Αποστολέας Θέμα: Μεταναστευση στην Ταιλανδη  (Αναγνώστηκε 349442 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Φύλο: Άντρας
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 12.0 Firefox 12.0
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
Απ: Μεταναστευση στην Ταιλανδη
« Απάντηση #285 στις: Μαΐου 01, 2012, 19:54:40 μμ »

αφου εχω λυσει το οικονομικο θεμα οπου μαζι με την γυναικα μου θα εχουμε 1600 ευρω τον μηνα + οσα βγαζω εγω μεσω της δουλειας μου οπου την κανω μεσω νετ,θελω να μαθω λιγο για τις περιοχες.

εχω σκεφτει για κραμπι,αλλα κατι με τραβαει προς βορειοανατολικα.κοντα σε καμποτζη δηλαδη.απ οτι εχω διαβασει εκει εχει λιγοτερη υγρασια.ειναι ετσι?
ειναι τοσο μεγαλη διαφορα?η θαλασσες εκει ειναι καθαρες και τα τοπια εξεισου ομορφα?

και σας παρακαλω μην μου αρχησετε παλι τα πηγαινε και θα δεις...
θα παμε αρχικα για 3+3 μηνες ταυλανδη και μετα απο κανα 6μηνο σε καθε μια απο τις γειτονικες χωρες.

Αν όντως έχεις εξασφαλίσει το εισόδημα ,που αναφέρεις και δεν έχεις στόχο το να γίνεις πλούσιος κάνοντας κάποια δουλειά, έχεις όλη την άνεση να μείνεις σε πολλά μέρη. Και θα σου έλέγα αυτό να κάνεις έως ότου βρεις αυτό που θα σου αρέσει για να εγκατασταθεις.
Επειδή αναφέρεις το Κράμπι θα σου έλεγα οτι δεν θα ήταν άσχημα να ξεκινήσεις από εκεί. Προσωπικά εγώ πήγα στο Κράμπι μετά από μία εβδομάδα στο Mae Hong Son, και ως εκ τούτου ήταν πολύ μεγάλη απογοήτευση. Απο τους ντόπιους μάλλον. Τουριστική περιοχή γαρ.
Γενικά όμως η Ταϋλάνδη είναι μία πανέμορφη χώρα και οι θάλασσές της καθαρές, αν και προσωπικά δεν μου λένε τίποτα, αφού είμαι από την Ελλάδα, της οποίας οι θάλασσες δεν συγκρίνονται βέβαια.
Με το καλό να έρθετε.
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος phohm phuy

• Happiness is the absence of fear and greed
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Chrome 18.0.1025.162 Chrome 18.0.1025.162
« Απάντηση #286 στις: Μαΐου 01, 2012, 21:36:40 μμ »
για να πω και γω κατι μπας και πεσουν λιγο οι τονοι στην κουβεντα.
περιμενω κατι διαδικαστικα σε οικονομικα θεματα και μετα φευγω για ταυλανδη για 1η μου φορα με σκοπο να μεινω μονιμα μαζι  με την κοπελα μου.
εχω κανει διαφορες ερωτησεις αλλα συνηθως μου απαντατε σε στυλ "τραβα πρωτα και δες και μετα μιλαμε".
δεν διαφωνω σε αυτο αλλα εδω ειμαστε για να μαθαινουμε...δε νομιζω να ειναι κακο να προσπαθω να βαλω 5 πραγματα σε σειρα.

αφου εχω λυσει το οικονομικο θεμα οπου μαζι με την γυναικα μου θα εχουμε 1600 ευρω τον μηνα + οσα βγαζω εγω μεσω της δουλειας μου οπου την κανω μεσω νετ,θελω να μαθω λιγο για τις περιοχες.

εχω σκεφτει για κραμπι,αλλα κατι με τραβαει προς βορειοανατολικα.κοντα σε καμποτζη δηλαδη.απ οτι εχω διαβασει εκει εχει λιγοτερη υγρασια.ειναι ετσι?
ειναι τοσο μεγαλη διαφορα?η θαλασσες εκει ειναι καθαρες και τα τοπια εξεισου ομορφα?

