Αποστολέας Θέμα: Ξενοδοχειο στο Hong Kong  (Αναγνώστηκε 5188 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος orbitech

• **
  • Φύλο: Άντρας
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6 Firefox 3.6
Ξενοδοχειο στο Hong Kong
« στις: Φεβρουαρίου 20, 2010, 00:20:03 πμ »
Καλημερα..
Με την ευκαιρια του επομενου ταξιδιου μου στην Ται και μεχρι το Σονγκραν σκεφτομαι μηπως επισκεφτω και το Χονγκ Κονγκ.
Θα ηθελα καποιες προτασεις για ξενοδοχεια και σε σχετικα καλη τιμη. Βεβαια αν προκειται για εξαιρετικες περιπτωσεις ισως να παω και σε κατι πιο ακριβο (π.χ πανοραμικη θεα στο λιμανι).

Υπαρχει καποιος που να το εχει επισκεφτει και να μου προτεινει μερικα.. Εχω κανει ενα σχετικο ξεσκαρταρισμα στο agoda αλλα θα ηθελα την γνωμη καποιου που το εχει επισκεφτει και εχει αποψη για το θεμα.
Ευχαριστω εκ των προτερων

Αποσυνδεδεμένος zefwn

• *
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
Απ: Ξενοδοχειο στο Hong Kong
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 21, 2010, 23:17:10 μμ »
Καλα θα κανεις να πας, εστω για 3-4 μερες, στο Hong Kong.  Ειναι το κατι αλλο.

Η δικη μου προταση ειναι διαμονη στο North Point και τα ξενοδοχεια:
 - City Garder Hotel/4 stars : καταλληλο για επαγγελματικη διαμονη, πολυ καλα rates για αυτα που σου προσφερουν, αλλα δεν εχει θεα στο λιμανι (εχει μπροστα ψηλα κτιρια)
 - Newton Hong Kong Hotel/3 stars : ακριβοτερο(αν και 3*), εξαιρετικη θεα στο λιμανι  και
 - Ibis North Point Hotel/3 stars : φθηνο,  με θεα το λιμανι
(εχω μεινει και στα τρια αυτα ξενοδοχεια τα τελευταια 4-5 χρονια. Για διαμονη στο ΗΚ προτιμω τελικα αυτη τη περιοχη απο το WanChai, TsimShaTsui  και Jordan, oπου εμενα πριν)

Σημειωτεον οτι τα City Garden και Newton HK ειναι 100-150 μετρα απο το μετρό Fortress Hill, το Ibis 100 μετρα απο το μετρό(MTR) North Point. (MTR, το καλυτερο και ταχυτερο μεσο να κυκλοφορισης στο ΗΚ).

Για Hong Kong προτιμω να κλεινω ξενοδοχειο με το www.asiatravel.com.  Το συνιστω !

Tσεκαρε και το The Harbor View Hotel στο WanChai, με εξαιρετικη θεα στο λιμανι. Εχω ακουσει καλα λογια, αλλα δεν εχω μεινει γιατι ειναι μακρυα απο το μετρό.

Σου ευχομαι καλη διαμονη στο Hong Kong.
Για το Σονγκραν δεν το συζηταω. (T-shirt/βερμουδα/σαγιοναρες και εξω στους δρομους). Θα περασεις υπεροχα !!!

Καλημερα..
Με την ευκαιρια του επομενου ταξιδιου μου στην Ται και μεχρι το Σονγκραν σκεφτομαι μηπως επισκεφτω και το Χονγκ Κονγκ.
Θα ηθελα καποιες προτασεις για ξενοδοχεια και σε σχετικα καλη τιμη. Βεβαια αν προκειται για εξαιρετικες περιπτωσεις ισως να παω και σε κατι πιο ακριβο (π.χ πανοραμικη θεα στο λιμανι).

