Αποστολέας Θέμα: Μεταναστευση στην Ταιλανδη  (Αναγνώστηκε 349427 φορές)

0 μέλη και 14 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dkmaster

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 16.0.912.63 Chrome 16.0.912.63
Απ: Μεταναστευση στην Ταιλανδη
« Απάντηση #270 στις: Απριλίου 30, 2012, 12:28:22 μμ »
Το καλύτερο κατά την άποψη μου παρότι εγώ δεν μένω στην Ταϊλάνδη όπως ο touk-touk και o best, θα ήταν να πας κάτω για κάποιους μήνες να δεις αν μπορείς να ζήσεις στους ρυθμούς της χώρας.
Από εκεί και πέρα η κάθε επένδυση σε κάθε χώρα έχει ρίσκα απλώς λόγω νομοθεσιών στην thai μάλλον έχει παραπάνω.
Μην ξεχνάς πως είναι διαφορετικά να πας ως τουρίστας και διαφορετικά ως μόνιμος.

Αποσυνδεδεμένος halfway inn

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Φύλο: Άντρας
  • IT'S A NICE DAY TODAY IN THAILAND.....KEEP SMILING
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #271 στις: Απριλίου 30, 2012, 12:41:09 μμ »
Για σας και εγω ειμαι καινουργιος στο φορυμ και πραγματηκα σκεφτομαι πολυ σοβαρα την μεταναστευση στην Ταιλανδη.
Παρακαλω χρειαζομαι πληροφοριες τυπου ποσα περιπου ειναι τα παγια εξωδα το μηνα με τι ποσο περηπου μπωρεις να ανοιξεις μια μικρο επειχιρηση και αν ειναι ευκολο να το κανεις λογω το οτι εισαι ξενος????

Αγαπητέ "Αlexis", εκτος από αυτά που θα μάθεις από το forum εδώ, καλο είναι να διαβάσεις και να μάθεις και αυτά εδώ, όταν ανοίξειs το link:
http://www.thaigov.go.th/eng/index.aspx?pageid=452&parent=452&directory=1958&pagename=content2
วันนี้เป็นวันที่ดีในเมืองไทย ..... ยิ้มแย้มแจ่มใส
It's a nice day today in Thailand....keep smiling

"PG THAI AGENT"

Αποσυνδεδεμένος phohm phuy

• Happiness is the absence of fear and greed
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 18.0.1025.162 Chrome 18.0.1025.162
« Απάντηση #272 στις: Απριλίου 30, 2012, 15:50:39 μμ »
μαλλον εχει περασει η αντιληψη στην ελλαδα οτι με 10-20 χιλιαδες ευρω γινεσε επιχειρηματιας στη ταυλανδη,  πραγμα που ισχυε εν μερει πριν 15 εως 10 χρονια,  και αφου πλεον ο μεσος ελληνας αυτες τις οικονομιες εχει σου λεει στην αμερικη στη γερμανια και στην αυστραλια θελω 100-200 χιλιαδες (που δεν εχω) να γινω επιχειρηματιας (κανα εστιατοριο συνηθως)  δε παω ταυλανδη   που  ειναι   παμφθηνα, και  εχει   και  μονιμο   καλοκαιρι!       
still you may find a gem amongst them

Αποσυνδεδεμένος nyc

• *
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 12.0 Firefox 12.0
« Απάντηση #273 στις: Απριλίου 30, 2012, 16:58:26 μμ »
εγω εχω την εντυποση πως καποιο στο φορουμ μαλλον δε θελουν κι αλλους ελληνες ως μονιμους κατοικους στην ταηλανδη,,,μαυτα που διαβαζω..παντου υπαρχουν σκληροι κ δυσκολοι νομοι..παντου υπαρχει κ το ρισκο,,αλλα χαλαρωστε καποιο ενταξει ειναι δυσκολα ειδικα αν δεν εχεισ επισκεφτει κ την χωρα αρκετεσ φορες,,,αρα σαν να μου λετε οτι ολοι αυτοι που ειναι στην ταηλανδη τςρα κ εχουν κανει δουλεια ειναι αποτυχημενοι,,αρα ας κλησουν κ ας στα μαζεψουν απο τωρα

Αποσυνδεδεμένος dkmaster

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 16.0.912.63 Chrome 16.0.912.63
« Απάντηση #274 στις: Απριλίου 30, 2012, 17:20:07 μμ »
Δεν νομίζω πως τα παιδιά έχουν πρόθεσει να αποτρέψουν κάποιον στο να επιχειρήσει στην Ταϊλάνδη. Απλώς πολλοί μέσα σε αυτούς και εγώ μπερδεύουμε αρκετά την "ζωή" του τουρίστα με αυτή του μόνιμου. Θέλει πολύ ψάξιμο πριν πάει κάποιος οπουδήποτε για μόνιμη εγκατάσταση. Και η Ταϊλάνδη έχει από τους σκληρότερους εργασιακούς νόμους για τους αλλοδαπούς απ' ότι άλλες χώρες.

