Αποστολέας Θέμα: Κοστος διαβιωσης στην Ταυλανδη  (Αναγνώστηκε 150034 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος erasmoshemin

• @
  • *
  • Linux (Ubuntu) Linux (Ubuntu)
  • Browser:
  • Firefox 3.5.5 Firefox 3.5.5
Απ: Κοστος διαβιωσης στην Ταυλανδη
« Απάντηση #30 στις: Δεκεμβρίου 01, 2009, 07:36:03 πμ »
συμφωνώ με το Λοστρόμο ρε Καραμπέ. μιλάμε για χρήματα και λες ότι είναι ρατσιστής ο ένας και ο άλλος. Ας πάει εκεί να μείνει και αν δεν του αρέσει να φύγει. απλά πράγματα. μιλάμε για οικονομικά μεγέθη.
Α και η παττάγια δεν είναι τσίρκο ρε teosep. Και μαμώ τα μέρη είναι. πήγαινε εσύ να δεις τους ναούς , εγώ θα πηγαίνω να βλέπω τους θεούς στην παττάγια!! ;D ;D ;D ;D ;D

sotirios22

• Επισκέπτης
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 01, 2009, 12:53:32 μμ »
Παιδιά συγγνώμη αν δημιούργησα πρόβλημα ..
Απλά προσπάθησα με ειλικρίνεια να μεταφέρω την πραγματικότητα για καλή διαβίωση στη χώρα με το πλάτη χαμόγελο ……. έκανα  μεγάλες  προσπάθειες εδω και 3,5 χρόνια και ακόμη κανό σας ευχάριστο όλους ………φιλιά………
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 01, 2009, 16:47:10 μμ από sotirios22 »

Αποσυνδεδεμένος Markos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Φύλο: Άντρας
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 01, 2009, 12:56:58 μμ »
Απλά προσπάθησα με ειλικρινά να μεταφέρω την πραγματικότητα για καλή διαβίωση στη χώρα με το πλάτη χαμόγελο ……. έκανα  μεγάλες  προσπάθειες εδω και 3,5 χρόνια και ακόμη κανό σας ευχάριστο όλους ………φιλιά………

Μια χαρά τα λες Σωτήρη...
Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!!!!

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 01, 2009, 13:04:10 μμ »
παιδιά ηρεμήστε.
με το ποσα περνα ο καθένας είναι καθαρά υποκειμενικό.
το βασικό και αρχικό έξοδο είναι η ιατρό - φαρμακευτική που καλύπτεται πιστεύω με μια ασφάλεια .
από εκεί και "περα" βασικός παράγοντας είναι η περιοχή.
βορράς ? νότος ? κεντρικά ? πρωτεύουσα ?
κάθε περιοχή έχει διαφορετικό κόστος διαβίωσης
μετά κοιτάς το τι θες ( μεγάλο σπίτι βόλτες αμάξι μηχανάκι εξόδους δυτικό φαγητό κλπ)

"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος kosa

• Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 01, 2009, 18:41:53 μμ »
εγώ συμφωνώ με τον καρεμπέ. τα νοσοκομεία είναι πανάκριβα. Τα φάρμακα έτσι και έτσι. να παρακαλάς να μη σου τύχει κάτι στην Ταυλάνδη.
Για μένα η Ταυλάνδη είναι καλά για διακοπές. πας και φεύγεις. δεν κάθεσαι. έχει πολλά αρνητικά αν κάθεσαι πολύ καιρό που θα τα πώ μόνο σε όποιον ενδιαφερθεί να μου στείλει πμ.

Φιλε μου σωτηρη
Δοκιμασε να πας στο ΑΕΚ η στο αλλο πισω απο το παρκο, γιατι εκοψες το δακτυλο σου και χρειαζεσαι 2 ραμματα.
Μετα ανοιξε ενα μινι μαρκετ η ενα εστιατοριο για να βγαζεις τα προς το ζην.
Εκει να δεις ρατσισμο μολις μαθουν οτι ειναι ιδιοκτησια φαλανγκ.
Σε τουριστικα μερη δεν νιωθεις τον ρατσισμο , νιωθεις την μαφια :D :D

Εκει που φανταζομαι οτι ζεις , ειναι κλειστη περιοχη με σεκιουριτι , που ταυλανδος δεν μπορει να αγορασει , μονο φαλανγκ παντρεμενοι με ται.
Ακομα ομως και να μπορουσαν δεν θα το εκαναν με τοσους ξενους τριγυρω τους.

