Αποστολέας Θέμα: ΑΦΙΞΗ - ΒΙΖΑ - ΚΛΙΜΑ  (Αναγνώστηκε 9938 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος akis51

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Φύλο: Άντρας
  • Κοσμοπολίτης & αγαπησιάρης
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
ΑΦΙΞΗ - ΒΙΖΑ - ΚΛΙΜΑ
« στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 13:29:47 μμ »

Ο εθνικός τους αερομεταφορέας Philippine Airlines δεν πετάει στην Ελλάδα. Κρίμα διότι έχει ανανεώσει τον στόλο και διαθέτει πολύ καλούς πιλότους. Έτσι, η αγορά παίζει κυρίως με τις εταιρείες του Κόλπου, από 750 έως 900 €, Etihad, Gulf, Emirates, κ.ά. Οι χρόνοι πτήσεων είναι γύρω στις 4,5 ώρες Αθήνα – Μπαχρέιν, και 8,5 ώρες προς Μανίλα, συν τις αναμονές.  Βεβαίως ένα τέτοιο ταξίδι μπορεί να συνδυαστεί με Χονγκ Κονγκ (προς Μανίλα 2 ώρες) ή Μπανγκόκ (3,5 ώρες προς Μανίλα)

Στην άφιξη παίρνετε βίζα για 21 μέρες. Αν μείνετε παραπάνω, θα πρότεινα να πάρετε μια δίμηνη κατευθείαν από την Πρεσβεία τους στο Ψυχικό, αντί να τρέχετε (μισή μέρα χαμένη) στο immigration Μανίλας. Αν πάτε σε πρακτορείο τους, πίπτει ένα καπελάκι γύρω στα 10€.

Πρεσβεία Φιλιππίνων, Ανθέων 26, Παλ. Ψυχικό, 15452, τηλ. 210 672 1883 και 1837, email: info@athenspe.net  Θέλουν : 1. Διαβατήριο με ημ/νία λήξης πλέον εξαμήνου, 2. Μία φωτογραφία διαβατηρίου, 3. Εισιτήριο με επιστροφή και μια φωτοτυπία του και 4. Συμπλήρωμα αίτησης και 30€. Ρίξτε ένα τηλεφωνάκι πριν πάτε, καλού – κακού.

Το αεροδρόμιο Μανίλας δεν έχει τις ανέσεις π.χ. τού Σουβαρναπούμι. Οι τράπεζες του δεν είναι ανοιχτές 24 ώρες οπότε μόνο με ΑΤΜ αν έρθετε νύχτα ή πολύ πρωί. Ένα ακόμη μειονέκτημα είναι ότι δεν συνδέεται με δημόσια μέσα, άρα ταξί. Βγαίνοντας στην έξοδο έχετε τις εξής δυνατότητες. Ταξί κίτρινα, άψογα, με εκτυπωτή απόδειξης αλλά στα 12€ προς κέντρο, Ταξί άσπρα, ψηλά, Toyota Innova στα 7€ και κοινά, με μετρητή, στα 5€. Τα κοινά ίσως σάς ζητήσουν να μη βάλουν μετρητή. Αν συμφωνήσετε, π.χ. στα 350 πέσο (5,4€ σήμερα, με 65 πέσο/€) δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά προσωπικά θα έπαιρνα τα ψηλά Innova.

Η διαδρομή μέχρι το κέντρο Μανίλας (Makati, Ermita) παίρνει από 1 έως 2 ώρες.

ΠΡΟΣΟΧΗ, στην αναχώρηση σας ! Καλύτερα να χαζολογάτε στο αεροδρόμιο παρά να χάσετε την πτήση σας. Φτάστε έγκαιρα..  Αν πετάτε νύχτα, 02.00, πρέπει να φύγετε από κέντρο Μανίλας στις 22.00, για σιγουριά. Αν μέρα, προσθέστε μισή ώρα επιπλέον.

ΚΛΙΜΑ
Τροπικό, Βορειοανατολικοί μουσώνες Νοέμβρη – Απρίλη, Νοτιοδυτικοί Μάιο – Οκτώβριο.

Πρακτικά, για τα δικά μας μέτρα, καλύτερη εποχή από μέσα Νοέμβρη μέχρι μέσα Φλεβάρη, με υποφερτή ζέστη, λίγη υγρασία και βροχές.

Από Μάρτη μέχρι μέσα Μάη, πολλή ζέστη και μετά Ιούνη μέχρι μέσα Νοέμβρη, ζέστη – υγρασία – βροχές – καταιγίδες και καμιά 20αριά τυφώνες, μη και ξεμείνουν άνεργα τα ΜΜΕ..

Υπάρχουν και μερικά ηφαίστεια στο ..αγριωπό τους, που και που σεισμοί, κατολισθήσεις καθότι κάποια δίποδα ..ζώα τσακίζουν τα δέντρα και τα λιγοστά δάση.

