Αποστολέας Θέμα: Vat refund και αγορες με πιστωτικες καρτες  (Αναγνώστηκε 12637 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος pipinomaniac

• **
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.5.7 Firefox 3.5.7
Vat refund και αγορες με πιστωτικες καρτες
« στις: Ιανουαρίου 18, 2010, 15:56:48 μμ »
Φιλοι μου,επειδη στο επομενο ταξιδι μου,σκεφτομαι να κανω μια αγορα (συγκεκριμενα ενος λαπτοπ) του οποιου η τιμη κυμαινεται στα 60.000 μπατ (το συγκεκριμενο λαπτοπ στην Ελλαδα ειναι περιπου 300 ευρω ακριβοτερο) θα ηθελα εαν εχει καποιος μια αναλογη εμπειρια,να μου λυσει καποιες αποριες.
α)Τι ειναι καλυτερο?Να το αγορασω cash,περνοντας μαζι μου μετρητα ευρω,αλλαζοντας τα εκει σε μια τραπεζα σε μπατ (ψαχνοντας βεβαια ποια τραπεζα δινει το καλυτερο rate τη συγκεκριμενη μερα),η να το πληρωσω με τη πιστωτικη?Με λιγα λογια,το exchange rate που χρησιμοποιει η πιστωτικη καρτα ειναι πολυ χειροτερο κατα την αλλαγη του νομισματος?Μηπως επισης προστιθεται στο τελικο ποσο και καποιου ειδους προμηθεια λογω του οτι η αγορα γινεται στο εξωτερικο?..Βεβαια εαν η διαφορα ειναι μεχρι 20-30 ευρω με τη πιστωτικη,δε προκειται να μπω στη διαδικασια να κουβαλαω 1200 ευρω παραπανω μαζι μου..
β)Κατα τη διαδικασια του vat refund στα γκισε του αεροδρομιου,σημειωνουν τιποτα στο διαβατηριο σου?Γιατι οπως καταλαβαινετε,δεν προκειται να το δηλωσω στο τελωνειο εδω...Θα πεταξω κουτια και συσκευασιες,θα το βαλω σε μια τσαντα στον ωμο και θα το παρω στο αεροπλανο μαζι μου...
Εαν ομως σημειωθει στο διαβατηριο,τοτε η κατασταση γινεται "επικινδυνη αποστολη" για να το περασω στην Ελλαδα...
Τι μου προτεινετε λοιπον να κανω?

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Φύλο: Άντρας
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Απ: Vat refund και αγορες με πιστωτικες καρτες
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 18, 2010, 16:39:00 μμ »
Φιλε πιπι , το πιο καλο ειναι να εχεις μαζι μετρητα , 3 χαρτονομισματα , ( αλλαγη στην ΒΚΚ σε καποιο exchange που τα 100-200-500 πιανουν πιο καλο rate δεν θυμαμαι τωρα την επωνυμια ) μετα  να εχεις σου μια καρτα εθβικης τραπεζας ΟΧΙ χρεωστικη τυπου maestro και να κανεις απο εκει αναλυψη .
Ειμαι κατα της πιστωτικης γιατι δεν πιανει καλο rate , λογω πονηριας των ελληνων , καθως και του οτι εχει επιπλεον charge για Transaction στο εξωτερικο .

Το διαβατηριο ειναι επισημο εγγραφο του Ελληνικου Κρατους , και για αυτο το λογω δεν επιτεπεται η αναγραφη οτιδηποτε αλλου εκτως απο τις θεωρησεις εισόδου και εξοδου .

Ας δουμε εαν εχει παρει και κανεις αλλος με vat refund αλλα εγω αυτο ξερω .