γραφω μονο γιατι εχω μια  επαφη για τον κλαδο αυτο κατω και μια σχετικη εμπειρεια απο γερμανο φιλο που εισειχθη με συντριπρικο καταγμα καρπου απο πτωση στο Μεμοριαλ Νοσοκομειο στην Πατταγια.  9ημερη   παραμονη μαζι η εγχειρηση φαρμακα ναρθηκες και ολα τα σχετικα  σε δωματιο μονοκλινο με τα  μινι μπαρ του και ολα τα σχετικα καθως και αλλαγες   μετα  για 6μερες   συνολον 1050 ευρω. το συγκεκριμενο νοσοκομειο θεωρειτε απο τα ακριβοτερα.
ο

Συγχώνευση : [time]Δεκέμβριος 01, 2009, 19:07:15 μμ[/time]
οσο για τον ρατσισμο συγνωμη αλλα δεν τον εχω αντιμετωπιση  το μονο που εχω  δει ειναι μια μικρη επιφυλακτικοτιτα σε αγγλους  για τις φασαριες που καμια φορα δημιουργουν .  και σε ινδοπακιστανους λογω  του φαινομενου  πλαστων καρτων που εχουν δημιουργηση σαν ελληνας εχω τυχη την καλητερη αντιμετωπιση  τοσο στις μεγαλες πολεις αλλα και στα χωρια που εχω επισκεπτει 

Συγχώνευση : Δεκεμβρίου 01, 2009, 19:12:44 μμ
συμφωνώ με το Λοστρόμο ρε Καραμπέ. μιλάμε για χρήματα και λες ότι είναι ρατσιστής ο ένας και ο άλλος. Ας πάει εκεί να μείνει και αν δεν του αρέσει να φύγει. απλά πράγματα. μιλάμε για οικονομικά μεγέθη.
Α και η παττάγια δεν είναι τσίρκο ρε teosep. Και μαμώ τα μέρη είναι. πήγαινε εσύ να δεις τους ναούς , εγώ θα πηγαίνω να βλέπω τους θεούς στην παττάγια!! ;D ;D ;D ;D ;D

το εχω ξαναπει πατταγια δεν ειναι  μονο η walking street και τα διαφορα  soi  εχει τρομερα μερη    αλλα ειναι λιγο μακρια απο το κεντρο  του "παιχνιδιου" και πολλοι δεν τα ξερουν  γιατι ασχολουνται με το  εν λογω "αθλημα" μονο
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 01, 2009, 19:12:44 μμ από kosa »
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

sotirios22

• Επισκέπτης
« Απάντηση #35 στις: Δεκεμβρίου 02, 2009, 06:19:24 πμ »
εγώ συμφωνώ με τον καρεμπέ. τα νοσοκομεία είναι πανάκριβα. Τα φάρμακα έτσι και έτσι. να παρακαλάς να μη σου τύχει κάτι στην Ταυλάνδη.
Για μένα η Ταυλάνδη είναι καλά για διακοπές. πας και φεύγεις. δεν κάθεσαι. έχει πολλά αρνητικά αν κάθεσαι πολύ καιρό που θα τα πώ μόνο σε όποιον ενδιαφερθεί να μου στείλει πμ.

Φιλε μου σωτηρη
Δοκιμασε να πας στο ΑΕΚ η στο αλλο πισω απο το παρκο, γιατι εκοψες το δακτυλο σου και χρειαζεσαι 2 ραμματα.
Μετα ανοιξε ενα μινι μαρκετ η ενα εστιατοριο για να βγαζεις τα προς το ζην.
Εκει να δεις ρατσισμο μολις μαθουν οτι ειναι ιδιοκτησια φαλανγκ.
Σε τουριστικα μερη δεν νιωθεις τον ρατσισμο , νιωθεις την μαφια :D :D

Εκει που φανταζομαι οτι ζεις , ειναι κλειστη περιοχη με σεκιουριτι , που ταυλανδος δεν μπορει να αγορασει , μονο φαλανγκ παντρεμενοι με ται.
Ακομα ομως και να μπορουσαν δεν θα το εκαναν με τοσους ξενους τριγυρω τους.

