Αποστολέας Θέμα: Μεταναστευση στην Ταιλανδη  (Αναγνώστηκε 349573 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 52.0 Firefox 52.0
    • Thailand
Απ: Μετανάστευση στην Ταϊλάνδη
« Απάντηση #420 στις: Απριλίου 22, 2017, 17:39:11 μμ »
Καλησπέρα, επειδή είμαι κι εγώ ταϋλανδόπληκτος  ;D και ψάχνω ένα τροπικό μέρος να ζήσω με φρούτα και λαχανικά, διαβάζω πως στην Ταϋλανδη είναι όλα βιολογικά-χωρίς φυτοφάρμακα με μόνο μειονέκτημα ότι χρειάζονται καλό πλύσιμο με καθαρό νερό (κάτι που δεν έχει η χώρα) γιατί υπάρχουν πολλά αυγά από παράσιτα. Οι βιολογικές καλλιέργειες της Ταϋλανδης είναι γεγονός όπως και στην Κόστα Ρίκα και είναι ένας από τους λόγους που πολλοί χορτοφάγοι αποσύρονται εκεί.  ;)

Υπάρχουν βιολογικά φρούτα και λαχανικά στην Ταϊλάνδη,αλλά υπάρχουν και συμβατικά.

Αποσυνδεδεμένος amik

• *
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 57.0.2987.133 Chrome 57.0.2987.133
Απ: Μεταναστευση στην Ταιλανδη
« Απάντηση #421 στις: Απριλίου 22, 2017, 18:14:20 μμ »
ο φιλος ειπε 3 ατομα με 2 χιλιαδες ευρω και ο ενας με σοβαρο προβλημα υγειας! αλλοι λενε 2 χιλιαρικα για 1 ατομο αλλοι για 2, οτι να νε! λοιπον 2 χιλιαρικα δια 3  ατομα = 650 ευρω το ατομο το μηνα! εχω βγαλει μερικους μηνες με αυτα τα λεφτα και νομιζω οτι μπορουσα και με 500,  αλλα  εδω μιλαμε για 3 ατομα με κοινο πορτοφολι???  δεν εχω καταλαβει? νοσοκομεια, βιζα ραν, και για ποσο αραγε? ολα αυτα κοστιζουν! για πολλους λογους και για married και για retirment visa χρειαζεσε σχεδον μονιμες καταθεσεις σε ταυλανδικη τραπεζα! ασφαλεια για νοσοκομειακη περιθαλψη? οριακα τα βλεπω τα πραγματα, και το χειροτερο το κοινο πορτοφολι ειναι πολυ δυσκολο! ο ενας να ξεφυγει, η να εχει εξοδα απο θεματα υγειας, σκουρα τα πραγματα για τους υπολοιπους

Καλησπέρα φίλε (σαγουάτ-ντι-ταν-μπαϊ). Λοιπόν αν εξαιρέσουμε το σοβαρό πρόβλημα που έχει ο 1 από τους 3 (το οποίο θεραπεύεται με φρούτα και βότανα), 650€ το άτομο ζει είναι πάνω από ικανοποιητική η ζωή. Με την σωστή καθοδήγηση κάποιου βοτανολόγου ο άνθρωπος μπορεί να θεραπευτεί πολύ γρηγορότερα απ'ότι σε μια δυτική χώρα. Δε γνωρίζω πόσο κοστίζει η περίθαλψη σε νοσοκομείο. Τον τελευταίο μήνα ψάχνω τις τιμές και είναι απίστευτα φθηνά, από τα ενοίκια μέχρι το φαγητό. Με 10.000 μπαχτ (275€) μπορούν να μείνουν και οι 3 σε μια σπιταρόνα 100-140τ.μ. διόροφη ή μη, με κήπο από 100 μέχρι 400τ.μ. Μεγάλη ποικιλία από σπίτια και διαμερίσματα. Η μαναβική έχει πάρα πολύ φθηνές τιμές με εξαίρεση τα μήλα που είναι γύρω στα 2€/κιλό. Το φαγητό απ'εξω, δεν το συζητάμε 1-2-3€ οι μερίδες. Φυσικά αν κάποιος επιθυμεί καφέ ή άλλα που έχει μάθει εδώ τότε έχουν διπλή τιμή. Για μένα είναι όνειρο αυτή η χώρα και συγκεκριμένα η Chiang Mai.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 22, 2017, 18:20:02 μμ από amik »

Αποσυνδεδεμένος amik

• *
  • Browser:
« Απάντηση #422 στις: Απριλίου 22, 2017, 18:16:25 μμ »
Υπάρχουν βιολογικά φρούτα και λαχανικά στην Ταϊλάνδη,αλλά υπάρχουν και συμβατικά.

