Αποστολέας Θέμα: Κοστος διαβιωσης στην Ταυλανδη  (Αναγνώστηκε 150026 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Yiannis

• Φύλο: Άντρας
  • Yiannis... Ταξιδευειν…:)
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.5.5 Firefox 3.5.5
Απ: Κοστος διαβιωσης στην Ταυλανδη
« Απάντηση #15 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 17:42:35 μμ »
Χωρις να ξερω, νομιζω οτι 500χ100  ειναι παρα πολλα λεφτα το μηνα, οποτε δεν θα εχεις κανενα προβλημα φιλτατε.
Ποτέ δεν είναι αργά !!!!

Αποσυνδεδεμένος erasmoshemin

• @
  • *
  • Linux (Ubuntu) Linux (Ubuntu)
  • Browser:
« Απάντηση #16 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 17:50:06 μμ »
Παιδια,κατ΄αρχην σας ευχαρηστω για την ανταποκρηση και την προσπαθεια να με ενημερωσετε.Και για να γινω πιο σαφης,ενοω μια απλη και ησιχη οικογαινιακη ζωη.Οσον αφορα τις ανεσεις ενοω τις ανεσεις του μεσου ελληνα.Θεορω σωστη την παρατηρηση του mai tai .Lostromos αυτο που επιδιωκω διακαως ειναι ααααααφθονος ελευθερος χρονος για λογαργιασμο μου.Και αυτο μπορει να γινει εαν απαλαγει κανεις απο το κυνηγι του επιουσιου.Εγω ξερω πως θα γεμισω τον χρονο μου.Με λιγα λογια διαθετω μεχρι 500 κατοσταρικα τον μηνα.Δεν φτανουν ρε παιδια?
Και για τους δύο 500 ευρώ;;; Πάρα πολύ χλωμό το βρίσκω. έχω ακούσει για πολλούς που τη βγάζουν μόνοι τους με 500 -600 ευρώ , αλλά λιτά . 500 .
έχω ακούσει για 100 ευρώ το σπίτι(μαζί με το ρεύμα), 200 φαγητό, 50 -100 ευρώ τα μεταφορικά.
ένδυση , φάρμακα , και κάτι να κάνεις εκτός από το να τρως και να μένεις στο σπίτι σου, μαζεύονται τα εξακόσια χωρίς και πάρα πολλές ανέσεις.
Αλλά μπορείς να κάτσεις και στην Ελληνική επαρχία με αυτά τα λεφτά. Το κόστος διαβίωσης σε ένα ελληνικό χωριό θεωρώ ότι είναι παρόμοιο(δεν έχω ρωτήσει)

chah

• Επισκέπτης
« Απάντηση #17 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 20:20:07 μμ »
Παράθεση από: chah στις Σήμερα στις 16:25:59
Sotirios22 ειμαι πενηνταρης και θελω να κανω μια απλη και ησιχη οικογενειακη ζωη, με την γυναικα μου.7000 μπατ=152ευρο αν δεν κανω λαθος,με 46 το ευρο+το νοικι.Μελιγα λογια με 400-500ευρο την βγαζω?
Συγχώνευση : [time]Νοέμβριος 29, 2009, 16:29:22 μμ[/time]kiva,karabe,flynow δεν συμφωνειτε με αυτα που λεει ο Σωτηρης?
μάλλον δεν πρέπει να ερμηνεύουμε σωστά καλή νύκτα στα φιλαράκια μου

Σωτηρη,εγω προσθετω στα 7000μπατ(για τα εξοδα που περιγραφεις) και το νοικι για ενα διαμερισμα 50-70τμ και ρωτω αν φτανουν 500ευρο.Με ενδιαφερει στα σωβαρα και επειδη εισαι μονιμος και οχι τρουριστας,για μενα εχει σημασια η γνομη σου.Σε παρακαλω,αν εχεις την ευγενη καλοσινη,απαντησε μου.

