Αποστολέας Θέμα: Visa Ταϊλανδού πολίτη για Ελλάδα  (Αναγνώστηκε 254834 φορές)

0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Markos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Φύλο: Άντρας
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.5.6 Firefox 3.5.6
Απ: Επίσκεψη Ταϊλανδής στην Ελλάδα
« Απάντηση #270 στις: Δεκεμβρίου 30, 2009, 10:43:11 πμ »
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το γεγονός ότι, ερωτεύεστε μία κοπέλα από μία χώρα με εντελώς διαφορετικά έθιμα, παραδόσεις, συνήθειες, κλιματολογικές συνθήκες και θέλετε να την παντρευτείται με λίγες μόνο ημέρες γνωριμίας...

Δεν είμαι ρατσιστής, ούτε αρνητικός στον Ταϊλανδικό λαό (ίσα ίσα με τους Ταϊλανδούς έχω εξαιρετικές σχέσεις), αλλά εάν δεν συναναστραφείς αρκετό καιρό μαζί τους δεν θα καταφέρεις να τους καταλάβεις...

Και να το θέσω λίγο πιο "χοντροκομένα", εδώ τις περισσότερες φορές δεν καταλαβαίνουμε (χωρίς να βγάζω τον εαυτό μου έξω) τις Ελληνίδες που τις συναναστραφόμαστε όλοι μας την ζωή (πχ μητέρες μας, αδελφές μας, φίλες, συζύγους κλπ) περιμένετε με λίγες ημέρες στις διακοπές σας να καταλάβετε τις Ταϊλανδέζες?

ΥΓ.και πάλι να αναφέρω ότι δεν γράφω κάτι αρνητικό για τους Ταϊλανδούς/δές ...
Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!!!!

Αποσυνδεδεμένος djzan

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.16 Firefox 3.0.16
« Απάντηση #271 στις: Δεκεμβρίου 30, 2009, 10:57:41 πμ »
μα ο φιλος δεν μιλησε για γαμο. θελει να την φερει για 2-3 μηνες, για διακοπες δηλαδη.
οποτε θα χρειαστει τουριστικη βιζα. αν το ψαξει καλα και προσπαθησει ισως καταφερει κατι και δεν εχει να χασει τιποτα εκτος απο καποια χρηματα που χρειαζοντε για την τουριστικη βιζα. οσο για το εισητηριο πρεπει οπωσδηποτε να πεταξει με την thai? δεν μπορει με αλλη εταιρεια? gulf, emirates, qatar.

Αποσυνδεδεμένος antaios

• Είχα αρκετό μυαλό για να ζήσω τη ζωή μου ανόητα.
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #272 στις: Δεκεμβρίου 30, 2009, 12:17:40 μμ »
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το γεγονός ότι, ερωτεύεστε μία κοπέλα από μία χώρα με εντελώς διαφορετικά έθιμα, παραδόσεις, συνήθειες, κλιματολογικές συνθήκες και θέλετε να την παντρευτείται με λίγες μόνο ημέρες γνωριμίας...

Δεν είμαι ρατσιστής, ούτε αρνητικός στον Ταϊλανδικό λαό (ίσα ίσα με τους Ταϊλανδούς έχω εξαιρετικές σχέσεις), αλλά εάν δεν συναναστραφείς αρκετό καιρό μαζί τους δεν θα καταφέρεις να τους καταλάβεις...

Και να το θέσω λίγο πιο "χοντροκομένα", εδώ τις περισσότερες φορές δεν καταλαβαίνουμε (χωρίς να βγάζω τον εαυτό μου έξω) τις Ελληνίδες που τις συναναστραφόμαστε όλοι μας την ζωή (πχ μητέρες μας, αδελφές μας, φίλες, συζύγους κλπ) περιμένετε με λίγες ημέρες στις διακοπές σας να καταλάβετε τις Ταϊλανδέζες?

ΥΓ.και πάλι να αναφέρω ότι δεν γράφω κάτι αρνητικό για τους Ταϊλανδούς/δές ...
Συμφωνω με τα 1000
Όποιος ξέρει τους άλλους έχει γνώση. Όποιος ξέρει τον εαυτό του έχει σοφία.

