Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αυτό τό topic
Αυτό τό board
Όλο τό forum
Google
Αρχική
Φόρουμ
Βοήθεια
Αναζήτηση
Ημερολόγιο
Επικοινωνία
Σύνδεση
Εγγραφή
thai.gr
»
ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ
»
ΒΙΕΤΝΑΜ
(Συντονιστής:
karabε
) »
Νεα-Επικαιροτητα
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Αναζήτηση
Σελίδες:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
9
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: Νεα-Επικαιροτητα (Αναγνώστηκε 77766 φορές)
0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows 7
Browser:
Firefox 11.0
Απ: Νεα-Επικαιροτητα
«
Απάντηση #75 στις:
Απριλίου 13, 2012, 18:45:33 μμ »
http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-pacific-17707197#TWEET125951
Follow @thaigr
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows 7
Browser:
Firefox 11.0
Απ: Νεα-Επικαιροτητα
«
Απάντηση #76 στις:
Απριλίου 24, 2012, 18:26:01 μμ »
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δηλώνει «ανήσυχος» για μια μυστηριώδη δερματική ασθένεια που έχει προσβάλλει 170 ανθρώπους στο κεντρικό Βιετνάμ και έχει σκοτώσει 19 από αυτούς, κυρίως παιδιά.
Κανείς δεν ξέρει ακόμα πού οφείλεται η ασθένεια, η οποία προκαλεί ακαμψία στα άκρα και μεγάλα έλκη στα χέρια και τα πόδια που μοιάζουν με εγκαύματα.
Τα κρούσματα περιορίζονται πάντως στην περιοχή Μπα Το της επαρχίας Κουάνγκ Νγκάι στο κεντρικό Βιετνάμ. Οι γιατροί της περιοχής περιμένουν τώρα τα αποτελέσματα έρευνας του υπουργείου Υγείας.
«Είμαστε ανήσυχοι. Ο ΠΟΥ έχει επίγνωση της κατάστασης» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γου Γκουογκάο, επικεφαλής του γραφείου του ΠΟΥ στο Ανόι.
Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση του Βιετνάμ δεν έχει ζητήσει τη συνδρομή του ΠΟΥ ούτε του έχει δώσει πρόσβαση σε επίσημα έγγραφα για τη μυστηριώδη επιδημία.
Newsroom ΔΟΛ
Follow @thaigr
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows 7
Browser:
Firefox 12.0
Απ: Νεα-Επικαιροτητα
«
Απάντηση #77 στις:
Ιουνίου 03, 2012, 10:32:29 πμ »
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=150800&catID=11
Follow @thaigr
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows 7
Browser:
Firefox 16.0
Απ: Νεα-Επικαιροτητα
«
Απάντηση #78 στις:
Οκτωβρίου 30, 2012, 17:31:04 μμ »
Δύο βιετναμέζοι μουσικοί που είχαν συνθέσει τραγούδια ασκώντας κριτική στην Κίνα, καταδικάστηκαν από δικαστήριο του Βιετνάμ για διάδοση αντίκινεζικής προπαγάνδας. Το δικαστήριο της πόλης Χο Τσι Μίνχ καταδίκασε τον έναν από αυτούς σε 6 χρόνια φυλάκισης και τον άλλο σε 4 χρόνια.
Οι μουσικοί δεν ήταν ευρέως γνωστοί μέχρι τη στιγμή της σύλληψής τους, αλλά σήμερα το έργο τους έχει αποκτήσει πολλούς θαυμαστές μεταξύ των Βιετναμέζων.