chah

• Επισκέπτης
« Απάντηση #18 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 21:21:06 μμ »
καταρχας ας υποθεσουμε οτι εχετε λυσει το προβλημα visa αρα αρχιζουμε να μιλαμε για το τι χρειαζεσαι για να ζησεις.πολλοι απο εδω εχετε ως αφετηρια το κοστος ενος ταξιδιου ως τουριστες και οχι σαν μονιμοι κατοικοι οποτε για δυο ατομα πιστευω ενα 1500 ειναι καλο.ας υποθεσουμε οτι εχετε καλυψει και το εξοδο αυτο αν εχετε εσοδα απο εδω ελλαδα.γιατι αν θα πρεπει να πας κατω και να δουλεψεις εκει με δικο τους μισθο τοτε νομιζω πρεπει να το σκεφτεις ξανα.βεβαια υπαρχουν και οι αποψεις οπως και η δκια μου οτι αν θελεις να πας καπου και να μεινεις την βρισκεις την ακρη.εφοσον βεβαια δεν υπαρχουν πραγματα να σε καλυψουν.εξοδα δεν ειναι μονο η διαμονη,το φαγητο και η ενδυση η ακομα και το αυτοκινητο.εκει τι θα κανεις;πως θα περνας την ωρα σου;δεν θα χρειαστει να ξοδεψεις για αυτην την ωρα που εχεις και σιγουρα θα θελεις να κανεις κατι;βεβαια και ειναι πιο φθηνα αλλα αλλος ο τροπος ζωης και το πως ειμαστε μαθημενοι εμεις οι ελληνες και αλλο κατω.
δεν σημαινει οτι σε αποθαρυνω αλλα αν μπορεις να αλλαξεις τον ελληνικο τροπο ζωης,χωρις να ξερω βεβαια το πως ζεις τωρα,τοτε ισως και το 1200 ευρω το μηνα να ειναι καλα και να περνας ανετα.πιστευω οτι ειναι πολλοι οι παραγοντες και μεγαλη συζητηση για αυτο που θελεις να κανεις.

ας ξεκινησουμε οπως ειπα και πριν απο την visa.εχεις καποιο τροπο να μπορεις να μεινεις κατω για 10 χρονια;
Ναι,σωστα.Απλα δεν ηθελα με την μια να θεσω πολλα ζητηματα.Ειμαι ασχετος και θα ηθελα να μαθω σχετικα με την βιζα και την αδεια παραμονης.

Συγχώνευση : Νοεμβρίου 29, 2009, 21:25:29 μμ
Αν π.χ. παω με 50000ευρο στην Ταυλανδη,αυτο λεει κατι γιατην αδεια παραμονης.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 29, 2009, 21:25:29 μμ από chah »

Αποσυνδεδεμένος jimi

• ต้องการให้ฉันช่วยอะไรไหมคะ
  • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 22:51:30 μμ »
Σου απαντησε ηδη,τα 500 ευρω τον μηνα χωρις να εχεις σπιτι και μια υποδομη πρωτα για να μεινεις στην Ταυλανδη μονιμα σου φθανουν στην περιπτωση που κανεις εξαιρετικα προσεκτικη διαχειρηση στα εξοδα σου και μονο τοτε.Αν σκεφτεσαι νυχτερινες εξοδους και τετοιου ειδους ζωη ξεχασε το.Θελεις να κατεβεις και να ζησεις με αυτους τους ορους η οχι?απο εσενα και μονο εξαρταται.
สวัสดีค่ะ ยินดีที่ได้พบคุณ

chah

• Επισκέπτης
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 29, 2009, 23:40:25 μμ »
Σου απαντησε ηδη,τα 500 ευρω τον μηνα χωρις να εχεις σπιτι και μια υποδομη πρωτα για να μεινεις στην Ταυλανδη μονιμα σου φθανουν στην περιπτωση που κανεις εξαιρετικα προσεκτικη διαχειρηση στα εξοδα σου και μονο τοτε.Αν σκεφτεσαι νυχτερινες εξοδους και τετοιου ειδους ζωη ξεχασε το.Θελεις να κατεβεις και να ζησεις με αυτους τους ορους η οχι?απο εσενα και μονο εξαρταται.
Jimi,εννοειται οτι με αυτα τα λευτα δεν εχω απαιτησεις για νυκτερινη ζωη και τετια.Εγινε κατανοειτο,καλυπτομαι μεν,οριακα δε.

Αποσυνδεδεμένος karabε

• Συντονιστής
  • Browser:
    • www.thai.gr
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 00:46:34 πμ »
Ολα καλα τα λετε
ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ  και σας συμβει κατι και πατε σε κλινικη
28 μηνιατικα ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΤΑΝΟΥΝ
Ποτε μην βλεπεται το δεντρο και χανετε το δασος
Ποτε δεν μπορεις να υπολογισεις τι θα ξοδεψεις.
Ποτε δεν μπορεις να ζησεις σε μια διαφορετικη λογικη απο αυτη που μεγαλωσες
Παραλληλισε οτι ζεις στην ελλαδα με 500 ευρο
Σκεψου οτι δεν εχεις τις ανεσεις που σου προσφερει η ελλαδα
ΜΗΝ νομιζεται οτι ολα ειναι ροδινα
Η πλειοψηφεια των ταιλανδων δεν γουσταρει τους ξενους
Οι ταιλανδοι ειναι αρκετα πιο ρατσιστες απο οτι ειναι οι ελληνες
Εχω και αλλα να πω αλλα.............