γραφω μονο γιατι εχω μια  επαφη για τον κλαδο αυτο κατω και μια σχετικη εμπειρεια απο γερμανο φιλο που εισειχθη με συντριπρικο καταγμα καρπου απο πτωση στο Μεμοριαλ Νοσοκομειο στην Πατταγια.  9ημερη   παραμονη μαζι η εγχειρηση φαρμακα ναρθηκες και ολα τα σχετικα  σε δωματιο μονοκλινο με τα  μινι μπαρ του και ολα τα σχετικα καθως και αλλαγες   μετα  για 6μερες   συνολον 1050 ευρω. το συγκεκριμενο νοσοκομειο θεωρειτε απο τα ακριβοτερα.
ο

Συγχώνευση : [time]Δεκέμβριος 01, 2009, 19:07:15 μμ[/time]
οσο για τον ρατσισμο συγνωμη αλλα δεν τον εχω αντιμετωπιση  το μονο που εχω  δει ειναι μια μικρη επιφυλακτικοτιτα σε αγγλους  για τις φασαριες που καμια φορα δημιουργουν .  και σε ινδοπακιστανους λογω  του φαινομενου  πλαστων καρτων που εχουν δημιουργηση σαν ελληνας εχω τυχη την καλητερη αντιμετωπιση  τοσο στις μεγαλες πολεις αλλα και στα χωρια που εχω επισκεπτει 

Συγχώνευση : [time]Δεκέμβριος 01, 2009, 19:12:44 μμ[/time]

το εχω ξαναπει πατταγια δεν ειναι  μονο η walking street και τα διαφορα  soi  εχει τρομερα μερη    αλλα ειναι λιγο μακρια απο το κεντρο  του "παιχνιδιου" και πολλοι δεν τα ξερουν  γιατι ασχολουνται με το  εν λογω "αθλημα" μονο
Αυτή είναι η αλήθεια φίλε kosa και σιγά το ποσόν……! Που θα μπορούσε να το αποφύγει αν είχε προθεσμιακή κατάθεση πανο από 1000000 bat και είναι υγιείς , έχει ασφάλεια 12 μήνες και ανανεώνεται κάθε 12μηνο αυτό είναι γνωστό ……και απλό , το έχουν εφαρμόσει όλοι η φίλοι μου εδώ..

Να προσθέσω επίσης , τρομερά μέρη έχει όλη η Ταϊλάνδη και θεωρό τυχερούς  όσους  μπορέσουν να τα επισκεφτούν όλα … με πολλοί αγάπη από το udon…..

Συγχώνευση : [time]Δεκέμβριος 02, 2009, 06:30:54 πμ[/time]
Απλά προσπάθησα με ειλικρινά να μεταφέρω την πραγματικότητα για καλή διαβίωση στη χώρα με το πλάτη χαμόγελο ……. έκανα  μεγάλες  προσπάθειες εδω και 3,5 χρόνια και ακόμη κανό σας ευχάριστο όλους ………φιλιά………

Μια χαρά τα λες Σωτήρη...
Φίλε Μάρκο είσαι καλά ακόμα σε περιμένω , όσο για……. εντάξει τόρα ……., κοίτα … καμία φορά η αλήθεια σε κάνη κακό παιδί …. Φιλία…

Συγχώνευση : [time]Δεκέμβριος 02, 2009, 07:50:51 πμ[/time]
xalara

Συγχώνευση : [time]Δεκέμβριος 02, 2009, 08:13:46 πμ[/time]
Τελειόφοιτη κολεγίου,τμήμα ιατρικής ……….

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 02, 2009, 08:42:47 πμ από sotirios22 »

Αποσυνδεδεμένος Markos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #36 στις: Δεκεμβρίου 02, 2009, 08:53:52 πμ »
Να είσαι πάντα έτσι γερός και χαρούμενος Σωτήρη!!!!
Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!!!!

chah

• Επισκέπτης
« Απάντηση #37 στις: Δεκεμβρίου 02, 2009, 14:57:40 μμ »
Παιδια σας ευχαριστω ολους.Απο την κουβεντα που διεξηχθει,εχω σχηματισει μια οικονα.Επομενη κινηση,ενα ταξιδι στην χωρα,για να διαπιστωσω ιδιας ομασι καποια πραγματα με σκοπο η οικονα να γινει πιο ξεκαθαρη και να περασω ωμορφα βεβαιος.