και σας παρακαλω μην μου αρχησετε παλι τα πηγαινε και θα δεις...
θα παμε αρχικα για 3+3 μηνες ταυλανδη και μετα απο κανα 6μηνο σε καθε μια απο τις γειτονικες χωρες.
δεν θελω τους 6 μηνες στην ταυλανδη να τρεχω απο εδω και απο εκει.ηδη καθε 6μηνο θα κανουμε μια μεγαλη αλλαγη...καναμε και πολλα εδω και 1 χρονο για να προετοιμασουμε τα οικονομικα μας και χρειαζομαστε ξεκουραση...

ευχαρηστω.
αν δε θες θαλλασα ειναι πολλα τα μερη, αλλα νομιζω  και βλεποντας οτι  δεν εχεις ερθει ουτε καν μια φορα ταυλανδη η νοτιοανατολικη ασια, νομιζω πως θα σου φανουν υπαναπτυκτα,  τα  νησια  ειναι  φοβερα  ολα  πουκετ  σαμουι  εχουν  τα  παντα  κραμπι  πολυ  ηρεμο  (αλλα πανεμορφο) εκτος της χαι σιζον,   και  το  καλυτερο  μερος  που  το  επισκεπτομουν  αρκετα σαββατοκυριακα απο μπανγκοκ   ειναι  η περιοχη  χουα χιν τσα αμ,   καθαρη  ακριβη  λιγο  αν δε ξερεις  με  καλες υποδομες  πολυ  απλωμενη  2-3  ωρες  απο  μπανγκοκ  με  βαν bus τρενο αυτοκινητο   και  λιγο   nightlife   και  φοβερες  παραλιες  αλλα  βεβαια  χαλια θαλασσα   οπως  ολες  οι  ακτες  της  ηπειρωτικης  ταυλανδης!  το  αγαπημενο  μερος  της  ταυλανδικης  ελιτ  και  των  ευκαταστατων  τουριστων,   για  κεντρικη   και  βορεια  ταυλανδη  φοβαμαι   μη  φας  καμια  φρικη,  παντως  ταξιδεψε  2-3  μηνες  τη  χωρα   και  βλεπεις,  αφου  το  πηρες  αποφαση  να  ρθεις  εδω      παντως  το  χουα χιν   απο  προσωπικη αποψη συνδιαζει τα παντα   
still you may find a gem amongst them

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 18.0.1025.162 Chrome 18.0.1025.162
« Απάντηση #287 στις: Μαΐου 01, 2012, 22:23:46 μμ »
μπραβο φιλε που καταφερνεις να κατεβεις κατω και σου ευχομαι καλη τυχη,προσωπικα και σε οσα μερη εχω παει μεχρι τωρα το κραμπι μου αρεσει πολυ χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν υπαρχουν καλυτερα μερη που προφανως ακομα δεν εχω παρεβρεθει.

επισης κατι που θα ηθελα να προσεξεις,γιατι ισως να μην το εχεις σκεφτει η να σου διεφυγε,μιας και δεν το αναφερεις,ειναι το προβλημα της βιζας.Αν το εχεις λυσει και αυτο τοτε καλη τυχη

Αποσυνδεδεμένος XxSMIL3xX

• **
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Απάντηση #288 στις: Μαΐου 02, 2012, 21:59:43 μμ »
ευχαρηστω για τις απαντησεις.
ειμαι μεταξυ τρατ και κραμπι για αρχη.
θα τα δω απο κοντα και τοτε τα ξαναλεμε.

για την βιζα για αρχη θα το κανω 2+1 για 2 φορες...εφοσον ξετρελαθω θα βγαλουμε σπουδαστικη αλλιως θα κανουμε τουρ βιετναμ λαος καμποτζη που απ οτι εχω δει μπορεις να βγαλεις για 1 ετος και μετα παλι ταυλανδη για αλλα  μερη.

προσωπικα μου αρεσει το υποαναπτικο.το θεμα ειναι η γυναικα μου που θα της πεσει βαρυ γι αυτο προσπαθω να βρω κατι ενδιαμεσο.ηδη κανει μεγαλο βημα...αμα την παω με την μια σε καμια ερημια θα θελει να γυρισουμε αρον αρον...γι υτο και ψαχνομαι.αν ειμουν μονος μου θα ξεκιναγα με το σακιδιο μου.

πλουσιος δεν θελω να γινω.αλλα καποια στιγμη σκεφτομαι καποιο ειδος εναλλακτικου μοτελ οχι για κερδος αλλα για εναλλακτικο τουρισμο.

