Αποστολέας Θέμα: Visa Ταϊλανδού πολίτη για Ελλάδα  (Αναγνώστηκε 254741 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
Απ: Επίσκεψη Ταϊλανδής στην Ελλάδα
« Απάντηση #150 στις: Ιουνίου 30, 2009, 20:04:39 μμ »
αν ειχε γινει ετσι παω πασο.ισως πηρε καποια αλλη αδεια και μπορεσε να παει.εισαι σιγουρος οτι ειναι οπως τα λεει;αν ναι τοτε δεν εχεις ν ανυσχεις για τιποτα

Αποσυνδεδεμένος djzan

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.11 Firefox 3.0.11
« Απάντηση #151 στις: Ιουνίου 30, 2009, 20:09:44 μμ »
ναι! μου ειπε οτι πηγε σε διαφορες πολεις χωρων. αμστερνταμ, παρισι κτλ... πιστευω οτι μπορει να παει οπουδηποτε αν ειναι στην ευρωπη. ισως να χρειαζετε καποια συγκαταθεση απο την αδερφη της οτι την αφηνει να παει.

Αποσυνδεδεμένος karabε

• Συντονιστής
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
    • www.thai.gr
« Απάντηση #152 στις: Ιουνίου 30, 2009, 20:10:40 μμ »
την προηγουμενη φορα ομως που πηγε, ειχε παει και ολλανδια, βελγιο, παρισι χωρις κανενα προβλημα.
Οδικως η με αεροπλανο?

Αποσυνδεδεμένος djzan

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #153 στις: Ιουνίου 30, 2009, 20:21:26 μμ »
ναι αυτο ειναι που με προβληματιζει. δεν την εχω ρωτησει. οδικως ξερω οτι μπορεις να πας οπουδηποτε την στιγμη που δεν υπαρχουν συνορα. αλλα με αεροπλανο τι γινετε...

Αποσυνδεδεμένος karabε

• Συντονιστής
  • Browser:
    • www.thai.gr
« Απάντηση #154 στις: Ιουνίου 30, 2009, 20:26:25 μμ »
Οδικως την εχω κανει την διαδρομη. Συνορα δεν υπαρχουν για να σε σταματησει καποιος ,οποτε μαλλον οδικως πηγε.

Αποσυνδεδεμένος djzan

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #155 στις: Ιουνίου 30, 2009, 20:29:31 μμ »
δηλαδη θα μπορεσουν να την σταματησουν στο αεροδρομιο για να ταξιδεψει καπου αλλου εχοντας το διαβατηριο μαζι της?

Αποσυνδεδεμένος karabε

• Συντονιστής
  • Browser:
    • www.thai.gr
« Απάντηση #156 στις: Ιουνίου 30, 2009, 20:32:57 μμ »
Σιγουρος δεν ειμαι, αλλα αυτο ειναι το πιθανοτερο.

Αποσυνδεδεμένος djzan

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #157 στις: Ιουνίου 30, 2009, 20:43:10 μμ »
πιστευω καποιος τροπος να υπαρχει. (και οχι να ερθει οδικως) :) αν ξερει καποιος ας απαντησει.

Αποσυνδεδεμένος sailor59

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0
« Απάντηση #158 στις: Ιουνίου 30, 2009, 21:34:25 μμ »
Παράθεση
Πιστευω οτι ειναι θεμα καθαρα γραφειοκρατιας και της εν γενει λειτουργιας του Ελληνικου κρατους..
Οποιος εχει ανοιξει στο παρελθον δικη του επιχειρηση π.χ. εχει νιωσει στο πετσι του και στα νευρα του ολο
τον παραλογισμο που διεπει την δημοσια διοικηση και τους εκλεκτους εκπροσωπους της.
Ποσο μαλλον για ενα τοσο σοβαρο θεμα οπως ειναι η χορηγηση βιζας..
Εδω καθε μερα περνανε σε ημερησια βαση 150 τουλαχιστον λαθρομεταναστες κατα μεσο ορο, και εμας μας ενοιαξε
αν ερθει καμμια Ταυλανδη με...πονηρους σκοπους.
Αστεια πραγματα, οι ανθρωποι ηδονιζονται να μας ταλαιπωρουν.

Ενα το κρατούμενο!