Συγχώνευση : Νοεμβρίου 30, 2009, 00:49:15 πμ
Ρε chah που ακριβως σκεφτεσαι?
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 30, 2009, 00:49:15 πμ από karabε »

sotirios22

• Επισκέπτης
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 04:46:10 πμ »
Παράθεση από: chah στις Σήμερα στις 16:25:59
Sotirios22 ειμαι πενηνταρης και θελω να κανω μια απλη και ησιχη οικογενειακη ζωη, με την γυναικα μου.7000 μπατ=152ευρο αν δεν κανω λαθος,με 46 το ευρο+το νοικι.Μελιγα λογια με 400-500ευρο την βγαζω?
Συγχώνευση : [time]Νοέμβριος 29, 2009, 16:29:22 μμ[/time]kiva,karabe,flynow δεν συμφωνειτε με αυτα που λεει ο Σωτηρης?
μάλλον δεν πρέπει να ερμηνεύουμε σωστά καλή νύκτα στα φιλαράκια μου

Σωτηρη,εγω προσθετω στα 7000μπατ(για τα εξοδα που περιγραφεις) και το νοικι για ενα διαμερισμα 50-70τμ και ρωτω αν φτανουν 500ευρο.Με ενδιαφερει στα σωβαρα και επειδη εισαι μονιμος και οχι τρουριστας,για μενα εχει σημασια η γνομη σου.Σε παρακαλω,αν εχεις την ευγενη καλοσινη,απαντησε μου.
60 εως 80 τμ.απο 5000-6000 βατ

Συγχώνευση : [time]Νοέμβριος 30, 2009, 06:38:23 πμ[/time]
θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλους τους προβληματισμούς , και με παραδείγματα .
Στο φίλο μου τον karabe .
Ποσά σπιτια η μηνιάτικα θα χιαστής στην Ελλάδα η στη Ταϊλανδή όταν σου συμβεί κατή ? για την Ταϊλανδή παντός δεν είσαι ενήμερος , αλλά για να μην προβληματίζεσαι όταν σου συμβεί κατή και φοβάσαι το σύστημα υγιας   της Thai για πόλους λόγους τηλέφωνο στην πρεσβείας και σε 10 ώρες είσαι στα δίχτυα gr σύστημα υγιας και ο θεός βοηθός . ( καλό θα είναι να είμαστε πάντα καλά χωρίς αχνός και προβληματισμούς , το καλύτερο φάρμακο και είναι φρι στη Thai ) πάμε παρακάτω ….. ρατσισμός, κακιά κουβέντα ....! και ποιος φταίει για αυτό ...?( μιπος ο άνθρωπος ,εγώ...? εμείς τον μαγειρεύομαι και τον σερβίρομαι ζεστό για να χωνεύεται πριν το καταλάβεις τη είναι αυτό ) τώρα στο περιβάλλον που ζω εδώ Ταϊλανδούς , αμερικανού , γερμανούς , και σουηδούς δεν έχω εστανθή κάτι τέτοιο, αντιθέτως  φιλία , συμπαράσταση , ναι …….!!!! μήπως είμαι τυχερός .....? όχι κατή Άλο τρέχει . Η πλειοψηφία των ταϊλανδών δεν γουστάρει τους ξένους ……………!!!!!!!!!!
Εγώ είμαι διαφορετικός τους αγνοώ τους ξένους , που δεν τους έχουν κάνη και λίγα …….!!! Παντός για τους περισσότερους Thai men είμαι περήφανος που ζω μαζί τους . φιλία στην παρέα …….και τα λεμε .
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 30, 2009, 06:51:26 πμ από sotirios22 »

Αποσυνδεδεμένος Markos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 09:28:24 πμ »
Μία τεράστεια διαφορά είναι ότι ο Σωτήρης είναι παντρεμένος με Ταϊλανδη.

Οπότε υπερτερεί κατά πολύ από κάποιον που θα κατέβει μόνος του ως φαράνγκ και θα πληρώνει τα πάντα ως φαράνγκ, χωρίς να μιλά την γλώσσα...

Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι θα καταλάβουν τι εννοώ..
Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!!!!

