Αποστολέας Θέμα: Μεταναστευση στην Ταιλανδη  (Αναγνώστηκε 349486 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dkmaster

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 35.0.1916.153 Chrome 35.0.1916.153
Απ: Μεταναστευση στην Ταιλανδη
« Απάντηση #345 στις: Ιουλίου 08, 2014, 17:05:28 μμ »
Airport καλησπέρα. Άποψη μου είναι πως αν δεν έχεις πάει στην χώρα ούτε μία φορά τότε δεν μπορεί να σου απαντήσει κανείς σε κάποιο από τα ερωτήματά σου. Ο λόγος είναι απλός. Κάθε άνθρωπος έχει άλλες ανάγκες. Θα ήταν προτιμότερο να πάτε εκεί ένα ταξίδι για 1-2 μήνες να δείτε αν σας "σηκώνει" το κλίμα και έπειτα να σκεφτείτε την μετανάστευση.

sotirios22

• Επισκέπτης
« Απάντηση #346 στις: Ιουλίου 08, 2014, 18:30:03 μμ »
Καλησπέρα σας
Είμαστε ένα ζευγάρι συνταξιούχοι ( 55 ΕΤΩΝ ) με μηνιαία συνολική σύνταξη 2.200 euro πιστεύεται με το εν λόγο ποσό ζεις καλά ..???  ότι αξίζει να νοικιάσουμε ένα διαμέρισμα επιπλωμένο  και να ζήσουμε στην Ταϊλάνδη ...??? Πιο είναι το βιοτικό και κοινωνικό επίπεδο αυτής της χώρας ...????

ΟΧΙ καλέ μου φιλε μην το κανησ αυτό .........

Αποσυνδεδεμένος MIKEGR

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 30.0 Firefox 30.0
« Απάντηση #347 στις: Ιουλίου 09, 2014, 10:53:49 πμ »
Καλησπέρα σας
Είμαστε ένα ζευγάρι συνταξιούχοι ( 55 ΕΤΩΝ ) με μηνιαία συνολική σύνταξη 2.200 euro πιστεύεται με το εν λόγο ποσό ζεις καλά ..???  ότι αξίζει να νοικιάσουμε ένα διαμέρισμα επιπλωμένο  και να ζήσουμε στην Ταϊλάνδη ...??? Πιο είναι το βιοτικό και κοινωνικό επίπεδο αυτής της χώρας ...????

και γιατι δε πατε σε κανα παραλιακο χωριουδακι να αραξετε να γλυτωσετε ολο αυτο το ταξιδι?

sotirios22

• Επισκέπτης
« Απάντηση #348 στις: Ιουλίου 09, 2014, 12:21:06 μμ »
και γιατι δε πατε σε κανα παραλιακο χωριουδακι να αραξετε να γλυτωσετε ολο αυτο το ταξιδι?
για στο στάμα σου ........ με 2200 ευρο σήμερα και για 20 χρονια είσαι αρχοντας ........... αν θέλεις συμβουλή πως θα είσαι αρχοντας τηλ .....

Αποσυνδεδεμένος XxSMIL3xX

• **
  • Windows Vista/Server 2008 Windows Vista/Server 2008
  • Browser:
« Απάντηση #349 στις: Ιουλίου 09, 2014, 15:34:18 μμ »
Μπορω να σκεφτω 1000 λογους που καποιος δεν θελεις να ειναι  στην Ελλαδα...Και ας εχει 2.200 τον μηνα.Η μαλλον ειδικα αν εχει 2.2000 τον μηνα.
Καταρχας οι ανθρωποι...Δες τι ψηφιζουν και βγαλε συμπερασμα.Ολοι εχθροκοι μεταξυ μας και γεματοι φθονο.Ειδικα αν βγαζουν 2.200 τον μηνα.
Ασε που ειναι 55ρηδες.Απαπαπαπαπαπα....Τι κι αν δουλευες απο τα 18-20 και εκλεισες 35ετια...?Εγω φιλε στην θεση σου θα φοβομουν κι ολας.
Να μιλησουμε για αγενεια?Να μιλησουμε για θυμο?Να μιλησουμε για γκρινια και μιζερια?

