Αποστολέας Θέμα: Αποκλειστική Συνέντευξη με την πρωταθλήτρια Φανή Πελούμπη  (Αναγνώστηκε 15494 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3
    • Thailand
Δημοσιεύω σήμερα μια συνέντευξη που μου έδωσε η παγκόσμια πρωταθλητρια Φανή Πελούμπη ,

αποκλειστικά για το www.thai.gr

Από την πλευρά μας να την ευχαριστήσουμε πάρα πολύ και να της ευχηθούμε καλή συνέχεια

και καλή επιτυχία στην αναζήτηση χορηγού !!!

1)Πότε άρχισες να ασχολείσαι με το Muay Thai?

Άρχισα να ασχολούμαι με το Muay Thai το 2001 όταν ήμουν 16
χρονών,στον Αθλητικό Σύλλογο Παναθήναια στον Βύρωνα,γνωστή και ως Ακαδημία του General Tienchai Sirisumpan, με δάσκαλο μου τον Arjarn Βαγγέλη Ξανθάκη.

2)Δώσε μας μια περιγραφή του αθλήματος (κανονισμούς για χτυπήματα κ.τ.λ.)

Το Muay Thai ή Thai boxing (κατά την δυτική του ονομασία) Ταυλανδέζικη Πυγμαχία στην γλώσσα μας, είναι η εθνική πολεμική τέχνη και πολιτιστική κληρονομιά της Ταυλάνδης, τόσο παλιά όσο και η ιστορία της χώρας. Ο λαός των Thai ασκείται με το Muay Thai στην πλειοψηφία του, και η ιστορία του έδειξε την χρήση του σε δύσκολες περιόδους για την προάσπιση της Ελευθερία τους και μόνο. Tο Muay Thai λοιπόν είναι η αυτοάμυνα για τους πολεμιστές Thai και η σημερινή του εξέλιξη το έχει αναδείξει σε άθλημα με εκατομμύρια θαυμαστές ανά τον κόσμο, και με αξιώσεις Ολυμπιακής συμμετοχής στο άμεσο μέλλον. Μιλώντας τεχνικά, θα έλεγα περιληπτικά πως είναι η πυγμαχία στην οποία ο αθλητής χρησιμοποιεί ΟΛΑ τα μέλη του σώματός του ως αγωνιστικές επιλογές. Από τους αρχαίους χρόνους, όλοι οι πολεμιστές - βασιλιάδες Thai μελετούν και εκπαιδεύονται στις τεχνικές και στην φιλοσοφία του Muay Thai. Το Muay Thai πέρα από την ιστορία του ως πολεμική τέχνη, είναι ένα άθλημα το οποίο, όπως όλα τα αθλήματα, προωθεί τις πνευματικές και φυσικές ικανότητες, αναπτύσσοντας επιπλέον πειθαρχία, ηθική και πνευματική παιδεία. Δεν είναι τυχαία η ανακάλυψη και ραγδαία εξάπλωσή του στην Δύση, γιατί καταφέρνει να συνδυάζει την αθλητική παιδεία με το συναρπαστικό θέαμα στην αγωνιστική του μορφή.
Το ότι το ΜUAY THAI έχει σήμερα την μεγαλύτερη διάδοση και ανάπτυξη παγκοσμίως οφείλεται στην I.A.M.T.F και στο πιο αξιοσέβαστο πρόσωπο της κοινωνίας της Ταϊλάνδης, τον πατέρα του Muay Thai ,η αυτού Εξοχώτης General Tienchai Sirisumpan, όπου αγωνίζομαι πάντα με όλο τον σεβασμό για αυτόν.
Το MuayThai έχει κανονισμούς όπως και η δυτική πυγμαχία, θα μπορούσα να πώ πιο αυστηρούς κανονισμούς διότι χρησιμοποιείς όλα τα μέρη του σώματος .
Οι κανονισμοί είναι διαφορετικοί στο επαγγελματικό από το ερασιτεχνικό, όμως είναι απόλυτα ασφαλείς για τους αθλητές.

3)Οι σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα σου?