Χωρίς να είμαι σίγουρος 100%  ::) έχω διαβάσει ότι η Ταϋλανδη απαγορεύει τη χρήση GMO και φυτοφαρμάκων, γι'αυτό και η παρουσία τόσων παρασίτων.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #423 στις: Απριλίου 22, 2017, 18:24:18 μμ »
Χωρίς να είμαι σίγουρος 100%  ::) έχω διαβάσει ότι η Ταϋλανδη απαγορεύει τη χρήση GMO και φυτοφαρμάκων, γι'αυτό και η παρουσία τόσων παρασίτων.

Για GMO δε ξέρω , αλλά από φυτοφάρμακα γίνεται πάρτυ.

Ένα απλό παραδειγμα είναι τα ρυζοχωραφα ...

Αποσυνδεδεμένος amik

• *
  • Browser:
« Απάντηση #424 στις: Απριλίου 22, 2017, 18:35:10 μμ »
Για GMO δε ξέρω , αλλά από φυτοφάρμακα γίνεται πάρτυ.

Ένα απλό παραδειγμα είναι τα ρυζοχωραφα ...

Σοβαρά ε?  :o Ευτυχώς δηλαδή που τρώω κυρίως φρούτα  ;D ;D ;D

Σχετικά τώρα με το θέμα της μετανάστευσης καταλήξαμε κάπου? Δηλαδή για να πάει κανείς πρέπει να είναι εισοδηματίας, συνταξιούχος, μεταφραστής ή δάσκαλος? Είχα ένα όνειρο να ανοίξω ένα πολύ μικρό φαγάδικο-falafel στην Chiang Mai αλλά απ'ότι βλέπω τις προϋποθεσεις, ούτε εγώ θα μπορώ να εργάζομαι εκεί. Σαν να σου λένε έμμεσα, θέλουμε ''συνέταιρο'' να επενδύσει χρήμα σε κάτι που θα το έχει μισό-μισό με κάποιον άλλο. Σε ποια χώρα γίνεται αυτό? Κοροϊδα ψάχνουν?  >:( Λυπάμαι που τα λέω αυτά γιατί έχω αγαπήσει την Ταϋλανδη.  :-X

Αποσυνδεδεμένος android

• Browser:
« Απάντηση #425 στις: Απριλίου 22, 2017, 23:08:27 μμ »
Σαν να σου λένε έμμεσα, θέλουμε ''συνέταιρο'' να επενδύσει χρήμα σε κάτι που θα το έχει μισό-μισό με κάποιον άλλο. Σε ποια χώρα γίνεται αυτό? Κοροϊδα ψάχνουν?  >:( Λυπάμαι που τα λέω αυτά γιατί έχω αγαπήσει την Ταϋλανδη.  :-X

Συγγνώμη, γιατί το θεωρείς "κυνήγι κορόϊδων" αυτό;
Μπορείς να αναφερθείς, αν θες, και σε συγκεκριμένα παραδείγματα.

Αποσυνδεδεμένος kokkodin

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Browser:
« Απάντηση #426 στις: Απριλίου 23, 2017, 05:11:31 πμ »
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΟΡΟΙΔΟ
1) ΚΑΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 51% ΤΑΙΛΑΝΔΟΙ( μαιμου) 49% ΕΣΥ.
2) ΒΑΖΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΣΥ
3)ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΗΣ ΑΔΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (και παραμονη) 2 ΤΑΙΛΑΝΔΟΥΣ ΥΠΑΛΗΛΟΥΣ
4)ΓΙΑ ΕΔΡΑ ΝΟΙΚΙΑΖΗΣ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (μαξιμουμ 3 χρονια συμβολαιο )ΤΟ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΥΡΑ .
5)ΑΝ ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΕΙΟ 3ετεσ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ αν σερνεσε ???
6)ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ (λαδωματα πασ-δεν πασ )
7)χεσε ψυλα και αγναντεβε.ΠΑΡΑ ΠΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΗ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ .ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΕ ΠΥΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΠΥΤΗΧΙΑΣ ΣΕ ΤΟΥΡΗΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΑΡΑ ΑΚΟΜΗ ΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΑ ΛΕΦΤΑ .
Υ.Σ. αυτα ολα αλαζουν αν εχεισ δικο σου ταιλανδο/δεζα. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΑΛΑ ΑΝ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ .....
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 23, 2017, 13:45:51 μμ από thailandgr »

Αποσυνδεδεμένος amik

• *
  • Browser:
« Απάντηση #427 στις: Απριλίου 23, 2017, 10:07:51 πμ »
Συγγνώμη, γιατί το θεωρείς "κυνήγι κορόϊδων" αυτό;
Μπορείς να αναφερθείς, αν θες, και σε συγκεκριμένα παραδείγματα.