Παρε φιλε μου τα λεφτουδακια σου και οπου φυγει.Ασε τους ιθαγενεις να σφαχτουνε μεταξυ τους.Σιγα μην πληρωνεις και 23% ΦΠΑ για να σου πουλανε "αναπτυξη" και αρες μαρες κουκουναρες.

Φιλε airport τοσα βγαζω και γω με την γυναικα και μου και ειμαστε στα middle 30s .Ηρθαμε σε μια ευρωπαικη χωρα για να παμε ΔΟΥ κατοικων εξωτερικου και να ξεμπερδεψουμε μια για παντα με το ελληνικο κρατος και μετα φυγαμε για thai.

To μονο ισως που μπορω να καταλανω απο τα λεγομενα και κυριως υπονοουμενα μερικων σχολιαστων ειναι οτι εισαι 55αρης και παντρεμενος και θα τρελαθει το ματι σου απο τις ταυλανδες.Αυτο ομως δεν ειναι κακο.Θα κανεις τα κουμαντα σου.Ειτε θελεις να εισαι πιστος ειτε οχι.

Οσο για τον φιλο που ενδιαφερεται για τα φορολογικα η συμβαση αποφυγης 2ης φορολογιας ειναι δευτερευουσης σημασιας.
Ψαξε στο google για "ΔΟΥ κατοικων εξωτερικου".Αυτο πρεπει να σε απασχολει προτιστως.
Παιρνεις απο την χωρα που εργαζεσαι ενα χαρτι οτι φορολογεισαι εκει,παιρνεις και μια συμβαση εργασιας και την πας στην εφορια σου στην Ελλαδα και ξεμπερδευεις.
Τωρα βεβαια αυτο περιπλεκεται αν η γυναικα σου ειναι στην Ελλαδα,αν εχεις εσοδα στην Ελλαδα κτλ κτλ.
Εγω γι αυτο ηρθα πρωτα σε ευρωπαικη χωρα.Γιατι ειναι πιο ευκολο να παρω αυτο το χαρτι απο Γερμανια η Αγγλια Το δεχονται στην Ελλαδα πιο ευκολα.
Και μετα θα ακολουθησω τον δρομο του μεταξιου!Ελευθερος πλεον απο καθε τι ελληνικο. :)

Αποσυνδεδεμένος kosa

• Φύλο: Άντρας
  • Windows 8.1/Server 2012 Windows 8.1/Server 2012
  • Browser:
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
« Απάντηση #350 στις: Ιουλίου 09, 2014, 21:25:52 μμ »
Το ότι κάποιοι  έχουν  μάλλον δυσάρεστες  εμπειρίες ( λόγο επιλογών )  δεν  τούς επιτρέπει  να είναι αφοριστικοί  άνευ  επιχειρημάτων.
  Καλό είναι εάν υπάρχουν επιχειρήματα   να τεθούν υπό συζήτηση   ώστε  ο κάθε ενδιαφερόμενος να εξάγει τα  δικά του συμπεράσματα

Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

Αποσυνδεδεμένος MIKEGR

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #351 στις: Ιουλίου 10, 2014, 10:50:42 πμ »
Μπορω να σκεφτω 1000 λογους που καποιος δεν θελεις να ειναι  στην Ελλαδα...Και ας εχει 2.200 τον μηνα.Η μαλλον ειδικα αν εχει 2.2000 τον μηνα.
Καταρχας οι ανθρωποι...Δες τι ψηφιζουν και βγαλε συμπερασμα.Ολοι εχθροκοι μεταξυ μας και γεματοι φθονο.Ειδικα αν βγαζουν 2.200 τον μηνα.
Ασε που ειναι 55ρηδες.Απαπαπαπαπαπα....Τι κι αν δουλευες απο τα 18-20 και εκλεισες 35ετια...?Εγω φιλε στην θεση σου θα φοβομουν κι ολας.
Να μιλησουμε για αγενεια?Να μιλησουμε για θυμο?Να μιλησουμε για γκρινια και μιζερια?

Παρε φιλε μου τα λεφτουδακια σου και οπου φυγει.Ασε τους ιθαγενεις να σφαχτουνε μεταξυ τους.Σιγα μην πληρωνεις και 23% ΦΠΑ για να σου πουλανε "αναπτυξη" και αρες μαρες κουκουναρες.