Υπαρχει καποιος που να το εχει επισκεφτει και να μου προτεινει μερικα.. Εχω κανει ενα σχετικο ξεσκαρταρισμα στο agoda αλλα θα ηθελα την γνωμη καποιου που το εχει επισκεφτει και εχει αποψη για το θεμα.
Ευχαριστω εκ των προτερων

Αποσυνδεδεμένος orbitech

• **
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 22, 2010, 08:38:02 πμ »

- City Garder Hotel/4 stars : καταλληλο για επαγγελματικη διαμονη, πολυ καλα rates για αυτα που σου προσφερουν, αλλα δεν εχει θεα στο λιμανι (εχει μπροστα ψηλα κτιρια)
 - Newton Hong Kong Hotel/3 stars : ακριβοτερο(αν και 3*), εξαιρετικη θεα στο λιμανι  και
(εχω μεινει και στα τρια αυτα ξενοδοχεια τα τελευταια 4-5 χρονια. Για διαμονη στο ΗΚ προτιμω τελικα αυτη τη περιοχη απο το WanChai, TsimShaTsui  και Jordan, oπου εμενα πριν)

Σημειωτεον οτι τα City Garden και Newton HK ειναι 100-150 μετρα απο το μετρό Fortress Hill, το Ibis 100 μετρα απο το μετρό(MTR) North Point. (MTR, το καλυτερο και ταχυτερο μεσο να κυκλοφορισης στο ΗΚ).

Για Hong Kong προτιμω να κλεινω ξενοδοχειο με το www.asiatravel.com.  Το συνιστω !

Tσεκαρε και το The Harbor View Hotel στο WanChai, με εξαιρετικη θεα στο λιμανι. Εχω ακουσει καλα λογια, αλλα δεν εχω μεινει γιατι ειναι μακρυα απο το μετρό.

Για το Σονγκραν δεν το συζηταω. (T-shirt/βερμουδα/σαγιοναρες και εξω στους δρομους). Θα περασεις υπεροχα !!!

Σε ευχαριστω πολυ για τις χρησιμες πληροφοριες Zefwn, ειδικα για ενα μερος που θα επισκεφτω πρωτη φορα..
Και φυσικα θα ειμαι Songran στην Thai αυτο δεν το συζηταμε.. :)
Ποσες μερες θεωρεις οτι χρειαζομαι περιπου για να πω οτι καλυψα ενα σημαντικο μερος των αξιοθεατων του Hong Kong; (Υποκειμενικη ερωτηση βεβαια και εξαρταται απο το ποσο θες να "κινησε")

Αποσυνδεδεμένος zefwn

• *
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 01:02:21 πμ »

Σε ευχαριστω πολυ για τις χρησιμες πληροφοριες Zefwn, ειδικα για ενα μερος που θα επισκεφτω πρωτη φορα..
Και φυσικα θα ειμαι Songran στην Thai αυτο δεν το συζηταμε.. :)
Ποσες μερες θεωρεις οτι χρειαζομαι περιπου για να πω οτι καλυψα ενα σημαντικο μερος των αξιοθεατων του Hong Kong; (Υποκειμενικη ερωτηση βεβαια και εξαρταται απο το ποσο θες να "κινησε")

Τα αξιοθεατα του ΗΚ ειναι ατελειωτα. Χρειαζονται πολλες μερες και γερα ποδια.

Για καποιον που πηγαινει για πρωτη φορα,  θα προτεινα να μεινει 3-4 μερες,  να δει περι τινος προκειται, και να προγραμματισει το επομενο ταξειδι συμφωνα με τις πληροφοριες και τις εμπειριες που αποκτησε απο το πρωτο ενημερωτικο ταξειδι.

Να, καποιες δικες μου προτασεις, τι θα εκανα εαν πηγαινα για πρωτη φορα.
Οπωσδηποτε θα πηγαινα πρωτα ΗΚ και μετα Ταϊλανδη.  Εφ'οσον πεταω με την Thai, με την πτηση TG600 θα εφθανα στο ΗΚ στις 11:45am.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΩΙ:
1.  ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το tour "Deluxe HK Island" με την www.greyline.com.hk. (πιστευω οτι με τα tours γλυτωνεις χρονο και χρημα, οταν επισκεπτεσαι για πρωτη φορα μια πολη).
Δεν μπορεις να εχεις παει στο Hong Kong και να μην εχεις ανεβει στο Victoria Peak (κατι σαν τον Παρθενωνα, τον Πυργο του Αϊφελ, τα Grand Palace/Wat Phra Keao, κλπ,κλπ, οταν θα επισκευθεις την Αθηνα, το Παρισι, την Μπανγκοκ), και να μην εχεις παει στο Aberdeen.  Το ManMo Temple, Repulse Bay και Stanley Market ειναι ενα πολυ καλο συμπληρωμα αυτου του εξαιρετικου tour. (κοιτα σχετικα με αυτο το tour στο site).