ΓΙΑ ΛΕΓΕ ΤΩΡΑ μοντελο και που το βρηκες ......
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος sakis_larisa

• **
  • Browser:
  • Firefox 3.0.15 Firefox 3.0.15
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 18, 2010, 16:48:41 μμ »
... Αν θυμάμαι καλά, η διαδικασία είναι πολύ απλή, δείχνεις πρώτα απαραίτητα τι αγόρασες, την απόδειξη και είσαι έτοιμος... Δεν υπάρχει καμμία ένδειξη στο διαβατήριό μου... Τώρα για χρήματα η πιστωτική, δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατι πλήρωσα με πιστωτική, όπως και τα ξενοδοχεία - αεροπορικά... Στην περίπτωσή μου βέβαια δεν υήρχαν και πολλά μετρητά !!!!! Αν εσύ τα έχεις μετρητά, στα σίγουρα θα γίνουν μερισσότερα μπατ στα ανταλλακτήρια...

Αποσυνδεδεμένος lostre

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 18, 2010, 17:06:14 μμ »
με πιστωτικη θα σου καρτησουν 3΄/. επιπλεον δε γραφουν στο διαβατηριο τιποτα αλλα καλητερα ειναι μετρητα γιατι το παζαρευεις λιγο σε πολα μαγαζια εχεισ και ταχις free συμπληρωνεισ το χαρτι και πασ στο αεροδρομιο και παιρνεις το 7 η 9΄/. πισω

Αποσυνδεδεμένος pipinomaniac

• **
  • Browser:
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 18, 2010, 17:14:46 μμ »
Δυστυχως επειδη προκειται για Apple Mac και προκειται να παω σε Apple store και οχι σε ενα οποιοδηποτε κομπιουτεραδικο,δε χωρανε παζαρια...Πληρωνεις μια συγκεκριμενη τιμη,η οποια ειναι ιδια σε ολα τα εξουσιοδοτημενα Apple stores της Ταυλανδης,σε ολες τις πολεις...

EDIT...Και μετα απο λιγο γουγλισμα,ανακαλυψα και το μερος που δινει το καλλιτερο rate στη Bangkok...Δεν ειναι τραπεζα,αλλα εχει αρκετα υποκαταστηματα σε ολη τη Μπανγκοκ...Μαλιστα ΕΚΕΙ αλλαζουν το συναλλαγμα οι Ταυλανδεζοι και οχι στις τραπεζες...Εκει δινει και καλυτερο rate για τα μεγαλα χαρτονομισματα 100,200 και 500 ευρω...Η εταιρεια λεγεται "Super rich 1965"..
http://www.superrich1965.com/app/index.aspx
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 18, 2010, 17:41:45 μμ από pipinomaniac »

• Γενικός συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 18, 2010, 18:01:37 μμ »
δες τα pm σου

Αποσυνδεδεμένος PATTAYA66

• **
  • ประเทศไทย
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 10, 2010, 00:24:39 πμ »
επειδή με είχε απασχόληση στο παρελθόν η αγορά laptop από thailand και κώλωσα στα έχεις εγγήση είναι ένα μπέρδεμα!και το "πλικτολογιο" στο laptop έχει tailandezika και αγγλικά γράμματα!!αν τα έχεις δει όλα άφατα και το βρίσκεις και πιο φθηνό 300e πάρτο αν και ψάχου και λίγο πριν και εδώ ελλάδα και e bay πιστεύω οροι θα βρείς κάτι
h thai einai mia porta ama den eisai etimos na tin anixeis diploklidosetin kai vale kai pola louketa asfalias an eisai etimos kai tin anixeis den exei epistrofi.......!!!!!

Αποσυνδεδεμένος geobas

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
Επιστροφή φόρου από Αγορές
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 19:31:21 μμ »
Κάπου το έχω διαβάσει αλλά δεν μπορώ να το ξαναβρώ

Αν μπορεί καποιος να βοηθήσει....

Ποιες αποδείξεις πρέπει να κρατήσω και να ζητήσω στο αεροδρόμιο πίσω τους φόρους ?