Φιλε airport τοσα βγαζω και γω με την γυναικα και μου και ειμαστε στα middle 30s .Ηρθαμε σε μια ευρωπαικη χωρα για να παμε ΔΟΥ κατοικων εξωτερικου και να ξεμπερδεψουμε μια για παντα με το ελληνικο κρατος και μετα φυγαμε για thai.

To μονο ισως που μπορω να καταλανω απο τα λεγομενα και κυριως υπονοουμενα μερικων σχολιαστων ειναι οτι εισαι 55αρης και παντρεμενος και θα τρελαθει το ματι σου απο τις ταυλανδες.Αυτο ομως δεν ειναι κακο.Θα κανεις τα κουμαντα σου.Ειτε θελεις να εισαι πιστος ειτε οχι.

Οσο για τον φιλο που ενδιαφερεται για τα φορολογικα η συμβαση αποφυγης 2ης φορολογιας ειναι δευτερευουσης σημασιας.
Ψαξε στο google για "ΔΟΥ κατοικων εξωτερικου".Αυτο πρεπει να σε απασχολει προτιστως.
Παιρνεις απο την χωρα που εργαζεσαι ενα χαρτι οτι φορολογεισαι εκει,παιρνεις και μια συμβαση εργασιας και την πας στην εφορια σου στην Ελλαδα και ξεμπερδευεις.
Τωρα βεβαια αυτο περιπλεκεται αν η γυναικα σου ειναι στην Ελλαδα,αν εχεις εσοδα στην Ελλαδα κτλ κτλ.
Εγω γι αυτο ηρθα πρωτα σε ευρωπαικη χωρα.Γιατι ειναι πιο ευκολο να παρω αυτο το χαρτι απο Γερμανια η Αγγλια Το δεχονται στην Ελλαδα πιο ευκολα.
Και μετα θα ακολουθησω τον δρομο του μεταξιου!Ελευθερος πλεον απο καθε τι ελληνικο. :)

Kαι γιατι να ειναι πιο φιλικοι οι ανθρωποι στην Ταϋλάνδη? Κι εκει στην τσεπη θα τον κοιτανε. Πραγματικα σε αυτες τις χωρες πρεπει με το κατεβαινεις απο αεροπλανο να φορας μια λαστιχενια μασκα κινεζου. Θα εχεις αλλη αντιμετωπιση.
Τωρα ολα αυτα τα παραπανω προβληματα που λες ειναι η λεγομενη κουραση της καθημερινοτητας. Αραχτος σε ενα χωριουδακι του Πηλιου χωρις καν τηλεοραση, (προσωπικα εχω δανειστει εναν αποκωδικοποιητη μονο για το μουντιαλ)το μονο που σ ενδιαφερει ειναι να πας στο ΑΤΜ καθε τελος του μηνα να παρεις λεφτα για τα καθημερινα βασικα εξοδα.
Οκ, συμφωνω ΦΠΑ 23% + Φορος 26% για τους ελευθερους επαγγελματιες, αρα δουλοι της εφοριας, κλπ κλπ. Αλλα γιατι οι δικοι μας πολιτικοι να ειναι πουλημενοι και διεφθαρμενοι και οι αλλοι εκει κατω να ειναι πιο εντιμοι? Αφου βλεπεις οτι παντου εκει κυριαρχει η διαφθορα και τα παντα εξαγοραζονται.
Βεβαια αν εχεις αρκετο χρημα αυτο ειναι καλο...

Αποσυνδεδεμένος MIKEGR

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #352 στις: Ιουλίου 10, 2014, 14:11:48 μμ »
yiannakis

Φίλε μου Καλή Επιτυχία και μακάρι να μπορέσεις να εγκατασταθείς στην Ταιλάνδη.

Παρακάτω κάνω ενα post απο το σημερινό Der Spiegel ηλεκτρονική εκδοση και το πρόβλημα μετανάστευσης που εχει ανακύψει στην Γερμανία κυρίως απο την southeastern Europe.

http://www.spiegel.de/international/germany/german-cities-worried-about-high-immigration-from-romania-and-bulgaria-a-881409.html
Διπλοκλίκαρε ολες τις κόκκινες παραπομπές της αρθρογραφίας για πιό αναλυτική ενημέρωση.