Γενικά, το κλίμα είναι πολύπλοκο και θα πρέπει να το δείτε πριν φύγετε και για ποια μέρη.

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 05, 2010, 14:12:12 μμ από akis51 »

Αποσυνδεδεμένος Markos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
Απ: ΑΦΙΞΗ - ΒΙΖΑ - ΚΛΙΜΑ
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 13:44:13 μμ »
Εξαιρετικές οι οδηγίες / πληροφορίες σου Άκη!!!!

Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!!!!

Αποσυνδεδεμένος mpoemhs,k

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.5.6 Firefox 3.5.6
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 05, 2010, 19:22:21 μμ »
AΚΗ θυμασαι που εφυγα αρον αρον(μαζι ειμαστε που εκοψα το εισητηριο),λοιπον εγω δεν ειχα βιζα για μηνα,στον ελεγχο των διαβατηριων τους ειπα οτι 8ελω να κα8ησω πανω απο 21 μερες κ μου ειπαν να πληρωσω γυρω στα 15ευρω,τα πληρωσα λοιπον εβαλα κατι χαρτια που μου εδψσαν μεσα στο διαβατηριο ,ουτε κοιταξα τι εγραφαν μεσα κ στην επιστροφη ουτε μου τα ζητησε κ κανενας.

Αποσυνδεδεμένος akis51

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 07, 2010, 09:28:28 πμ »
AΚΗ θυμασαι που εφυγα αρον αρον(μαζι ειμαστε που εκοψα το εισητηριο),λοιπον εγω δεν ειχα βιζα για μηνα,στον ελεγχο των διαβατηριων τους ειπα οτι 8ελω να κα8ησω πανω απο 21 μερες κ μου ειπαν να πληρωσω γυρω στα 15ευρω,τα πληρωσα λοιπον εβαλα κατι χαρτια που μου εδψσαν μεσα στο διαβατηριο ,ουτε κοιταξα τι εγραφαν μεσα κ στην επιστροφη ουτε μου τα ζητησε κ κανενας.

Φίλε Κώστα,

Πήγα σήμερα στο κεντρικό immigration Μανίλας για τη βίζα μου και φυσικά ρώτησα και γι' αυτό που αναφέρεις. Εννοείται ότι πήγα στον Προιστάμενο γιατί με ..δαύτους δεν μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη.  Ήταν κατηγορηματικός για τις 21 μέρες ΜΟΝΟΝ και επιμένοντας
να μάθω τι μπορεί να συνέβει, ανέφερε ότι μπορεί να έγινε "μαιμουδιά" και να σε χρέωσαν ως "μπαλικπαγιάν", δηλ. επιστρέφοντα Φιλιππινέζο
εργαζόμενο εξωτερικού. Αλλά αν το έκαναν αυτό (για τσέπωμα 15$) θα 'πρεπε να σού βάλουν σφραγίδα για ένα (1) χρόνο !!

Για τσεκάρισε τις σφραγίδες στο διαβατήριο σου και γράψε μου σχετικά..

Χαιρετισμοί, Άκης

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.5.7 Firefox 3.5.7
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 20:07:20 μμ »
Γεια σου ακη
Κοιταξα το διαβατηριο και δεν ειδα καμια σφραγιδα να λεει κατι για 2010..Αυτη την αποδειξη μου δωσαν στο αεροδρομιο εις διπλουν,δεσ την κι εσυ,εγω δε βγαζω ακρη τι μπακαλοχαρτο ειναι αυτο..χαχαχα
Παντως στην επιστροφη σε μια σειρα 20 ατομων(τοσους παρακολου8ησα) κανεις δε μου ζητησε το διαβατηριο λιγο πριν αφησω τη βαλιτσα,σε αλλουσ μπρος απο μενα τουσ τα κοιταζαν..Λες επειδη ειδαν ευρωπαικο?(οι αλλοι ηταν φιλιπινεζοι,που κατεβαιναν στο μπαχρειν)

Συγχώνευση : [time]Ιανουάριος 11, 2010, 20:13:06 μμ[/time]
Γεια σου ακη
Κοιταξα το διαβατηριο και δεν ειδα καμια σφραγιδα να λεει κατι για 2010..Αυτη την αποδειξη μου δωσαν στο αεροδρομιο εις διπλουν,δεσ την κι εσυ,εγω δε βγαζω ακρη τι μπακαλοχαρτο ειναι αυτο..χαχαχα
Παντως στην επιστροφη σε μια σειρα 20 ατομων(τοσους παρακολου8ησα) κανεις δε μου ζητησε το διαβατηριο λιγο πριν αφησω τη βαλιτσα,σε αλλουσ μπρος απο μενα τουσ τα κοιταζαν..Λες επειδη ειδαν ευρωπαικο?(οι αλλοι ηταν φιλιπινεζοι,που κατεβαιναν στο μπαχρειν)

