Αποστολέας Θέμα: Langkawi Pulau  (Αναγνώστηκε 6193 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kiva

• Φύλο: Άντρας
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
Langkawi Pulau
« στις: Δεκεμβρίου 14, 2009, 13:16:47 μμ »
 Το  Langkawi σαν νησί εμένα προσωπικά δεν μου λέει και πολλά , μπροστά στα νησιά της Ταιλάνδης , πολύ καθωσπρεπισμός  για το τίποτε , όπου πηγαίνεις και έχεις συναναστροφή με κινέζους ως δια μαγείας υπάρχει και μπύρα και από όλα αυτά που είναι απαγορευμένα στα μαγαζιά των Malay μουσουλμάνων  , εκτός από τις αλυσίδες καταστημάτων και εστιατορίων και ξενοδοχείων εκεί και μαντήλα θα δεις και μπύρα θα πιεις , με τα ίδια λεφτά που χάλασα θα πέρναγα τον τριπλάσιο χρόνο στην Ταιλάνδη .Το βράδυ μία βόλτα στην περιοχή με τα πολυκαταστήματα , καφε και μπαρ της περιοχής Bukit Bitang είναι απαραίτητη . Μιλάμε για ένα τουριστικό χωριό με μαγαζάκια . Οι τιμές αρκετά καλές, μπορείτε να ψωνίσετε τα αναμνηστικά σας από εδώ. Γεφυράκια και λιμνούλες με νούφαρα συνθέτουν το σκηνικό. Από το Oriental Village ξεκινάει το τελεφερίκ για το οποίο φημίζεται το  Langkawi   . Η είσοδος είναι 40RM το άτομο. Με το που θα το δεις σε πιάνει δέος. Για την ακρίβεια είναι δύο συνεχόμενα τελεφερίκ, ξεκινάς από δω, αν θες σταματάς κάπου στα 600 μέτρα που έχει παρατηρητήριο ή συνεχίζεις πιο ψηλά για να φτάσεις και στην γέφυρα. Η γέφυρα είναι όντως πρωτότυπη, κουνιέται κιόλας όταν φυσάει . Κάποιες φορές το σταματάνε για λίγο και κρέμεσαι πάνω από τη ζούγκλα, σε κουνάει ο αέρας , σούρχετε κάτι σαν σφίξιμο , όσο να' ναι κάτι σε πιάνει , όμως είναι ανεπανάληπτη εμπειρία!  Από το Berjaya ξεκινούν οι πεζοπορίες στην ζούγκλα. Εκτός από μαϊμούδες μπορείς να δεις  ,κάτι τεράστια πουλιά σαν αετούς , χαμαιλέοντες κλπ. . Γυρίζοντας πήγαμε στην Pantai Cenang, το πιο δημοφιλές μέρος για να κάνεις τη βόλτα σου. Eχει εστιατόρια, μαγαζιά, σούπερ-μάρκετ, σπα,  ότι τραβάει η ψυχή σου . Η Cenang είναι μια τεράστια παραλία  Σας προτείνω το  ξενοδοχείο σας να είναι σ' αυτήν την περιοχή, για να έχει και ζωή και φάση . Η Kuah town από την Cenang απέχει περίπου κανά μισάωρο με το μηχανάκι ,είναι μια πόλη που τα εχει όλα ,τα  κλασικά χαμηλά ασιατικά σπιτάκια, ουρανοξύστες, το μοντέρνο με το παλιό , όλα μαζί . Με το που μπαίνεις στην πόλη θα δεις το Langkawi   Megamall. Εχει μάρκες επώνυμες,καλό για κάποια διαφορετική αγορά . 

Συγχώνευση : [time]Δεκέμβριος 14, 2009, 13:28:14 μμ[/time]

Συγχώνευση : Δεκεμβρίου 14, 2009, 13:55:51 μμ

« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 14, 2009, 13:56:10 μμ από kiva »

Στο λάθος ...
... ο έξυπνος το παραδέχεται
... ο πονηρός δικαιολογείται
... ο ηλίθιος επιμένει!

Αποσυνδεδεμένος go2dbeach

• **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3
Απ: Langkawi Pulau
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2010, 12:07:42 μμ »
Το  Langkawi σαν νησί εμένα προσωπικά δεν μου λέει και πολλά...

Εμενα παλι το Langkawi μου ειπε το εξης σημαντικο: Μαζεψε τα και πηγαινε Ταυλανδη να βρεις την υγειά σου!
Οχι οτι ειναι και αισχος το νησι , εχει και το πρασινο του και τα χαριτωμενα πιθικακια του να ερχονται στο αυτοκινητο οταν σταματουσαμε για βενζινη , και πραγματα να κανεις. Αλλα αν θελεις και να κολυμπησεις , τοτε διαλεξε χοτελ με καλη πισινα..Απογοητευση οι παραλιες!