1.Large number of newcomers : Germany is experiencing a well-documented boom in immigrants from countries hard-hit by the euro crisis. Less visible, however, are their children. They rarely have any knowledge of German, and schools are struggling to meet their needs.
http://www.spiegel.de/international/germany/german-schools-struggle-to-cope-with-boom-in-immigrant-students-a-880457.html

2.Financialy instable backgrounds :
Are immigrants from EU states entitled to claim welfare benefits in Germany? Chancellor Merkel’s government has tried to prevent this from happening,
Ενώ απο την αλλη και η Μεγάλη Βρετανία εχει εξαπολύσει campaign και spot απο την Κυβέρνηση προκειμένου να αποθαρρύνει : convince potential immigrants not to come.

http://www.guardian.co.uk/uk/2013/jan/27/uk-immigration-romania-bulgaria-ministers

Please don't come to Britain – it rains and the jobs are scarce and low-paid. Ministers are considering launching a negative advertising campaign in Bulgaria and Romania to persuade potential immigrants to stay away from the UK.
Λόγοι διπλωματίας αναγκάσαν τον αρθρογράφο να περιοριστεί για Βούλγαρους και Ρουμάνους Απο την αλλη η Ρουμάνικη διπλωματία εγκαλεί τους Βρετανούς αφου ειμαστε φθηνοί για τα εισοδήματά σας γιατί δεν ερχόσαστε εσείς οι Βρετανοί για διαμονή στην χώρα μας και να μας βοηθήσετε να ανακάμψουμε.( Romania, meanwhile, took a more humorous approach : The tagline on the poster reads: "We may not like Britain, but you will love Romania. Why don't you come over?" αναφέρουν στο συγκεκριμένο post).

Τεράστιο το πρόβλημα της μετανάστευσης στις μέρες και προσωπικά πιστεύω οτι οι χώρες υποδοχής εχουν το πάνω χέρι και με το δίκιο τους προκειμένου να προστατέψουν τους πολίτες τους.

Απο την αλλη μεριά και εσύ εχεις απόλυτο δίκιο γιατί οπως  πρόσφατα με ενημέρωσε μια φίλη συγκυβερνήτης σε μια αεροπορική εταιρεία πληρώνετε τον μήνα  1.300 euros με 12 ωρες πτήσης την εβδομάδα ενώ αλλοι φίλοι κυβερνήτες με 2.000 euros  τον μήνα  αμφότεροι στην Ελλάδα.(δεν αναφέρω τις αεροπορικές εταιρείες).

Την ιδια στιγμή που με τα ιδια προσόντα  φίλοι πιλότοι των Αραβικών εταιρειών πληρώνονται σαν Κυβερνήτες με 15.000 euros τον μήνα και σαν  Συγκυβερνήτες  με 8.000 euros.

Εγινε χαμός και γίνετε για τις προσλήψεις πιλότων στις Αραβικές αεροπορικές εταιρείες οπου προσήλθαν πιλότοι κυρίως απο την euro-dollar area και λόγω τεράστιας προσέλευσης κόπηκε παρα πολλύ κόσμος στην personal conference συνέντευξη.(Πιλότοι και Τεχνικοί α/φ).

Αν μου επιτραπεί θα το κάνω post στο αντίστοιχο τμήμα του site γιατί οι Αραβικές αεροπορικές εταιρείες ειναι αξιες συγχαρητηρίων για την ασφάλεια πτήσεων των επιβατών.
Κυβερνήτες και Συγκυβερνήτες αεροσκαφών με τεράστια –τεράστια εμπειρία που εχουν προσληφθεί πριν απο 1-1,5 χρόνο ας μου επιτραπεί η εκφραση «πέφτει σκίσιμο» οπως χαρακτηριστικά μου εχουν πεί απο τις Αραβικές αεροπορικές εταιρείες μετά απο κάθε πτήση.
Μετά απο κάθε πτήση : Download την πτήση απο τον flight recorder του αεροσκάφους και αναλυτικότατη εξέταση –ανάλυση απο τους Αρχιχειριστές προισταμένους τόσο τα «στοιχεία» πτήσης οσο και στις ενέργειες του πληρώματος.(very high standard).