Αποσυνδεδεμένος nyc

• *
  • Browser:
  • Firefox 12.0 Firefox 12.0
« Απάντηση #275 στις: Απριλίου 30, 2012, 17:32:32 μμ »
εχω την ιδια αποψη μαζι σου! πολοι κανουν αυτο το λαθος..παντοσ υπαρχει τροποσ η εταιρια σου να ανηκει σε σενα κ οχι σε ταηλανδο,,

οσοι κλησαν κ φυγαν,,που γνωρισα η ακουσα απο γνωστο,,η νομιζαν οτι θα ζουσαν οπωςζουσαν σαν τουριστες,,η νομιζαν ξαφνικα σε ενα εξαμηνο θα βγαζαν τρελα λεφτα,,κ θα κανανε αποσβησει των χρηματων τους η απλα καποι ηταν λαμογια κ εκμεταλευονταν τα λεφτα τον ελληνων τουριστων
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 30, 2012, 19:02:01 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος dimitrisdtc

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #276 στις: Απριλίου 30, 2012, 18:17:25 μμ »
Δεν μπορώ να γράψω συγκεκριμένα, και να αναφερθω σε ονόματα και λοιπα.
Απλα απ οσους εχω γνωρίσει προσωπικά και απ οτι εχω ακούσει, αν υπάρχουν 50 Ελληνες μόνιμοι στη Ταιλάνδη:
οι 2 -3 εχουν προκόψει
5-6 τα καταφερνουν καλά μέχρι να πατήσουν καμμιά μπανανόφλουδα απ τις πολλές που χει η χώρα
καμμια δεκαρια ζουνε καλά οντας λαμόγια, απατεώνες ή μαφιόζοι
αλλοι δέκα είναι κι αυτοί λαμόγια αλλά με το ζόρι τα βγαζουν πέρα
αλλοι 10 ψευτοζούνε
και υπάρχουν και καμμια δεκαρια που λιμοκτονούν
Απ ΟΛΟΥΣ αυτούς ζητημα να ναι δυο τρείς που δεν έχασαν χρήματα εδω.
Οσο για τους ...νέοπες , συνήθως χωρίς πολλά προσόντα, πτυχία , γνώση της κατάστασης εδω , και ερχόμενοι εχοντας μια τεράστια λαχτάρα για νεσκουίκ ( δηλαδή για ταιλανδέζικα ...γκομενάκια) πάνε σαν τα σκυλιά στ αμπέλι.
πιο πολλά δεν θα πω...ο νοών νοήτω!

Αποσυνδεδεμένος dimitrisdtc

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #277 στις: Απριλίου 30, 2012, 19:07:37 μμ »
αρα σαν να μου λετε οτι ολοι αυτοι που ειναι στην ταηλανδη τςρα κ εχουν κανει δουλεια ειναι αποτυχημενοι,,αρα ας κλησουν κ ας στα μαζεψουν απο τωρα
A γειά σου!!Είπες κι ενα σωστό!!

Αποσυνδεδεμένος dkmaster

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Linux (Ubuntu) Linux (Ubuntu)
  • Browser:
  • Firefox 11.0 Firefox 11.0
« Απάντηση #278 στις: Απριλίου 30, 2012, 20:13:14 μμ »
Δηλαδή dimitrisdtc να μην έρθω εγώ που θέλω μόνο νεσκουικ; :)

Αποσυνδεδεμένος dkmaster

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Linux (Ubuntu) Linux (Ubuntu)
  • Browser:
« Απάντηση #279 στις: Απριλίου 30, 2012, 20:36:58 μμ »
Καρνέισον θέλω. Τες πα πέρα από την πλάκα, είναι δύσκολα τα πράγματα και εδώ και εκεί. Από εκεί και πέρα καλό είναι να ακούμε και τις γνώμες των ατόμων που είναι μόνιμοι αλλά σίγουρα αν κάποιος έχει το κουράγιο να κάνει κάποια επιχείριση κάτω καλό θα ήταν να δοκιμάσει εφόσον το ψάξει πολύ.

Πάντως προσωπικά αν ήταν να φυτοζωώ εδώ ή στην Ταϊλάνδη θα προτιμούσα να την Ταϊλάνδη, αλλά δεν νομίζω πως θα προσπαθούσα να κινηθώ επιχειριματικά.

