Αποστολέας Θέμα: Ασφάλεια διαβίωσης  (Αναγνώστηκε 5446 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος akis51

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Φύλο: Άντρας
  • Κοσμοπολίτης & αγαπησιάρης
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
Ασφάλεια διαβίωσης
« στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 12:29:50 μμ »
ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Γενικά, δεν έχω αισθανθεί κίνδυνο, τηρώντας τους κλασσικούς κανόνες : Νύχτα μακριά από "περίεργα" μέρη, δεν φοράμε ρολογάρες ακριβές,
αλυσίδες, κρατάμε λίγα λεφτά στη τσέπη.  Φωτοτυπία διαβατηρίου και νέα διεθνής άδεια οδήγησης είναι υπεραρκετά. Αντί για "προκλητικό"
τσαντάκι στο χέρι, καλύτερα μια "μπανάνα" μέσης ή ένα φτηνό σακίδιο ώμου.  Στο σακίδιο έχεις και την αβάντα για ένα μπουκάλι νερό και σπαστή ομπρέλα.

Χρειάζεται προσοχή κυρίως στην Μανίλα. Σε περιοχές με μπαρ και κορίτσια, (Ermita, Roxas Boulevard, Malate) η νύχτα είναι ..νύχτα. Ταξάκι, πάμφθηνο, να σας πάει
παντού, με τον μετρητή στο ξεκίνημα. Αν αρνηθεί να τον βάλει, χωρίς φωνές, κατεβαίνετε και παίρνετε το επόμενο. Βόλτες λοιπόν σ' αυτά τα μέρη δεν ..συμφέρουν. 
Αν μένετε στο πλούσιο και τουριστικό Makati, κανένα πρόβλημα ! Οι οπλισμένοι σεκιουριτάδες είναι πιο πολλοί από τους πεζούς.

Προσοχή στους moneychangers της Ermita. Φημίζονται για τα κόλπα τους να σας εξαπατήσουν. 

Αγνοήστε όποιους σάς πλησιάσουν με διάφορες προτάσεις με σκοπό να σας οδηγήσουν κάπου, πιθανότητα να σας ληστέψουν.  Για τον ίδιο λόγο μην δεχτείτε ποτέ
κεράσματα από ξένους, και υποψιασμένοι αν σας πλησιάσουν ένστολοι: Μερικοί  απατεώνες υποδύονται τους αστυνομικούς.  Σε περίπτωση που σας απειλήσουν με όπλο, μη φέρετε καμία αντίσταση, γιατί δεν θα διστάσουν καθόλου να το χρησιμοποιήσουν!

Οι Φιλιππίνες είναι από τις χώρες στις οποίες μπορεί να σημειωθούν τρομοκρατικές ενέργειες και απαγωγές ξένων ιδιαίτερα στο Mindanao, το νότιο νησί καθώς και στο αρχιπέλαγος Sulu .  Έ, λοιπόν, τα πράγματα είναι απλά. ΔΕΝ πάμε εκεί και γενικά αποφεύγουμε μέρη με Ισλάμ..

Κρίμα, γιατί υπάρχουν καταπληκτικές παραλίες και χαμηλό κόστος διαβίωσης. 

Ευτυχώς οι συνθήκες ασφάλειας σε πτήσεις εσωτερικού είναι ικανοποιητικές με αρκετά καλό έλεγχο των επιβατών και αποσκευών. Στα υπόλοιπα νησιά είσαι ασφαλής.

Αποσυνδεδεμένος palawan

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 5.0 Firefox 5.0
Απ: Ασφάλεια διαβίωσης
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 18, 2011, 01:11:22 πμ »
ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Προσοχή στους moneychangers της Ermita. Φημίζονται για τα κόλπα τους να σας εξαπατήσουν. 

.