Ευχομαι τα καλύτερα σε ολους.

σημερα μια γκομενα στο FB εγραψε:
"Οι γυναίκες δεν θα πρέπει για τα επόμενα πέντε χρόνια να μείνουν έγκυες. Σε περίπτωση που μία εργαζόμενη μείνει έγκυος, αποχωρεί άμεσα από την εργασία της.

- Αν βρήκαν τον έρωτα της ζωής τους και θέλουν να παντρευτούν, θα πρέπει, προτού ενωθούν με τα δεσμά του γάμου, να πάρουν τη συγκατάθεση της εταιρείας.

- Eπιπλέον,οι γυναίκες δεν θα πρέπει να κυκλοφορούν δημοσίως με άνδρες που δεν ειναι συγγενείς τους (πατέρας ή αδερφός), αρραβωνιαστικοί ή σύζυγοι.

- Οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να αναρτούν φωτογραφίες στο Facebook.

- Τα μέλη του πληρώματος των «Qatar Airways» δεν θα πρέπει να εμφανίζονται σε μπαρ, φορώντας την στολή εργασίας, ακόμα κι αν θέλουν να πιουν ένα ποτήρι νερό.

- Τέλος, οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να μασάνε τσίχλα, να καπνίζουν, ακόμα και να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο, όταν φορούν την στολή εργασίας."

Αποσυνδεδεμένος teosep

• iOS 7.1.1 iOS 7.1.1
  • Browser:
  • Safari 7.0 Safari 7.0
« Απάντηση #353 στις: Ιουλίου 10, 2014, 20:02:45 μμ »

Παρόλο που καταλαβαίνω ,ότι αυτό που θα πω έχει μια δυσκολία ,εγώ καλε  μου φίλε θα επέλεγα να μείνω σε διάφορες χώρες ανά 6μηνο .

Ταιλανδη ,Μπαλί , Βαρκελώνη ,Λισαβωνα , Ρήγα , Ταλιν ,Κοστα Ρικα , Βουδαπέστη θα ήταν τα μέρη που θα επέλεγα με βάση το μπάτζετ σου ,αλλα και τα μέρη που έχω επισκεφθεί !

• **
  • Browser:
« Απάντηση #354 στις: Ιουλίου 14, 2014, 21:02:18 μμ »
teosep  νομιζω οτι με 2.500 χιλιαρικα δεν ειναι και πολυ ευκολο αυτο το πλανο αλλα οχι  και αδυνατον.
Συμφωνω και επαυξανω οτι ειναι πολυ καλη ιδεα να το κανουν αρχικα και ετσι να εξερευνησουν διαφορες χωρες μεχρι να αποφασισουν ποια τους αρεσει περισσοτερο.Αλλα μακροπροθεσμα εκτος απο κουραστικο ειναι και ακριβο...
Αλλιως ειναι να μεινεις 2-3 χρονια σε μια περιοχη και να μαθεις τις πραγματικες τιμες και οχι τις τιμες φαρανγκ και να αποκτησεις μια καθημερονοτητα και αλλιως ειναι να μενεις μονο 6 μηνες και μετα ξανα εισητηρια,καινουργιο ενοικιαστηριο,προφανως διεθνη ασφαλιση που ειναι και πιο ακριβη κτλ κτλ κτλ.

@Μikegr για να μην σου γραψω κανα σεντονι θα σου παραθεσω ενα αποσμασμα απο του Σεφερη:«Όσο προχωρεί ο καιρός και τα γεγονότα, ζω ολοένα με το εντονότερο συναίσθημα πως δεν είμαστε στην Ελλάδα, πως αυτό το κατασκεύασμα που τόσο σπουδαίοι και ποικίλοι απεικονίζουν καθημερινά, δεν είναι ο τόπος μας, αλλά ένας εφιάλτης με ελάχιστα φωτεινά διαλείμματα, γεμάτα με μια πολύ βαριά νοσταλγία. Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό».

