Καταρχην γεια χαρα σε ολα τα μελη του forum. Εαν και ειμαι σιγουρος οτι οι περισσοτεροι χρηστες του forum γνωριζουν για τις εταιρειες μεταφορας χρηματων θεωρησα χρησιμο να αναφερω λιγα λογια για αυτες διοτι μπορουν να μας εξυπηρετησουν.
Η μεταφορα χρηματων απο εταιρειες οπως η WESTERN UNION και η MONEYGRAM ειναι παρα πολυ ευκολη. Θα αναφερθω μονο για την WESTERN UNION μονο και μονο διοτι εχω περισσοτερο γνωσεις (μια που ειμαι και πρακτορας της!
) αλλα ειμαι σιγουρος οτι τα ιδια ακριβως ισχυουν και για την MONEYGRAM ή οποιαδηποτε αλλη που θα βρειτε.
Πως λειτουργουνΗ μεταφορα χρηματων οπως προανεφερα ειναι παρα πολυ ευκολη και γρηγορη. Για παραδειγμα ας πουμε οτι καποιος βρισκεται σε καποια πολη του εξωτερικου (ή και του εσωτερικου ακομα) και χρειαζεται χρηματα. Συννενοειται με καποιον/οια να του στειλει πχ. 1000 ευρω. Ο αποστολεας πηγαινει σε καποιο καταστημα-γραφειο της wu και δινει το ονοματεπωνυμο , την χωρα και την πολη που βρισκεται ο δεκτης για την παραλαβη χρηματων. Ο υπαλληλος δινει εναν 10ψηφιο αριθμο , ο οποιος ειναι ο αριθμος μεταφορας . Ο αποστολεας δινει στον παραληπτη τον κωδικο μεταφορας και πηγαινει σε καποιο αντιστοιχο καταστημα western union της περιοχης του και λαμβανει τα χρηματα. Υπαρχει επιλογη επισης σε τι νομισμα θελεις να λαβεις τα χρηματα σου αλλα πρεπει να ενημερωσεις τον αποστολεα σου πρωτα.
ΤοποθεσιεςΚαταστηματα υπαρχουν παντου, μα παντου. Συνηθως ειναι ταξιδιωτικα γραφεια, ασφαλιστικα,πρακτορεια τυπου, ταχυδρομεια κτλ Μπορειται να τα βρειτε στις ακριβες τοποθεσιες των καταστηματων μεσω του site (
www.westernunion.gr και
www.moneygram.com)
Τι πρεπει να εχω για να στειλω τα χρηματαΟπωσδηποτε την ταυτοτητα σου και επακριβη ονομα και επιθετο αυτου που ειναι να τα παραλαβει τα λεφτα, οπως και πολη και χωρα. Τιποτα αλλο.
Τι πρεπει να εχω για να παραλαβω τα χρηματαΤαυτοτητα ή διαβατηριο και το ονομα και το επιθετο του αποστολεα. Ο 10ψηφιος αριθμος μεταφορας ειναι καλο να υπαρχει αλλα δεν ειναι υποχρεωτικο.
Επισης!! Ο ληπτης μπορει να παραλαβει τα χρηματα του και διχως το διαβατηριο ή την ταυτοτητα του βαζοντας μια ερωτηση και απαντηση κλειδι. για παραδειγμα ο αποστολεας βαζει σαν ερωτηση ''ποιο ειναι το αγαπημενο σου χρωμα'' και συνεννοειται με τον παραληπτη να απαντησει ''μπλε''. Οταν παει να λαβει τα λεφτα ο υπαλληλος θα ρωτησει τον παραληπτη την παραπανω ερωτηση και αυτος να δωσει την καταλληλη ερωτηση η οποια φαινεται στο συστημα οτι ειναι ''μπλε''. Το παραπανω βρισκεται χρησιμο σε περιπτωση απωλειας (κλοπη κτλ).
ΧρεωσειςΟι χρεωσεις πανε αναλογα με το ποσο των χρηματων που θα στειλουμε.
Χρονος μεταφοραςΗ μεταφορα γινεται αμεσα μεσω Η/Υ και δεν διαρκει παραπανω απο λιγα λεπτα ολη η διαδικασια. Η παραλαβη χρηματων γινεται παντοτε σε μετρητα
Τελος η wu δινει και δανεια σε αλλοδαπους κτλ. Η moneygram απο οτι γνωριζω ειναι πιο φθηνη αλλα δεν εχει πολλα σημεια εξυπηρετησης.
Ελπιζω να βοηθησα!