Παρά την αυστηρή λογοκρισία, το κομμουνιστικό καθεστώς του Βιετνάμ σπανίως καθίζει στο εδώλιο καλλιτέχνες, ωστόσο τα τραγούδια των δυο μουσικών φαίνεται ότι πέρασαν την «κόκκινη γραμμή», καθώς το Ανόι επιδιώκει σχέσεις καλής γειτονίας με το Πεκίνο παρά τις κατά καιρούς εντάσεις που σημειώνονται στις διμερείς σχέσεις τους.
skai
Follow @thaigr
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows 7
Browser:
Firefox 16.0
Απ: Νεα-Επικαιροτητα
«
Απάντηση #79 στις:
Οκτωβρίου 30, 2012, 19:33:52 μμ »
Ο πατέρας του βιετναμέζικου έθνους και ο άνθρωπος που κέρδισε τον πόλεμο του Βιετνάμ, ο Χο Τσι Μινχ ήταν στρατιώτης στην Έδεσσα κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο!...
Αυτό τουλάχιστον ανέφερε ο πρώτος πρέσβης του Βιετνάμ στην Ελλάδα, Μπιν Βου που επισκέφθηκε την Έδεσσα μετά από πρόσκληση του δημάρχου Δημήτρη Γιάννου, κατά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, κατά τις επαφές που είχε ο Μπιν Βου με εκπροσώπους του δήμου, αλλά και της αντιπεριφέρειας Πέλλας, ο Χο Τσι Μινχ υπηρέτησε στον Γαλλικό στρατό και πέρασε από την Έδεσσα και την Σκύδρα. Μάλιστα, στο πλαίσιο της αναζήτησης σχετικών πληροφοριών, ο πρέσβης επισκέφθηκε μαζί με τον δήμαρχο, τον βετεράνο Τρύφωνα Σιβένα (107 χρονών σήμερα), ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός με μοναδικές λεπτομέρειες.
Λίγο πριν την επιστροφή του, ο πρέσβης του Βιετνάμ φύτεψε συμβολικά μαζί με τον δήμαρχο Έδεσσας, το δέντρο της φιλίας των λαών, στην αυλή του παλιού γαλλικού νοσοκομείου (σημερινό ΚΑΠΗ & Δημόσια Βιβλιοθήκη) πάνω στην οδό που άνοιξαν οι γάλλοι στρατιώτες.
Και αναχώρησε τελικά από την Έδεσσα υποσχόμενος ότι, όπως η Ελλάδα βοήθησε το Βιετνάμ στις δύσκολες στιγμές του, έτσι και το Βιετνάμ θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για ξεπεράσει η χώρα μας την κρίση.
enikos
Follow @thaigr
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows 7/Server 2008 R2
Browser:
Firefox 20.0
Απ: Νεα-Επικαιροτητα
«
Απάντηση #80 στις:
Απριλίου 19, 2013, 08:26:03 πμ »
Βιετνάμ: Οκτώ μαθήτριες πνίγηκαν σε διαφορετικά τραγικά συμβάντα
Οκτώ μαθήτριες πνίγηκαν σε δύο διαφορετικά τραγικά περιστατικά στο κεντρικό Βιετνάμ, ανακοίνωσαν οι αρχές την Παρασκευή.
Στο πρώτο δυστύχημα, έξι κορίτσια, όλα ηλικίας 13 ετών, από ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην επαρχία Νίνχ Τχουάν, πνίγηκαν ενώ κολυμπούσαν σε ένα ποτάμι που βρίσκεται κοντά στο εσπερινό σχολείο τους, δήλωσε ο διευθυντής.
Στο δεύτερο περιστατικό μια μαθήτρια από μια ομάδα οκτώ κοριτσιών θέλησε να κάνει μπάνιο σε πισίνα. Όταν έπεσε σε αυτή αντιλήφθηκε ότι ήταν πολύ βαθιά και κάλεσε σε βοήθεια. Ένα από τα κορίτσια που παρακολουθούσαν προσπάθησε να τη σώσει, και έπεσε στην πισίνα, αλλά μην ξέροντας κολύμπι πνίγηκε μαζί με τη φίλη της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Follow @thaigr
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows 7/Server 2008 R2
Browser:
Firefox 21.0
Απ: Νεα-Επικαιροτητα
«
Απάντηση #81 στις:
Μαΐου 27, 2013, 17:11:24 μμ »
news247
Ένας διάσημος βιετναμέζος μπλόγκερ συνελήφθη για τα άρθρα του εναντίον του κομμουνιστικού καθεστώτος του Ανόι, όπως έκανε γνωστό ο επίσημος Τύπος ενώ ορισμένες οργανώσεις έκαναν λόγο για ένα νέο κύμα καταστολής των διαφωνούντων.
