Δεν είναι μόνο η διαφορά ισοτιμίας, είναι και ότι βασικά προϊόντα έχουν ακριβύνει , με ότι αυτο συνεπάγεται.
Συμφωνώ άρχοντα.
Εγώ δεν μένω μόνιμα στην Ταιλάνδη αλλά το σκέπτομαι για αργότερα στη σύνταξη αν και πιστεύω ότι δεν θα μπορούσα να μείνω πάνω από 4 μήνες σερί εκεί. Σίγουρα θα πήγαινα 2 φορές το χρόνο όπως κάνω τώρα, απλά θα έμενα περισσότερο...συνολικά πιστεύω όχι πάνω από 7 μήνες ετησίως γιατί θέλω και Ελλάδα 5 μήνες, ιδίως το καλοκαίρι.
Κατά καιρούς ρωτούσα τις Ταιλανδές φίλες μου να μου υπολογίσουν το μηνιαίο κόστος στη χώρα τους όπως θα ήθελαν να ζήσουν αυτές μαζί μου. Δεν θα γράψω αναλυτικά τα έξοδα όπως μου τα έδωσαν γραπτώς, αλλά θα σας δώσω το συνολικό ελάχιστο μηνιαίο ποσό για ζευγάρι χωρίς παιδιά:
Κοπέλα Α (Bangkok): 32.000 THB
Κοπέλα Β (Bangkok): 44.000 THB (πιό κυριλέ αυτή)
Κοπέλα Γ (Chiang Mai): 28.000 THB
Κοπέλα Δ (Lampang): 37.000 THB (κοπέλα από εύπορη οικογένεια)
Κοπέλα Ε (Pattaya): 35.000 THB
Κοπέλα ΣΤ (Phuket): 47.000 THB (αυτή ήθελε και λίγη διασκέδαση...)
Κοπέλα Ζ (Surat Thani): 58.000 THB (αυτή ήθελε να πηγαίνουμε συχνά και στο νησάκι απέναντι...)
Κοπέλα Η (Korat): 34.000 THB
Κοπέλα Θ (Buriram): 30.000 THB
Τα πόσα συμπεριλαμβάνουν ενοίκιο απλού διαμερίσματος γιατί καμία τους δεν είχε δικό της σπίτι και δεν ήθελε να μείνουμε στους γονείς της. Θα πρέπει βέβαια να προσθέσουμε και τα έξοδα βίζας και ασφάλειας υγείας αφού αυτή που έχουμε στην Ελλάδα δεν μας καλύπτει εκεί.
Συμπέρασμα: Τα ελάχιστα μηνιαία έξοδα που ζητούν τα ίδια τα κορίτσια μας εκεί (χωρίς να λάβω υπόψη τις περιπτώσεις ΣΤ και Ζ) είναι κατά μέσο όρο 34.000 THB χωρίς βίζα και ασφάλεια, δηλ. γύρω στα 950€ που σημαίνει ότι με τα χρήματα αυτά μπορεί να ζήσει ένα ζευγάρι εξίσου καλά και στην σημερινή Ελλάδα ιδίως αν έχει σπίτι δικό του...