0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Επειδή σκέφτομαι για μόνιμη εγκατάσταση όταν γίνω 50 (τώρα ειμαι 45), γνωρίζει κάποιος αν μπορώ να ανοίξω ενα λογαριασμό απο τώρα και να βάζω χρήματα μεσα, ετσι οταν γινω 50 να μπορω να μεινω μόνιμα και να εχω τα 20.000ε που χρειαζονται?
Στο Πουκετ που με ενδιαφερει, ειναι δυσκολο να ανοίξεις τραπεζικό λογαριασμό?Απο οτι εχω διαβάσει στο φορουμ, πρεπει να εχουμε 20.000ε σε λογαριασμο για retirement visa.
Καλησπέρα σε όλους και όλες. Είμαι ο Γιάννης και είμαι νέο μέλος. Χαίρομαι που υπάρχει ενα τόσο οργανωμένο σάιτ πάνω στην συγκεκριμένη χώρα γιατί βρήκα απίστευτα χρήσιμες πληροφορίες. Απο το 2007 που επισκέφτηκα την χώρα (Phuket,Koh Samui και Bangkok) μου έχει καρφωθεί η ιδέα να εγκατασταθω μόνιμα στην χώρα. Κάτι οι δουλειές κάτι ότι η ζωή μου προχώρησε και έκανα οικογένεια,έβαλαν στον πάγο αυτές μου τις σκέψεις. Βέβαια και η γυναίκα μου αν και της άρεσε η χώρα,ήταν πάντοτε διστακτικη να κάνουμε αυτό το βήμα. Τώρα όμως με την αλλαγή των συνθηκών στην Ελλάδα παρουσιάζεται θετική. Έχω αρχίσει γενικά το ψάξιμο αλλά δυσκολεύομαι να μάθω τις ακριβείς συνθήκες διαβίωσης στην χώρα. Είδα στο σάιτ για παιδια που μένουν εκεί κι έχουν μαγαζιά και θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος τρόπος επικοινωνίας μαζί τους για να μπορέσω να πάρω πληροφορίες. Φυσικά δεν θα έλεγα όχι αν και κάποιος απο εδώ με βοηθούσε αρκεί να ειναι απόλυτα σίγουρος για αυτά που λέει. Με ενδιαφέρει να μάθω μια εκτίμηση για το κοστος ζωής, το κοστος ενοικίασης ενός σπιτιού για μια οικογένεια με 3 υπνοδωμάτια (όχι βίλες και πολυτελείες) καθώς και το κοστος ενοικίασης ενός μαγαζιού 80-100 τμ. στο Koh Samui. Επίσης θα ήμουν υποχρέος αν ξέρει κάποιος τι σύστημα παιδείας υπάρχει. Βέβαια τα κοριτσάκια μου ειναι μικρά ( 2 χρόνων η μεγάλη και 2 μηνών η μικρή) αλλά για μένα ειναι πολύ σημαντικό να ξέρω τι παίζει για το μέλλον τους. Αυτά σε γενικές γραμμές και συγνώμη αν κούρασα με το μακροσκελές μήνυμα μου.
Και το κυριότερο πρέπει να καταβάλεις τεράστια προσωπική προσπάθεια αν δεν θες το παιδί σου να γίνει ένα άβουλο χωρίς κρίση "βουδάκι"...