2.  www.oceanpark.com.hk.  Για μενα και για οσους το εχουν επισκευθει ειναι MUST για το Hong Kong.  Δεν ειναι μονο το τριοροφο ενυδρειο, κλπ, κλπ,  ειναι η θέα που θα απολαυσει καποιος με το τελεφερικ και εκτός αυτου.
Εχεις τοσα πολλα να δεις που θα δυσκολευτεις να το γυρισεις ολο, θα χρειαστεις σχεδον ολη την ημερα, και χρειαζεσαι γερα ποδια.
(Πανω στα δυο αυτα βουνα, απαγορευετεαι το καπνισμα, αλλα εαν ρωτησεις,  θα σου δειξουν ενα αλσυλιο 7m x 5m, οπου επιτρεπεται).

3. Βολτα στο οικονομικο κεντρο του ΗΚ.  Μετρό σταση Central(HK). Ξεκινωντας απο την Ice House street (και το κεντρικο του Louis Vuitton), βολτα στην Des Voeuv Road  και την Queen's Road Central και τα στενα καθετα δρομακια μεταξυ τους.

4. Βολτα στην Nathan Road(Kowloon). Μπορεις να ξεκινησεις απο το TsimShaTsui προς το Mongkok και οσο αντεξεις. Θα μπορουσες να δεις  πρωτα το μερος με ενα απο τα πολλα διοροφα λεωφορεια που πηγαινοερχονται σ'αυτον τον μακρυ δρομο.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑ/ΒΡΑΔΥ:
1. Κατα τις 7 το απογευμα, μετρό σταση Jordan(Kowloon) - Jordan street - δεξια Temple street. Temple street ενα απο τα πιο χαρακτηριστικα night markets του ΗΚ. (Mε γερο και εξυπνο παζαρι και αν παρεις περισσοτερα κομματια, μπορει να κατεβουν και στο 1/3 της αρχικης τιμης)
Μετα παλι μετρό για σταση Mongkok - Argyle street - δεξια Sai Yuen Choi street:  η περιοχη για ηλεκτρονικά.  Αλλα και οι παραλληλοι δρομοι Tung Choi str και Fa Yuen str. ειναι night markets για ειδη σπορ και ρουχισμο.

2. Μια ωρα πριν την δυση: Απο το Pier 7/HK Central με το καραβακι της γραμμης απεναντι στο Star Ferry Pier/Kowloon  και βολτα απο το Clock Tower  στο Tsim Sha Tsui Promenade.
Θα τραβηξεις εκπληκτικες φωτογραφιες λιγο και μετα την δυση (αν σε ενδιαφερει το σπορ).

3. Μια αλλη προταση για βραδυ ειναι το Symphony of Lights Cruise με το www.watertours.com.hk.

4. Μετρό σταση Causeway Bay(HK).  Πηγαινε προς την Times Square. Τα φωτα, ο κοσμος και τα κτιρια θα σε οδηγησουν προς τα πού θα πας.

5. Μετρό σταση Central(HK): Περιπλανησου D'Aguilar street, Pottinger street, Hollywood street, Staunton street, Peel street, κλπ. (Ας πουμε,  κατι σαν του Ψυρρη)

Τα ανωτερω ειναι λιγα απο τα παρα πολλα που εχει καποιος να κανει στο Hong Kong. Αλλα για αρχη ειναι αρκετα. Ξεκινωντας απο αυτα, θα ανακαλυψεις μονος σου πολυ περισσοτερα.

Πιστευω να βοηθησα καπως.
Τρεις-τεσσερεις μερες στο Hong Kong, ειναι ό,τι το καλυτερο, για να απολαυσεις στην συνεχεια τα "μπουγελωματα" στο Songkran.

Αποσυνδεδεμένος orbitech

• **
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 25, 2010, 15:19:31 μμ »
Εισαι κατατοπιστικοτατος και σε ευχαριστω πολυ για τις χρησιμοτατες πληροφοριες σου.
Ετσι το σκεφτομαι και εγω φυσικα 4-5 ημερες το πολυ και μετα Ται..
Και παλι σε ευχαριστω πολυ.. :)