Ο Τρουόνγκ Ντούι Νχατ συνελήφθη την Κυριακή στην κατοικία του στην πόλη Ντανάνγκ (κεντρικό Βιετνάμ) και μεταφέρθηκε στο Ανόι, σύμφωνα με την εφημερίδα "Τουόι Τρε". Κατηγορείται ότι "καταχράσθηκε δημοκρατικές ελευθερίες για να πλήξει τα συμφέροντα του κράτους", μια κατηγορία για την οποία προβλέπεται κάθειρξη επτά ετών.
Το μπλογκ του, "το οποίο προσφέρει μια εναλλακτική διάσταση" στις πληροφορίες του επίσημου Τύπου, του χάρισε μια κάποια αναγνωρισιμότητα και "προκάλεσε ζωηρές συζητήσεις", αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Θαν Νιέν".
Ο Νχατ γράφει το μπλογκ με τίτλο "Μια διαφορετική άποψη", στο οποίο δημοσιεύει επικρίσεις και σχόλια για την κατάσταση της χώρας. Ως το 2011 εργαζόταν για τον επίσημο Τύπο, πριν επικεντρωθεί στο μπλογκ του. Ο ιστότοπος έπαψε να λειτουργεί.
Σε άρθρο που είχε δημοσιεύσει στα τέλη Απριλίου, ο Νχατ είχε ζητήσει την παραίτηση υψηλόβαθμων αξιωματούχων. "Ήρθε η στιγμή για ένα νέο γενικό γραμματέα του Κόμματος και ένα νέο πρωθυπουργό" για να βγει η χώρα από τις οικονομικές και πολιτικές δυσκολίες της, είχε γράψει.
Η σύλληψη του Νχατ είναι "ένα σκληρό πλήγμα για τη νεαρή δημοκρατία μας", έγραψε ένας σχολιαστής χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Ναμ Μο.
"Ο Νχατ δεν θα είναι το μόνο θύμα αυτής της αυταρχικής κυβέρνησης, εκτός αν οι βιετναμέζοι μπλόγκερ ενωθούν"
Το κράτος διαχειρίζεται όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, στην οποιά δικηγόροι, μπλόγκερ και ακτιβιστές συλλαμβάνονται τακτικά.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Follow @thaigr
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows 7/Server 2008 R2
Browser:
Firefox 23.0
Απ: Νεα-Επικαιροτητα
«
Απάντηση #82 στις:
Αυγούστου 08, 2013, 17:31:34 μμ »
Ένας 82χρονος στο Βιετνάμ και ο ηλικίας 41 ετών γιος του, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί στη διάρκεια του πολέμου με τις ΗΠΑ, βρέθηκαν να ζουν σε δάσος της κεντρικής χώρας, δήλωσε αξιωματούχος στο Ανόι.
Ο πατέρας ήταν σε θέση να επικοινωνήσει σ' ένα βαθμό στη γλώσσα της μειονότητας Κορ, ωστόσο ο γιος του ήξερε μόνο λίγες λέξεις, δήλωσε η ίδια πηγή στην κοινότητα Τάι Τρα της επαρχίας Κουάνγκ Νγκάι.
Ο Χο Βαν Θαν εθεάθη για τελευταία φορά να τρέχει προς το δάσος με τον μικρό τότε γιο του και δυο ακόμα παιδιά, το 1973, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Νταν Τρι.
Πατέρας και γιος εντοπίστηκαν, όταν δύο κάτοικοι γειτονικού χωριού που διήνυσαν απόσταση 40 χιλιομέτρων μέσα σε δάσος για ξύλα, είδαν το δεντρόσπιτο των δυο ανδρών και ειδοποίησαν τις τοπικές αρχές.