Απο το αεροπλανο ακομα κατι δε μου αρεσε οσον αφορα τη διαυγεια της θαλασσας

Ηρεμησε , σκεφτομουν , τσεκαρε πρωτα την παραλια στο ξενοδοχειο και αν δε σου αρεσει , υπαρχει και η Pantai Cenang (λες και ηταν καλυτερα!)

Η ενδοχωρα φαινοταν καταπρασινη

Αρχισα να ενθουσιαζομαι με τις 5 μερες που σχεδιαζα να περασω εδω και 2 στο Koh Lipe στην Ταυλανδη. Αυτο που δεν ηξερα ηταν οτι θα ερχοταν τουμπα το ταξιδι και τελικα θα αφιερωνα τις μερες οπως αξιζε στα νησια: 2 στο Langkawi και 5 στο απιθανο Koh Lipe.

Το Langkasuka resort ηταν πολυ ωραιο κοντα στο αεροδρομιο , πανω στην παραλια και ακομα καλυτερη η προσφορα που πετυχα για 17 ευρω το δωματιο - μαλλον η δωματιαρα - με πρωινο , ac και μπαλκονι με θεα στους κηπους. Την επομενη εβδομαδα οι τιμες των δωματιων εκτοξευονταν στα υψη..

To Langkasuka εχει μια ομορφη πισινα , μεγαλη με καταρραχτες να πεφτουν απο κατι βραχακια στη μια πλευρα και ενα ξυλινο γεφυρακι στην αλλη που σε περναει στο εστιατοριο. Περισσοτερο μοιαζει με λιμνουλα

Μαγιο και βουρ για παραλια! Η τελεια βουτια θελει και τα γνωστα παρελκομενα , οποτε κανω μια σταση στο μπητς μπαρ για τα καθιερωμενα..
Εχω ηδη βαλει στο ματι την παλαπα ομπρελα ευθεια από το μπητς μπαρ. Η παραλια φαινεται ομορφη και με ελαχιστο κοσμο και δε βλεπω την ωρα να παρω το σεικ-μπανανα και να κατεβω.

Καποιος σουλατσαρει στην ακρη της θαλασσας και φτανοντας μπροστα από την παλαπα ‘μου’ αρχιζει να ανεβαινει στην αμμουδια. Συγκρατιεμαι να μην του φωναξω ότι αυτή η ομπρελα είναι δικη μου (χαχα) και τελευταια στιγμη στριβει αριστερα και καθεται στην άλλη ομπρελα – και τελευταια ελευθερη της παραλιας.
Μα τι αλεθει τοση ωρα ο μπαρμαν! σκεφτομαι ανυπομονη , λες και η θαλασσα θα φυγει και δε θα προλαβω να κολυμπησω..
Βουταω το χυμο , στρωνω την πετσετα στην ξαπλωστρα , βαζω το ποτηρι στο τραπεζακι και κοιταζω γυρω μου με χαμογελο..επιτελους! Ειμαι στην παραλια για πρωτη φορα μετα το καλοκαιρι και όλα φαινονται τελεια!
Η δεξια παλαπα διαβαζει..η αριστερη παλαπα επισης διαβαζει..τυπικοι τουριστες , σκεφτομαι , ερχονται στην παραλια και διαβαζουν... αλλά καλυτερα , η θαλασσα είναι ολη για μενα!
Δυο γουλιες και κατεβαινω να βουτηξω. Ένα , δυο βηματα και το νερο είναι ζεστο σαν από θερμοσιφωνο. Κοιταζω κατω και..δεν εχω ποδια! Αμαν! Τι εγινε? Κανω δυο βηματα πισω και τα νεα είναι καλα και κακα.
Τα καλα νεα ‘εχω ακομα ποδια’.
Τα κακα νεα ‘δεν προκειται να κολυμπησω’.
Η δεξια παλαπα με κοιταζει για να διαπιστωσει αν ειμαι πιο θαρραλεα από εκεινη και τελικα θα βουτηξω. Όχι , τοσο θαρραλεα δεν ειμαι και προτιμω να κανω ότι εκανε και η αριστερη παλαπα..αναδευω λιγο το (λασπο) νερο και ανεβαινω στην αμμουδια. Κοιτατε , αλλα μη βουτατε!
Κακως δεν εφερα κι εγω ενα βιβλιο…το μπεστ σελερ «Αν κολυμπησεις γραψε μου» θα ηταν ότι πρεπει για το σημερινο πρωινο.

Αποσυνδεδεμένος konzik

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.8 Firefox 3.6.8
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2010, 22:56:54 μμ »
 :D

Αποσυνδεδεμένος stelkon

• Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 01:48:42 πμ »
από τον go2dbeach :
.... και 5 στο απιθανο Koh Lipe :o.........

......λεγε .....για λεγε για Koh Lipe  ;) ;) :)
Η Στάση μας στα καθημερινά πεπραγμένα η ανοχή μας ή όχι σε αυτά η κουλτούρα μας γενικότερα η πολιτική συνείδηση (όχι η κομματική ) είναι αυτή που μας κατατάσσει ιδεολογικά και τελικά αυτή που ένας λαός επιλέγει τις κυβερνήσεις του  μην κλαιγόμαστε άξιοι των πεπραγμένων μας είμαστε.