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #273 στις: Δεκεμβρίου 30, 2009, 18:05:34 μμ »
μα ο φιλος δεν μιλησε για γαμο. θελει να την φερει για 2-3 μηνες, για διακοπες δηλαδη.
οποτε θα χρειαστει τουριστικη βιζα. αν το ψαξει καλα και προσπαθησει ισως καταφερει κατι και δεν εχει να χασει τιποτα εκτος απο καποια χρηματα που χρειαζοντε για την τουριστικη βιζα. οσο για το εισητηριο πρεπει οπωσδηποτε να πεταξει με την thai? δεν μπορει με αλλη εταιρεια? gulf, emirates, qatar.
απλα απαντησαμε στον φιλο με το σκεπτικο οτι ο γαμος ειναι η μονη λυση για την βιζα που θελει να παρει η κοπελα που θελει να φερει.ο μαρκος εχει δικιο.και αυτο γιατι το να αγαπησεις η να ερωτευθεις μια κοπελα εκει θα πρεπει πρωτα να καταλαβεις πολυ καλα οτι προερχετε απο μια χωρα με τελειως αλλους τροπους ζωης.και μαλλον θα πρεπει να αλλαξεις εσυ τους τροπους σου περισσοτερο απο οτι θα αλλαξει εκεινη.αν δεν κανω λαθος και αυτο η παραδοση και ο τροπος ζωης ειναι κατι που μας αρεσει σε αυτη την χωρα.πρωτα ομως πρεπει να επικρατει η λογικη μην το ξεχναμε.

Αποσυνδεδεμένος djzan

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.16 Firefox 3.0.16
« Απάντηση #274 στις: Δεκεμβρίου 30, 2009, 19:32:06 μμ »
εγω πιστευω αν παει ο ιδιος με την κοπελα στο προξενειο με σοβαροτητα να ζητησουν βιζα ισως να εχει καποια πιθανοτητα, την στιγμη που και η κοπελα δεν εχει σχεση με bars. σιγουρα ειναι καλυτερα να γνωρισεις καποια περισσοτερο και αν ταιριαζετε να δοκιμασεις να την φερεις για διακοπες. και μονο ετσι θα ξερεις αν της αρεσει στην χωρα μας και μπορει να προσαρμοστει. μετα προχωρας σε γαμο.

Αποσυνδεδεμένος macgyver

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #275 στις: Δεκεμβρίου 31, 2009, 21:21:28 μμ »
Αδελφε κατσε να την γνωρισεις καλυτερα και μετα συζητάς για τα περαιτέρω.
Το "worst case scenario" δεν ειναι και το πιο καλο στην περιπτωση σου

Ναι αλλα πως να τη γνωρίσω?? με 3-4 μέρες εκεί ανα 3 μήνες? κ κάθε μέρα τηλέφωνα??? Δε το βλέπω λύση!!
Αρα???? Η το αφήνω κ παει χαμένο ή κάτι πρέπει να κανω!!!

Συγχώνευση : [time]Δεκέμβριος 31, 2009, 21:25:12 μμ[/time]

Παίδες μισό το παρεξηγήσατε! Εμενα 12 μέρες μαζί της πρίν απο 3 μήνες κ τώρα ξαναπαω γιαυτην... Τώρα έχω λιγότερες μέρες και μετά θα έχω ακόμα λιγότερες.. άρα πρέπει να σκεφτώ τι κάνω.. Αν η βιζα ειναι αδυνατον να βγει, τι κανω?

2) 2 πλασια τιμή??? Αδιανόητο!! τι γινεται?!?!?!?

Συγχώνευση : Δεκεμβρίου 31, 2009, 21:30:01 μμ
Και παμε παλι...
Τοτε το 80% απο εμάς τι κανουμε εκει κατω ρε παιδια?? Μιλατε λες και δεν εχει νοημα οτι κανουμε...
ΔΕ ψαχνουμε κατι καλο? Η μηπως (να το θεσω σκληρα) εχει σχεση καμια ταυλανδη με τις Ελλεινιδες που κυκλοφορουν?
Και συνγωμη, σκληρα τα λεω, αλλα ποσοστιαια εστω (γιατι πολλοι εχουν βρει αψογες ελληνιδες) η διαφορα ειναι τεραστια....
Αρα κ εγω (οπως πολλοι απο εσας) παω κατω, εκτος απο τις διακοπες που θελω να κανω, και για να γνωρισω κατι αξιολογο κ επιτελους να κανω μια οικογενεια (που ειναι παραμονη πρωτοχρονιας κ ειμαι ολομοναχος στο σπιτι μου)....