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

• Γενικός συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.9 Firefox 3.6.9
Απ: Επιστροφή φόρου από Αγορές
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2010, 20:35:58 μμ »
tax refund δεν εχουν ολα τα μαγαζια .
Συνηθως εχουν τα μεγαλα μαγαζια και εμπορικα που εχουν και ακριβα πραγματα ( ε τι να ζητησεις refund για την μπυρα ή το φαγητο σου ? ... )
Απο εκει , στα μαγαζια ντε , το ζητας και συμπληρωνεις τα απαραιτητα εγγραφα .
Και πριν φυγεις στο αεροδρομιο πριν και μετα το check των διατηριων εχει αναλογα γκισε , καλο ειναι εαν εχεις τετοιο θεμα να πας λιγακι πιο νωρις στο αεροδρομιο γιατι εχει πολλους στα γκισε εκει !

http://www.thai.gr/forum/index.php?topic=5217.0

ετσι ειναι απλα ειναι πρωτη φορα και προσπαθεις να χωρεσεις οσο πιο πολλα μπορεις στο προγραμμα...εχω αρχισει να διαβαζω στο φορουμ και να ειστε σιγουροι οτι θα σας ζαλισω με τις ερωτησεις μου... κατι τελευταιο προς το παρον ,ασχολουμαι με την φωτογραφια και μου εχουν πει πως στην μπανκονγκ μπορεις να βρεις εξοπλισμο σε πολυ καλες τιμες. Εχει κανεις καποιο σαιτ υποψη του ωστε να παρω μια ιδεα τι παιζει γιατι αν ισχυει αυτο θα ναι μια ευκαιρια να ανανεωσω τον εξοπλισμο μου...
Να πας στο Pantip Plaza. Εκει έχει πολλά καταστήματα ,να πας σε όλα και να κάνεις παζάρια. Πολύ παλιά είχα αγοράσει την Nikon D100 1000 Ευρώ φτηνότερα απο οτι στην Ελλάδα. Το ίδιο φτηνότερα αγόρασα και την D700 πριν 2 χρόνια. Επίσης κάποια καταστήματα έχει και στο MBK, πολύ κοντά στο Pantip.(50-70 baht με το taxi). Για φτηνές φωτ. μηχανές οι διαφορές είναι του επιπέδου των 10-20 ευρώ.Οσο για το τελωνείο δεν νομίζω οτι τους ενδειαφέρει να σε φορολογήσουν για μια φωτογραφική μηχανή. Πολλά καταστήματα δίνουν tax refund, δηλαδή πριν περάσεις τον έλεγχο διαβατηρίων στην επιστροφή σου επιστρέφουν τον ΦΠΑ 7%. Πρέπει να το ζητήσεις απο το κατάστημα να σου δώσει τα απαραίτητα έγγραφα. Και μη ξεχνάς. Πρώτα δείχνεις την μηχανή η οτιδήποτε έχεις αγοράσει με αυτό τον τρόπο και μετά περνάς τον έλεγχο διαβατηρίων. Θα σου δώσουν ένα έγγραφο , με το οποίο παίρνεις τα χρήματα πίσω αφού περάσεις τον έλεγχο των διαβατηρίων.Βέβαια σου δίνουν baht, τα φυλάς για το επόμενο ταξίδι η τα ξοδεύεις στο duty free.

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2010, 00:10:59 πμ »
κοιτα εδω ειναι απο το mbk center της Μπαγκογκ.

πολλα μαγαζια δινουν πισω τον φορο οπως και το πολυκαταστημα στην Πατονγκ του Πουκετ.

εδω ειναι το μερος στο αεροδρομιο που πας για να παρεις πισω τον φορο.

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2010, 09:28:40 πμ »

εδω ειναι το μερος στο αεροδρομιο που πας για να παρεις πισω τον φορο.

