0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα, επειδή είμαι κι εγώ ταϋλανδόπληκτος και ψάχνω ένα τροπικό μέρος να ζήσω με φρούτα και λαχανικά, διαβάζω πως στην Ταϋλανδη είναι όλα βιολογικά-χωρίς φυτοφάρμακα με μόνο μειονέκτημα ότι χρειάζονται καλό πλύσιμο με καθαρό νερό (κάτι που δεν έχει η χώρα) γιατί υπάρχουν πολλά αυγά από παράσιτα. Οι βιολογικές καλλιέργειες της Ταϋλανδης είναι γεγονός όπως και στην Κόστα Ρίκα και είναι ένας από τους λόγους που πολλοί χορτοφάγοι αποσύρονται εκεί.
ο φιλος ειπε 3 ατομα με 2 χιλιαδες ευρω και ο ενας με σοβαρο προβλημα υγειας! αλλοι λενε 2 χιλιαρικα για 1 ατομο αλλοι για 2, οτι να νε! λοιπον 2 χιλιαρικα δια 3 ατομα = 650 ευρω το ατομο το μηνα! εχω βγαλει μερικους μηνες με αυτα τα λεφτα και νομιζω οτι μπορουσα και με 500, αλλα εδω μιλαμε για 3 ατομα με κοινο πορτοφολι??? δεν εχω καταλαβει? νοσοκομεια, βιζα ραν, και για ποσο αραγε? ολα αυτα κοστιζουν! για πολλους λογους και για married και για retirment visa χρειαζεσε σχεδον μονιμες καταθεσεις σε ταυλανδικη τραπεζα! ασφαλεια για νοσοκομειακη περιθαλψη? οριακα τα βλεπω τα πραγματα, και το χειροτερο το κοινο πορτοφολι ειναι πολυ δυσκολο! ο ενας να ξεφυγει, η να εχει εξοδα απο θεματα υγειας, σκουρα τα πραγματα για τους υπολοιπους
Υπάρχουν βιολογικά φρούτα και λαχανικά στην Ταϊλάνδη,αλλά υπάρχουν και συμβατικά.
Χωρίς να είμαι σίγουρος 100% έχω διαβάσει ότι η Ταϋλανδη απαγορεύει τη χρήση GMO και φυτοφαρμάκων, γι'αυτό και η παρουσία τόσων παρασίτων.
Για GMO δε ξέρω , αλλά από φυτοφάρμακα γίνεται πάρτυ.Ένα απλό παραδειγμα είναι τα ρυζοχωραφα ...
Σαν να σου λένε έμμεσα, θέλουμε ''συνέταιρο'' να επενδύσει χρήμα σε κάτι που θα το έχει μισό-μισό με κάποιον άλλο. Σε ποια χώρα γίνεται αυτό? Κοροϊδα ψάχνουν? Λυπάμαι που τα λέω αυτά γιατί έχω αγαπήσει την Ταϋλανδη.
Συγγνώμη, γιατί το θεωρείς "κυνήγι κορόϊδων" αυτό; Μπορείς να αναφερθείς, αν θες, και σε συγκεκριμένα παραδείγματα.