0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το γεγονός ότι, ερωτεύεστε μία κοπέλα από μία χώρα με εντελώς διαφορετικά έθιμα, παραδόσεις, συνήθειες, κλιματολογικές συνθήκες και θέλετε να την παντρευτείται με λίγες μόνο ημέρες γνωριμίας...Δεν είμαι ρατσιστής, ούτε αρνητικός στον Ταϊλανδικό λαό (ίσα ίσα με τους Ταϊλανδούς έχω εξαιρετικές σχέσεις), αλλά εάν δεν συναναστραφείς αρκετό καιρό μαζί τους δεν θα καταφέρεις να τους καταλάβεις...Και να το θέσω λίγο πιο "χοντροκομένα", εδώ τις περισσότερες φορές δεν καταλαβαίνουμε (χωρίς να βγάζω τον εαυτό μου έξω) τις Ελληνίδες που τις συναναστραφόμαστε όλοι μας την ζωή (πχ μητέρες μας, αδελφές μας, φίλες, συζύγους κλπ) περιμένετε με λίγες ημέρες στις διακοπές σας να καταλάβετε τις Ταϊλανδέζες?ΥΓ.και πάλι να αναφέρω ότι δεν γράφω κάτι αρνητικό για τους Ταϊλανδούς/δές ...
μα ο φιλος δεν μιλησε για γαμο. θελει να την φερει για 2-3 μηνες, για διακοπες δηλαδη.οποτε θα χρειαστει τουριστικη βιζα. αν το ψαξει καλα και προσπαθησει ισως καταφερει κατι και δεν εχει να χασει τιποτα εκτος απο καποια χρηματα που χρειαζοντε για την τουριστικη βιζα. οσο για το εισητηριο πρεπει οπωσδηποτε να πεταξει με την thai? δεν μπορει με αλλη εταιρεια? gulf, emirates, qatar.
Αδελφε κατσε να την γνωρισεις καλυτερα και μετα συζητάς για τα περαιτέρω.Το "worst case scenario" δεν ειναι και το πιο καλο στην περιπτωση σου
Αρα κ εγω (οπως πολλοι απο εσας) παω κατω, εκτος απο τις διακοπες που θελω να κανω, και για να γνωρισω κατι αξιολογο κ επιτελους να κανω μια οικογενεια (που ειναι παραμονη πρωτοχρονιας κ ειμαι ολομοναχος στο σπιτι μου)....
Παράθεση από: macgyver στις Δεκεμβρίου 31, 2009, 21:21:28 μμΑρα κ εγω (οπως πολλοι απο εσας) παω κατω, εκτος απο τις διακοπες που θελω να κανω, και για να γνωρισω κατι αξιολογο κ επιτελους να κανω μια οικογενεια (που ειναι παραμονη πρωτοχρονιας κ ειμαι ολομοναχος στο σπιτι μου).... ....Χωρις να θελω να σε φοβιζω, σου λεω οτι τα λογια που σου λεει τα λεει σε ολους, τα μηνυματα στο κινητο στελνει τα ιδια σε ολους και οτι για αυτην την στιγμη αυτην δεν εισαι παρα ενας πελατης. Αυτο δεν αναιρει να σε ερωτευτει πραγματικα εκ των υστερων, αλλα να εισαι επιφυλακτικος, με διαθεση να δειξεις πολυ κατανοηση, υπομονη και την απαραιτητη προς τους δικους της (ισως και τα παιδια της) οικονομικη αιμοραγια. Παντως εγω αναμεσα στην μεγαλη μοναξια και το μεγαλο αυτο ρίσκο, θα επιλέγα το ρίσκο.
Σοβαρα μιλας? Ειναι δυνατόν?? Μα οταν παω εκει μενει μαζι μου. Τωρα ειναι μονη της και οποτε (σχεδον) την παρω, το σηκωνει... Λετε να γινεται τετοιο πραγμα?? Τοτε τι κανουμε ρε παιδια?!?!?!?!?!?Και δε το επιασα αυτο περι της οικονομικης αιμοραγιας..
Χθες (για δευτερη φορα μεσα σε λιγους μηνες) καταφεραμε να παρουμε 3μηνη βιζα.Πολυ απλα , οποιος πληρει τις προυποθεσεις , παιρνει βιζα.
Φιλε μου Karabe χαιρομαι ειλικρινα που δεν εχεις αντιμετωπισει μεχρι στιγμης κανενα προβλημα μιας και χωρις ταλαιπωρια η κοπελλα παιρνει θεωρηση.Επετρεψε μου ομως να σου πω οτι γραφοντας "Πολυ απλα , οποιος πληρει τις προυποθεσεις , παιρνει βιζα" ειναι σαν να θεωρεις οτι ολοι οι υπολοιποι δεν τους πληρουσαν.Θεωρω οτι αυτη η καθετη αποψη οπως την καταθετεις ειναι αρκετα εγωιστικη και ισως να προσβαλει καποιους οι οποιοι κατα την γνωμη τους ηταν καθ ολα νομιμοι.Απο την προσωπικη σου εμπειρια (απο οτι καταλαβα δεν αντιμετωπισες ποτε προβλημα) λογικο ειναι να εχεις αυτη την αποψη.Απο την προσωπικη μου εμπερια (μια θετικη και μια αρνητικη για διαφορετικα ατομα) θα μπορουσαοποιαδηποτε στιγμη θελησεις να σου αποδειξω με εγγραφα οτι κανεις λαθος.Η δικη μου αποψη ειναι η εξης:Ναι οντως οποιος πληρει τους ορους παιρνει θεωρηση εκτος και εαν το αισθημα φοβου απο εξαπατηση, η παγεια λογικη οτι ολοι ειναι ισα και ομοια, και η δημοσιο υπαλληλιστικη νοοτροποια λογο φορτου εργασιας πολλες φορες φερνουν το αντιθετο αποτελεσμα. Η αποψη σου θα ηταν σωστη για καποιες Ελληνικες προξενικες αρχες που βρισκονται σε αλλες χωρες (βλεπε αρχη Μαλαισιας - αψογη).
Διασταυρωμενο σημερα.Πολιτης εκτος σεγκεν , ο οποιος εχει τουριστικη βιζα για συγκρεκριμενη χωρα σεγκεν ΔΕΝ μπορει να ταξιδεψει σε αλλη χωρα σεγκεν.Υποχρεωτικα πρεπει να παει για συνεντευξη στο προξενειο της χωρας που θελει να επισκευτει , να προσκομισει κρατηση απο ξενοδ. κτλπ.Να διευκρινισω οτι αυτο συμβαινει στα αεροπορικα ταξιδια η αναμεσα στις χωρες σεγκεν που ακομα διατηρουν τελωνεια στα συνορα τους.Δηλ. εαν θελετε να πατε οδικως απο γαλλια στο βελγιο , μπορειτε να το κανετε χωρις να ρωτησετε κανενα. Λιγη προσοχη μονο.