0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σχετικά με την Probank Visa Gold θα σας πω τι μου είπε ο υπάλληλος της τράπεζας σήμερα ο οποίος τυχαίνει να είναι και φίλος μου. Τον ρώτησα αν όντως ισχύει ότι η τράπεζα δεν κρατάει τα έξοδα ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ τραπεζών στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό και μου απάντησε το εξής:Όταν κάποιος κάνει ανάληψη μετρητών ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (VISA H MASTERCARD), ΟΧΙ με τις απλές κάρτες ανάληψης μετρητών από κάποιο ΑΤΜ τράπεζας του εξωτερικού η τράπεζα κρατάει κάποια προμήθεια η οποία είναι της τάξεως των 15-20 ευρώ ανάλογα με την τράπεζα. Από εκεί και πέρα από την στιγμή που θα γίνει η ανάληψη των μετρητών μέχρι την στιγμή που θα πληρώσουμε στην τράπεζα τα χρήματα που κάναμε ανάληψη μπαίνει σε αυτό το ποσό το επιτόκιο που έχει ορίσει η τράπεζα. Αυτό που κάνει η Probank είναι απλός να μην κραταει την προμήθεια των 15-20 ευρω που κάνουν οι άλλες τράπεζες παρά μόνο να μας επιβαρύνει με το επιτόκιο μέχρι να καταθέσουμε τα χρήματα που κάναμε ανάληψη ή να τα πάρουν από τον λογαριασμό μας . Σχετικά με το αν μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σαν προπληρωμένη αυτό ΔΕΝ ισχύει. Με το να βάλουμε κάποια χρήματα στην κάρτα απλά ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ το πιστωτικό όριο, δηλαδή αν έχουμε πιστωτικό όριο 5000 και βάλουμε εμείς 1000 ευρώ το μόνο που κάνουμε είναι να αυξήσουμε το πιστωτικό όριο στις 6000.Με λίγα λόγια μου είπε ότι είναι χίλιες φορές καλύτερο να κάνουμε αναλήψεις μετρητών με τις απλές κάρτες αναλήψεως μετρητών στις οποίες οι τράπεζες μας χρεώνουν μόνο με το ποσό της τάξεως των 2,5-5 ευρώ ανάλογα με την τράπεζα και όχι με τις πιστωτικές κάρτες Visa ή Mastercard στις οποίες εκτός του ότι παίρνουν νταβατζηλίκι 15-20 ευρω μας χρεώνουν με επιτόκια μέχρι να τους καταθέσουμε τα λεφτά που σηκώσαμε. Θα σας δώσω και ένα παράδειγμα που μου έδωσε ο υπάλληλος :Έστω ότι κάνουμε μια ανάληψη ένα Α ποσο με μια πιστωτική (μιας οποιασδήποτε τράπεζας, όχι της probank) στης 10 του μήνα και η τράπεζα πρέπει να πληρωθεί για αυτά τα λεφτά στης 21 του μήνα. Το ποσό που θα πληρώσουμε θα είναι το ποσο που κάναμε ανάληψη συν το επιτόκιο για της 11 ημέρες (από την ημέρα που τα σηκώσαμε μέχρι την ημέρα που θα πληρωθούν) συν τα 15 – 20 ευρώ που χρεώνουν. Ενώ στην Probank είναι το ίδιο απλά δεν χρεώνουν τα 15-20 ευρώ.Ελπίζω να βοήθησα, αυτά μου είπε ο υπάλληλος ο οποίος με προέτρεψε να αποφεύγω να κάνω αναλήψεις με πιστωτικές. Θα ήταν καλύτερο να κάνουμε αναλήψεις με κάρτες αναλήψεως μετρητών στις οποίες οι τράπεζες παίρνουν τα χρήματα την στιγμή που γίνεται η συναλλαγή
πολύ ευγενικά να σου πω οτι δεν ειναι έτσι (ο υπάλληλος δεν ξέρει τι του γίνεται) η κίνηση του λογαριασμου μου θα σας την σκαναρω και θα την βάλω εδώ να μου πειτε που είναι τα έξοδα.επιμένω σε αυτό που είπα γιατι την χρησιμοποιώ χρόνια αυτο το σύστημα. η μόνη προμήθεια ειναι από τα ΑΤΜ που είναι στο αεροδρόμιο της ΒΚΚ.
Παράθεση από: asian στις Ιουλίου 08, 2008, 01:25:59 πμδεν μου αρεσει να κουβαλαω πολλα χρηματα στα ταξιδια μου αλλα εχω βαρεθει να πληρωνω τις προμηθειες των τραπεζων στις αναληψεις απο atms. εχει κανενας να προτεινει καμμια λυση?Εχω να προτείνω μια λύση.Λέγεται Probank visa Gold.Εχω συγγενή που δουλεύει στην τραπεζα. Είναι η μονοδική ελληνική κάρτα που εφόσον την χρησιμοποιήσεις σαν προπληρωμένη. (δηλαδή βάλεις στην κάρτα λεφτά πριν φύγεις για ταξίδι) δεν είχε έξοδα ανάλυψεις μετρητών, δεν έχει έξοδα διναλαγματικής διαφορας (η συναλλαγή γίνεται σε τιμή fix). Το έχω τσεκάρει άπειρες φορές. Και μπορείς να πέρνεις τα λεφτά σου λίγα λίγα χωρίς να φοβάσε για προμήθειες.ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ για λόγους ασφαλείας αναλύψεις μετρητών 1000 ευρω ανα μήνα.(αύτο που σας λέω ειναι τσεκαρισμένο, ορισμένες φορές ουτε οι υπάλληλοι της τραπεζας δεν το γνωρίζουν)
δεν μου αρεσει να κουβαλαω πολλα χρηματα στα ταξιδια μου αλλα εχω βαρεθει να πληρωνω τις προμηθειες των τραπεζων στις αναληψεις απο atms. εχει κανενας να προτεινει καμμια λυση?
Παράθεση από: meine_klaus στις Νοεμβρίου 20, 2008, 15:37:53 μμΣχετικά με την Probank Visa Gold θα σας πω τι μου είπε ο υπάλληλος της τράπεζας σήμερα ο οποίος τυχαίνει να είναι και φίλος μου. Τον ρώτησα αν όντως ισχύει ότι η τράπεζα δεν κρατάει τα έξοδα ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ τραπεζών στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό και μου απάντησε το εξής:Όταν κάποιος κάνει ανάληψη μετρητών ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (VISA H MASTERCARD), ΟΧΙ με τις απλές κάρτες ανάληψης μετρητών από κάποιο ΑΤΜ τράπεζας του εξωτερικού η τράπεζα κρατάει κάποια προμήθεια η οποία είναι της τάξεως των 15-20 ευρώ ανάλογα με την τράπεζα. Από εκεί και πέρα από την στιγμή που θα γίνει η ανάληψη των μετρητών μέχρι την στιγμή που θα πληρώσουμε στην τράπεζα τα χρήματα που κάναμε ανάληψη μπαίνει σε αυτό το ποσό το επιτόκιο που έχει ορίσει η τράπεζα. Αυτό που κάνει η Probank είναι απλός να μην κραταει την προμήθεια των 15-20 ευρω που κάνουν οι άλλες τράπεζες παρά μόνο να μας επιβαρύνει με το επιτόκιο μέχρι να καταθέσουμε τα χρήματα που κάναμε ανάληψη ή να τα πάρουν από τον λογαριασμό μας . Σχετικά με το αν μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σαν προπληρωμένη αυτό ΔΕΝ ισχύει. Με το να βάλουμε κάποια χρήματα στην κάρτα απλά ΑΥΞΑΝΟΥΜΕ το πιστωτικό όριο, δηλαδή αν έχουμε πιστωτικό όριο 5000 και βάλουμε εμείς 1000 ευρώ το μόνο που κάνουμε είναι να αυξήσουμε το πιστωτικό όριο στις 6000.Με λίγα λόγια μου είπε ότι είναι χίλιες φορές καλύτερο να κάνουμε αναλήψεις μετρητών με τις απλές κάρτες αναλήψεως μετρητών στις οποίες οι τράπεζες μας χρεώνουν μόνο με το ποσό της τάξεως των 2,5-5 ευρώ ανάλογα με την τράπεζα και όχι με τις πιστωτικές κάρτες Visa ή Mastercard στις οποίες εκτός του ότι παίρνουν νταβατζηλίκι 15-20 ευρω μας χρεώνουν με επιτόκια μέχρι να τους καταθέσουμε τα λεφτά που σηκώσαμε. Θα σας δώσω και ένα παράδειγμα που μου έδωσε ο υπάλληλος :Έστω ότι κάνουμε μια ανάληψη ένα Α ποσο με μια πιστωτική (μιας οποιασδήποτε τράπεζας, όχι της probank) στης 10 του μήνα και η τράπεζα πρέπει να πληρωθεί για αυτά τα λεφτά στης 21 του μήνα. Το ποσό που θα πληρώσουμε θα είναι το ποσο που κάναμε ανάληψη συν το επιτόκιο για της 11 ημέρες (από την ημέρα που τα σηκώσαμε μέχρι την ημέρα που θα πληρωθούν) συν τα 15 – 20 ευρώ που χρεώνουν. Ενώ στην Probank είναι το ίδιο απλά δεν χρεώνουν τα 15-20 ευρώ.Ελπίζω να βοήθησα, αυτά μου είπε ο υπάλληλος ο οποίος με προέτρεψε να αποφεύγω να κάνω αναλήψεις με πιστωτικές. Θα ήταν καλύτερο να κάνουμε αναλήψεις με κάρτες αναλήψεως μετρητών στις οποίες οι τράπεζες παίρνουν τα χρήματα την στιγμή που γίνεται η συναλλαγήπολύ ευγενικά να σου πω οτι δεν ειναι έτσι (ο υπάλληλος δεν ξέρει τι του γίνεται) η κίνηση του λογαριασμου μου θα σας την σκαναρω και θα την βάλω εδώ να μου πειτε που είναι τα έξοδα.επιμένω σε αυτό που είπα γιατι την χρησιμοποιώ χρόνια αυτο το σύστημα. η μόνη προμήθεια ειναι από τα ΑΤΜ που είναι στο αεροδρόμιο της ΒΚΚ.
visa και visa gold εχει ακριβως την ιδια λειτουργια. αρκει να τους πειτε οτι θελετε να κανει και αναλυψεις μετρητων.οσο για το ποσο μου χρεωσανε μου χρεωσανε την τιμη fix της ημερας.