Οι δυο άνδρες επιβίωσαν καλλιεργώντας λαχανικά του δάσους και κυνηγώντας ζώα. Δεν είχαν καμία επαφή με τον έξω κόσμο, αναφέρει η εφημερίδα.
Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στα τοπικά ΜΜΕ δείχνουν το γιο με μακριά ατημέλητα μαλλιά να φοράει ένα ρούχο φτιαγμένο από φλοιό δέντρων.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Follow @thaigr
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows 7/Server 2008 R2
Browser:
Firefox 23.0
Απ: Νεα-Επικαιροτητα
«
Απάντηση #83 στις:
Σεπτεμβρίου 22, 2013, 13:56:09 μμ »
Οι πλημμύρες που σαρώνουν το Βιετνάμ προκάλεσαν τον θάνατο τριών ανθρώπων ενώ 13 φέρονται ως αγνοούμενοι μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Ουσάγκι στα κεντρικά της χώρας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Τρεις άνθρωποι παρασύρθηκαν από τις πλημμύρες, ανακοίνωσε η κεντρική επιτροπή ελέγχου για τις καταιγίδες και τις πλημμύρες.
Πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, είναι μεταξύ των αγνοουμένων όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην επαρχία Νγκε Αν. Ο οδηγός και ο συνοδηγός κατάφεραν να ανοίξουν την πόρτα και κολυμπώντας σώθηκαν.
Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις κατέστρεψαν 5.000 σπίτια, ενώ πλημμύρισαν περί τα 60.000 στρέμματα με φυτείες ρυζιού και λαχανικών.
Η τροπική καταιγίδα Ουσάγκι είναι η όγδοη που πλήττει το Βιετνάμ φέτος. Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων αυτόν τον μήνα.
thebest.gr
Follow @thaigr
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows 7/Server 2008 R2
Browser:
Firefox 24.0
Απ: Νεα-Επικαιροτητα
«
Απάντηση #84 στις:
Οκτωβρίου 07, 2013, 16:01:44 μμ »
Μόνο το γήρας κατάφερε να λυγίσει τον θρυλικό στρατηγό Βο Νγκιεν Γκιαπ, εμβληματική προσωπικότητα του Βιετνάμ, που κατατρόπωσε και τους Γάλλους και τους Αμερικανούς και το όνομα του οποίου έγινε συνώνυμο των αγώνων κατά της δυτικής αποικιοκρατίας. Η φήμη του εθνικού ήρωα των Βιετναμέζων, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 102 ετών σε στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν από το 2009, μπορεί να συγκριθεί μόνο με εκείνη του ιδρυτή του σύγχρονου Βιετνάμ, Χο Τσι Μινχ. Αυτοδίδακτος στρατηγός ο Γκιαπ, γεννηθείς το 1911 από οικογένεια αγροτών στην επαρχία Κουάνγκ Μπιν της τότε Γαλλικής Ινδοκίνας, πέτυχε νίκες σε δύο πολύ σημαντικούς πολέμους που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους σημαντικότερους στρατηγούς στην Ιστορία.
Στον πρώτο πόλεμο της Ινδοκίνας (1946-1954), έναν πόλεμο φθοράς εναντίον των Γάλλων κατακτητών, ο στρατηγός οργάνωσε τη λαϊκή αντίσταση και κατάφερε μια αποφασιστική νίκη στην περίφημη μάχη-ορόσημο του Ντιεν Μπιεν Φου, τερματίζοντας τη γαλλική κυριαρχία και συντρίβοντας τον μύθο του αήττητου των δυνάμεων της Δύσης. Ανοίγοντας ένα κεφάλαιο αγώνων εναντίον της αποικιοκρατίας στην παγκόσμια Ιστορία, ο Γκιαπ με τη νίκη του στο Ντιεν Μπιεν Φου δεν έβαλε μόνο τα θεμέλια για την ίδρυση του σύγχρονου Βιετνάμ αλλά και συνδέθηκε σε ολόκληρη την Αφρική και τη Λατινική Αμερική με τη συντριβή της αποικιοκρατίας.