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Browser:
  • MS Internet Explorer 9.0 MS Internet Explorer 9.0
« Απάντηση #280 στις: Απριλίου 30, 2012, 20:58:07 μμ »
Οι αποψεις μου συμπιπτουν με τους "προλαλησαντες" ,δηλαδη οτι η Ταιλανδη ειναι γεματη απο "πτωματα" Ελληνων επιχειρηματιων ......Δυστυχως ! Αλλα παρολα αυτα ριξε μια ματια και σε αυτο το σαιτ . Ισως παρεις καποιες αποψεις

http://www.escapeartist.com/Live_In_Thailand/Moving_There/

Αποσυνδεδεμένος sakisde

• **
  • Browser:
« Απάντηση #281 στις: Απριλίου 30, 2012, 22:22:57 μμ »
σεβαστές όλες οι απόψεις αλλά πρέπει να τα βάλουμε σε μια σειρά. Αυτή την εποχή αν θες να επενδύσεις καλύτερα στην ταϊλάνδη παρά στην ελλάδα.Οι ταϊλανδοί διψάνε για τον δυτικό τρόπο ζωής με αποτέλεσμα όποιος έχει μια καλή ιδέα θα βγάλει χρήμα. Αν δεν έχει σχέση με ταϊλανδη καλύτερα να μην το επιχειρίσει γιατί σίγουρα ο συναίτερος θα τον ρίξει είτε είναι ταϊλανδος είτε είναι έλληνας όπως έχει συμβεί τις πιο πολλές φορές.Δεν ξέρω έλληνες επιχειρηματίες στην ταϊλάνδη αλλά ένας καλός επιχειρηματίας πρέπει να ελίσσεται και να πιάνει τον παλμό της αγοράς , άρα μην παρεξενευόμαστε αν ορισμένοι αλλάζουν την επιχείρηση τους. Δεν  σημαίνει ότι είναι πτώματα και μπορεί να βγάζουν χρήματα από άλλη δραστηριότητα

Αποσυνδεδεμένος sakisde

• **
  • Browser:
« Απάντηση #282 στις: Απριλίου 30, 2012, 22:46:58 μμ »
μιλάω για δυτικό τρόπο ζωής και όχι για ελληνικό. Είδα μέσα σε εμπορικό να πουλάνε χυμό σταφυλιού με μήλο τα 4 λίτρα 1000 μπατ και δεν το πίστευα.Φάστ φούντ όλα γεμάτα μέχρι να ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα.Όσο για ελλάδα μόνο ένας την ήξερε στο χουα χιν και το μόνο που μου είπε είναι ότι η ελληνική μαφία είναι η χειρότερη στο χουαν χιν , πατάγια , πούκετ , σαμούι και αναφερόταν στο real estate

Αποσυνδεδεμένος XxSMIL3xX

• **
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Απάντηση #283 στις: Μαΐου 01, 2012, 19:28:18 μμ »
για να πω και γω κατι μπας και πεσουν λιγο οι τονοι στην κουβεντα.
περιμενω κατι διαδικαστικα σε οικονομικα θεματα και μετα φευγω για ταυλανδη για 1η μου φορα με σκοπο να μεινω μονιμα μαζι  με την κοπελα μου.
εχω κανει διαφορες ερωτησεις αλλα συνηθως μου απαντατε σε στυλ "τραβα πρωτα και δες και μετα μιλαμε".
δεν διαφωνω σε αυτο αλλα εδω ειμαστε για να μαθαινουμε...δε νομιζω να ειναι κακο να προσπαθω να βαλω 5 πραγματα σε σειρα.

αφου εχω λυσει το οικονομικο θεμα οπου μαζι με την γυναικα μου θα εχουμε 1600 ευρω τον μηνα + οσα βγαζω εγω μεσω της δουλειας μου οπου την κανω μεσω νετ,θελω να μαθω λιγο για τις περιοχες.

εχω σκεφτει για κραμπι,αλλα κατι με τραβαει προς βορειοανατολικα.κοντα σε καμποτζη δηλαδη.απ οτι εχω διαβασει εκει εχει λιγοτερη υγρασια.ειναι ετσι?
ειναι τοσο μεγαλη διαφορα?η θαλασσες εκει ειναι καθαρες και τα τοπια εξεισου ομορφα?

και σας παρακαλω μην μου αρχησετε παλι τα πηγαινε και θα δεις...
θα παμε αρχικα για 3+3 μηνες ταυλανδη και μετα απο κανα 6μηνο σε καθε μια απο τις γειτονικες χωρες.
δεν θελω τους 6 μηνες στην ταυλανδη να τρεχω απο εδω και απο εκει.ηδη καθε 6μηνο θα κανουμε μια μεγαλη αλλαγη...καναμε και πολλα εδω και 1 χρονο για να προετοιμασουμε τα οικονομικα μας και χρειαζομαστε ξεκουραση...

ευχαρηστω.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #284 στις: Μαΐου 01, 2012, 19:47:28 μμ »

εχω σκεφτει για κραμπι,αλλα κατι με τραβαει προς βορειοανατολικα.κοντα σε καμποτζη δηλαδη.απ οτι εχω διαβασει εκει εχει λιγοτερη υγρασια.ειναι ετσι?
ειναι τοσο μεγαλη διαφορα?η θαλασσες εκει ειναι καθαρες και τα τοπια εξεισου ομορφα?

Η βορειοανατολική Ταϊλάνδη ναι έχει όμορφα τοπία αλλά δεν έχει θάλασσα

Η μόνη περιοχή που συνορεύει με Καμπότζη και έχει Θάλασσα είναι η επαρχία του Τρατ http://www.thai.gr/forum/index.php?board=44.0 στα ανατολικά