οσο για τον φιλο που λεει καλοπροαιρετα οτι προκαλω θα επεσημενα οτι εχω φαει πολυ ορθοστασια,τρεξιμο και ξυλο για καποιους που προκαλουν ακομα με την συμπεριφορα τους στον τοπο που λεγετε ελλαδα...
καιρος να κανω  και για μενα κατι...:)

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #289 στις: Μαΐου 02, 2012, 22:42:41 μμ »
Πιστεύω η Βόρεια και Βορειοανατολική Ταϋλάνδη θα σου άρεσαν περισσότερο. Άλλωστε θα πας και εκεί.
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος panos.thess

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #290 στις: Μαΐου 03, 2012, 00:01:17 πμ »
Άμα πας στο trat θα γίνουμε και συγχωριανοί...

• **
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Απάντηση #291 στις: Ιουνίου 18, 2012, 21:30:28 μμ »
επανερχομαι με νεες ερωτησεις.
θα κλεισουμε να ερθουμε ταυλανδη οκτωβριο για 2+1 και θα ανανεωσουμε την βιζα οσες φορες μπορουμε και μετα σπουδαστικη μεχρι να βρω καποιον να μας κανει εικονικη προσληψη.

βαση καιρου ειναι προτιμοτερο απο οκτωβριο μεχρι δεκεμβριο να παμε βορεια και chiang mai μετα ενα ακομα τριμηνο να παμε νοτια και κραμπι(ιανουαριος-μαρτιος) και μετα αλλο ενα τριμηνο βορειοανατολικα.

βασικο ζητουμενο επισης ειναι οπου πηγαινουμε να εχει κολεγιο για να μπορουμε να παρουμε σπουδαστικη εφοσων καταληξουμε πως μας αρεσει.

chiang mai θα εχει σιγουρα φανταζομαι.
κραμπι θα εχει?εαν οχι ξερετε καποια αλλη περιοχη κοντα?επισης εκει με τις βροχες θα μπορουμε να ζουμε?
και μετα βορειοανατολικα προς τρατ  και koh chang ξερετε καποια πολη με κολεγιο?

πιστευετε πως ειναι καλες αυτες οι περιοχες?
πουκετ και κο σαμουι και κοπανγκαν και φυσικα παταγια δεν τα θελουμε.πολυ τουριστικα.
σαν ορμητηρια ειναι μερη που θα μπορουμε να δουμε αρκετες περιοχες για μονιμη κατοικια?
ρωταω γιατι μετα απο αυτο το 9μηνο θελουμε να βρουμε μια βαση για 1-2 χρονια να χαλαρωσουμε και μετα θα ξαναρχησουμε τις βολτες.

ευχαρηστω για ολα μεχρι τωρα.
εχετε βοηθησει παρα πολυ και ειμαι σιγουρος πως  σε λιγο καιρο να τα πουμε και απο κοντα.

Αποσυνδεδεμένος koursaros

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 20.0.1132.57 Chrome 20.0.1132.57
« Απάντηση #292 στις: Ιουλίου 27, 2012, 01:18:03 πμ »
Χαιρετώ τη παρέα και συγνώμη που εμφανίζομαι μια στο τόσο. Έχω όντως μια απορία συζητώντας με τη γυναίκα μου (Ταυλανδέζα) και αναρωτιέμαι αν μπορείτε να με βοηθήσετε για άλλη μια φορά, όπως στο παρελθόν κάνατε τόσο σωστά και καλά. Έχω ακούσει ότι κάτω υπάρχει ένας νόμος που πρέπει να δείχνεις εισόδημα (η να το δίνεις??) γύρω στα 1000 και ευρώ. Όταν της το λέω, μου λέει πως το ξέρει αλλά αυτό που μου λέει μου κάνει εντύπωση. Λέει ότι τουλάχιστον σε άλλες χώρες όπως η Αυστραλία, η Γερμανία , κάτι αντίστοιχο (σαν φορολόγηση) υπάρχει και για τις γυναίκες Ταυλανδέζες και το πληρώνει απευθείας σε αυτές ή στο κράτος που μένουν, η κυβέρνηση  της Ταϊλάνδης. Υπάρχει όντως αυτό? Γιατί εδώ μου λέει, πως κάποιες από αυτές ρωτάνε την πρεσβεία και λέει πως δεν έχουν να τους τα δώσουν (είναι σε σειρά προτεραιότητας και καλά).