Απο την άλλη, η ελληνική πρεσβεία στην Μπανγκόκ έχει 7 υπαλλήλους, τον Πρέσβη, τον Πρόξενο, 2 Ταϋλανδούς, μια κοπέλλα (εξυπηρετικότατη) ελληνο-ταϋλανδεζο-γερμανίδα, και δύο τύπους εκ των των οποίων ο ένας διαβάζει μονίμως εφημερίδα.
Οταν πρωτοπήγα λίγο πριν παντρευτώ και σκεπτόμενος να κάνω τον γάμο στην Ελλάδα, μου το ξέκοψε αμέσως ο ενας Ταϋλανδός. Χωρίς γάμο δεν πάει Ελλάδα με τίποτα. Ουτε τι δουλειά κάνει με ρώτησε, ούτε πόσα λεφτά έχει,  ούτε και τον ενδιέφερε προφανώς.
Οταν παντρεύτηκα μετά απο λίγες μέρες και πήγα για να βάλω μπροστά την πρόσκληση με ρώτησαν πως παντρεύτηκα αφου δεν μου είχαν δώσει άδεια. Τούς απάντησα οτι άδεια είχα βγάλει μέσα σε δύο λεπτά απο το αμερικανικό προξενείο, όπου είχε άλλωστε και την δικαιοδοσία εφ όσον ταξιδεύω με διαβατηριό τους.

Στην αρχή μου φάνηκε βουνό η διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί, αλλά μετά απο 4 εβδομάδες είμαστε στην Ελλάδα, απο την μια γιατί έιχα τον αδελφό μου στην Αθήνα και έγιναν οι μεταφράσεις και τα ειδικά ληξιαρχεία μέσα σε 3 μέρες (με το σχετικό λάδωμα που ποτέ δεν μου είπε πόσο του στοίχισε), απο την άλλη γιατί στην επαρχία που μένω, η δήμαρχος φρόντισε ώστε την άλλη κιόλας μέρα να έχει το προξενείο με φάξ την εγγραφή στο δημοτολόγιο και να προχωρήσει στον έλεγχο Σένγκεν που ολοκληρώθηκε σε μια εβδομάδα.

Μια μικρή παρένθεση για να πώ πως με τους αμερικανούς τραβιέμαι απο τον Μάρτιο -μετά την 11η Σεπτεμβρίου πρέπει πρώτα να εγκριθεί απο την κρατική ασφάλεια και μετά πάμε στο μεταναστευτικό- και μόλις σήμερα έλαβα ειδοποίηση για γιατρούς και προφανώς έγκριση της πρόσκλησης μέσα στον Ιούλιο.

Κατά τα άλλα ο πρόξενος στην Μπανγκόκ, ονόματι Αγγελος, ευγενέστατος και καλωσυνάτος με κατατόπισε αρκετά και με άφησε 2 φορές να χρησιμοποιήσω το φαξ της πρεσβείας για πιο γρήγορη αποστολή πληρεξουσίων στην Ελλάδα, σε πλήρη αντίθεση με κάτι κουμάσια που συναντούσα τα χρόνια που είχα νταραβέρια μαζί τους στη Νέα Υόρκη.

Ο ίδιος μου εξήγησε οτι μετά απο αυτά που έχουν πάθει όταν κατέρευσε το Ανατολικό Μπλόκ, που κάποιοι μαστρωποί πήγαιναν απο χώρα σε χώρα και παντρεύονταν κάθε μήνα κι απο μια γυναίκα και την έφερναν για εκμετάλευση στην Ελλάδα, τα μέτρα προστασίας αυξήθηκαν, αν και πιστεύω πως ολα είναι αποτέλεσμα οδηγιών της ΕΕ και οχι προνοητικότητας των αρμοδίων.
Τρανό παράδειγμα αυτό που συμβαίνει καθημερινά στα σχεδόν ανύπαρκτα συνορά μας!   

Αποσυνδεδεμένος djzan

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #159 στις: Ιουλίου 01, 2009, 09:57:57 πμ »
εποικινωνησα μ'ενα γραφειο στην ταυλανδη www.thaivisaexpress.co.uk για το ποσο κοστιζει η βιζα και πηρα την εξης απαντηση.