Συγχώνευση : Ιανουαρίου 11, 2010, 20:27:32 μμ
ΠΩς διαολο ανεβαζουν φωτογραφιες εδω?
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 11, 2010, 20:27:32 μμ από mpoemhs,k »

Αποσυνδεδεμένος karabε

• Συντονιστής
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.5.7 Firefox 3.5.7
    • www.thai.gr
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 11, 2010, 23:01:36 μμ »
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 25, 2011, 17:23:55 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.13 Firefox 3.6.13
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 25, 2011, 17:20:23 μμ »
ξαναποσταρω το θεματακι για οσους ενδοιαφερονται.Οι Φιλιππινες σε λιγο καιρο σκεφτονται να δημιουργησουν ενα νεο ειδος βιζας το οποιο θα εχει διαρκεια 6 μηνες.αυτο και μονο θα γινεται για ιατρικους σκοπους μια και θελουν να παρουν ενα μεριδιο απο τους ιατρικους επισκεπτες της ΝΑ Ασιας.μονο και μονο για αυτον τον λογο θα διαθεσουν 6μηνη βιζα εφοσον βεβαια θα μπορουν να το αποδειξουν και δεν θα χρειαζονται οι ανανεωσεις στα αρμοδια γραφεια.

Νομιζω ο φιλος Ακης θα μπορεσει να μας πει περισσοτερα οταν αποφασιστει κατι τετοιο

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 25, 2011, 20:03:26 μμ »
και φυσικα θα θελουν ενα ματσο χαρτια ,απο νοσοκομεια εδω,σε ποιο θα πας εκει ,τι ειδους θεραπεια θα κανεις κλπ..αρα εμας δε μας αφορα,εκτος και φτανοντας εκει ,λες απλα εχω καβλασθενεια και καθαρισες,σε αμολανε και βουρ για κανα εξαμηνο μου..θεραπεια...

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 25, 2011, 21:01:30 μμ »
απο οτι διαβασα το ολο σκηνικο γινεται για να 'κλεψουν' αν μπορουμε να πουμε τουριστες που πανε για καποιες μικροδουλειες στους γιατρους σε αλλες χωρες.ισως στην αρχη να ειναι αρκετα ελλαστικοι εξαλλου ποιος δεν μας λεει οτι δεν μπορει καποιος να παει να λαδωσει καποιον και να του δωσει το χαρτι που θελει.ελληνικη πατεντα ετσι!!!!!!

δεν ξερω τι συνθηκες επικρατουν κατω,ο ακης μπορει να μας δωσει τα φωτα του

Αποσυνδεδεμένος akis51

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 26, 2011, 16:29:37 μμ »
απο οτι διαβασα το ολο σκηνικο γινεται για να 'κλεψουν' αν μπορουμε να πουμε τουριστες που πανε για καποιες μικροδουλειες στους γιατρους σε αλλες χωρες.ισως στην αρχη να ειναι αρκετα ελλαστικοι εξαλλου ποιος δεν μας λεει οτι δεν μπορει καποιος να παει να λαδωσει καποιον και να του δωσει το χαρτι που θελει.ελληνικη πατεντα ετσι!!!!!!

δεν ξερω τι συνθηκες επικρατουν κατω,ο ακης μπορει να μας δωσει τα φωτα του

Γειά σας παίδες.   Δεν έχω απαντήσει επίτηδες (..ιξιπιτούτις αγγλιστί) διότι το Immigration τους (www.immigration.gov.ph)
ψάχνει τρόπους πως θα γδάρει καλύτερα τούς τουρίστες αλλά και μόνιμους αλλοδαπούς.  Δεν έχει αποφασιστεί ούτε ανακοινωθεί κάτι οριστικό !  Ανακοινώσεις μόνο σχεδιασμών..   Οπότε στην αναμονή.

Αποσυνδεδεμένος sakis_larisa

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 13.0.782.220 Chrome 13.0.782.220
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 09, 2011, 13:38:24 μμ »
... Το διαβατήριό μου λήγει το Μάρτιο ... Έχω κλείσει τα εισιτήρια για ΒΚΚ και θέλω να κλείσω τώρα για τις Φιλιππίνες με επιστροφή ... Μου ζητάνε όμως αριθμό διαβατηρίου ... Να τα κλείσω με αυτό που έχω και όταν πάρω το καινούργιο αλλάζω τον αριθμό ; ... Γίνεται αυτό η θα μείνω ΒΚΚ να κοιτάζω το αεροπλάνο να φεύγει ; ... Το άλλο θέμα μου είναι η 1 μέρα παραπάνω διαμονής, 22 αντί για 21 ... Ας πούμε οτι όλα πήγανε καλά με τον αριθμό διαβατηρίου και έφτασε η μέρα της επιστροφής στην ΒΚΚ ... Πληρώνω όπως στην Ταΐλάνδη κάτι αντίστοιχο όπως τα 500 μπατ για κάθε μέρα επιπλέον παραμονής ή θα έχω άλλα προβλήματα ; ...