Αποσυνδεδεμένος kosa

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
« Απάντηση #38 στις: Δεκεμβρίου 02, 2009, 17:45:31 μμ »
σωτηρη μου   δεν το ηξερα το καλοκαιρι που ανεβηκα ουντον   αλλα ελπιζω την επομενη φο0ρα να σε επισκευτω
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #39 στις: Δεκεμβρίου 02, 2009, 20:29:36 μμ »
Υπαρχει διαφορα προσεγγισης και φιλοσοφιας , οσων παιδιων ειναι παντρεμενοι με Ταιλανδες και των απλων επισκεπτων . Δεν νομιζω οτι ανακαλυψα την πυριτιδα ,αλλα οπως και να το κανουμε αλλιως εμβαθυνεις στην κοινωνια της Ταιλανδης παντρεμενος και αλλιως ως περαστικος .

Οσο αναφορα την λεξη ρατσιστης με πειραξε , διοτι ειναι προσβλητικη και οχι αληθινη. Θα ελεγα να δουμε την δικη μας συμπεριφορα και να κανουμε αυτοκριτικη στον τροπο που φερομαστε και αν δουμε πραγματικα και οχι με ιδεολογικα γυαλια , θα διαπιστωσουμε οτι εμεις οι Δυτικοι φερομαστε με τον μεγαλυτερο δυνατον απαξιωτικο τροπο και πιστεψτε με εχω δει πολλους Ελληναρες να το παιζουν "υπερανω"

Αποσυνδεδεμένος P-Yai

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #40 στις: Δεκεμβρίου 02, 2009, 23:48:15 μμ »
κ εγω δεν νομιζω οτι ειναι ρατσιστες σαν λαος.Ο μονος ρατσισμος που μπορει να εχουν εκφραζεται σε λαους οπως οι βιρμανοι,Καμποτζιανους,Λαουτινους κ βιετναμεζους,χωρις η λεξη ρατσισμου να σημαινει πως θελουν να τους βλαψουν η κατι τετοιο...απλα ειναι λιγο σνομπ απεναντι τους ειδικα τωρα μετα προβληματα με την καμποτζη.

Οπως λεει κ ο τεοσεπ υπαρχει διαφορα του να εισαι εκει σαν φαλανγκ απο το να εισαι παντρεμενος με μια Ταϊ κ να εχεις πιο ευκολη προσβαση στην κοινωνια τους.Αντε το πολυ να προσπαθησουν να εκμεταλευτουν οικονομικα εναν ξενο σε καποιες αγορες κτλ αλλα ενταξει ισως αυτο να εχει να κανει κ με το βιωτικο επιπεδο της πλειοψηφιας στην χωρα.

Αν σεβεσαι τα ηθη,εθιμα,πραδοσεις κ τους κανονες της κοινωνιας τους σε αντιμετοπιζουν μια χαρα.Αν τ παιζουμε υπερανω δυτικοι τοτε θα εχουμε την αναλογη αντιμετοπιση.

Σχετικα με την ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη με μια ιδιωτικη ασφαλεια ειμαστε καλυμενοι.Διαθετουν  νοσοκομεια  πολυ καλα .Το μονο που γνωριζω απο προσωπικη εμπειρια  ειναι οτι συνηθως αρκετα απο τα φαρμακα τους εχουν περιπου το 20% απο την ουσια που αναγραφεται οτι περιεχουν. τα υπολοιπα συστατικα ειναι εκδοχα κ αλλα  μη δραστικα συστατικα.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 02, 2009, 23:50:31 μμ από P-Yai »
sabai sabai

Αποσυνδεδεμένος petroso

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6b3 Firefox 3.6b3
« Απάντηση #41 στις: Δεκεμβρίου 03, 2009, 02:02:34 πμ »
Εάν κάποιος φίλος έχει να πει κάτι συγκεκριμένο που έχει να κάνει με την συμπεριφορά των Ταυλανδών το οποίο θεωρεί ότι είναι αρνητικό ή προσβλητικό ή ακόμη και ρατσιστικό τότε υπάρχει θέμα στο οποίο μπορεί να το αναφέρει έτσι ώστε να το μάθουμε και εμείς οι υπόλοιποι, ειδάλως το να λέμε πράγματα γενικά δεν έχει κανένα νόημα.

