Αποστολέας Θέμα: Visa Ταϊλανδού πολίτη για Ελλάδα  (Αναγνώστηκε 254673 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7/Server 2008 R2 Windows 7/Server 2008 R2
  • Browser:
  • Firefox 28.0 Firefox 28.0
    • Thailand
Απ: Visa
« Απάντηση #450 στις: Απριλίου 09, 2014, 11:31:11 πμ »
αρα εγω αποεδω δεν πρεπει να κανω τιποτα..? και γιατι Τουρκικη visa..?

Σου μετέφερα την ερώτηση σου στο σωστό τόπικ.

Διάβασε το και θα σου λυθούν οι απορίες

Κανείς δεν μίλησε για Τουρκικη βίζα ,  αλλά για τουριστική

Αποσυνδεδεμένος terry

• *
  • Browser:
Απ: Visa Ταϊλανδού πολίτη για Ελλάδα
« Απάντηση #451 στις: Απριλίου 09, 2014, 14:43:26 μμ »
οπα.. ευχαριστω..!! :)

αρα καταληγουμε στο συμπερασμα οτι εγω δεν εχω να κανω κατι για το ολο θεμα.. ειναι δικη της διαδικασια ετσι..? γιατι ειχα ακουσει πιο παλια για προσκλυσεις κτλ..
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 09, 2014, 15:05:04 μμ από Oytopikos »

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #452 στις: Απριλίου 09, 2014, 15:07:40 μμ »
οπα.. ευχαριστω..!! :)

αρα καταληγουμε στο συμπερασμα οτι εγω δεν εχω να κανω κατι για το ολο θεμα.. ειναι δικη της διαδικασια ετσι..? γιατι ειχα ακουσει πιο παλια για προσκλυσεις κτλ..

Μάλλον δεν μπήκες στον κόπο να διαβάσεις το τόπικ .........

http://www.thai.gr/forum/index.php?topic=592.msg61307#msg61307

Αποσυνδεδεμένος terry

• *
  • Browser:
« Απάντηση #453 στις: Απριλίου 09, 2014, 15:10:28 μμ »
πειρα τηλ την πρεσβεια της Ταιλανδης στην Αθηνα για να μου πουν αν ξερουν κατι και μου ειπαν οτι ειναι θεμα της κοπελας να μιλησει με την Ελληνικη πρεσβεια στην ΒΚΚ

ισως θα ηταν καλυτερο αν σου ειναι ευκολο να μου πεις ενα ενα τα βηματα που πρεπει να κανουμε.. με πια σειρα κτλ..
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 09, 2014, 15:14:52 μμ από terry »

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #454 στις: Απριλίου 09, 2014, 20:17:44 μμ »
πειρα τηλ την πρεσβεια της Ταιλανδης στην Αθηνα για να μου πουν αν ξερουν κατι και μου ειπαν οτι ειναι θεμα της κοπελας να μιλησει με την Ελληνικη πρεσβεια στην ΒΚΚ

ισως θα ηταν καλυτερο αν σου ειναι ευκολο να μου πεις ενα ενα τα βηματα που πρεπει να κανουμε.. με πια σειρα κτλ..

H ταϊλανδική πρεσβεία στην Αθήνα δεν έχει να κάνει κάτι με το θέμα σου.

Μου ζητάς να σου πω τα βήματα ένα-ένα .... είναι πιο εύκολο να διαβάσεις εσύ τα ποστ ένα ένα ....

και αν έχεις απορία ... εδώ είμαστε

Αποσυνδεδεμένος kosa

• Windows 8.1/Server 2012 Windows 8.1/Server 2012
  • Browser:
  • Chrome 33.0.1750.154 Chrome 33.0.1750.154
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
« Απάντηση #455 στις: Απριλίου 09, 2014, 23:34:23 μμ »

Δικαιολογητικά αίτησης θεώρησης εισόδου (VISA)