Αποσυνδεδεμένος erasmoshemin

• @
  • *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.9 Firefox 3.0.9
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 09:34:26 πμ »
εγώ συμφωνώ με τον καρεμπέ. τα νοσοκομεία είναι πανάκριβα. Τα φάρμακα έτσι και έτσι. να παρακαλάς να μη σου τύχει κάτι στην Ταυλάνδη.
Για μένα η Ταυλάνδη είναι καλά για διακοπές. πας και φεύγεις. δεν κάθεσαι. έχει πολλά αρνητικά αν κάθεσαι πολύ καιρό που θα τα πώ μόνο σε όποιον ενδιαφερθεί να μου στείλει πμ.

Αποσυνδεδεμένος karabε

• Συντονιστής
  • Browser:
    • www.thai.gr
« Απάντηση #25 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 10:07:03 πμ »
Φιλε μου σωτηρη
Δοκιμασε να πας στο ΑΕΚ η στο αλλο πισω απο το παρκο, γιατι εκοψες το δακτυλο σου και χρειαζεσαι 2 ραμματα.
Μετα ανοιξε ενα μινι μαρκετ η ενα εστιατοριο για να βγαζεις τα προς το ζην.
Εκει να δεις ρατσισμο μολις μαθουν οτι ειναι ιδιοκτησια φαλανγκ.
Σε τουριστικα μερη δεν νιωθεις τον ρατσισμο , νιωθεις την μαφια :D :D

Εκει που φανταζομαι οτι ζεις , ειναι κλειστη περιοχη με σεκιουριτι , που ταυλανδος δεν μπορει να αγορασει , μονο φαλανγκ παντρεμενοι με ται.
Ακομα ομως και να μπορουσαν δεν θα το εκαναν με τοσους ξενους τριγυρω τους.

sotirios22

• Επισκέπτης
« Απάντηση #26 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 12:46:09 μμ »
Με αυτά δεν κάνης  δοκιμές …….( έχω κάρτα νοσηλείας και ασφάλεια έχω επισκεφτεί τα 4 μεγάλα νοσοκομεία στο udon thani και έχω μήνη με ανοιχτό  το στόμα ,…….και για τη αυτό ,?  κάποιοι μου έλεγαν τα ιδία )

Συγχώνευση : Νοεμβρίου 30, 2009, 13:00:01 μμ
Μπουκαλι johnnie red στο καλυτερο μπαρ του udon , το Mr Tong , 1200 baht

p.s. Σωτηρη πηγαινεις εκει?
Αυτή είναι η διάφορα φιλέ δεν μου λύπη για να πάω (πάω  γυμναστήριο και πισίνα με 280 βατ το μηνά και δεν πίνω  , λίγο κρασάκι καλό ………
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 30, 2009, 13:00:01 μμ από sotirios22 »

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #27 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 23:24:22 μμ »
Η ασχετοσυνη μερικων εδω μεσα δεν εχει τελειωμο ....Ακου ρατσιστης ο Ταιλανδος , αυτο και αν ειναι μπουρδα ολκης !

Καλα τα λεω ...πηγατε 2-3 φορες στο τσιρκο Παταγια και νομιζετε οτι γινατε ειδικοι περι Ταιλανδικου εθνους . Αφηστε ρε τις σοβαρες αναλυσεις και ασχοληθειτε με κατι πιο χαλαρο , γιατι εκτειθεστε !!

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #28 στις: Νοεμβρίου 30, 2009, 23:35:33 μμ »
προς ολα τα μελη να παρακαλεσω να προσεχουμε τι γραφουμε.το μελος chah ρωτησε με ποσα λεφτα το μηνα μπορει να περασει κατω.αν καποιος γνωριζει καλα η εχει μια αποψη για αυτο ασ την πει.τα υπολοιπα δεν εχουν καποια σχεση σε αυτο το θεμα.ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος karabε

• Συντονιστής
  • Browser:
    • www.thai.gr
« Απάντηση #29 στις: Δεκεμβρίου 01, 2009, 00:02:31 πμ »
Η ασχετοσυνη μερικων εδω μεσα δεν εχει τελειωμο ....Ακου ρατσιστης ο Ταιλανδος , αυτο και αν ειναι μπουρδα ολκης !

Καλα τα λεω ...πηγατε 2-3 φορες στο τσιρκο Παταγια και νομιζετε οτι γινατε ειδικοι περι Ταιλανδικου εθνους . Αφηστε ρε τις σοβαρες αναλυσεις και ασχοληθειτε με κατι πιο χαλαρο , γιατι εκτειθεστε !!
Λυπαμαι φιλε μου αλλα δεν εχεις ιδεα απο κοινωνικο ρατσισμο και ασε τα σχολια σου για κανεναν αλλο