• **
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Απάντηση #293 στις: Οκτωβρίου 18, 2012, 21:35:43 μμ »
οι αρχικες εντυπωσεις αν εξαιρεσω την μπανγκοκ ειναι πολυ καλες.οντως ωραιος κοσμος.εχουν τα καλα και τα κακα τους βεβαια οπως παντου.
στο θεμα της μεταναστευσης τωρα θα πω πως αρχικα μου βγαινει μεγαλο το ποσο που χρειαζομαι τον  μηνα.
σπιτι 10.000-15.000 μπατ
ασφαλεια κανα 50αρι το ατομο=100ευρω
αλλα τοσα η βιζα περιπου μολις βγαλω σπουδαστικη.
το μηχανακι 75 ευρω τον μηνα.
φαγητο κανα 600αρι μπατ την μερα και για τους 2 μας.εδω θα δουμε τι μπορουμε να κοψουμε,αλλα προς το παρον δυσκολευομαστε με τις καντινες.ειναι και οι μεριδες τους μικρες...αν και ειμαι μιση σταλια θελω παντα 2 πιατα...(ειμουν μιση σταλια γιατι περασα τα 80 κιλα απο 65 που ειμουν...πρεπει να βαλω φρενο...)

βεβαια ενταξη 2 μερες ειμαι στο κραμπι και αλλες 6 μπανγκοκ δεν περιμενω  τιποτα deals φοβερα...αναμενομενο ειναι για λιγο καιρο ακομα να μου τον πιανουν για τα καλα...
ευτηχως εχω γνωρησει κατι ευρωπαιους και ολο και κατι μαθαινω...
αυτα προς το παρον θα τα γραψω πιο αναλυτικα μολις εγκατασταθω στο σπιτι που μαλλον βρηκαμε...

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 22.0.1229.94 Chrome 22.0.1229.94
« Απάντηση #294 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 05:43:34 πμ »
το μηχανακι 75 ευρω τον μηνα.
Με 45-50000  μπατ αγοράζεις καινούργιο μηχανάκι. Δεν συμφέρει να νοικιάζεις.

Αποσυνδεδεμένος billko

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 22.0.1229.94 Chrome 22.0.1229.94
« Απάντηση #295 στις: Οκτωβρίου 19, 2012, 15:27:31 μμ »
με 27000baht, ενας φιλος μου αγορασε ενα σουπερ μηχανακι στη chiang mai, μιλαμε ειναι τοσο smooth στο δρομο, σαν να γλιστας απανω και να τρεχεις με 120, επειδη και καποια αλλα παιδια εκει ειχαν και καποιες φορες ειχα ανεβει, καμια συγκριση, πολυ καλο μηχανακι, αμα το δω το διακρινω, αλλα δεν θυμαμαι τη μαρκα το τυπο. Παντως δεν ηταν κλασσικο μηχανακι, αλλα ενα τυπου scooteraki, δεν ξερω πολυ απο μηχανες.

• **
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Απάντηση #296 στις: Νοεμβρίου 04, 2012, 10:28:35 πμ »
κατ εμε 2 πραγματα μπορουν να κανουν την διαφορα στα οικονομικα.
1)να ξερεις καλα καποιον ταυλανδο και να σε βοηθησει η να εχεις γυναικα/ανδρα απο ταυλανδη.αν δεν παιζει τετοιο κονε θα δυσκολευτεις να βρεις καλες τιμες!!αμα κατσεις καιρο θα βρεις την ακρη και μονος/η σου αλλα θα αργησεις και μεχρι τοτε το badget θα χρειαστει να ειναι καπως υψηλο.