«Τίποτε καλύτερο δεν μπορεί να συμβεί στην καριέρα μου, από τα χρυσά και τους παγκόσμιους τίτλους που κατέκτησα όλα αυτά τα χρόνια της πορείας μου στο ΜUAY THAI αλλά και στο MUAY BORAN
Είχα καλές και λίγες κακές στιγμές, αλλά μέχρι στιγμής θεωρώ ότι έχω πετύχει τον σκοπό μου ως αθλήτρια, και μπορώ και θέλω να πάω και πιο ψηλά»
Έχω πάρει τόσους παγκόσμιους Τίτλους που θα ζήλευε η κάθε Ελληνίδα και ξένη Αθλήτρια μέχρι και σήμερα στα 26 μου χρόνια.

4)Τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα με το άθλημα?Υπάρχουν 2 ομοσπονδίες?Είναι αναγνωρισμένες από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού?

Αν και θεωρώ ότι δεν είμαι η κατάλληλη για αυτήν την απάντηση έχω άποψη γιατί το ζώ καθημερινά, όλα αυτά τα χρόνια.
Το άθλημα του Muay Thai το εκπροσωπεί επίσημα και το προωθεί ο κύριος Ξανθάκης Ευάγγελος από το 1989.
Είναι ο μόνος που εργάζεται σκληρά για την εξάπλωση του Muay Thai όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα, με έργα και όχι λόγια.
Είμαστε η πρώτη ομοσπονδία που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα το 1997 με αναγνώριση από την πολιτεία το 1998.
Δεν θα αναφερθώ σε άλλες ομοσπονδίες διότι όσο περνάει ο καιρός ο κάθε Έλληνας φτιάχνει και μία ομοσπονδία, γιατί υπολογίζει προ φανός σε πολιτική συγκάλυψη και ρουσφέτι, κάποιων πολιτικών.
Όμως αυτό που έχω να πω είναι ότι μόνο, η Ομοσπονδία με Πρόεδρο τον Κύριο Ξανθάκη Ευάγγελο είναι αυτή πού όλα τα χρόνια έχει την μεγαλύτερη δραστηριότητα από όλες τις ομοσπονδίες που είναι και αναγνωρισμένες από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, φυσικά μιλάω για τα γνωστά αθλήματα που υπάρχουν.
Το έργο της ομοσπονδίας μας εχει γραμμένη ανεξίτηλη Ιστορία η οποία δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τροποποιηθεί η να αμφισβητηθεί, και να διαγραφεί .
Μέχρι και σήμερα που μιλάμε όμως περιμένουμε την αναγνώριση μας, από ένα Νόμο ο οποίος δεν ισχύει για εμάς(γιατί ξέρεις ο ΝΟΜΟΣ έχει συμπάθειες και φίλους, και πολλά παράθυρα)!

5)Τα νέα παιδιά πως και που μπορούν να έρθουν σε επαφή με το άθλημα?

Εγώ ανήκω στον Αθλητικό Σύλλογο Παναθήναια στον Βύρωνα, και δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι παγκόσμιοι πρωταθλητές προέρχονται από αυτόν τον Σύλλογο.
Ο Παναθήναια είναι φυτώριο Πρωταθλητών, κι εγώ είμαι το ζωντανό παράδειγμα και μέρος αυτού του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ!
Θα πρότεινα να έρθουν στον Σύλλογο μας για να έχουν μια όμορφη ειρηνική και σεβαστή πορεία στο Μuay Thai.
Ο Σύλλογος μας είναι στον Βύρωνα, οδός Αρύβου 50,εκεί στεγάζεται και σήμερα η Ελληνική Ομοσπονδία MuayThai Boran,το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 210.7621242.-WWW.MUAYBORAN.GR
Είναι το μοναδικό σωματείο που εχει την πλήρη αναγνώριση από όλες τις αρχές της Ταιλάνδης.

6)Πότε πήγες πρώτη φορά Ταϊλάνδη?

Πρώτη φορά που πήγα στην Ταϋλάνδη ήταν το 2006 και από τότε δεν έχω σταματήσει να πηγαίνω κάθε χρόνο, εκεί έκανα και τις σπουδές μου στο Ταιλανδέζικο Μασάζ, όπου και πήρα και πτυχίο από το Κολέγγιο του Penchaburi.

