Αποστολέας Θέμα: Κοστος διαβιωσης στην Ταυλανδη  (Αναγνώστηκε 150019 φορές)

0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος YanniF

• Φύλο: Άντρας
  • iOS 10.3.3 iOS 10.3.3
  • Browser:
  • Safari 10.0 Safari 10.0
Απ: Κοστος διαβιωσης στην Ταυλανδη
« Απάντηση #150 στις: Απριλίου 04, 2019, 13:20:38 μμ »
Δεν είναι μόνο η διαφορά ισοτιμίας, είναι και ότι βασικά προϊόντα έχουν ακριβύνει , με ότι αυτο συνεπάγεται.
Συμφωνώ άρχοντα.
Εγώ δεν μένω μόνιμα στην Ταιλάνδη αλλά το σκέπτομαι για αργότερα στη σύνταξη αν και πιστεύω ότι δεν θα μπορούσα να μείνω πάνω από 4 μήνες σερί εκεί. Σίγουρα θα πήγαινα 2 φορές το χρόνο όπως κάνω τώρα, απλά θα έμενα περισσότερο...συνολικά πιστεύω όχι πάνω από 7 μήνες ετησίως γιατί θέλω και Ελλάδα 5 μήνες, ιδίως το καλοκαίρι.
Κατά καιρούς ρωτούσα τις Ταιλανδές φίλες μου να μου υπολογίσουν το μηνιαίο κόστος στη χώρα τους όπως θα ήθελαν να ζήσουν αυτές μαζί μου. Δεν θα γράψω αναλυτικά τα έξοδα όπως μου τα έδωσαν γραπτώς, αλλά θα σας δώσω το συνολικό ελάχιστο μηνιαίο ποσό για ζευγάρι χωρίς παιδιά:
Κοπέλα Α (Bangkok): 32.000 THB
Κοπέλα Β (Bangkok): 44.000 THB (πιό κυριλέ αυτή)
Κοπέλα Γ (Chiang Mai): 28.000 THB
Κοπέλα Δ (Lampang): 37.000 THB (κοπέλα από εύπορη οικογένεια)
Κοπέλα Ε (Pattaya): 35.000 THB
Κοπέλα ΣΤ (Phuket): 47.000 THB (αυτή ήθελε και λίγη διασκέδαση...)
Κοπέλα Ζ (Surat Thani): 58.000 THB (αυτή ήθελε να πηγαίνουμε συχνά και στο νησάκι απέναντι...)
Κοπέλα Η (Korat): 34.000 THB
Κοπέλα Θ (Buriram): 30.000 THB
Τα πόσα συμπεριλαμβάνουν ενοίκιο απλού διαμερίσματος γιατί καμία τους δεν είχε δικό της σπίτι και δεν ήθελε να μείνουμε στους γονείς της. Θα πρέπει βέβαια να προσθέσουμε και τα έξοδα βίζας και ασφάλειας υγείας αφού αυτή που έχουμε στην Ελλάδα δεν μας καλύπτει εκεί.
Συμπέρασμα: Τα ελάχιστα μηνιαία έξοδα που ζητούν τα ίδια τα κορίτσια μας εκεί (χωρίς να λάβω υπόψη τις περιπτώσεις ΣΤ και Ζ) είναι κατά μέσο όρο 34.000 THB χωρίς βίζα και ασφάλεια, δηλ. γύρω στα 950€ που σημαίνει ότι με τα χρήματα αυτά μπορεί να ζήσει ένα ζευγάρι εξίσου καλά και στην σημερινή Ελλάδα ιδίως αν έχει σπίτι δικό του...

Life is too short to be living somebody else's dream

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 66.0 Firefox 66.0
    • Thailand
« Απάντηση #151 στις: Απριλίου 05, 2019, 10:30:04 πμ »
Oι τιμές αυτές είναι σε λογικά πλαίσια.

Εξαρτάται πάντα από την περιοχή που επιλέγεις να μείνεις και το είδος της ζωής που θες να κάνεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν κοιτάξουμε πίσω στον χρόνο θα διαπιστώσουμε ότι η χώρα γίνεται ολοένα και λιγότερη φιλική στην μόνιμη εγκατάσταση αλλοδαπών.

Με τις τελευταίες αλλαγές στο καθεστως της θεώρησης εισόδου και τις αυξήσεις αγαθών-υπηρεσιών-νομίσματος υπάρχει μεγάλο κύμα φυγής από την χώρα.