Πιστεύω ο φίλος kokkodin σε κάλυψε απόλυτα και είναι πολύ πιο διαβασμένος από μένα. Αυτό που βλέπω είναι ότι η Ταϋλανδη αγαπάει πραγματικά τους πολίτες της και τους προστατεύει. Πραγματική δημοκρατία. Δεν επιτρέπει σε ξένους όπως εμάς να ανοίξουν ότι γουστάρουν και να τους ανήκει, γιατί έτσι θα είχε αλλοτριωθεί η χώρα. Αυτό όμως δε βολεύει εμάς που θέλουμε να γλυτώσουμε από το ζυγό της ελληνικής κρίσης. Προσωπικά δεν ήθελα πολλά. Να ανοίξω ένα μαγαζάκι να να βγάζω καθαρά 600€ και να ζω, γιατί δεν έχω τα έξοδα του μέσου δυτικού ανθρώπου, καφέ, τσιγάρο, ποτό, έτοιμο φαγητό κτλ. Μου φαίνεται πως το όνειρο τελείωσε πριν καλά καλά αρχίσει...  :( :( :(

Αποσυνδεδεμένος nikkk

• *
  • Browser:
« Απάντηση #428 στις: Απριλίου 23, 2017, 10:44:36 πμ »
ξερεις πως ειναι δυνατον να γινεις εκατομμυριουχος στην Ταυλανδη?

ΝΑ ΣΑΙ ΔΙΣεκατομμυριουχος....

Αποσυνδεδεμένος android

• Android 5.0 Android 5.0
  • Browser:
« Απάντηση #429 στις: Απριλίου 23, 2017, 15:29:53 μμ »
Καλά, δεν ονειρεύτηκε κανένας λογικός άνθρωπος να φύγει από εδώ και να πάει να γίνει εκατομμυριούχος στην Ταϋλάνδη.

Στα υπόλοιπα που λέτε, προφανώς αναφέρεστε κυρίως σε επιχειρήσεις που αφορούν τον τουρισμό και ιδιαίτερα σε περιοχές που είναι τουριστικές, επομένως και κορεσμένες ήδη σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Δεν ξέρω δηλαδή αν έχετε ψαχτεί ποτέ για να ανοίξετε ένα μαγαζάκι που περιποιείται νύχια, ας πούμε, στο Chiang Rai, με μια-δύο ντόπιες ως "συνέταιρους". Παράδειγμα φέρνω.

Στα υπόλοιπα που λέτε πως χρειάζεται γνωστός/γνωστή εκεί πέρα, προφανώς και χρειάζεται, στα τύφλα ποιος θα πάει να κάνει ένα τέτοιο οικονομικό άνοιγμα τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά από την πατρίδα του;

Επίσης, αναφέρετε το φαινόμενο του λαδώματος λες κι είναι κάτι εξωγήινο σε εμάς τους Ελληνες.
 Τα πράγματα γενικότερα δεν είναι πουθενά εύκολα, σε ό,τι αφορά το επιχειρείν. Ειδικά στους κάτοικους μιας χώρας όπως έχει πλέον καταντήσει η κομμουνιστική Ελλάδα στο 2017. Μην μας ξενίζει η αντίστοιχη, λοιπόν, κατάσταση στην Ταϋλάνδη ή το νομικό της πλαίσιο. Εδώ είναι εκατό φορές χειρότερα κι όσο πάει θα χειροτερεύει ακόμα περισσότερο, χωρίς αυτό να σημαίνει φυσικά πως αξίζει εν τέλει να ρισκάρει κάποιος να επενδύσει αλλού (Ταϋλάνδη κλπ κλπ). Απλά καλό είναι να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας και το που βρισκόμαστε και ζούμε και προσπαθούμε τέλος πάντων να επιβιώσουμε εμείς και οι τυχόν επιχειρήσεις μας, σε τι κράτος με τι νόμους κλπ κλπ, πριν κατακρίνουμε τους απ'έξω. Γιατί πιθανότατα εμείς είμαστε ήδη κορόιδα...
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 23, 2017, 15:33:41 μμ από android »