Ολα καπως ξεκινανε... κ δε το λεω μονο για μενα αλλα για πολλους εδω μεσα.. Ακομα κ στην αμερικη εμαθα οτι υπαρχει βιζα αρραβωνα!! 3 μηνες.. Πας λες μαγκες εγω γουσταρω να την παντρευτω.. κ ΤΗΝ ΠΗΡΕ τη βιζα ως γαμος-τεστ!! και ομως...
Εδω χαος... τι κανουμε?? Θα κανουμε το Αθηνα - ΒΚΚ οπως το Περιστερι - Ομονοια???
Πρεπει κατι να γινει...
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 31, 2009, 21:30:01 μμ από macgyver »

joedoe

• Επισκέπτης
« Απάντηση #276 στις: Ιανουαρίου 01, 2010, 14:47:36 μμ »
Αρα κ εγω (οπως πολλοι απο εσας) παω κατω, εκτος απο τις διακοπες που θελω να κανω, και για να γνωρισω κατι αξιολογο κ επιτελους να κανω μια οικογενεια (που ειναι παραμονη πρωτοχρονιας κ ειμαι ολομοναχος στο σπιτι μου)....

Καλη Χρονια,
φίλε ειναι πολυ σκληρο να εισαι μονος σου πρωτοχρονια και σε καταλαβαινω οτι νιωθεις ετοιμος να κανεις οικογενεια. Παρολο οτι νομιζω οτι δεν ειναι λυση ο γαμος με μια κοπελα που δεν ξερεις καν, για τους λογους που ειπαν οι προλαλησαντες, εαν νιωθεις παρα πολυ μονος τοτε να προχωρησεις στον γαμο.
Χωρις να θελω να σε φοβιζω, σου λεω οτι τα λογια που σου λεει τα λεει σε ολους, τα μηνυματα στο κινητο στελνει τα ιδια σε ολους και οτι για αυτην την στιγμη αυτην δεν εισαι παρα ενας πελατης. Αυτο δεν αναιρει να σε ερωτευτει πραγματικα εκ των υστερων, αλλα να εισαι επιφυλακτικος, με διαθεση να δειξεις πολυ κατανοηση, υπομονη και την απαραιτητη προς τους δικους της (ισως και τα παιδια της) οικονομικη αιμοραγια.
Παντως εγω αναμεσα στην μεγαλη μοναξια και το μεγαλο αυτο ρίσκο, θα επιλέγα το ρίσκο.

Αποσυνδεδεμένος macgyver

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #277 στις: Ιανουαρίου 01, 2010, 17:37:19 μμ »
....
Χωρις να θελω να σε φοβιζω, σου λεω οτι τα λογια που σου λεει τα λεει σε ολους, τα μηνυματα στο κινητο στελνει τα ιδια σε ολους και οτι για αυτην την στιγμη αυτην δεν εισαι παρα ενας πελατης. Αυτο δεν αναιρει να σε ερωτευτει πραγματικα εκ των υστερων, αλλα να εισαι επιφυλακτικος, με διαθεση να δειξεις πολυ κατανοηση, υπομονη και την απαραιτητη προς τους δικους της (ισως και τα παιδια της) οικονομικη αιμοραγια.
Παντως εγω αναμεσα στην μεγαλη μοναξια και το μεγαλο αυτο ρίσκο, θα επιλέγα το ρίσκο.

Σοβαρα μιλας???? Ειναι δυνατόν?? Μα οταν παω εκει μενει μαζι μου. Τωρα ειναι μονη της και οποτε (σχεδον) την παρω, το σηκωνει... Λετε να γινεται τετοιο πραγμα?? Τοτε τι κανουμε ρε παιδια?!?!?!?!?!?
Και δε το επιασα αυτο περι της οικονομικης αιμοραγιας..

joedoe

• Επισκέπτης
« Απάντηση #278 στις: Ιανουαρίου 01, 2010, 17:58:04 μμ »
Σοβαρα μιλας???? Ειναι δυνατόν?? Μα οταν παω εκει μενει μαζι μου. Τωρα ειναι μονη της και οποτε (σχεδον) την παρω, το σηκωνει... Λετε να γινεται τετοιο πραγμα?? Τοτε τι κανουμε ρε παιδια?!?!?!?!?!?
Και δε το επιασα αυτο περι της οικονομικης αιμοραγιας..
Αδελφε εισαι πρωταρης και οι απορριες σου ειναι κατανοητες. Την κοπελα την γνωρισες σε κανενα σεξοτουριστικο μέρος; Πχ Παταγια, Μπαγκογκ, Πουκετ; Εαν ναι, τοτε ειναι πιθανόν αν ευρισκεται εκει μακρυα απο την οικογενεια της που μενει στον Βορρα. Οποτε δεν ξερεις εαν εχει παιδια που τα εχει αφησει στην μαμα της πισω . Πιθανολογω βεβαια. Εαν ηταν μια εργαζομενη κοπελα , πχ δουλευε σε μια Τραπεζα, και οταν λες ηταν ολη μερα μαζι μου εννοεις μετα που τελειωνε δουλεια της. Εαν ομως ηταν 24 ωρες μαζι σου τοτε τι δουλεια εκανε; κλπ κλπ κλπ.