Αποσυνδεδεμένος akis51

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.22 Firefox 3.6.22
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 17:59:31 μμ »
α) Δεν γράφεις πότε θα έρθεις Φιλιππίνες. Αν μέσα στον Σεπτέμβρη, δεν έχεις πρόβλημα. 

β) Εφ' όσον ταξιδεύεις συχνά γιατί δεν πάς ΤΩΡΑ να βγάλεις το νέο και να μετράς 5 χρόνια ; 

γ) Θα πληρώσεις ένα μικρό πρόστιμο γιά μιά μέρα, 22 αντί 21, τής τάξεως των 8-10 ευρώ. 

δ) Πόσο στοιχίζει να βγάλεις βίζα από την Πρεσβεία τους στην Αθήνα ;

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 11, 2011, 21:34:59 μμ »
... Άκη φίλε μου, μίλησα με την πρεσβεία και δεν ήξεραν να μου πούνε για το πέναλτι, μου πρότειναν να βγάλω βίζα ... Διαβατήριο θα βγάλω σίγουρα, απλά δεν το έχω μαζί μου τώρα (είμαι μακρυά από το σπίτι μου) και ήθελα να εκμεταλλευτώ την προσφορά εισιτηρίων της Tiger ... Τελικά τους κάλεσα στα γραφεία τους στις Φιλιππίνες και με εξυπηρέτησε ένας ευγενέστατος νεαρός με απίστευτα αγγλικά ... Στις τηλεφωνικές κρατήσεις ΔΕΝ είναι απαραίτητη η εγγραφή του αριθμού διαβατηρίου, υπάρχει η δυνατότητα να προστεθεί μέχρι και 4 ώρες πριν από την πτήση ... Βρήκα τελικά και ημερομηνίες που βολεύουν για 20 ημέρες και το αγόρασα ήδη ... Έρχομαι στις 16 Νοεμβρίου και φεύγω στις 5 Δεκεμβρίου ... 6460 μπατ τελική τιμή με επιστροφή και σε πολύ καλύτερες ώρες σε σχέση με την Cebu ... Οι πτήσεις ξεκινάνε από 31 Οκτώβρη για όσους ενδιαφέρονται και είναι σε συνεργασία με την SEAIR ... Όλα καλά λοιπόν, σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον ... Φτάνουμε στο Clark και λέμε να πετάξουμε για Cebu και Boracay από την Μανίλα πριν την επιστροφή στην ΒΚΚ ... Θα χαρώ πολύ να τα πούμε από κοντά αν υπάρξει η δυνατότητα ...

Αποσυνδεδεμένος akis51

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.22 Firefox 3.6.22
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2011, 11:36:07 πμ »
Φίλε Σάκη,

Σαφές ότι δεν σού αρέσει ..ξενύχτι σε αεροπλάνο μιάς και η Cebu είναι 50% φτηνότερη με 4483 μπατ, με άμεση αποβίβαση Μανίλα αντί τού Κλαρκ.

Την SEAir πρόσεχε την !  Μέχρι πρόσφατα τής είχαν μπλοκάρει τα Τσέχικα LET και υπήρξαν παράπονα ακύρωσης πτήσεων.  Επίσης η Zestair παίζει δυνατά γιά Boracay.

Όταν καταλήξετε που θα μείνετε Cebu ρίξε μήνυμα μπάς και βρεθούμε !  5 ώρες με λεωφορείο, 4 με παπόρι από δω που μένω.

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2011, 12:16:33 μμ »
... Κοίτα να δεις, χθες πρέπει να βγήκαν αυτές οι προσφορές γιατί ξεπερνούσαν τα 10000 μπατ μέχρι και προχθές ... Αλλά ακόμα και έτσι, η τελική τιμή σε μένα βγαίνει 5500 μπατ για Μανίλα και 6500 για Κλαρκ τώρα που κοιτάζω με την Σεμπού ... Για τις ώρες δεν το συζητάμε ... Τα αεροπλάνα είναι της Τάιγκερ πάντως μου είπε ο νεαρός ... Για τις εσωτερικές δεν έχουμε κλείσει τίποτα ακόμα, ξεκινάμε από Άνχελες και όποτε βαρεθούμε φεύγουμε ... Μου είπανε και μένα οτι οι πτήσεις είναι πιο φθηνά από Μανίλα, να πάμε ως εκεί με το λεωφορείο και να πετάξουμε για Σεμπού ... Πρώτα Σεμπού και μετά Μπορακάυ η αντίστροφα καλύτερα; ...