Αποστολέας Θέμα: Διαδικασιες για αδεια παραμονης για παντρεμενους  (Αναγνώστηκε 74812 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος thanaposto

• Φύλο: Άντρας
  • Mac OS X Mac OS X
  • Browser:
  • Safari 6.0 Safari 6.0
Απ: Διαδικασιες για αδεια παραμονης για παντρεμενους
« Απάντηση #60 στις: Νοεμβρίου 18, 2012, 18:40:45 μμ »
αυτο το χαρτι μεταφρασμενο εχει ισχυει στο καταρ η στην ταυλανδη?
Απο οσο θυμαμαι με αυτό το χαρτί μπορεί να ταξιδέψει μόνο στην Ταυλανδη χωρίς να χρειάζεται βίζα.Οι ενδιάμεσοι σταθμοί προς την ταυλανδη ειναι οκ με αυτό το έγγραφο.

Αποσυνδεδεμένος plato6

• *
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Chrome 26.0.1410.64 Chrome 26.0.1410.64
« Απάντηση #61 στις: Απριλίου 12, 2013, 13:19:51 μμ »
Καλησπέρα και από εμένα. Βρίσκομαι και εγώ στην διαδικασία έκδοσης άδειας παραμονής για την γυναίκα μου. Το πρόβλημα που συνάντησα είναι ότι δεν έχω εγώ προσωπικά ασφάλιση υγείας κάτι το οποίο είναι απαραίτητο για την έκδοση της άδεια παραμονής. Έτσι η μόνη λύση που σκέφτηκα είναι να ασφαλίσω την γυναίκα μου σε κάποια ιδιωτική ασφάλιση. Υπάρχει κάποιο μέλος με παρόμοια εμπειρία που θα μπορούσε να μου πει κάποια γνώμη ?

Με τον δήμο που επικοινώνησα μου είπαν ότι πρέπει να καλύπτει η ασφάλεια ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Οι περισσότερες ασφάλειες που είδα στο ίντερνετ έχουν μόνο νοσοκομειακή κάλυψη.

Αν μπορεί κάποιος και έχει κάποια απάντηση θα με βοηθήσει πολύ.

Αποσυνδεδεμένος paris1973

• **
  • Browser:
« Απάντηση #62 στις: Απριλίου 12, 2013, 13:54:52 μμ »
απευθηνσου σε μια ιδιωτικη εταιρεια και θα σου πουν τα προγραμματα τους εγω εχω κανει στην φοινηξ

Αποσυνδεδεμένος snoopdog

• *
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Safari 4.0 Safari 4.0
« Απάντηση #63 στις: Απριλίου 17, 2013, 20:02:59 μμ »
καλησπέρα παιδιά..μπορεί κάποιος να μου πει πόσους μήνες θέλει για τι έκδοση άδεια διαμονή συζύγων Ελλήνων πρώτη φορα μπαίνω σε αυτή την κατηγορια άδειας
γιατί τελευταία καθυστερούν πολλού οι άδειες διαμονής.ευχαριστώ

rtfm Σε παρακαλώ να γράφεις με μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες σύμφωνα με τους Κανόνες Συμμετοχής του forum
Αυτό το μήνυμα διορθώθηκε τυχόν επόμενα θα διαγράφονται

thai.gr team
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 17, 2013, 20:52:19 μμ από Oytopikos »

• Mac OS X Mac OS X
  • Browser:
  • Safari 6.0 Safari 6.0
« Απάντηση #64 στις: Απριλίου 17, 2013, 20:50:28 μμ »

Εξαρτάται απο τον δήμο που ανήκεις,εμένα κάνανε 1,5 χρόνο
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 17, 2013, 20:53:04 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
  • Firefox 20.0 Firefox 20.0
    • Thailand
« Απάντηση #65 στις: Απριλίου 17, 2013, 20:53:58 μμ »

Εξαρτάται απο τον δήμο που ανήκεις,εμένα κάνανε 1,5 χρόνο

Καλύτερα να πούμε , οτι εξαρτάται από την περιφέρεια την οποία ανήκεις , καθώς εκεί βγαίνουν οι άδειες παραμονής

Αποσυνδεδεμένος snoopdog

• *
  • Windows 8/Server 2012 Windows 8/Server 2012
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 10.0 MS Internet Explorer 10.0
« Απάντηση #66 στις: Απριλίου 17, 2013, 21:32:34 μμ »
ενα μισι χρονο..στη περιθερια αθηνων ηταν!!!μολις διαβασα οτι θελει 6 μηνες γενικα εχουν μεγαλο φορτο εργασιας...