Αποσυνδεδεμένος diamantis

• Android 8.1.0 Android 8.1.0
  • Browser:
  • Chrome 72.0.3626.121 Chrome 72.0.3626.121
« Απάντηση #152 στις: Απριλίου 05, 2019, 10:52:11 πμ »
Αν το δεις από οικονομικής άποψης ,μέχρι το Δεκέμβριο του 2009 είχε 1€ 48,9 μπάτ. Και βέβαια  είχαμε μεγαλύτερα εισοδήματα. Θυμάμαι μπάρμπεκιου με 120 μπατ που τώρα είναι στα 200.Δηλαδή τότε κόστιζε 2,40€ και τώρα με 36 βάζω το μπατ  βγαίνει 5,70.Είναι λοιπόν συνδυασμός ,άλλωστε υπάρχουν πολλά άρθρα που αναφέρουν τα προβλήματα συνταξιούχων που τα τελευταία χρόνια  το κόστος τους έχει αυξηθεί πολύ.Φυσικο μου φαίνεται να υπάρχει κάποια φυγή προς φθηνοτερους προορισμούς.

Αποσυνδεδεμένος YanniF

• iOS 10.3.3 iOS 10.3.3
  • Browser:
« Απάντηση #153 στις: Απριλίου 05, 2019, 12:34:45 μμ »
Oι τιμές αυτές είναι σε λογικά πλαίσια.

Εξαρτάται πάντα από την περιοχή που επιλέγεις να μείνεις και το είδος της ζωής που θες να κάνεις.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν κοιτάξουμε πίσω στον χρόνο θα διαπιστώσουμε ότι η χώρα γίνεται ολοένα και λιγότερη φιλική στην μόνιμη εγκατάσταση αλλοδαπών.

Με τις τελευταίες αλλαγές στο καθεστως της θεώρησης εισόδου και τις αυξήσεις αγαθών-υπηρεσιών-νομίσματος υπάρχει μεγάλο κύμα φυγής από την χώρα.
Λογικό είναι να φεύγουν κάτω από αυτές τις συνθήκες όταν για παράδειγμα για να πάρει ένας αλλοδαπός συνταξιούχος την ετήσια βίζα, του εγκλωβίζουν στις τράπεζες τους 800.000 THB, χώρια το τρέξιμο και τα έξοδα βίζας και ιατρικών εξετάσεων. Επιπλέον, η Bangkok έχει 10% υψηλότερο κόστος διαβίωσης από την Αθήνα τώρα.

Να προσθέσω ότι στα ποσά που είχα γράψει συμπεριλαμβάνεται το ενοίκιο διαμερίσματος 40-50τμ σε απόσταση μεγάλη από το κέντρο της εκάστοτε πόλης, ενώ δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος κίνησης, συντήρησης και ασφάλειας αυτοκινήτου ή μηχανής που είχαν οι κοπέλες και απότι κατάλαβα θα το αναλάμβαναν οι ίδιες...

Αποσυνδεδεμένος YanniF

• iOS 10.3.3 iOS 10.3.3
  • Browser:
« Απάντηση #154 στις: Απριλίου 05, 2019, 12:54:32 μμ »
Αν το δεις από οικονομικής άποψης ,μέχρι το Δεκέμβριο του 2009 είχε 1€ 48,9 μπάτ. Και βέβαια  είχαμε μεγαλύτερα εισοδήματα. Θυμάμαι μπάρμπεκιου με 120 μπατ που τώρα είναι στα 200.Δηλαδή τότε κόστιζε 2,40€ και τώρα με 36 βάζω το μπατ  βγαίνει 5,70.Είναι λοιπόν συνδυασμός ,άλλωστε υπάρχουν πολλά άρθρα που αναφέρουν τα προβλήματα συνταξιούχων που τα τελευταία χρόνια  το κόστος τους έχει αυξηθεί πολύ.Φυσικο μου φαίνεται να υπάρχει κάποια φυγή προς φθηνοτερους προορισμούς.
Συμφωνώ αγαπητέ,
Να λάβουμε υπόψη μας ότι άρχισαν τα προβλήματα σε πολλές χώρες της Ζώνης Ευρώ μεταξύ των οποίων η Ιταλία, Γαλλία αλλά και η Γερμανία ακόμη. Προφανώς και η Αγγλία λόγω Brexit. Όλοι αυτοί ήταν σημαντική πηγή τουρισμού για την Ταιλάνδη ανέκαθεν. Πιστεύω ότι θα αρχίσουν να κοιτούν και σε άλλες χώρες...
Όσο για τους Αμερικανούς τους βλέπω να στρέφονται περισσότερο στις χώρες της Νότιας Αμερικής...το Εκουαδόρ έχει μεγάλη πέραση στους συνταξιούχους...πάνε και από Ευρώπη...