2)το φαγητο.εαν συμβιβαστεις η σ αρεσει να τρως εξω στους πλανοδιους ολα θα ειναι καλα.να μαγειρεψεις ειναι δυσκολ στην αρχη γιατι ειναι διαφορετικα τα υλικα.στην ελλαδα μαγειρευα σχεδον καθε μερα...εδω ομως δεν ειναι το ιδιο.αλλες οι συνταγες εδω.επισης για πολλους δεν θα ειναι ευκολο να αλλαξουν τοσο πολυ τις γευσεις τους.ισως για 10-20 μερες να ειναι οκ αλλα για 1-2 χρονια δεν ειναι το ιδιο.γιατι ναι  μεν καποιοι πουλανε δυτικο φαγητο αλλα στην γευση δεν ειναι δυτικο.ταυλανδεζικο ειναι.
σε περιπτωση τωρα που θελεις να τρως εξω σε δυτικα μαγαζια τα ταυλανδεζικα πιατα εχουν 2.5 ευρω και τα δυτικα απο 5 εως 8.
οι σαλατες ειναι στα 3 ευρω.αρα για 2 ατομα παει 8 με ταυλανδεζικο φαγητο και 13-20 για δυτικο.ολα αυτα χωρις μπυρες.για μια μπυρα προσθετουμε 2-3 ευρω.
αμα τωρα τα κανεις 2 γευματα μπορεις ευκολα να πας στα 40 ευρω την μερα χωρις να εχεις φαει γλυκο η να εχεις πιει καποιο κοκταιλ.εδω να προσθεσω οτι τα γλυκα τους ειναι ανυπαρκτα.οποιος ειναι γλυκατζης εχει φαει πακετο...μονο τα πανκεικ των πλανοδιων σωζουν την κατασταση.σαν κρεπα με φρουτα και νουτελα.
εαν απο την αλλη ομως τρως στους πλανοδιους το γευμα ειναι 1-2 ευρω το ατομο.αρα την μερα το πολυ να παει 8-10 ευρω και για τους 2.

τοσο ευκολο ειναι να χαλας τον μηνα απο την μια 300 και απο την αλλη 1200.

αυτα περι φαγητου γιατι κρινω πως ειναι ισως ο βασικοτερος τροπος να ειτε να χαμηλωσεις ειτε να εκτιναξεις το badget σου.

τα περι σπιτιου τωρα...
μπορεις να βρεις ανετα σπιτι με 75-100 ευρω τον μηνα αλλα θα ειναι ταυλενδεζικο χωρις επιπλα και με γειτονες ταυλανδους.
που σημαινει μην εκπλαγεις αμα δεις καναν ποντικο η κατσαριδες...επισης οι ταυλανδοι απ οτι εχω δει δεν εχουν σκουπιδοντενεκεδες οποτε αμολανε χυμα τις σακουλες με τα σκουπιδια με οτι συνεπαγετε αυτο.τουλαχιστον στο κραμπι αλλα και στην μπανγκοκ.επισης ολη τη μερα ειναι στο μπαλκονι τους αρα εσυ δεν  μπορεις να βγεις με το μπικινι σου η γυμνη/ος ειδικοτερα δε αμα οι γειτονες ειναι μουσουλμανοι...
ολα αυτα ειναι αυτονοητα φυσικα...δεν μπορει να θελεις να ζεις διπλα η μεσα σε μια ζουγκλα και να μην περιμενεις ζωακια.
οσο ανεβαινει το ενοικιο τωρα τοσο πιο πολυ θα μοιαζει με τα δικα μας δεδομενα.
συγκεριμενα για αο νανγκ που δεν θεωρειται φθηνη περιοχη,μαλλον το αντιθετο για ενα σπιτακι με 1 υπνοδωματιο εαν εισαι τυχερος μπορει και 2 κοντα στα δικα μας προτυπα χρειαζεσαι 250-400 ευρω.μετα απο αρκετο ψαξιμο βεβαια.κλειδι κατ εμε ειναι οι σιτες και ο υπονομος.να κοιταξετε να ειναι κλειστος και να μην εχει καμια σωληνα που να σκαει κοντα στο σπιτι.επισης σημαντικη κατ εμε ειναι και η σκεπη.σχεδον ολα στο κραμπι εχουν μια σκεπη με εναν χωρο σαν αποθηκη τον οποιο δεν τον φτανεις(οπως τα σπιτια στο μικρο σπιτι στο λιβαδι).δεν εχω καταλαβει σε τι χρησιμευει ακομα.εκει πανε ποντικια και τρεχοβολανε ολο το βραδυ...

τελος καταλαβα αυτο που ολοι λεγατε περι τουριστικων και μη περιοχων και ανθρωπων.
αμα ερθεις και τα δεις ολα επιφανιακα και εισαι ελληνας του σαλονιου θα βρεις πολλα αρνητικα.
εαν ομως ερθεις να ζησεις με αυτους τους ανθρωπους θα βρεις πολυ ζεστασια και δεκτικοτητα.
ειδικα μερικοι ταυλανδοι εχουν μια ηρεμια και ενα χαμογελο αξια θαυμασμου.και φυσικα καταλαβαινεις ποτε ειναι γιατι θελουν τα λεφτα σου  και ποτε το νιωθουν.κανει μπαμ!!!