Αποσυνδεδεμένος makis13

• *
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
« Απάντηση #430 στις: Απριλίου 24, 2017, 22:12:05 μμ »
καλησπερα!!!σκεφτομαι να παω ταιλανδη για δουλεια,εχω ενα μικρο εισοδημα τον μηνα αλλα πρεπει να βρω κ μια δουλιτσα για να τα βγαζω περα..μπορω να δουλεψω οδηγος,σερβιτορος,μπαρμαν, γενικα κανω οτι χρειαστει μιλαω αγγλικα μονο , ειμαι εργατικος κ οποια βοηθεια παρω θα το εκτιμησω κ ελπιζω να ανταποδοσω!!
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 24, 2017, 22:14:55 μμ από makis13 »

Αποσυνδεδεμένος labiko

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Android 4.2.2 Android 4.2.2
  • Browser:
  • Chrome 57.0.2987.132 Chrome 57.0.2987.132
« Απάντηση #431 στις: Απριλίου 25, 2017, 02:44:28 πμ »
Δε θελω να σε απογοητευσω, αλλα ολες οι δουλειες που αναφερεις απαγορευεται να της κανεις. Στα θετικα, οτι ξεκινας με καποιο εισοδημα .

Αποσυνδεδεμένος makis13

• *
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
« Απάντηση #432 στις: Απριλίου 25, 2017, 09:59:47 πμ »
καλημερα.το ειδα χτες που εψαχνα οτι απαγορευετε...  :(  δε ξερω αν υσχυει αυτο ομως 100% μου φενεται υπερβολικο τουλαχιστον..εχει κανεις καμια εμπειρια με τα δικα μου δεδομενα?? δε μπορει καποια λυση θα υπαρχει.... κανω οτι δουλέια χρειαστει αρκει να φυγω απο εδω που ειμαι

Αποσυνδεδεμένος skorpios4

• *
  • Windows 8.1/Server 2012 Windows 8.1/Server 2012
  • Browser:
  • Firefox 53.0 Firefox 53.0
« Απάντηση #433 στις: Απριλίου 25, 2017, 12:55:17 μμ »
Για να δουλεύεις τουλάχιστον νόμιμα στην Ταιλάνδη ως υπάλληλος πρέπει να έχεις άδεια εργασίας που σου βγάζει η επιχείρηση στην οποία εργάζεσαι. Τα επαγγέλματα που επιτρέπεται νόμιμα (θεωρητικά) να κάνει αλλοδαπός είναι περιορισμένα.  Αν δεν έχεις αυτή την άδεια πέρνεις το ρίσκο σου δουλεύοντας στην Ταιλάνδη. Επιπλέον αν δεν έχεις την άδεια εργασίας πρέπει να βρεις  και ένα τρόπο να παραμένεις νόμιμα στη χώρα αφού βίζα έχεις μόνο για 3 μήνες. Κοινώς θα πρέπει να εξασφαλίσεις βίζα ετήσια που βγαίνει για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Έχεις πάει ποτέ Ταιλάνδη να δεις εάν θα μπορούσες να διαμένεις εκεί μόνιμα;

Υγ: Στην πράξη έχω δει 100άδες αλλοδαπούς που δουλεύουν εκεί και σε διάφορα επαγγέλματα και έχω επιφυλάξεις το κατά πόσο έχουν την ανάλογη άδεια εργασίας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τους εξασφαλίζει και κανείς.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 25, 2017, 13:06:32 μμ από skorpios4 »

Αποσυνδεδεμένος makis13

• *
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
« Απάντηση #434 στις: Απριλίου 25, 2017, 16:06:24 μμ »
καταλαβα..βασικα αν δε μπορω να βρω με τπτ δουλεια με χαρτια  δε με ενδιαφερει κ πολυ αν θα εχω χαρτια η οχι ..το πολυ πολυ να με διωξουν ετσι δεν ειναι ?? δεν εχω παει αλλα εχω φιλους που εχουν παει κ ξερω οτι μπορω μεινω εκτος απροοπτου..απο δικες σασ εμπειριες απο που να ξεκινησω?? εχω κατι γνωστους θα ξεκινησω ρωτωντας απο εκει αλλα αν εχετε συμβουλες για το απο που μπορω να ξεκινησω ψαχνοντας δουλεια απο ποια περιοχη δλ΄δ..