πλατο 6 ειχα το ιδιο προβλημα με τη αδελφη μου και τη ειχα βγαλει μια ιδιοτικη ασφαλεια απο interamerica εχω κρατησει τηλ μπορω να σου δωσω για τη ασφαλεια στειλε στο email αν δε εχεις βρει κατι.
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 18, 2013, 06:43:30 πμ από Oytopikos »

• **
  • Browser:
« Απάντηση #67 στις: Απριλίου 17, 2013, 22:36:06 μμ »
εμενα 1 χρομο τωρα ακομα τιποτα μονο την βεβαιωση εχουμε τωρα και απο οτι μου λενε στο τηλεφωνο ακομα εξεταζουνε της αιτησεις του 11 λογω φορτου εργασιας και τωρα πρεπει να ξαναπαω να παρω βεβαιωση για 1 χρονο και δεν μπορεισ να κανεις τιποτα μονο αμα λαδωσεις κανα δικηγορο αλανι και να του τα σκασεις και εν τω μεταξυ για να ξαναπας ταυλανδη πρεπει να ξανατρεχεις στην πρεσβεια για να παρεις βιζα γα γυρισεις στην ελλαδα μιλαμε για ξεφτυλισμενο κρατος
μιλαω για περιφερεια στερεας ελλαδας

Απο οσο θυμαμαι με αυτό το χαρτί μπορεί να ταξιδέψει μόνο στην Ταυλανδη χωρίς να χρειάζεται βίζα.Οι ενδιάμεσοι σταθμοί προς την ταυλανδη ειναι οκ με αυτό το έγγραφο.
κανεις λαθος ουτε απο ταυλανδη δεν μπορεις να φυγεις
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 18, 2013, 06:44:33 πμ από Oytopikos »

• Windows 8/Server 2012 Windows 8/Server 2012
  • Browser:
« Απάντηση #68 στις: Απριλίου 18, 2013, 10:31:12 πμ »
εμενα 1 χρομο τωρα ακομα τιποτα μονο την βεβαιωση εχουμε τωρα και απο οτι μου λενε στο τηλεφωνο ακομα εξεταζουνε της αιτησεις του 11 λογω φορτου εργασιας και τωρα πρεπει να ξαναπαω να παρω βεβαιωση για 1 χρονο και δεν μπορεισ να κανεις τιποτα μονο αμα λαδωσεις κανα δικηγορο αλανι και να του τα σκασεις και εν τω μεταξυ για να ξαναπας ταυλανδη πρεπει να ξανατρεχεις στην πρεσβεια για να παρεις βιζα γα γυρισεις στην ελλαδα μιλαμε για ξεφτυλισμενο κρατος
Μάλλον εσύ κάνεις λάθος εκτός και αν άλλαξε τον τελευταίο χρόνο,το έχω δει live στο suvarnabumi.

Επειδη και εμείς κάναμε ανανέωση για δεύτερη φορά και μας ζητήσανε ξανά κάποια χαρτιά (ληξιαρχική πράξη,βεβαίωση ασφάλισης),δεν χρειάζεται να τα σκάσεις σε κανέναν δικηγόρο,θα περιμένεις λίγους μήνες και θα σου στείλουν την άδεια παραμονής.Μετα απο 2 μήνες απο την δεύτερη ανανέωση ήρθε το χαρτί.Μιλάω για την περιφέρεια της Αθήνας.
.

.
Μάλλον εσύ κάνεις λάθος εκτός και αν άλλαξε τον τελευταίο χρόνο,το έχω δει live στο suvarnabumi κοπέλα είχε μόνο την βεβαίωση χωρίς βίζα και επιβιβάστηκε κανονικά,αυτο που προτείνουν στην πρεσβεία στην Αθήνα είναι να μεταφράσεις την βεβαίωση στα Αγγλικά γιατι τα γράφει στα Ελληνικά.
Μπορείς να καλέσεις την πρεσβεία στην αθήνα για του λόγου το αληθές....
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 18, 2013, 12:12:52 μμ από Oytopikos »

• **
  • Browser:
« Απάντηση #69 στις: Απριλίου 18, 2013, 11:40:10 πμ »
πως να σου επιτρεψουνε να ταξιδεψεις οταν ειναι μονο στα ελληνικα και εχεις και ενδιαμεσο σταθμο εκτος αν ολος ο πλανητης διαβαζει ελληνικα
Εσυ το εχεις δει μεσο τριτου εγω ομως το εζησα

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
  • Firefox 20.0 Firefox 20.0
    • Thailand
« Απάντηση #70 στις: Απριλίου 18, 2013, 12:14:31 μμ »
πως να σου επιτρεψουνε να ταξιδεψεις οταν ειναι μονο στα ελληνικα και εχεις και ενδιαμεσο σταθμο εκτος αν ολος ο πλανητης διαβαζει ελληνικα

Για να βοηθήσω τη συζητηση ... είχες μεταφράσει το έγγραφο στα Αγγλικά?