Αυτό είναι το γραφείο , οπου θα σου επιστρέψουν τον φόρο.Για να τον πάρεις όμως θα πρέπει να έχεις κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες πριν περάσεις τον έλεγχο διαβατηρίων. Αν για κάποιο λόγο δεν το κάνεις δεν σου δίνουν τίποτα, νομίζω όμως οτι μπορείς να το κάνεις για τους επόμενους 6 μήνες, δηλαδή αν επιστρέψεις στην Ταϋλάνδη ξανά μέσα στο διάστημα αυτό. Ας το επιβεβαιώσει κάποιος γιατί δεν θυμάμαι καλά.Πάντως μια φορά την πάτησα, το ξέχασα και έψαχνα για tax refund μετά τον έλεγχο. Και βέβαια δεν πήρα τίποτα.
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2010, 17:16:17 μμ »
VAT refund office

Bangkok International Airport;
        Tel: (66-2) 535-6577-8
        Fax: (66-2) 535-6579 (24 hours)

E-mail Address: vrefund@pasi.rd.go.th

Αποσυνδεδεμένος man8os

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.11 Firefox 3.6.11
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 24, 2010, 15:31:42 μμ »
vat refund η αλλιως επιστροφη φορου ισχυει και για τα ξενοδοχεια?

η αγορες μου θα ειναι κυριως ενδυση υποδηση...μονο σε καποια καταστηματα ισχυει?

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 24, 2010, 15:56:56 μμ »
vat refund η αλλιως επιστροφη φορου ισχυει και για τα ξενοδοχεια?

η αγορες μου θα ειναι κυριως ενδυση υποδηση...μονο σε καποια καταστηματα ισχυει?

δεν ισχύει για ξενοδοχείο...

μονο σε μεγάλα καταστηματα ...

• Γενικός συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 24, 2010, 16:21:12 μμ »
Που διαθετουν και την ειδικη σημανση

και στα αγγλικα

Who can claim VAT refunds
A VAT  refund can be claimed by any non-Thai visitor who.......

• Has not been in Thailand for more than 180 days in a calendar year
  • Is  not a crew member of an airline
  • Departs Thailand by air carrier from an international airport.

How to Claim a VAT refund

1. VAT refund only applies to goods taken out of Thailand within 60 days from the date of purchase.
  2. The goods must be purchased from stores displaying the "VAT REFUND FOR TOURISTS" sign.
  3. On any day, goods purchased at a participating store must not be less than baht 2,000 and the total amount of goods purchased,  including VAT, must not be less than baht 5,000.
  4. At  each store ask the sales assistant to complete 2 VAT refund forms (P.P.10) and attach the original tax invoice to the forms.
  5. Before  departure, present your purchase to Customs and Revenue officers for inspection in order to obtain VAT refund at the departure lounge after check-in and Passport control.
  6. In case the VAT refund exceeds baht 10,000, you can either present your claim to the Customs and Revenue officers at the VAT Refund  Office of drop it in the box at the Refund Counter or mail it  from your home back to the Revenue Department of Thailand.

How  will to refund be paid ?
You can choose to receive your refund by

Refund Amount not exceeding 10,000 bahtexceeding 10,000 baht
Refund Methodcash  in Thai bahtdaftcredit to credit card accountdraftcredit  to credit card account

Note  : you must specify the method of receiving the refund on your form (P.P.10)

The  following fees apply to refund requests

• For  Cash refund, a fee of 100 baht
  • For draft refund, a fee of 100 baht plus draft issuing fee at the rate charged by banks and postage fees.
  • For credit to credit card account refund, a fee of 100 baht plusmoney transfer fee at the rate charged by banks.

Important to Note
You  cannot claim VAT refunds for the following goods :

• Prohibited items
  • Firearms, explosives or any similar items
  • Gem stones

Some hints
Allow  yourself adequate time at the airport for the refund process. In case your request for refund by draft or credit card account receives no reply within an appropriate period of time, please contact at VAT Refund Office at Bangkok International Airport, Tel 535-6576-79 or the VAT Refund Center, Revenue Department, Phaholyothin Road, Bangkok 10400, Thailand, Tel. 272-9376-87, Fax. 272-9388

Further  information can be obtained from the participating stores or at  the Revenue Department.

Please Take Note
The Purchases for which you are claiming VAT refunds are subject to  inspection by Customs and Revenue officers before departure atthe VAT Refund Office inside the departure lounge.