1. Αίτηση θεώρησης Schengen.  
 2.Δύο πρόσφατες (40 x 60 mm ή 1,6 x 2,4 ίντσες) un-ρετουσαρισμένες φωτογραφίες σε λευκό ή γαλάζιο φόντο   
 3. Διαβατήριο που λήγει τουλάχιστον 3 μήνες μετά την προγραμματισμένη ημερομηνία επιστροφής (+ αντίγραφο) καθώς και τα προηγούμενα διαβατήρια, εάν υπάρχουν. 
 4. Φωτοαντίγραφο της Ταυτότητας /  
 5. Επιστολή από τον εργοδότη της  από την οποία προκύπτει η φύση της εργασίας,
     το ύψος του μισθού, φωτοτυπία της ταυτότητας του εργοδότη και
     Πιστοποιητικό Εγγραφής της Επιχείρησης.
 6. Βιβλιάριο καταθέσεων ενημερωμένο για τις κινήσεις των τελευταίων έξι μηνών.  
 7. Κράτηση  αεροπορικού εισιτηρίου (μετ’ επιστροφής).
 8. Επιβεβαιωμένη κράτηση ξενοδοχείου. Εάν δεν την φιλοξενήσεις.
 9. Ταξιδιωτική ασφάλιση υγείας, με την ελάχιστη κάλυψη που ισοδυναμεί με 30.000 ευρώ (+ αντίγραφο)
10. Πρόσκληση-υπεύθυνη δήλωση σου  από την Ελλάδα  ( διατιθεται  στο Α.Τ.   της περιοχης σου )_ (πρωτότυπο ή με αποστολή φάξ
     στην Πρεσβεία).
 Τα πρωτότυπο μαζί της με  αποστολη  σε αυτην  μεσω  ταχυδρομειου η  κουριερ,  συν αποστολή  προγενέστερα απο εσενα   της  ημερομηνιας  καταθεσης της αιτησης στό μαίλ της πρεσβείας,  μαζί με  φωτοτυπία ταυτότητας και εκκαθαριστικό   σου   καθως  και   επιστολή  που εξηγεί τους λόγους της επίσκεψης της και ανάληψη της φιλοξενίας , διατροφής και επαναπατρισμού ,   επιπλέον    αντίγραφα του διαβατηρίου  σου   με τις επισκέψεις στη Ταϋλάνδη προς συνάντηση αυτής   ολα αυτα επικυρωμενα αποτο  Α.Τ. της  περιοχης σου .

τα   4,5,6  μεταφρασμενα   και επικυρωμενα  απο τα ταυλανδεζικα στα  Αγγλικα   απο το  υπουργειο  της
ΣΗΜΕΙΩΣΗ :

α)Τα δικαιολογητικά, προσκομίζονται σε πρωτότυπα και φωτοαντίγραφα.
β)Οι αιτούντες εάν κριθεί απαραίτητο, περνούν από συνέντευξη.
γ) Πληροφορίες για αποδοχή ή απόρριψη της αίτησης θεώρησης δίνονται αποκλειστικά  στον αιτούντα αυτοπροσώπως .

http://www.mfa.gr/missionsabroad/en/thailand-en/visas/application-form.html
http://www.mfa.gr/missionsabroad/en/thailand-en/visas/supporting-documents-for-visa-application.html
Σε περίπτωση άρνησης, χορηγείται έγγραφη αιτιολόγηση.

οτι αλλο  χρειαστεις εδω ειμαστε
« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 09, 2014, 23:50:47 μμ από kosa »
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

Αποσυνδεδεμένος terry

• *
  • Browser:
« Απάντηση #456 στις: Απριλίου 10, 2014, 01:35:19 πμ »
sorry για τις διευκρινιστικες ερωτησεις μου.. αλλα και πλι αυτα ειναι πραγματα που πρεπει να κανει η κοπελα με την πρεσβεια στην ΒΚΚ.. εγω δεν εχο συμμετοχει σε αυτα ετσι..? περαν του 10

Αποσυνδεδεμένος kosa

• Browser:
  • Chrome 33.0.1750.154 Chrome 33.0.1750.154
« Απάντηση #457 στις: Απριλίου 10, 2014, 12:57:16 μμ »
ναί  μόνο στο 10  τα  υπόλοιπα αφορούν την ίδια
G.K. Ghesterton

Αποσυνδεδεμένος terry

• *
  • Browser:
« Απάντηση #458 στις: Απριλίου 10, 2014, 15:00:11 μμ »
thanks

Συνδεδεμένος android

• Browser:
  • Chrome 43.0.2357.65 Chrome 43.0.2357.65
« Απάντηση #459 στις: Μαΐου 25, 2015, 19:53:56 μμ »

Δικαιολογητικά αίτησης θεώρησης εισόδου (VISA)

10. Πρόσκληση-υπεύθυνη δήλωση σου  από την Ελλάδα  ( διατιθεται  στο Α.Τ.   της περιοχης σου )_ (πρωτότυπο ή με αποστολή φάξ
     στην Πρεσβεία).
 Τα πρωτότυπο μαζί της με  αποστολη  σε αυτην  μεσω  ταχυδρομειου η  κουριερ,  συν αποστολή  προγενέστερα απο εσενα   της  ημερομηνιας  καταθεσης της αιτησης στό μαίλ της πρεσβείας,  μαζί με  φωτοτυπία ταυτότητας και εκκαθαριστικό   σου   καθως  και   επιστολή  που εξηγεί τους λόγους της επίσκεψης της και ανάληψη της φιλοξενίας , διατροφής και επαναπατρισμού ,   επιπλέον    αντίγραφα του διαβατηρίου  σου   με τις επισκέψεις στη Ταϋλάνδη προς συνάντηση αυτής   ολα αυτα επικυρωμενα αποτο  Α.Τ. της  περιοχης σου .