Στη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ εναντίον των Αμερικανών (1955-1975), που αποτελεί τη μελανότερη σελίδα της ιστορίας των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Γκιαπ παρέμεινε επικεφαλής του Λαϊκού Στρατού του Βόρειου Βιετνάμ (διαιρέθηκε σε βόρειο και νότιο με τη συνθήκη που τερμάτισε τον Πόλεμο της Ινδοκίνας) όντας υπεύθυνος για όλες τις μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Αμερικανών και του κράτους της Σαϊγκόν. Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η συντονισμένη «επίθεση του Τετ» εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων στο Νότιο Βιετνάμ το 1968, μια επιχείρηση που προκάλεσε τεράστιες απώλειες στους αντιπάλους και αποτέλεσε σημαντική καμπή για την έκβαση του πολέμου.
Μετά την πτώση της Σαϊγκόν, ο Γκιαπ διετέλεσε υπουργός Εθνικής Αμυνας έως το 1980 και αναπληρωτής πρωθυπουργός του Βιετνάμ από το 1976, ενώ αποσύρθηκε από το πολιτικό γραφείο του Κομμουνιστικού Κόμματος το 1982 και το 1991 εκδιώχθηκε και από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Η εξορία στην κίνα
Η γνωριμία του Γκιαπ με τον Χο Τσι Μινχ και η ένταξή του στους Βιετ Μινχ έγινε στην Κίνα, όπου διέφυγε το 1939, όταν οι Γάλλοι κατακτητές κήρυξαν εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα. Στη διάρκεια της εξορίας του στην Κίνα, πολλά μέλη της οικογένειάς του, μεταξύ των οποίων η σύζυγός του και ο πατέρας του, συνελήφθησαν, βασανίστηκαν και αργότερα εκτελέστηκαν
εθνος
Follow @thaigr
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows 7/Server 2008 R2
Browser:
Firefox 24.0
Απ: Νεα-Επικαιροτητα
«
Απάντηση #85 στις:
Οκτωβρίου 15, 2013, 06:56:30 πμ »
Εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν από το πέρασμα του τυφώνα Νάρι από το κεντρικό Βιετνάμ, όπου πάνω από 122.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Νάρι χτύπησε τις ακτές του κεντρικού Βιετνάμ με ταχύτητα ανέμων που έφταναν έως και τα 102 χιλιόμετρα ανά ώρα.
Σύμφωνα με το ραδιόφωνο της Φωνής του Βιετνάμ, στρατιώτες βοήθησαν τους πολίτες ώστε αυτοί να ενισχύσουν τα σπίτια τους στην πόλη Ντανάγκ, έναν προσφιλή τουριστικό προορισμό.
Περισσότεροι από 2.000 επιβάτες εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο της περιοχής καθώς ο κρατικός αερομεταφορέας Vietnam Airlines ακύρωσε 14 πτήσεις τη Δευτέρα, ενώ άλλες οκτώ θα παρουσιάσουν σήμερα καθυστέρηση.
Οι κεντρικές περιοχές του Βιετνάμ οι οποίες είναι εκτεθειμένες στη θάλασσα συχνά πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της περιόδου των τυφώνων και των τροπικών καταιγίδων που διαρκεί από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο.
Ο Νάρι, ο οποίος δεν επηρέασε τις εκτάσεις παραγωγής καφέ που βρίσκονται νοτιότερα από το πέρασμα του, κινείται πλέον δυτικά με ταχύτητα περίπου 15 χιλιομέτρων την ώρα και αναμένεται να εξασθενίσει σε τροπική καταιγίδα αργότερα την Τρίτη, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία του Βιετνάμ.
ta nea
Follow @thaigr
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows 7/Server 2008 R2
Browser:
Firefox 24.0
Απ: Νεα-Επικαιροτητα
«
Απάντηση #86 στις:
Οκτωβρίου 29, 2013, 16:50:41 μμ »
Βιετνάμ: 15 μήνες φυλακή για κριτική της κυβέρνησης μέσω Facebook
Δικαστήριο του Βιετνάμ επέβαλε 15 μήνες φυλακής, με αναστολή, σε ακτιβιστή, με την κατηγορία της διάδοσης κριτικής κατά του κυβερνητικού έργου μέσω του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου. Η τελευταία απόφαση έρχεται να προστεθεί σε αυτές του πρόσφατου παρελθόντος. Συνολικά 46 μπλόγκερς η ακτιβιστές της δημοκρατίας έχουν καταδικαστεί και φυλακιστεί αυτόν το χρόνο. Για πρώτη φορά, όμως, γίνεται ρητή αναφορά του Facebook ως μέσο διάδοσης επικριτικών σχολίων κατά της κυβέρνησης.
\
καθημερινή
Follow @thaigr
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows 7/Server 2008 R2
Browser:
Firefox 25.0
Απ: Νεα-Επικαιροτητα
«
Απάντηση #87 στις:
Οκτωβρίου 31, 2013, 06:12:10 πμ »
Η εταιρία «Ναυαρχικό Ναυπηγείο» παραδίδει στο Βιετνάμ το πρώτο από τα έξι υποβρύχια που είχε παραγγείλει αυτή η χώρα. Η Σύμβαση προμήθειας ντίζελ-ηλεκτροκίνητων υποβρυχίων του σχεδίου 636 Varshavyanka είχε υπογραφτεί το 2009. Αυτά τα υποβρύχια θα διαθέτουν νέο ισχυρό εξοπλισμό, συγκεκριμένα, το πυραυλικό σύστημα θαλάσσης-θαλάσσης Club.
Η παράδοση του πρώτου από τα έξι υποβρύχια θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου. Και η τελική πράξη για την παραλαβή της παραγγελίας θα υπογραφτεί στα τέλη Ιανουαρίου, που θα παραδοθεί το υποβρύχιο στο λιμάνι του Καμράν. Οι εμπειρογνώμονες εξήραν τις μαχητικές ικανότητες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Varshavyanka. Πρόκειται για τα πιο αθόρυβα στον κόσμο υποβρύχια, επισημαίνει ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Βίκτορ Λιτόβκιν:
Διαθέτοντας τέτοιο υποβρύχιο ο κάτοχός του μπορεί να «ακούει» τον αντίπαλο και να κρύβει τη θέση του στις περιοχές περιπολίας. Το κύριο είναι ότι αυτό το σκάφος διαθέτει το νέο ανθυποβρυχιακό σύστημα Club, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση πλοίων και για την προσβολή στόχων στην ακτογραμμή.
Εκτός της Σύμβασης για την προμήθεια μέχρι το 2016 έξι μη πυρηνοκίνητων υποβρυχίων του σχεδίου 636 μέχρι τα τέλη του έτους, στο Πολεμικό Ναυτικό πρέπει να παραδοθεί η πρώτη από τις έξι πυραυλάκατους Molniya, που ναυπηγούνται με ρωσική άδεια στο Βιετνάμ. Στη σειριακή κατασκευή των πυραυλακάτων βοηθεί το Βιετνάμ το ναυπηγείο Vympel στο Ρίμπινσκ. Στο πλαίσιο της Σύμβασης η επιχείρηση προμηθεύει συστατικά μέρη, εξαρτήματα και ολόκληρα συγκροτήματα των σκαφών. Το ναυπηγείο, καθώς και η εταιρία σχεδιαστής – το Κεντρικό Ναυτικό Γραφείο Σχεδιασμού Almaz της Αγίας Πετρούπολης – εξασφαλίζουν τον τεχνικό έλεγχο της συναρμολόγησης.
Τα τελευταία χρόνια το Βιετνάμ αναπτύσσει επιτυχώς το μαχητικό δυναμικό των δυνάμεων του Πολεμικού του Ναυτικού. Μια από τις αιτίες είναι η ύπαρξη αντιθέσεων με τους γείτονες, συμπεριλαμβανομένης και της Κίνας, επισημαίνει ο Ρώσος εμπειρογνώμονας στις καταστάσεις κρίσης, Λεβ Κορολκόφ:
- Υπάρχουν επίμαχες περιοχές, στις οποίες είναι δυνατή η εξόρυξη υδρογονανθράκων. Αυτές οι επίμαχες περιοχές διεκδικούνται από την Κίνα και άλλες χώρες. Το Βιετνάμ μέχρι σήμερα δεν διέθετε σύγχρονο στόλο. Η απόκτηση υποβρυχίων του σχεδίου Varshavyanka αποτελεί πολύ σοβαρή παραγγελία. Οι άκατοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για πυραυλικά χτυπήματα, όσο και ως αποβατικά σκάφη.
Η εκπαίδευση των πληρωμάτων των υποβρυχίων Varshavyanka θα πραγματοποιείται στη στρατιωτική ναυτική βάση του Πολεμικού Ναυτικού του Βιετνάμ στο Καμράν, στο υπερσύγχρονο κέντρο προσομοίωσης, που αγοράστηκε από τη Ρωσία. Οι προσομοιωτές παρέχουν τη δυνατότητα, χωρίς τη χρήση μαχητικού σκάφους, προσομοίωσης όλων των εν δυνάμει καταστάσεων κινδύνου και σχετικής εξάσκησης του πληρώματος υποβρυχίου.
:
http://greek.ruvr.ru/2013_10_30/248356515/
Follow @thaigr
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows 7/Server 2008 R2
Browser:
Firefox 25.0
Απ: Νεα-Επικαιροτητα
«
Απάντηση #88 στις:
Νοεμβρίου 10, 2013, 11:25:02 πμ »
Οι αρχές του Βιετνάμ απομάκρυναν προληπτικά τουλάχιστον 600.000 κατοίκους από περιοχές τις οποίες αναμένεται να πλήξει νωρίς αύριο το πρωί τυφώνας Χαϊγιάν, ο οποίος σκόρπισε τον θάνατο σε χιλιάδες ανθρώπους στις Φιλιππίνες, ανακοίνωσε σήμερα το αρμόδιο υπουργείο για τον έλεγχο των πλημμυρών και των καταιγίδων στο Ανόι.
"Εκκενώσαμε τουλάχιστον 147.000 κατοικίες, δηλαδή περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους", τονίζεται στην ανακοίνωση. Ωστόσο σε 200.000 κατοίκους κεντρικών περιοχών, κυρίως της επαρχίας Κουάνγκ Ναμ, επετράπη να επιστρέψουν στα σπίτια τους, καθώς ο Χαϊγιάν άλλαξε την πορεία του.
Ο τυφώνας Χαϊγιάν, από τους βιαιότερους που σαρώνει τον πλανήτη στα χρονικά, αποδυναμώθηκε τη νύχτα περνώντας από τη Νότια Σινική Θάλασσα.
Αναμένεται να υποβαθμιστεί στην κατηγορία 1, όταν φθάσει ως τροπική καταιγίδα πλέον στις ακτές του Βιετνάμ το πρωί τις Δευτέρας, δηλαδή 24 ώρες αργότερα σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, και να πλήξει βορειότερες περιοχές, όπως η επαρχία Τανχ Χόα, σε σχέση με τις πρώτες προγνώσεις, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Μετεωρολογίας του Βιετνάμ.