7)Σε ποιες περιοχές έχεις ταξιδέψει στην χώρα και ποιο είναι το ομορφότερο μέρος για σένα?

Έχω πάει Πατάγια, Σάρα Μούρι, Λά Μπουρι,Τσαινάτ,Σουπάν Μπουρι,Χουα Γίν,Τσα άμ,Ισάν ,Αγιουτάγια,βόρεια ταιλάνδη τσιάνγ μάι,τσιάνγκ ράι, και σε πολλά άλλα μέρη ,και πάντα για αγώνες.
Όμως το ομορφότερο για μένα από όλα είναι το Πέτσμπουρι το οποίο είναι μέσα στην καρδιά μου με τις πιο δυνατές αναμνήσεις.

8 ) Τα συναισθήματα σου για την χώρα του χαμόγελου?
Μου είναι δύσκολο να εκφράσω τα συναισθήματα μου, νομίζω ότι το λέει κ η ίδια η λέξη
< ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ > εγώ απλά θα προσθέσω < ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ ΤΑΙΛΑΝΔΗ >.

9)Η σχέση σου με το Ταϊλανδέζικο φαγητό?
Είναι μια ερώτηση που μου Έκαναν συχνά οι ταϊλανδοί.
Είναι πολύ ωραίο φτάνει να μην είναι καυτερό.
Αυτό που μου αρέσει πάρα πολύ είναι τα φρούτα τους.

10)Τα σχέδια σου για το μέλλον? Επόμενοι στόχοι?

Ένας αθλητής του Μuay Τhai δεν θα πρέπει να χαρακτηρίζεται μόνο από τις επιτυχίες του. Περισσότερο τον χαρακτηρίζει ολόκληρη η πορεία του. Με μια πορεία και μια ζωή που θα μπορούσε να γίνει σενάριο και καλό υπόδειγμα για τους υπόλοιπους.
Τα σχέδια μου για το μέλλον είναι να κατακτήσω τον παγκόσμιο Τίτλο της ζώνης της WBC MUAY THAI,να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 2012 στην γυναικεία πυγμαχία, διότι ανήκω στον Ολυμπιακό με τον καλύτερο Δάσκαλο τον Λευτέρη Λειβάδη, τον οποίο θεωρώ και ως καλύτερο στην Πυγμαχία ,και πιστεύω ότι δεν υπάρχει και καλύτερη στην Ελλάδα που θα μπορούσε να με συναγωνιστή σήμερα.
Όταν μπαίνω στο ρινγκ το μόνο που έχω στο μυαλό μου είναι να σε τελειώσω όσο νωρίτερα γίνεται. Δεν κάνω συμβιβασμούς, δεν αναζητώ μια επαγγελματική νίκη στα σημεία. Θέλω να μην μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι σου για μήνες. Αυτό τουλάχιστον θέλω εγώ, μπορεί να ακούγεται λίγο σκληρό αλλά είναι αλήθεια.

Το άθλημα μας είναι πολύ σκληρό ,και όσο περισσότερο κρατάει ένας αγώνας τόσο περισσότερος σωματικός πόνος υπάρχει.
Χρειάζομαι ένα σοβαρό χορηγό ,σπόνσορα που έχει πιστέψει σε έμενα για να μπορώ να ελίσσομαι πιο γρήγορα στους στόχους μου. Υπάρχει κανείς?????
Θέλω να ανεβαίνω στο RING όσο μου το επιτρέπουν οι Δυνάμεις μου, μετά θα ασχοληθώ ως καθηγήτρια του Muay Thai.
Ήδη έχω επάρκεια διδασκαλίας από το τμήμα φυσικής αγωγής της Ταϊλάνδης!