Αυτό είναι υποχρεωτικό, σε όλες τις περιπτώσεις;

Εάν δηλαδή έρχεται ένας Ταϋλανδός/μια Ταϋλανδή εδώ, για διακοπές, πρέπει να έχει κάποιον/κάποια που θα τους στείλει μια τέτοια πρόσκληση, πρώτα;

Επίσης, πρέπει να πληρωθεί κάποιο παράβολο (ή κάτι τέτοιο) από την πλευρά μας, στην αστυνομία, για την πρόσκληση αυτή;

Αποσυνδεδεμένος kosa

• Browser:
  • Chrome 43.0.2357.65 Chrome 43.0.2357.65
« Απάντηση #460 στις: Μαΐου 25, 2015, 21:40:18 μμ »

Αυτό είναι υποχρεωτικό, σε όλες τις περιπτώσεις;

Εάν δηλαδή έρχεται ένας Ταϋλανδός/μια Ταϋλανδή εδώ, για διακοπές, πρέπει να έχει κάποιον/κάποια που θα τους στείλει μια τέτοια πρόσκληση, πρώτα;

Επίσης, πρέπει να πληρωθεί κάποιο παράβολο (ή κάτι τέτοιο) από την πλευρά μας, στην αστυνομία, για την πρόσκληση αυτή;

Η πρόσκληση  δεν είναι   υποχρεωτική  εάν διαθέτει τα απαιτούμενα  χρήματα   καθώς  και    κλεισμένο   ξενοδοχείο εδώ.
Είναι  όμως  ένα  σοβαρό επιχείρημα στην αίτηση της.

Όσο για την πρόσκληση   όχι  δεν χρειάζεται  κάποιο παράβολο,   50 λεπτά  για  το επικυρώσιμο του γνησίου της  υπογραφής σου.
G.K. Ghesterton

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 10 Windows 10
  • Browser:
  • Firefox 50.0 Firefox 50.0
    • Thailand
« Απάντηση #461 στις: Ιανουαρίου 26, 2017, 15:48:01 μμ »
Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με την <<εξασθένηση>> του ταϊλανδικού διαβατηρίου.

Στη σχετική λίστα με τις χώρες που δεν χρειάζονται οι πολίτες τους βίζα για να ταξιδέψουν , έπεσε 2 θέσεις και βρίσκεται τώρα στην 107η θέση σε σύνολο 199 χωρών.

Κάτοχος ταϊλανδικού διαβατηρίου μπορεί σήμερα να ταξιδέψει σε 70 χώρες(στις 36 από αυτές παίρνουν βίζα κατά την άφιξη) , χωρίς την προϋπόθεση έκδοσης βίζα.

Επίσης το άρθρο περιγράφει την περιπετεια ενός δημοσιογράφου τς εφημερίδας που αιτήθηκε βίζα για να πάει στην Ιταλία σε δημοσιογραφική αποστολή...

http://www.bangkokpost.com/opinion/opinion/1187161/thai-passport-trauma-only-getting-worse