Dear Sir,

Thank you for your interesting in our service.  She could apply for Tourist Visa. The cost is THB. 25,000 including Translation and Bangkok trip to Embassy. We are only one company who has OISC Certificated as Immigrations consultant.

She could pay cash at our office or you could transfer to our company bank account when you are ready then, she should come to see me at office.

She has been aboard so, more easy to get a visa.

Regards

Uma

25,000baht??? σαν πολλα δεν θελουν???

Αποσυνδεδεμένος karabε

• Συντονιστής
  • Browser:
    • www.thai.gr
« Απάντηση #160 στις: Ιουλίου 01, 2009, 10:13:35 πμ »
Μακρια απο αυτα τα "γραφεια".  Προκαταβαλεις τα λεφτα, αυτοι ετοιμαζουν τα χαρτια της, την συνοδευουν στο προξενειο και αν την "κοψουν" (95%) σου λενε sorry mister αλλα η κοπελα δεν πληρει τις προυποθεσεις σεγκεν

Αποσυνδεδεμένος djzan

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #161 στις: Ιουλίου 01, 2009, 13:22:30 μμ »
τους ρωτησα επισης αν παει γερμανια θα μπορεσει να ερθει και ελλαδα και γιατι ειναι τοσο ακριβα. και μου απαντησαν...

If she need to travel around. She have to apply for another type of Visa.
Sorry too. THB. 25,000 our lowest price. Somewhere else cost THB. 30,000-40,000 without OISC Certificated.

ξερει κανεις τι βιζα χρειαζετε για να μπορει να παει γερμανια και να ερθει και'δω??? επισης στο μαγαζι που δουλευω παλια ηταν ενας βουλευτης της πολης μου μετοχος και εχει ακομα σχεσεις με τα αφεντικα μου. αν του ζητησω να με βοηθησει με την βιζα θα μπορεσει να κανει κατι? 

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 01, 2009, 13:24:28 μμ από djzan »

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Windows 2000 Windows 2000
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0
« Απάντηση #162 στις: Ιουλίου 01, 2009, 15:39:21 μμ »
τους ρωτησα επισης αν παει γερμανια θα μπορεσει να ερθει και ελλαδα και γιατι ειναι τοσο ακριβα. και μου απαντησαν...

If she need to travel around. She have to apply for another type of Visa.
Sorry too. THB. 25,000 our lowest price. Somewhere else cost THB. 30,000-40,000 without OISC Certificated.

ξερει κανεις τι βιζα χρειαζετε για να μπορει να παει γερμανια και να ερθει και'δω??? επισης στο μαγαζι που δουλευω παλια ηταν ενας βουλευτης της πολης μου μετοχος και εχει ακομα σχεσεις με τα αφεντικα μου. αν του ζητησω να με βοηθησει με την βιζα θα μπορεσει να κανει κατι? 

Aπο την στιγμη που θα εχει βιζα Σενγκεν , μπορει να μετακινηθει εντος της Ε.Ε , ΕΚΤΟς ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ καποια λεπτομερεια που μου διαφευγει . Γι'αυτο παρε τηλεφωνο την Γερμανικη Πρεσβεια εδω στην Αθηνα να σου πουνε 210 7285111

Αποσυνδεδεμένος tas67

• Φύλο: Άντρας
  • life is either a daring adventure or nothing
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #163 στις: Ιουλίου 01, 2009, 16:09:17 μμ »
επισης στο μαγαζι που δουλευω παλια ηταν ενας βουλευτης της πολης μου μετοχος και εχει ακομα σχεσεις με τα αφεντικα μου. αν του ζητησω να με βοηθησει με την βιζα θα μπορεσει να κανει κατι? 

Νομίζω πως ναι....... εξάλλου δεν χάνεις και τίποτα να τον ρωτήσεις.......

Τα "3 Μ" ..... ζουν και βασιλεύουν .....

Αποσυνδεδεμένος djzan

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #164 στις: Ιουλίου 01, 2009, 19:14:36 μμ »
ωραια. τελικα δεν θα παει γερμανια στη αδερφη της γιατι θα παει ταυλανδη. οποτε το μονο που μενει ειναι να της κανω εγω την βιζα και αν μπορει να με βοηθησει ο βουλευτης. πιστευετε τριμηνη ειναι πολυ? η ενας μηνας ειναι καλυτερα?