τα εγραψα στο ποδι αυτα τωρα.θα επανελθω με αλλο ποστ στην ενοτητα του κραμπι και των προσωπικων εμπειριων.
τελος οσα εγραψα ειναι μια ματια οχι μονο μεσα απο τα δικα μου ματια αλλα και της γυναικας μου!!προσπαθησα να παντρεψω τις εμπειριες μας!!!

Αποσυνδεδεμένος AsprosGatos

• **
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 9.0 MS Internet Explorer 9.0
« Απάντηση #297 στις: Νοεμβρίου 04, 2012, 23:21:37 μμ »
Αυτά που γράφεις ισχύουν για το Κράμπι; Ή και για άλλα μέρη;
Σχετικά με το φαγητό, στο Πούκετ στο Καρφούρ αλλά και στο Τσιάνγκ Μαι, μπορούσε κάποιος να αγοράσει φαγητό από τα εμπορικά κέντρα με 50 μπάτ (αν δεν κάνω λάθος ) τη μερίδα το ρύζι, ή να αγοράσει ψάρι φρέσκο (200 μπάτ)  να το ψήσουν εκεί, και να τα φάει σπίτι του. Αυτό στο Κράμπι μπορούσε να γίνει;
Η άποψη σου για την πραγματικότητα δεν αλλάζει την πραγματικότητα.

• **
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Απάντηση #298 στις: Νοεμβρίου 05, 2012, 20:56:47 μμ »
μιλαω μονο για κραμπι και αο νανγκ.
δεν ειπα οτι ειναι ακριβα η οτι ειναι φθηνα...
ειπα μονο οτι αμα τρως ταυλανδεζικο φαγητο ειναι φθηνα ενω αμα τρως δυτικο ειναι πιο ακριβα και απο ελλαδα καποιες φορες.ας πουμε 10 ευρω για μπριζολα στην ελλαδα δεν εχω πληρωσει.εδω τοσο κανει.δεν την εχω βρει πιο φθηνα.αντε 9.

το ψαρι παει με το κιλο.αν εννοεις το κιλο 200 μπατ ισως.αναλογως το ψαρι.
εχω γνωρησει μια οικογενεια και μας εκανε το τραπεζι.μας πηγε να δουμε απο που αγοραζει για να ξερουμε και μεις.300 το κιλο το πηρε αλλα δεν ξερω το ονομα του γιατι δεν ηξερε πως λεγετε στα αγγλικα.αλλα τα 2 ψαρια ηταν 4 κιλα για 6 ατομα και τα ψησαμε μαζι.μαγειρεψε αυτη ολα τα υπολοιπα.

γενικα οι τιμες αυτες ειναι εδω.και μιλαω με ντοπιους και με expats που ειναι εδω χρονια.δεν κατεβηκα για τουρισμο.

αυτα προς το παρον!!!θα παω αυριο να τσεκαρω ενα ενα τα ψαρια να δω τιμες και θα σου πω αναλυτικα.
οσο για εμπορικα ενα εχει ολο κι ολο.ενα big C που ειναι εξω απο την πολη.ειναι 10 λεπτα απο κραμπι  και 30 λεπτα απο αο νανγκ.προς το αεροδρομιο ειναι.

Αποσυνδεδεμένος Kostas P.

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 16.0 Firefox 16.0
« Απάντηση #299 στις: Δεκεμβρίου 01, 2012, 14:40:07 μμ »
Καλημερα σε ολους.Ειμαστε ενα ζευγαρι που αποφασισε να μετακομισει στο Τσιανγκ Μαι τον Φεβρουαριο.Εχουμε ενα σταθερο εισοδημα απο Ελλαδα το οποιο απο οσα εχουμε διαβασει θα μας επιτρεψει να ζησουμε σχετικα ανετα εκει χωρις το αγχος για αμεση ευρεση εργασιας.Αν καποιος εχει ζησει εκει και ξερει την πολη θα μπορουσε να μας πληροφορησει για καποια βασικα σοιχεια?(π.χ. καλες περιοχες για να βρουμε σπιτι,αν υπαρχει εγκληματικοτητα,αν υπαρχει καποια ελληνικη κοινοτητα κλπ).Εγω και η Ειρηνη σας ευχαριστουμε