0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: vagath74 στις Ιουνίου 25, 2010, 23:02:21 μμετσι ειναι απλα ειναι πρωτη φορα και προσπαθεις να χωρεσεις οσο πιο πολλα μπορεις στο προγραμμα...εχω αρχισει να διαβαζω στο φορουμ και να ειστε σιγουροι οτι θα σας ζαλισω με τις ερωτησεις μου... κατι τελευταιο προς το παρον ,ασχολουμαι με την φωτογραφια και μου εχουν πει πως στην μπανκονγκ μπορεις να βρεις εξοπλισμο σε πολυ καλες τιμες. Εχει κανεις καποιο σαιτ υποψη του ωστε να παρω μια ιδεα τι παιζει γιατι αν ισχυει αυτο θα ναι μια ευκαιρια να ανανεωσω τον εξοπλισμο μου...Να πας στο Pantip Plaza. Εκει έχει πολλά καταστήματα ,να πας σε όλα και να κάνεις παζάρια. Πολύ παλιά είχα αγοράσει την Nikon D100 1000 Ευρώ φτηνότερα απο οτι στην Ελλάδα. Το ίδιο φτηνότερα αγόρασα και την D700 πριν 2 χρόνια. Επίσης κάποια καταστήματα έχει και στο MBK, πολύ κοντά στο Pantip.(50-70 baht με το taxi). Για φτηνές φωτ. μηχανές οι διαφορές είναι του επιπέδου των 10-20 ευρώ.Οσο για το τελωνείο δεν νομίζω οτι τους ενδειαφέρει να σε φορολογήσουν για μια φωτογραφική μηχανή. Πολλά καταστήματα δίνουν tax refund, δηλαδή πριν περάσεις τον έλεγχο διαβατηρίων στην επιστροφή σου επιστρέφουν τον ΦΠΑ 7%. Πρέπει να το ζητήσεις απο το κατάστημα να σου δώσει τα απαραίτητα έγγραφα. Και μη ξεχνάς. Πρώτα δείχνεις την μηχανή η οτιδήποτε έχεις αγοράσει με αυτό τον τρόπο και μετά περνάς τον έλεγχο διαβατηρίων. Θα σου δώσουν ένα έγγραφο , με το οποίο παίρνεις τα χρήματα πίσω αφού περάσεις τον έλεγχο των διαβατηρίων.Βέβαια σου δίνουν baht, τα φυλάς για το επόμενο ταξίδι η τα ξοδεύεις στο duty free.
ετσι ειναι απλα ειναι πρωτη φορα και προσπαθεις να χωρεσεις οσο πιο πολλα μπορεις στο προγραμμα...εχω αρχισει να διαβαζω στο φορουμ και να ειστε σιγουροι οτι θα σας ζαλισω με τις ερωτησεις μου... κατι τελευταιο προς το παρον ,ασχολουμαι με την φωτογραφια και μου εχουν πει πως στην μπανκονγκ μπορεις να βρεις εξοπλισμο σε πολυ καλες τιμες. Εχει κανεις καποιο σαιτ υποψη του ωστε να παρω μια ιδεα τι παιζει γιατι αν ισχυει αυτο θα ναι μια ευκαιρια να ανανεωσω τον εξοπλισμο μου...
εδω ειναι το μερος στο αεροδρομιο που πας για να παρεις πισω τον φορο.
vat refund η αλλιως επιστροφη φορου ισχυει και για τα ξενοδοχεια?η αγορες μου θα ειναι κυριως ενδυση υποδηση...μονο σε καποια καταστηματα ισχυει?
How to Claim a VAT refund
How will to refund be paid ?You can choose to receive your refund by
Note : you must specify the method of receiving the refund on your form (P.P.10)The following fees apply to refund requests
Important to NoteYou cannot claim VAT refunds for the following goods :
Some hintsAllow yourself adequate time at the airport for the refund process. In case your request for refund by draft or credit card account receives no reply within an appropriate period of time, please contact at VAT Refund Office at Bangkok International Airport, Tel 535-6576-79 or the VAT Refund Center, Revenue Department, Phaholyothin Road, Bangkok 10400, Thailand, Tel. 272-9376-87, Fax. 272-9388Further information can be obtained from the participating stores or at the Revenue Department.
Please Take NoteThe Purchases for which you are claiming VAT refunds are subject to inspection by Customs and Revenue officers before departure atthe VAT Refund Office inside the departure lounge.