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 08:46:28 πμ »
Δε με παρακολουθεις!  :D Τα εχω πει ολα και μαλιστα με λεπτομερειες για το Κο Λίπε εδω:
http://www.thai.gr/forum/index.php?topic=4989.0

Αποσυνδεδεμένος stelkon

• Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2010, 14:26:41 μμ »
Δε με παρακολουθεις!  :D Τα εχω πει ολα και μαλιστα με λεπτομερειες για το Κο Λίπε εδω:
http://www.thai.gr/forum/index.php?topic=4989.0

Mου αρέσει έτσι να τα ξανά βλέπω ;) :)   :D...... τυχαίο   ??? ...δεν νομίζω  :o !!!
Η Στάση μας στα καθημερινά πεπραγμένα η ανοχή μας ή όχι σε αυτά η κουλτούρα μας γενικότερα η πολιτική συνείδηση (όχι η κομματική ) είναι αυτή που μας κατατάσσει ιδεολογικά και τελικά αυτή που ένας λαός επιλέγει τις κυβερνήσεις του  μην κλαιγόμαστε άξιοι των πεπραγμένων μας είμαστε.

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 13, 2010, 13:45:37 μμ »
Jalan Pantai Chenang απεναντι απο το Underwater world

Το εστιατοριο Taj Mahal με φοντο το καταπρασινο τοπιο του Langkawi

Καθ'οδον για την παραλια..

« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 13, 2010, 13:50:21 μμ από go2dbeach »

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 13, 2010, 13:56:56 μμ »
Φατε ματια παραλια..η θαλασσα ενδεικνυται μονο για λασπολουτρο!

Ολοι στην αμμουδια για μαυρισμα , κανενας μεσα για κολυμπι..τυχαιο?

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 18, 2010, 12:39:10 μμ »
Επισκεφτηκαμε το Οριενταλ Βιλατζ με σκοπο τη βολτα με τελεφερικ , αλλα δυστυχως δε λειτουργουσε λογω δυνατων ανεμων. Το ιδιο το Βιλατζ δεν ελεγε και πολλα

συνεχισαμε προς βορρα και προς την παραλια που εχει βραβευτει απο το Discovery channel ως μια απο τις δεκα ωραιοτερες στον κοσμο , την Datai. Ομως στο μεν Andaman resort δε μας επετρεψαν να κατεβουμε στην παραλια εφοσον δε μεναμε εκει. Στο δε Datai resort ο ευγενεστατος υπαλληλος μου ειπε οτι αν ηθελα να δω την παραλια , θα περιμενα να φερει το...κλειδι για να ξεκλειδωσει την πορτα προς την παραλια (!!). Του ειπα να μην κανει τον κοπο και να κρατησει την παραλια του κλειδωμενη..εγω θα εκανα την καρδια μου πετρα και θα βολευομουν με τις παραλιες του Κο Λιπε  :D

Εντελως διαφορετικη αντιμετωπιση στο Berjaya Langkawi Resort , που επιτρεπεται η εισοδος σε οποιον επιθυμει να χρησιμοποιησει τις εγκαταστασεις του πανεμορφου ριζορτ , να καθισει για φαγητο , να παρει παγωτο απο το τρικυκλο της παραλιας , και να κολυμπησει αν δεν τον πειραζει η θολη θαλασσα.
Η παραλια του Berjaya Langkawi Resort

Η πισινα του

ή απλα να χαλαρωσει με ενα ποτακι στο pool bar

Πηγαμε και στους καταρραχτες Temurun στα βορειοδυτικα του νησιου , τιποτα σπουδαιο , οτι αξιζει ειναι η βολτα στο δασος. Το νερο πεφτει απο 30 μετρα υψος απότι λεει η πινακιδα στην εισοδο και φανταζομαι οτι ετσι θα ειναι οταν υπαρχει νερο. Οταν πηγαμε εμεις ηταν σα να ειχε ανοιξει καποιος τη βρυση.

Κανενας δε φευγει απο το νησι αν δεν επισκεφτει την πλατεια με τον αετο εμβλημα του Λανγκαουι

Και κρατησα για το τελος φωτογραφια απο το καλυτερο μερος του νησιου , το λιμανι Telaga , απόπου φευγει το ταχυπλοο για τα νησια της Ταυλανδης..

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 18, 2010, 12:41:44 μμ »
Και κλεινω με ενα βιντεο που εφιαξα απο το Λανγκαουι. Το επονομαζομενο και νησι των μυθων..να το θυμαστε αυτο οταν διαβαζετε για τις ονειρικες παραλιες του!
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 26, 2013, 13:09:34 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος globetrekker75

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.12 Firefox 3.6.12
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 18, 2010, 16:05:17 μμ »
να εισαι καλα φιλε.Τι μου θύμισες.Πέρασα τέλεια στο langkawi!