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 14, 2014, 21:04:22 μμ από XxSMIL3xX »

Αποσυνδεδεμένος mikelangelo

• Windows 8/Server 2012 Windows 8/Server 2012
  • Browser:
« Απάντηση #355 στις: Ιουλίου 14, 2014, 23:49:26 μμ »
Καλησπερα σε ολους και ολες,
Η λογικη του να παω να ζησω στην Ταυλανδη γιατι ειναι πιο φτηνη απο δω προφανως και δεν στεκει ουτε με "πι".
Η Βιρμανια ειναι πιο φτηνη, το ιδιο και το Λαος...γιατι οχι κι εκει λοιπον...?
Και δεν αναφερομαι σε αυτον που ρωταει αλλα σε αυτους που απαντουν παρουσιαζοντας την Ελλαδα ως μια "τελειωμενη΄χωρα οπου αυτοι που
επιμενουν να ζουν και να δημιουργουν εδω ειναι καποιο γραφικοι που δεν ξερουν τι κανουν.
Αγνοουν ομως ενα βασικο, αχαστο και χωρις εξαιρεσεις κανονα της Ιστοριας.."Ολα ειναι ακμη και παρακμη.."

Οι χιλιαδες επι χιλιαδων Ευρωπαιοι και οχι μονο που εχουν επιλεξει την πατριδα μας για μονιμη διαμονη προφανως δεν ξερουν.
Μονο οι Γερμανοι και Αυστριακοι (οχι τυχαιες οι χωρες..) υπολογιζονται σε πανω απο 12 χιλιαδες με το 70% αυτων να ειναι συνταξιουχοι.

Οσο για το αλλο με την διαφθορα που επικρατει στην Πολιτικη Ταξη της Ελλαδος σωστο...αλλα να φυγω απο τη χωρα μου για να παω να ζησω
σε μια χωρα οπου η απολυτη διαφθορα στην εξουσια συναγωνιζεται τον αριθμο των ανεγκεφαλικων πραξικοπηματων εδω και δεκαετιες, που γινονται ακριβως για
να συντηρειται αυτη η κατασταση, τοτε ενταξει,  μιλαμε για την απολυτη παρανοια...

Για ποιο λογο κατι εκατομμυρια νεων Ταυλανδων θελουν να μεταναστευσουν στην... ακριβη Αμερικη  και Ευρωπη αραγε..?
Σεβαστες οι επιλογες του καθενος, αλλα οταν σεβεται και τις επιλογες του αλλου.

"N' αγαπας την ευθυνη.
Να λες εγω,  εγω μοναχος μου
Θα σωσω τον κοσμο.
Αν χαθει, εγω θα φταιω."

Νικος Καζαντζακης

• **
  • Browser:
« Απάντηση #356 στις: Ιουλίου 15, 2014, 01:17:37 πμ »
Αγαπητε mikelangelo ειδες πουθενα να μην σε σεβομαι τις επιλογες σου?Πολυ καλα κανεις και εχεις επιλεξει οτι εχεις επιλεξει.
Ξεκαθαρα εκφραζω την γνωμη μου οτι αντιπαθω το μεγαλυτερο κομματι των νεοελληνων και την οποια τους συμπεριφορα και παιδεια.
Απλα πραγματα.
Και επειδη μου αρεσει να διαβαζω πολυυυυυ αφου σε αφησε αδιαφορο ο Σεφερης θα ποσταρω και λιγο Καζαντζακη:
«Δεν ξέρω καλά ή κακά, έχω ξεφύγει απ’ τα σύνορα της Ελληνικής πατρίδας. Ναι είμαι απ’ την Ελληνική ράτσα κι’ ο ξεπεσμός της είναι και δικός μου ξεπεσμός... Μα πάλι λέω, νιώθω πως η Κρητική μας ράτσα δεν είναι Ελληνική».

