0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα σαςΕίμαστε ένα ζευγάρι συνταξιούχοι ( 55 ΕΤΩΝ ) με μηνιαία συνολική σύνταξη 2.200 euro πιστεύεται με το εν λόγο ποσό ζεις καλά .. ότι αξίζει να νοικιάσουμε ένα διαμέρισμα επιπλωμένο και να ζήσουμε στην Ταϊλάνδη ... Πιο είναι το βιοτικό και κοινωνικό επίπεδο αυτής της χώρας ...?
και γιατι δε πατε σε κανα παραλιακο χωριουδακι να αραξετε να γλυτωσετε ολο αυτο το ταξιδι?
Μπορω να σκεφτω 1000 λογους που καποιος δεν θελεις να ειναι στην Ελλαδα...Και ας εχει 2.200 τον μηνα.Η μαλλον ειδικα αν εχει 2.2000 τον μηνα.Καταρχας οι ανθρωποι...Δες τι ψηφιζουν και βγαλε συμπερασμα.Ολοι εχθροκοι μεταξυ μας και γεματοι φθονο.Ειδικα αν βγαζουν 2.200 τον μηνα.Ασε που ειναι 55ρηδες.Απαπαπαπαπαπα....Τι κι αν δουλευες απο τα 18-20 και εκλεισες 35ετια...?Εγω φιλε στην θεση σου θα φοβομουν κι ολας.Να μιλησουμε για αγενεια?Να μιλησουμε για θυμο?Να μιλησουμε για γκρινια και μιζερια?Παρε φιλε μου τα λεφτουδακια σου και οπου φυγει.Ασε τους ιθαγενεις να σφαχτουνε μεταξυ τους.Σιγα μην πληρωνεις και 23% ΦΠΑ για να σου πουλανε "αναπτυξη" και αρες μαρες κουκουναρες.Φιλε airport τοσα βγαζω και γω με την γυναικα και μου και ειμαστε στα middle 30s .Ηρθαμε σε μια ευρωπαικη χωρα για να παμε ΔΟΥ κατοικων εξωτερικου και να ξεμπερδεψουμε μια για παντα με το ελληνικο κρατος και μετα φυγαμε για thai.To μονο ισως που μπορω να καταλανω απο τα λεγομενα και κυριως υπονοουμενα μερικων σχολιαστων ειναι οτι εισαι 55αρης και παντρεμενος και θα τρελαθει το ματι σου απο τις ταυλανδες.Αυτο ομως δεν ειναι κακο.Θα κανεις τα κουμαντα σου.Ειτε θελεις να εισαι πιστος ειτε οχι.Οσο για τον φιλο που ενδιαφερεται για τα φορολογικα η συμβαση αποφυγης 2ης φορολογιας ειναι δευτερευουσης σημασιας.Ψαξε στο google για "ΔΟΥ κατοικων εξωτερικου".Αυτο πρεπει να σε απασχολει προτιστως.Παιρνεις απο την χωρα που εργαζεσαι ενα χαρτι οτι φορολογεισαι εκει,παιρνεις και μια συμβαση εργασιας και την πας στην εφορια σου στην Ελλαδα και ξεμπερδευεις.Τωρα βεβαια αυτο περιπλεκεται αν η γυναικα σου ειναι στην Ελλαδα,αν εχεις εσοδα στην Ελλαδα κτλ κτλ.Εγω γι αυτο ηρθα πρωτα σε ευρωπαικη χωρα.Γιατι ειναι πιο ευκολο να παρω αυτο το χαρτι απο Γερμανια η Αγγλια Το δεχονται στην Ελλαδα πιο ευκολα.Και μετα θα ακολουθησω τον δρομο του μεταξιου!Ελευθερος πλεον απο καθε τι ελληνικο.
yiannakisΦίλε μου Καλή Επιτυχία και μακάρι να μπορέσεις να εγκατασταθείς στην Ταιλάνδη.Παρακάτω κάνω ενα post απο το σημερινό Der Spiegel ηλεκτρονική εκδοση και το πρόβλημα μετανάστευσης που εχει ανακύψει στην Γερμανία κυρίως απο την southeastern Europe.http://www.spiegel.de/international/germany/german-cities-worried-about-high-immigration-from-romania-and-bulgaria-a-881409.htmlΔιπλοκλίκαρε ολες τις κόκκινες παραπομπές της αρθρογραφίας για πιό αναλυτική ενημέρωση.1.Large number of newcomers : Germany is experiencing a well-documented boom in immigrants from countries hard-hit by the euro crisis. Less visible, however, are their children. They rarely have any knowledge of German, and schools are struggling to meet their needs.http://www.spiegel.de/international/germany/german-schools-struggle-to-cope-with-boom-in-immigrant-students-a-880457.html2.Financialy instable backgrounds :Are immigrants from EU states entitled to claim welfare benefits in Germany? Chancellor Merkel’s government has tried to prevent this from happening,Ενώ απο την αλλη και η Μεγάλη Βρετανία εχει εξαπολύσει campaign και spot απο την Κυβέρνηση προκειμένου να αποθαρρύνει : convince potential immigrants not to come.http://www.guardian.co.uk/uk/2013/jan/27/uk-immigration-romania-bulgaria-ministersPlease don't come to Britain – it rains and the jobs are scarce and low-paid. Ministers are considering launching a negative advertising campaign in Bulgaria and Romania to persuade potential immigrants to stay away from the UK.Λόγοι διπλωματίας αναγκάσαν τον αρθρογράφο να περιοριστεί για Βούλγαρους και Ρουμάνους Απο την αλλη η Ρουμάνικη διπλωματία εγκαλεί τους Βρετανούς αφου ειμαστε φθηνοί για τα εισοδήματά σας γιατί δεν ερχόσαστε εσείς οι Βρετανοί για διαμονή στην χώρα μας και να μας βοηθήσετε να ανακάμψουμε.( Romania, meanwhile, took a more humorous approach : The tagline on the poster reads: "We may not like Britain, but you will love Romania. Why don't you come over?" αναφέρουν στο συγκεκριμένο post).Τεράστιο το πρόβλημα της μετανάστευσης στις μέρες και προσωπικά πιστεύω οτι οι χώρες υποδοχής εχουν το πάνω χέρι και με το δίκιο τους προκειμένου να προστατέψουν τους πολίτες τους.Απο την αλλη μεριά και εσύ εχεις απόλυτο δίκιο γιατί οπως πρόσφατα με ενημέρωσε μια φίλη συγκυβερνήτης σε μια αεροπορική εταιρεία πληρώνετε τον μήνα 1.300 euros με 12 ωρες πτήσης την εβδομάδα ενώ αλλοι φίλοι κυβερνήτες με 2.000 euros τον μήνα αμφότεροι στην Ελλάδα.(δεν αναφέρω τις αεροπορικές εταιρείες).Την ιδια στιγμή που με τα ιδια προσόντα φίλοι πιλότοι των Αραβικών εταιρειών πληρώνονται σαν Κυβερνήτες με 15.000 euros τον μήνα και σαν Συγκυβερνήτες με 8.000 euros.Εγινε χαμός και γίνετε για τις προσλήψεις πιλότων στις Αραβικές αεροπορικές εταιρείες οπου προσήλθαν πιλότοι κυρίως απο την euro-dollar area και λόγω τεράστιας προσέλευσης κόπηκε παρα πολλύ κόσμος στην personal conference συνέντευξη.(Πιλότοι και Τεχνικοί α/φ). Αν μου επιτραπεί θα το κάνω post στο αντίστοιχο τμήμα του site γιατί οι Αραβικές αεροπορικές εταιρείες ειναι αξιες συγχαρητηρίων για την ασφάλεια πτήσεων των επιβατών.Κυβερνήτες και Συγκυβερνήτες αεροσκαφών με τεράστια –τεράστια εμπειρία που εχουν προσληφθεί πριν απο 1-1,5 χρόνο ας μου επιτραπεί η εκφραση «πέφτει σκίσιμο» οπως χαρακτηριστικά μου εχουν πεί απο τις Αραβικές αεροπορικές εταιρείες μετά απο κάθε πτήση.Μετά απο κάθε πτήση : Download την πτήση απο τον flight recorder του αεροσκάφους και αναλυτικότατη εξέταση –ανάλυση απο τους Αρχιχειριστές προισταμένους τόσο τα «στοιχεία» πτήσης οσο και στις ενέργειες του πληρώματος.(very high standard).Ευχομαι τα καλύτερα σε ολους.
Δεν αποτελει κατα την γνωμη μου αποκλειστικο στοιχειο η φτηνια μιας χωρας για να μεταναστευσω ως συνταξιουχος ,αλλα και οι υποδομες της χωρας σε νοσοκομεια ,δρομους , ασφαλεια κλπ. Διοτι με αυτη την λογικη της φτηνιας ισως η Μπουργκινα Φασο η η Σιερα Λεονε να φανταζουν ιδανικα .