http://www.thai.gr/forum/index.php?topic=4250.0

Αποσυνδεδεμένος jimi

• ต้องการให้ฉันช่วยอะไรไหมคะ
  • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Browser:
« Απάντηση #42 στις: Δεκεμβρίου 03, 2009, 22:26:41 μμ »
Ε οχι ρε παιδια ρατσιστες οι ταυλανδοι!!!!! :oτοτε οι Ελληνες τι ειμαστε? ???
สวัสดีค่ะ ยินดีที่ได้พบคุณ

Αποσυνδεδεμένος petroso

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6b3 Firefox 3.6b3
« Απάντηση #43 στις: Δεκεμβρίου 04, 2009, 02:05:20 πμ »
Δηλαδή τι είμαστε jimi?

Αποσυνδεδεμένος labiko

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.15 Firefox 3.0.15
« Απάντηση #44 στις: Δεκεμβρίου 04, 2009, 15:37:16 μμ »
παιδια το θεμα ρατσισμος ειναι μεγαλο... οσο αφορα αν οι ταιλανδοι ειναι ρατσιστες ...εγω δεν παρατηρησα κατι τετοιο, αλλα δεν ειμαι και ο αρμοδιος για να εχει βαρυτητα η  αποψη μου( λογω του οτι δεν εχω μεινει για μεγαλα διαστηματα μηνων ή και ετων στην ταιλανδη) νομιζω ειναι απαραιτητο για να καταλαβεις πραγματικα και οχι επιδερμικα...
σε οτι αφορα εμας τους Ελληνες όμως εχω αποψη...ειμαστε ενας λαος με αρκετες δοσεις ρατσισμου και το μεγαλυτερο κακο ειναι οτι δεν το παραδεχομαστε...πχ. οταν οι γονεις μου εκδιοχθηκαν απο την Κωνσταντινουπολη απο τουρκους φυγαμε ως Ελληνες, δυστυχώς στην Ελλαδα μας υποδέχθηκαν ως τουρκους...(τον αδερφο μου τον εβριζαν και τον φωναζαν τουρκοσπορο) ο καιρος περασε σημερα καποιοι αλλοι ξενοι εχουν ερθει στην αγαπημενη μας χωρα, ομως τα πραγματα παραμενουν ιδια ...( λογω της δουλειας μου συνεργαζομαι με πολλους αλλοδαπους βλεπω λοιπον τα πραγματα απο μεσα και απο τις 2 πλευρες και κρινω αναλογως) υπαρχει ρατσισμος και μαλιστα μεγαλος και θα μεγαλωσει λογω της οικονομικης καταστασης, δεν ειναι τυχαιο οτι η εκφραση αλβανος χαρακτηριζεται σαν βρισια...
φυσικα και δεν ειμαστε ολοι οι ελληνες ετσι υπαρχουν ελληνες που δεν κρινουν απο το χρωμα ή την εθνικοτητα καποιου, αλλα απο το χαρακτηρα του καθενα... αυτι οι Ελληνες λοιπον ειναι φιλοξενοι και καλοβολοι ειναι ομως συνηθως και χαμηλων τονων, οποτε οι αλλοι που συνηθως ειναι φωνακλαδες ακουγονται περισσοτερο και δυστυχως ακουγονται οι λανθασμενες αποψεις.
καταληγω λοιπον στο οτι κανενας λαος δεν ειναι ρατσιστης .... απλως καθε λαος εχει καποιους που ειναι ρατσιστες (ασ κρινουμε καθε ανθρωπο ξεχωριστα μη γενικευουμε)
συγνωμη αν σας κουρασα...
απο τα πολλα που εγραψα μου ανοιξε η ορεξη ...παω να φαω 1-2 κοτοπουλα χαχαχα (ρατσισμος κατα των παχυσαρκων ...αλλο θεμα)

Συγχώνευση : Δεκεμβρίου 04, 2009, 15:46:01 μμ
εγραψα εγραψα εγραψα ....αλλα που τα εγραψα ρε παιδια...το θεμα ειναι κοστος διαβωσης στην Ταιλανδη.... καλα ππαει το χασαμε , ΕΕΕΕ ειμαι και αρρωστος 4 μερες τωρα ...
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 04, 2009, 15:46:01 μμ από labiko »