και ενα ακομη:
«Μισώ τους Ευρωπαίους, μα περισσότερο απ’ όλους μισώ τους Ρωμηούς και το Ρωμαίικο... Για να μην τους βλέπω... έφυγα για πάντα απ’ την πατρίδα... στην ταφόπετρα χάραξα μονάχος μου με χοντρά κε­φαλαία γράμματα:

ΕΝΘΑΔΕ ΚΕΙΤΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΡΩΜΙΟΣ ΠΟΥ ΣΙΧΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΡΩΜΙΟΥΣ»

Αυτη ειναι η γνωμη και δεν με ενοχλει καθολου αν σου/σας κακοφαινεται.Φυσικα υπαρχουν λαμπρες εξαιρεσεις...Αλλα απ οσο παρατηρω κι αυτες οι εξαιρεσεις φευγουν...Οποτε μαλλον μας τελειωνουν και αυτες...

Και να επισημανω οτι τα αποσπασματα τα βαζω επειδη καποιοι πεφτουν απο τα συννεφα.Απλα για να γνωριζετε οτι δεν ειναι ουτε καινουργιο ουτε μεμονονωμενο το φαινομενο.Υπαρχουν ανθρωποι οι οποιοι απλα δεν γουσταρουν τους νεοελληνες.
Δεν ειναι θεμα εξυπνακισμου η πονηραδας η ακομα καλυτερα κουτοπονηριας οτι να οριστε το λεει και ο Σεφερης...
Επισης εστω και ενας να προβληματιστει και να πει για κατσε να δω οντως τα εχουν πει αυτα ο Σεφερης και ο Καζαντζακης και να αφιερωσει 10 λεπτα για παρτη τους κερδος ειναι. :)
Οπου εδω ξεκιναει μια τεραστια κουβεντα για το ποσο διαβαζουν οι νεοελληνες...Οπου σε παροτρυνω να κανεις ενας γκαλοπ αναμεσα σε φιλους και γνωστους και να ρωτησεις ποσοι εχουν διαβασει το συμποσιο του Πλατωνα(η γενικοτερα ποσα εργα αρχαιων εχουν διαβασει).Οι ιδιοι που δεν θα εχουν διαβασει το πρωταρχικο ισως βιβλιο που πρεπει καποιος να ξεκινησει και μετεπειτα να συνεχισει με 10δες αλλα αριστουργηματα των αρχαιων ταυτοχρονα θα φουσκωνει απο υπερηφανια οτι ταχα μου ειναι Ελληνας και αξιος απογονος τους... :)
Αυτα απο μενα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 15, 2014, 06:10:40 πμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Browser:
« Απάντηση #357 στις: Ιουλίου 15, 2014, 09:44:11 πμ »

Δεν αποτελει κατα την γνωμη μου αποκλειστικο στοιχειο η φτηνια μιας χωρας για να μεταναστευσω ως συνταξιουχος ,αλλα και οι υποδομες της χωρας σε νοσοκομεια ,δρομους , ασφαλεια κλπ.
Διοτι με αυτη την λογικη της φτηνιας ισως η Μπουργκινα Φασο η η Σιερα Λεονε να φανταζουν ιδανικα .

Αποσυνδεδεμένος deepblue

• Φύλο: Άντρας
  • Amazing Thailand
  • Browser:
« Απάντηση #358 στις: Ιουλίου 15, 2014, 12:59:46 μμ »
Δεν αποτελει κατα την γνωμη μου αποκλειστικο στοιχειο η φτηνια μιας χωρας για να μεταναστευσω ως συνταξιουχος ,αλλα και οι υποδομες της χωρας σε νοσοκομεια ,δρομους , ασφαλεια κλπ.
Διοτι με αυτη την λογικη της φτηνιας ισως η Μπουργκινα Φασο η η Σιερα Λεονε να φανταζουν ιδανικα .

Πολύ σωστός !
Time for dinner www.bangkokeat.com

Αποσυνδεδεμένος MIKEGR

• **
  • Browser:
« Απάντηση #359 στις: Ιουλίου 16, 2014, 17:51:23 μμ »
Ενταξει η Ταϋλανδη νομιζω οτι προσφερει εναν αρκετα καλο συνδυασμο επιπεδου διαβιωσης/κοστους ζωης, τουλαχιστον σε μεγαλες πολεις που εχω παει για επαρχια δε ξερω.
Αλλα και εδω δεν ξερω αν ειναι καλυτερη η κατασταση. Αντε να ζεις στη Λερο πχ το χειμωνα η σε κανα αλλο ξεχασμενο νησι...