Αποσυνδεδεμένος dimitris1978

• *
  • Browser:
  • Firefox 51.0 Firefox 51.0
Πρόσκληση Ταιλανδής στην Ελλάδα
« Απάντηση #462 στις: Φεβρουαρίου 25, 2017, 22:39:11 μμ »
Καλησπέρα παιδιά είμαι καινούργιος στο site αν και έχω ταξιδέψει αρκετές φορές στην αγαπημένη μας Ταιλάνδη, θα ήθελα να κάνω κάποιες γρήγορες ερωτήσεις σχετικά με πρόσκληση της Ταιλανδής κοπέλας μου για το Πάσχα να έρθει Ελλάδα
1)Καταρχάς αν ξεκινήσει τώρα τις διαδικασίες θα προλάβει να βγάλει τη βίζα και να είναι εδώ 11 Απρίλη όπως το σχεδιάζουμε?
2)Εχω γράψει την πρόσκληση και την έχω θεωρήσει στην αστυνομία, θα πρέπει να τη στείλω στην ελληνιική πρεσβία στην Ταιλάνδη με φωτοτυπία του διαβατηρίου μου? ή μπορώ να τα στείλω στην κοπέλα μου να τα προσκομήσει στη πρεσβεία αυτή?
3)Θα πρέπει η κοπέλα μου να κάνει κάποια ταξιδιωτική ασφάλεια? για όσο καιρό είναι εδώ και να προσκομήσει το χαρτί στην πρεσβεία? ή την καλύπτει η πρόσκλησή μου που λέει ότι αναλαμβάνω όλα τα εξοδά της? και αν πρέπει να κάνει κάποια ασφάλεια την καλύπτει μια ασφάλεια με μικρό κόστος όπως του ταξιδιοτικού γραφείου που θα κλείσουμε τα εισητήριά της? ή θα πρέπει να κάνει κάποια άλλη ιδωτική ασφάλεια? η κοπέλα μου είπε ότι άκουσε ότι θα πρέπει να πληρώσει λέει κάπου 1000 ευρώ για ταξιδιωτική ιδιωτική ασφάλεια, πράγμα που αν υσχίει κάνει το ταξίδι της εδώ απαγορευτικό αν προσθέσεις ότι τα εισητήριά της θα πάνε πάνω από 1000 ευρώ εκείνες της ημερομηνίες
Να σημειώσω ότι η κοπέλα έχει πολύ καλή δουλειά στην Μπανγκόκ σχετικά με κτηματομεσιτηκά και τραπεζικό λογαριασμό οπότε θεορώ ότι δεν θα έχει πρόβλημα να της βγάλουνε τη βίζα, δεν ξέρω βέβαια πόσο καιρό θα κάνουνε από τη πρεσβεία μας από τη στιγμή που θα κάνει την αίτηση, επίσης έχει ξαναταξιδέψει Ευρώπη το 2008 Αγγλία,Ιταλία,Γαλλία
Αν μπορείτε να μου απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις θα είμαι ευγνόμων, συγνώμη αν ξεχνάω κάποια λεπτομέρια που θα έπρεπε να προσέξω σχετικά με τη βίζα ή το ταξίδι της κοπέλας εδώ
Οποιαδήποτε συμβουλή καλοδεχούμενη
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αποσυνδεδεμένος humsepyaar1

• **
  • Browser:
  • Chrome 56.0.2924.87 Chrome 56.0.2924.87
Απ: Πρόσκληση Ταιλανδής στην Ελλάδα
« Απάντηση #463 στις: Φεβρουαρίου 25, 2017, 23:09:00 μμ »
1)προλαβαινει οριακα αν εισαι τυχερος ,πρεπει να κλεισει και ραντεβου για την υποβολη της αιτησης
που και αυτο θα παρει καποιο χρονο

2)την πρόσκληση  να τη στείλεις στην φιλη σου  με φωτοτυπία του διαβατηρίου η ταυτοτητος επικυρωμενη σε ΚΕΠ ,
αυτη θα τα υποβαλλει  με τα υπολοιπα δικαιολογητικα οταν θα κανει την αιτηση

3)για ταξιδιωτική ασφάλεια,μπες στο σαιτ της πρεσβειας ,
30,000 Euro ειναι το υψος της ασφαλειας που πρεπει να κανει σε ασφαλιστικη εταιρεια

http://www.mfa.gr/missionsabroad/en/thailand-en/visas/supporting-documents-for-visa-application.html

διαβασε τα καλα πριν πληρωσεις οτιδηποτε

διαβασε και τις παρατηρησεις :

Remarks

- * No. 4, 5, 12, 13, 14 All Thai documents must be translated into English by certified translators and be seen and certified at the Department of Consular Affairs, Chang Wattana Road
- (original) means original document, (+copy) means copied documents to be attached with applications after their originals have been produced to the visa officer.
- Normally, it takes about 7 working days to process Visa Applications. Time may vary.

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 26, 2017, 09:00:17 πμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος dimitris1978

• *
  • Browser:
  • Firefox 51.0 Firefox 51.0
Απ: Πρόσκληση Ταιλανδής στην Ελλάδα
« Απάντηση #464 στις: Φεβρουαρίου 26, 2017, 01:09:51 πμ »
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου Humsepyaar1 αλλά για αυτό την ασφάλεια των 30000 ευρώ πόσο θα χρειαστεί να πληρώσει? έχουμε κάποια ιδέα? γιατί αν είναι να πληρώσει πολλά τότε καλύτερα να μην έρθει η κοπέλα, αν είναι να πληρώσει μέχρι κανά 100ευρω τότε είμαστε ok μπορώ να μαθω από την πρεσβεία ξέρει κανείς άλλος που να έχει φέρει κοπέλα από Ταιλάνδη με τουριστική visa?
υπάρχει περίπτωση να την καλύπτει η ασφάλεια που μπορεί να κάνει με το ταξιδιοτικό γραφείο μαζί με το εισιτήριο που θα κλείσει?
Ευχαριστω και πάλι