και δεν έχουν κάποιο ντόπιο να τους βοηθήσει. Αν έχεις χρήματα που θες να επενδύσεις θα σου πρότεινα το Laos. Είναι ανερχόμενη οικονομία και σε πολύ αρχικό στάδιο. Η δε, Vientiane, μία μικρή πανέμορφη πόλη. Πάντως καλύτερα να έρθεις να δεις και μετά να αποφασίσεις τι θα κάνεις.
Για τα πάγια που ρωτάς θα έπρεπε να μας πεις και τι ανάγκες έχεις. Δεν ισχύουν τα ίδια για όλους.
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος pattayanis

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #267 στις: Απριλίου 30, 2012, 07:16:27 πμ »
το μελλος halfway inn ,εππαγγελματιας του ειδους, θα σου δωσει ολες τις απαραιτητες πληροφοριες για την αδεια εργασιας που ενδιαφερεσαι και την ιδρυση εταιρειας, που μπορει να την αναλαβει αυτος.

Αποσυνδεδεμένος bestathens1972

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #268 στις: Απριλίου 30, 2012, 07:53:04 πμ »
Ά ρε άτιμη κρίση τι μας κάνεις...
Κουτσοί στραβοι στον Άγιο Παντελεήμονα... οοοπς κάτσε αυτό είναι κόκκινο πανί για κάποιους στο φόρουμ :D

Διορθώνω,
Κουτσοί στραβοί στις αγγαλιές του Βούδα!!!
Το πιάσατε το υπονοούμενο οι expats έτσι; Ανοίξτε τρύπες να κρυφτούμε!!!
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

Αποσυνδεδεμένος bestathens1972

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #269 στις: Απριλίου 30, 2012, 11:52:43 πμ »
Ευχαριστώ για την "κάλυψή" αγαπητέ τουκ τουκ αλλά έτσι και αλλιώς, δεν είμαι από τα πλέον συμπαθή άτομα στο forum, λόγω των απόψεών μου οπότε δεν με ενοχλείο αν ακούσω τα "σχολιανά" μου... ;D

Εγώ θα πώ δύο πράγματα.
1) επένδυση στην Ταϊλάνδη = 99% πεταμένα λεφτά.(Νόμος!!!)
2) Οι νόμοι για τους μετανάστες στην Ταϊλάνδη είναι πολύ αυστηροί στο θέμα της εργασίας. Αν κάποιος διαθέτει ένα πτυχίο απο τριτοβάθμια σχολή έχει καλές πιθανότητες να επιτύχει την παραμονή του, (κυρίως ως εκπαιδευτικός), αλλά συνήθως πολλές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακρυά από τα τουριστικά θέρετρα... Οι πιθανότητες δε αυτές είναι πολύ περισσότερες από το να πάρει παραμονή και άδεια εργασίας ως σύζυγος Ταϊλανδού πολίτη.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 30, 2012, 12:03:52 μμ από bestathens1972 »
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!