ειναι πραγματικα απιστευτοι. εχω χιλιαδες χιλιομετρα στο ενεργητικο μου, δυσκολα ταξιδια και αρκετη εμπειρια και εχω να λεω οτι πρωτη φορα την πατησα σε ενα moneychanger στην ερμιτα.
μια ταχυδακτυλουργος τυπισσα μου εφαγε 4000 php την ωρα του μετρηματος. εχουν περασει καποια χρονια απο τοτε και ακομα ψαχνω να καταλαβω πως το εκανε.

Αποσυνδεδεμένος bigamo

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 9.0 MS Internet Explorer 9.0
    • Greek & Filipino Community
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 18, 2011, 08:15:40 πμ »
εμένα με μαχαίρωσαν 3 φορές στις Φιλιππίνες μέχρι να μάθω να είμαι πιο  προσεκτικός και να μην φωναζω σε φιλιππινεζους που τεμπελιαζουν   :-\ (οι περισσοτεροι δεν θελουν φωνες)

Αποσυνδεδεμένος fronimitis

• *
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Safari 4.0 Safari 4.0
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 28, 2013, 09:18:01 πμ »
Η κοπέλα μου είναι από το Davao (νότιο Mindanao) και εκεί θεωρείται αρκετά ασφαλής πόλη. Ο δήμαρχος είναι πολύ αυστηρός, με ανορθόδοξες και αμφιλεγόμενες μεθόδους καταστολής της εγκληματικότητας: έχει "καθαρίσει" αρκετούς εγκληματίες. Επίσης έχει απαγορεύσει το κάπνισμα και σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (κάτι που μου αρέσει πολύ)

Αποσυνδεδεμένος akis51

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Κοσμοπολίτης & αγαπησιάρης
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 26.0.1384.2 Chrome 26.0.1384.2
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 30, 2013, 16:41:35 μμ »
Η κοπέλα μου είναι από το Davao (νότιο Mindanao) και εκεί θεωρείται αρκετά ασφαλής πόλη. Ο δήμαρχος είναι πολύ αυστηρός, με ανορθόδοξες και αμφιλεγόμενες μεθόδους καταστολής της εγκληματικότητας: έχει "καθαρίσει" αρκετούς εγκληματίες. Επίσης έχει απαγορεύσει το κάπνισμα και σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους (κάτι που μου αρέσει πολύ)

Έ, αφού είναι αρκετά ασφαλής να πάς για διακοπές ! Γιά τόλμησε να πας 100 χιλ. παραέξω να δείς μιά άλλη "κοινωνία".  Όσο για το τελευταίο σχόλιο σου περί απαγόρευσης
καπνίσματος δημόσια να σού θυμίσω ότι γιά τα ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ δεν έχουν αρ@@δια να τα βάλουν με τις συμμορίες ούτε να μειώσουν την φτώχεια και την ανεργία που μαστίζει
τον κόσμο.  Συνέχισε να θαυμάζεις λοιπόν τούς υποκριτές...

Αποσυνδεδεμένος fronimitis

• *
  • Linux (Ubuntu) Linux (Ubuntu)
  • Browser:
  • Firefox 20.0 Firefox 20.0
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 28, 2013, 01:30:02 πμ »
Έχω πάει ήδη 2 φορές στο Davao, αλλά και σε άλλα μέρη στο Mindanao (Cagayan de Oro, Camiguin, στον βορρά, αλλά και στο χωριό της το Don Marcelino στον νότο). Όλα ήταν μια χαρά και δεν μου έτυχε κάτι κακό (ακόμα). Το μόνο που φρόντισα ήταν να αποφύγω μουσουλμανικές περιοχές.
Για τα ναρκωτικά δεν ξέρω. Δεν έτυχε να δω κάτι σχετικό. (Αντιθέτως, βλέπω πρεζόνια και διακίνηση σε δρόμους της Αθήνας)
Η φτώχεια και η ανεργία είναι γενικότερο φαινόμενο και δεν αφορά αποκλειστικά το Davao.