Σας ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη .
Το Muay Thai για μένα είναι τρόπος Ζωής!
Θεοφανώ(φανή) Πελούμπη
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 10, 2010, 19:55:59 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
Απ: Αποκλειστική Συνέντευξη με την πρωταθλήτρια Φανή Πελούμπη
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 10, 2010, 23:30:42 μμ »
συγχαρητηρια τοσο για τον ουτοπικος για τις ερωτησεις του σαν ρεπορτερ δυνωντας μας μια καλη εικονα για το αθλημα και το τι συμβαινει εδω στην ελλαδα,αλλα και για την αθλητρια μας με τις τοσες επιτυχιες,οσο και για τις νικες που μας εχει χαρισει η φανη.

δεν εχω παρα να δωσω τις ευχες μου για καθε επιτυχια στην αθλητρια και να βρεθει γρηγορα μια λυση για τον χορηγο της αφου εδω στην ελλαδα οι χορηγοι ειναι κατι δυσκολο και οτι εχουν καταφερει αθλητες σε διαφορα αγωνισματα τα εχουν καταφερει με δικες τους θυσιες.τουλαχιστον θα πρεπει να βρεθει μια λυση απο την πολιτεια στα ατομα που κανουν περιφανη την σημαια μας στο εξωτερικο.

Μπραβο και στην Φανη και στον Ουτοπικος.

Αποσυνδεδεμένος Lakisscorpio(The Butcher)

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.5.8 Firefox 3.5.8
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 11, 2010, 09:51:07 πμ »
Μπραβο,Μανουσο..........πολυ ωραια η συνεντευξη

Αποσυνδεδεμένος labiko

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 11, 2010, 10:58:48 πμ »
μπραβο φιλε πολυ καλη δουλεια ....ακομη μια προσπαθεια που δειχνει οτι ειμαστε ενα ιδιαιτερο-ξεχωριστο φορουμ....και παλι μπραβο

Αποσυνδεδεμένος P-Yai

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 11, 2010, 13:15:48 μμ »
πολυ καλη δουλεια συγχαρητηρια !!!
Κ καλη συνεχεια παντα με νικες στην Φανη!!!
sabai sabai

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 12, 2010, 10:43:47 πμ »
Να ευχηθώ χρόνια πολλά και πολλές επιτυχίες στην Φανή που έχει σήμερα τα γενεθλιά της  :)

Αναδημοσίευση της συνέντευξης στο http://www.sawasdee.gr/
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 12, 2010, 11:56:20 πμ από Oytopikos »

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
  • Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10
    • Thailand
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 26, 2010, 00:24:53 πμ »
Είναι μόλις 26 ετών, ξανθιά, γλυκιά, χαμογελαστή, αλλά έχει στο ενεργητικό της δεκαεπτά παγκόσμιους τίτλους της ταϊλανδέζικης πολεμικής τέχνης Muay Thai. Αν λοιπόν τη δείτε στον δρόμο, μη διανοηθείτε να την πειράξετε.

Ο λόγος για τη Φανή Πελούμπη, τον θηλυκό Τσάκι Τσαν που από το 2005 μέχρι και το 2008 κατείχε τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, τον οποίο καλείται να...
επαναβεβαιώσει σήμερα, Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, αντιμετωπίζοντας την αντίστοιχη Τουρκάλα πρωταθλήτρια στο Muay Thai, σε έναν αγώνα μέχρι τελικής πτώσης.

Ανεβαίνει στο ρινγκ και μαγνητίζει όλα τα βλέμματα. Γιατί αν και πολεμική τέχνη, το Muay Thai διακρίνεται για τη δύναμη, αλλά και για την ομορφιά και τη χάρη.

Και η Φανή Πελούμπη, που μετράει ήδη δέκα χρόνια σκληρών προπονήσεων στις πολεμικές τέχνες, τα έχει όλα: «Από μικρή έκανα αθλητισμό, αλλά όχι οργανωμένα. Κάποιοι φίλοι μού μίλησαν για το Muay Thai. Πήγα, παρακολούθησα αγώνες και την επομένη μέρα γράφτηκα στον σύλλογο, τα Παναθήναια. Πριν κάνω Muay Thai ήμουν νευρική, έτοιμη να καβγαδίσω, είχα έναν... τσαμπουκά μέσα μου. Μετά ηρέμησα» λέει μιλώντας στην «Espresso».