Ο Χαϊγιάν κατευθύνεται γρήγορα βόρεια - βορειοδυτικά με ταχύτητα 35 χλμ. την ώρα. Αναμένεται να φθάσει στο Βιετνάμ αύριο, στις 07.00 τοπική ώρα (02.00 ώρα Ελλάδος) με ταχύτητα ανέμων 74 χλμ. την ώρα, δηλαδή πολύ μικρότερης έντασης σε σχέση με τις ριπές ανέμων που ξεπερνούσαν τα 300 χλμ. την ώρα στις Φιλιππίνες την Παρασκευή.
Χθες, εν αναμονή του τυφώνα, αρχές είχαν εκκενώσει κεντρικές επαρχίες, τα σχολεία ήταν κλειστά, τα αλιευτικά σκάφη που έπλεαν ανοικτά των κεντρικών και νότιων περιοχών είχαν κληθεί να επιστρέψουν στην ακτή ή να απομακρυνθούν από ευάλωτες περιοχές.
cretalive
Follow @thaigr
Oytopikos
************
Γενικός συντονιστής
Μηνύματα: 11003
Φύλο:
สมน้ำหน้า
OS:
Windows 7/Server 2008 R2
Browser:
Firefox 25.0
Απ: Νεα-Επικαιροτητα
«
Απάντηση #89 στις:
Νοεμβρίου 16, 2013, 19:45:58 μμ »
Τουλάχιστον 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των πλημμυρών στο κεντρικό Βιετνάμ, όπου άλλοι τρεις άνθρωποι αγνοούνται, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών και δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης σήμερα. Οι πλημμύρες σημειώθηκαν έπειτα από δύο ημέρες σφοδρών βροχοπτώσεων.
«Δεν είχα δει ποτέ τόσο εκτεταμένης έκτασης πλημμύρες στην επαρχία Μπιν Ντιν τα τελευταία 30 χρόνια», δήλωσε ο Φαν Σουάν Χάι, διευθυντής της Επιτροπής Αντιμετώπισης Καταιγίδων και Πλημμυρών της Μπιν Ντιν, στο Γερμανικό Πρακτορείο.
«Τουλάχιστον 12 άνθρωποι αναφέρθηκε ότι είναι νεκροί ενώ δύο αγνοούνται στην επαρχία Μπιν Ντιν, και οι περισσότεροι εξ αυτών παρασύρθηκαν από χείμαρρους», διευκρίνισε ο ίδιος.
Τις προηγούμενες δύο ημέρες σημειώθηκαν βροχοπτώσεις έως και 800 χιλιοστομέτρων σε ορισμένα τμήματα της κεντρικής αυτής επαρχίας, όπως ανακοίνωσε η εθνική υπηρεσία μετεωρολογικών προβλέψεων του Βιετνάμ.
Τα επίπεδα των υδάτων αυξήθηκαν με ραγδαίο ρυθμό από το πρωί της Παρασκευής, με το επίπεδο του νερού να κυμαίνεται από 0,3 ως 2 μέτρα, σύμφωνα με την υπηρεσία αυτή.
Ακολούθησαν εκτεταμένες πλημμύρες οι οποίες πλημμύρισαν ή κατέστρεψαν εν μέρει ή ολοσχερώς δεκάδες χιλιάδες κατοικίες. Πολλές περιοχές αποκλείστηκαν. Οι αρχές απομάκρυναν περίπου 70.000 από τις εστίες τους, όμως χιλιάδες ακόμη παραμένουν αποκλεισμένοι. Ο στρατός κινητοποίησε ελικόπτερα για να παράσχει βοήθεια.
Πολλοί μικροί ποταμοί στην περιοχή έχουν ξεπεράσει τα όριο συναγερμού και η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί σύντομα, όπως μετέδωσε το Viet Nam News Agency.
Πηγή: ΑΠΕ
Follow @thaigr
Εκτύπωση
Αναζήτηση
Σελίδες:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
9
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
thai.gr
»
ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ
»
ΒΙΕΤΝΑΜ
(Συντονιστής:
karabε
) »
Νεα-Επικαιροτητα
Τα cookies μας βοηθούν να σας παρέχουμε καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Εφόσον χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies από εμάς.
OK
Μάθετε περισσότερα