Αποσυνδεδεμένος snoopdog

• *
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Safari 4.0 Safari 4.0
« Απάντηση #71 στις: Απριλίου 18, 2013, 12:38:40 μμ »
λογικα τη πρωτη ανανεωση πρεπει να καθυστερει γιατι κανουν ερευνες...εχει να κανει κ με τη περιθερια.

Αποσυνδεδεμένος phohm phuy

• Happiness is the absence of fear and greed
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #72 στις: Απριλίου 18, 2013, 14:29:32 μμ »
   Εμεις εχουμε μεταφρασμενο (απο το υπουργειο επισημα) το χαρτι της προσωρινης διαμονης, και παρολα αυτα οι αεροπορικες για να βγαλουν one way απο ταυλανδη σου λενε δικαιολογιες του στυλ,  δεν ειναι σεγκεν βιζα και τετοια,  προς τιμη της (τους) η πρεσβεια μας στη μπανγκοκ σε τετοιες περιπτωσεις, καταλαβαινει και δινει σενγκεν βιζα.    Το θεμα εδω ειναι το ελληνικο κρατος πως ισχυριζετε οτι με αυτο το χαρτι (μη το χαρακτηρισω αλλιως)  εισαι καλυμενος να ταξιδευεις ελλαδα ταυλανδη και στα ενδιαμεσα στοπ οβερ και μπουρδες,  και μαλιστα δε σου λεν καν να το μεταφρασεις επισημα στα αγγλικα (ελεος)  η αεροπορικες ομως (και καλα κανουν κατ εμε) δεν δεχονται αυτο το χαρτι που στη ουσια δεν λεει τιποτα,   στο τελος  η πρεσβεια τρεχει να καλυψει της απυθμενη ηλιθιοτητα της ελληνικης γραφειοκρατιας
still you may find a gem amongst them

• **
  • Browser:
« Απάντηση #73 στις: Απριλίου 18, 2013, 16:10:37 μμ »
   Εμεις εχουμε μεταφρασμενο (απο το υπουργειο επισημα) το χαρτι της προσωρινης διαμονης, και παρολα αυτα οι αεροπορικες για να βγαλουν one way απο ταυλανδη σου λενε δικαιολογιες του στυλ,  δεν ειναι σεγκεν βιζα και τετοια,  προς τιμη της (τους) η πρεσβεια μας στη μπανγκοκ σε τετοιες περιπτωσεις, καταλαβαινει και δινει σενγκεν βιζα.    Το θεμα εδω ειναι το ελληνικο κρατος πως ισχυριζετε οτι με αυτο το χαρτι (μη το χαρακτηρισω αλλιως)  εισαι καλυμενος να ταξιδευεις ελλαδα ταυλανδη και στα ενδιαμεσα στοπ οβερ και μπουρδες,  και μαλιστα δε σου λεν καν να το μεταφρασεις επισημα στα αγγλικα (ελεος)  η αεροπορικες ομως (και καλα κανουν κατ εμε) δεν δεχονται αυτο το χαρτι που στη ουσια δεν λεει τιποτα,   στο τελος  η πρεσβεια τρεχει να καλυψει της απυθμενη ηλιθιοτητα της ελληνικης γραφειοκρατιας
ακριβως ετσι ειναι τα πραγματα και μεταφρασμενο να ειναι το χαρτι στα αγγλικα δεν εχει καμια αξια  σε αναγκαζουν να τρεχεις για βιζα τουριστικη στην πρεσβεια την δικια μας για να ξαναγυρισεις στον τοπο διαμονης
αθανατο ελληνικο κρατος

Αποσυνδεδεμένος Thodoris

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #74 στις: Απριλίου 18, 2013, 18:14:36 μμ »
Η γυναίκα μου με την προσωρινή άδεια παραμονής (μπλε χαρτί) έχει ταξιδέψει από ται για Eλλάδα με one way ticket 5-6 φορές (2011 & 2012).
Την πρώτη φορά είχε πρόβλημα με την ejypr air. Της ζήτησαν να πληρώσει εισιτήριο με επιστροφή, αρνήθηκε, είπε πως είναι σύζυγος έλληνα και της έδωσαν
να υπογράψει ένα χαρτί ότι με δική της ευθύνη θα έρθει Ελλάδα. Και πέταξε κανονικά. Τις επόμενες φορές είχε μαζί της το χαρτί του γάμου μας μεταφρασμένο στα αγγλικά και το έδειχνε κάθε φορά που έκανε chek in και πέρναγε κανονικά χωρίς πρόβλημα. Πέταγε με ejypt ή qatar.