Για όσους πιστεύουν ότι το άθλημα δεν ταιριάζει με τη γυναικεία φύση η Φανή απαντά: «Για μένα δεν υπάρχει καλύτερο άθλημα. Τα έχει όλα. Θέαμα, δύναμη, ομορφιά, με το τελετουργικό και τον χορό που εκτελούμε πριν από τους αγώνες. Και να ξέρετε, οι γυναίκες αντέχουμε. Θα σας πω κάτι και για τον χορό. Το 2006 έγινε διαγωνισμός πριν από τους αγώνες, προς τιμήν του βασιλιά της Ταϊλάνδης, και τον κέρδισα. Ημουν η πρώτη γυναίκα που νίκησε έπειτα από εννέα χρόνια».

Πώς όμως έφτασε τόσο ψηλά μια Ελληνίδα;

Πέρα από τις βάσεις που πήρε στην Ελλάδα, πηγαίνει συχνά στην Ταϊλάνδη όπου μένει για μεγάλα χρονικά διαστήματα και προπονείται, ενώ παράλληλα εργάζεται για να βγάζει κάποια χρήματα.

Οπως μας εξηγεί, αν και το άθλημα φαίνεται σκληρό, δεν είναι βάρβαρο: «Στο ερασιτεχνικό, οι τραυματισμοί είναι ελάχιστοι και ελαφριοί. Αγωνιζόμαστε υπερ-προστατευμένοι. Το επαγγελματικό έχει περισσότερους κινδύνους, αλλά όχι τόσο σοβαρούς ώστε να το καθιστούν απαγορευτικό για τις γυναίκες. Καλό θα ήταν να το δοκιμάσουν τα κορίτσια, γιατί πάνω απ’ όλα προσφέρει αυτοπεποίθηση».

ΕΛΛΑΔΑ VS ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ

Ενα διαφορετικό φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν σήμερα στο Θέατρο Βράχων του Βύρωνα.

Ο αθλητικός σύλλογος Παναθήναια διοργανώνει το «Muay Thai Heritage Festival 2010», για την ανάδειξη των παγκόσμιων τίτλων της ταϊλανδέζικης πολεμικής τέχνης.

Την παράσταση στο αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης αναμένεται να κλέψει η αναμέτρηση της Ελληνίδας παγκόσμιας πρωταθλήτριας Φανής Πελούμπη με την Τουρκάλα Hulya Yourdusever, ενώ αγώνες αναμένεται να δώσουν άλλοι πέντε Ελληνες αθλητές με αντιπάλους από την Τουρκία, την Αλβανία και τη Ρουμανία.

Οπως τόνισε μιλώντας στην Espresso ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας Muay Thai Βαγγέλης Ξανθάκης: «Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και αποτελεί το γερό θεμέλιο πάνω στο οποίο οικοδομήθηκε από τα αρχαία χρόνια το πάθος και η φλόγα της ελευθερίας του αρχαίου ελληνικού ιδεώδους».

Μεταξύ άλλων, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακούς πολεμικούς χορούς από μουσικοχορευτικούς συλλόγους της Κρήτης, του Πόντου και της Ταϊλάνδης, αλλά και θεαματικές επιδείξεις τεχνικών από έμπειρους προπονητές πολεμικών τεχνών, διαφορετικής φιλοσοφίας και προέλευσης.

24gr

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 36.0 Firefox 36.0
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
« Απάντηση #7 στις: Φεβρουαρίου 26, 2015, 15:49:29 μμ »
Fani Peloumpi Bangla boxing stadium 2015

"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 36.0 Firefox 36.0
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 23, 2015, 12:25:21 μμ »
Τρία μετάλλια για την Κωνσταντίνα Πελούμπη στην Ταϊλάνδη

Τρία είναι συνολικά τα μετάλλια που κέρδισε η Κωνσταντίνα Πελούμπη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Muay Thai που ολοκληρώνεται αύριο στην Ταϊλάνδη.
Συγκεκριμένα η Ελληνίδα αθλήτρια κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Wai kru, χρυσό μετάλλιο στο Mae Mai Muay Thai ενώ πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο wai kru με ζευγάρι.

"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry