0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μια ερώτηση.Με 5-ετη άδεια παραμονής για Ελλάδα, υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο να ταξιδέψει ταυλανδή υπήκοος σε άλλη χώρα Schengen απο Ελλάδα?Γνωρίζει κάποιος?
Αφενος μεν μας καθυστερησαν 9 μηνες να μας δωσουν την αδεια παραμονης με δικια τους υπαιτιοτητα,αρχικα δεν ειχαν παρει ολα τα εγγραφα που ειχα προσκομισει λεγοντας οτι δεν χρειαζονται,βεβαια αργοτερα αποδειχτηκε οτι χρειαζονταν, παρενθετικα λεω οτι η περιφερεια εχει 7 υπαλληλους να εξυπηρετουν ολη την ελλαδα,αφετερου δε, σημερα παω να την παρω 15 λεπτα πριν συμπληρωθει το εξοντωτικο ωραριο συναλλαγης με το πολιτη 8-12 ,κ μου λενε ελα μωρε, ελα αυριο, κλεινουμε σε λιγο,10 ατομα απλα χαβαλεδιαζαν μεταξυ τους,τελικα επρεπε να παω στον διευθυντη για να μου τη δωσουν.Τραγικη κατασταση.
Σε ποια περιφέρεια αναφέρεσαι?
θα ηθελα να ενημερωσω,πηγα στον δημο να βγαλω αδεια διαμονης της γυναικας μου και μου ζητησανε:φωτοτυπια διαβατηριου τηςφωτοτυπια βιζας τηςβεβαιωση οτι εγινε αιτηση σε ασφαλιστικο φορεα4 φωτο τηςφωτοτυπια της ταυτοτητας μουΤωρα θελω τα φωτα οσων γνωριζουν,στο ικα την ασφαλισανε αμεσως και της βγαλανε βιβλιαριο με φωτογραφια της(σαν προστατευομενο μελος),ειμαι οκ με αυτο η χρειαζεται και βεβαιωση??Επισης για να βγαλει ΑΦΜ πρεπει να εχω την αδεια διαμονης??Η αδεια διαμονης η προσωρινη δινεται αμεσως η περιμενω καιρο?? Για να πιασει νομιμη δουλεια με ενσημα χρειαζεται η αδεια διαμονης η προσωρινη??
δεν δίνω δωρεάν συμβουλές αλλά μια που άρχισα θα τελειώσω...
[off-topic]Aυτό τώρα ... χρειαζόταν να το γράψεις?[/off-topic]Ο υπήκοος τρίτης χώρας ο οποίος κατέθεσε εμπρόθεσμα αίτηση χορήγησης ή ανανέωσης της άδειας διαμονής με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και έχει λάβει τη βεβαίωση κατάθεσης αιτήματος πλήρους φακέλου, θεωρείται ότι διαμένει νομίμως στην Χώρα, έως ότου η Διοίκηση αποφανθεί επί του αιτήματός του και έχει τη δυνατότητα να προβεί σε οποιαδήποτε δικαιοπραξία προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις εντός της ελληνικής επικράτειας. Τούτο σημαίνει ότι, εφόσον έχει καταθέσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την αρχική χορήγηση ή την ανανέωση της άδειάς του, μπορεί να προβαίνει σε οποιαδήποτε δικαιοπραξία θα του παρείχετο το δικαίωμα να προβεί, εάν του είχε χορηγηθεί η αντίστοιχη άδεια (π.χ. απόδοση ΑΦΜ, εγγραφή σε ασφαλιστικό φορέα, τέλεση γάμου, κλπ.). Σε περίπτωση που η αίτησή του απορριφθεί, τότε παύει, αυτοδικαίως και η ισχύς της βεβαίωσης κατάθεσης αιτήματος.http://edam.gr/content/view/17/43/