Ο γαμος ειναι οικονομικη αιμοραγια. αρχικα επειδη πολλοι παιρνουνε τα πιπινακια και τα παντρευονται, αλλα τα βαριουνται σε κατι χρονια και τα στελνουν πισω πακετο, κοπελες θελουν να εξασφαλισουν την οικογενεια απο τα "διαφυγοντα κερδη". οποτε ο "γαμπρος" διδει κατι σαν δωρο στην οικογενεια της που μπορει να ειναι και 10.000 ευρω. εαν η κοπελα εχει παιδια που αφηνει πισω θα πρεπει να υπαρχει και τακτικο, μικρο, εμβασματακι για το / τα παιδι /δια.

Εαν πεις, οπως πολλοι λενε, δεν δινω λεφτα διοτι εγω την παιρνω για μία ζωη, ή οτι αναλαμβανω εξοδα της, αυτο ειναι ρίσκο μεγαλο για την κοπελα, διοτι υπαρχει το μεγαλο ενδεχομενο ο "γαμπρος" να την απολαμβανει οσο ειναι τρυφερουδι και μετα να φαει ενα κλωτσιδι και τοτε τι δουλεια θα κανει 35αρα πλέον; και επειδη ουδεις ξερει τι επιφυλασσει το μελλον θελουν να εξασφαλιστουν.

Ολα τα παραπανω (παιδια, οικονομικες απαιτησεις κλπ), θα πρεπει να τα διευκρινησεις προ του γαμου. Υπαρχει και το ενδεχομενο βεβαια να σε παντρευτει και μολις παρει αδεια παραμονης 5ετιας να σε αφησει και να παει καμμια Ιταλία ή  Γερμανια, οπου βρισκεται η φιλη της και να εργαστει εκει. αυτα ειναι υποθεσεις βεβαια που κανω.

Αποσυνδεδεμένος karabε

• Συντονιστής
  • Browser:
  • Firefox 3.5.7 Firefox 3.5.7
    • www.thai.gr
« Απάντηση #279 στις: Ιανουαρίου 13, 2010, 16:09:32 μμ »
Χθες (για δευτερη φορα μεσα σε λιγους μηνες) καταφεραμε να παρουμε 3μηνη βιζα.
Πολυ απλα , οποιος πληρει τις προυποθεσεις , παιρνει βιζα. ;)

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #280 στις: Ιανουαρίου 13, 2010, 18:06:53 μμ »
Χθες (για δευτερη φορα μεσα σε λιγους μηνες) καταφεραμε να παρουμε 3μηνη βιζα.
Πολυ απλα , οποιος πληρει τις προυποθεσεις , παιρνει βιζα. ;)

[off-topic]
Αντε και καλά ξέτελα
[/off-topic]

Αποσυνδεδεμένος Bkkdreamer

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #281 στις: Ιανουαρίου 16, 2010, 09:27:03 πμ »
Φιλε μου Karabe χαιρομαι ειλικρινα που δεν εχεις αντιμετωπισει μεχρι στιγμης κανενα προβλημα μιας και χωρις ταλαιπωρια η κοπελλα παιρνει θεωρηση.
Επετρεψε μου ομως να σου πω οτι γραφοντας "Πολυ απλα , οποιος πληρει τις προυποθεσεις , παιρνει βιζα" ειναι σαν να θεωρεις οτι ολοι οι υπολοιποι δεν τις πληρουσαν.
Θεωρω οτι αυτη η καθετη αποψη οπως την καταθετεις ειναι αρκετα εγωιστικη και ισως να προσβαλει καποιους οι οποιοι κατα την γνωμη τους ηταν καθ ολα νομιμοι.
Απο την προσωπικη σου εμπειρια (απο οτι καταλαβα δεν αντιμετωπισες ποτε προβλημα) λογικο ειναι να εχεις αυτη την αποψη.
Απο την προσωπικη μου εμπερια (μια θετικη και μια αρνητικη για διαφορετικα ατομα) θα μπορουσα
οποιαδηποτε στιγμη θελησεις να σου αποδειξω με εγγραφα οτι κανεις λαθος.
Η δικη μου αποψη ειναι η εξης:
Ναι οντως οποιος πληρει τους ορους παιρνει θεωρηση εκτος και εαν το αισθημα φοβου απο εξαπατηση, η παγεια λογικη οτι ολοι ειναι ισα και ομοια, και η δημοσιο υπαλληλιστικη νοοτροποια λογο φορτου εργασιας πολλες φορες φερνουν το αντιθετο αποτελεσμα.
Η αποψη σου θα ηταν σωστη για καποιες Ελληνικες προξενικες αρχες που βρισκονται σε αλλες χωρες (βλεπε αρχη Μαλαισιας - αψογη).

« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουαρίου 16, 2010, 16:14:43 μμ από Bkkdreamer »

Αποσυνδεδεμένος kosa

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 3.0.195.38 Chrome 3.0.195.38
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
« Απάντηση #282 στις: Ιανουαρίου 16, 2010, 13:21:34 μμ »
Φιλε μου Karabe χαιρομαι ειλικρινα που δεν εχεις αντιμετωπισει μεχρι στιγμης κανενα προβλημα μιας και χωρις ταλαιπωρια η κοπελλα παιρνει θεωρηση.
Επετρεψε μου ομως να σου πω οτι γραφοντας "Πολυ απλα , οποιος πληρει τις προυποθεσεις , παιρνει βιζα" ειναι σαν να θεωρεις οτι ολοι οι υπολοιποι δεν τους πληρουσαν.
Θεωρω οτι αυτη η καθετη αποψη οπως την καταθετεις ειναι αρκετα εγωιστικη και ισως να προσβαλει καποιους οι οποιοι κατα την γνωμη τους ηταν καθ ολα νομιμοι.
Απο την προσωπικη σου εμπειρια (απο οτι καταλαβα δεν αντιμετωπισες ποτε προβλημα) λογικο ειναι να εχεις αυτη την αποψη.
Απο την προσωπικη μου εμπερια (μια θετικη και μια αρνητικη για διαφορετικα ατομα) θα μπορουσα
οποιαδηποτε στιγμη θελησεις να σου αποδειξω με εγγραφα οτι κανεις λαθος.
Η δικη μου αποψη ειναι η εξης:
Ναι οντως οποιος πληρει τους ορους παιρνει θεωρηση εκτος και εαν το αισθημα φοβου απο εξαπατηση, η παγεια λογικη οτι ολοι ειναι ισα και ομοια, και η δημοσιο υπαλληλιστικη νοοτροποια λογο φορτου εργασιας πολλες φορες φερνουν το αντιθετο αποτελεσμα.
Η αποψη σου θα ηταν σωστη για καποιες Ελληνικες προξενικες αρχες που βρισκονται σε αλλες χωρες (βλεπε αρχη Μαλαισιας - αψογη).

συμφωνω και επαυξανω
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

Αποσυνδεδεμένος karabε

• Συντονιστής
  • Browser:
    • www.thai.gr
« Απάντηση #283 στις: Ιανουαρίου 26, 2010, 12:20:25 μμ »
Διασταυρωμενο σημερα.
Πολιτης εκτος σεγκεν , ο οποιος εχει τουριστικη βιζα για συγκρεκριμενη χωρα σεγκεν ΔΕΝ μπορει να ταξιδεψει σε αλλη χωρα σεγκεν.
Υποχρεωτικα πρεπει να παει για συνεντευξη στο προξενειο της χωρας που θελει να επισκευτει , να προσκομισει κρατηση απο ξενοδ. κτλπ.
Να διευκρινισω οτι αυτο συμβαινει στα αεροπορικα ταξιδια η αναμεσα στις χωρες σεγκεν που ακομα διατηρουν τελωνεια στα συνορα τους.
Δηλ. εαν θελετε να πατε οδικως απο γαλλια στο βελγιο , μπορειτε να το κανετε χωρις να ρωτησετε κανενα. Λιγη προσοχη μονο.

Αποσυνδεδεμένος Αρίσταρχος

• Super ~ Sonic Jet
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.10 Firefox 3.0.10
« Απάντηση #284 στις: Ιανουαρίου 26, 2010, 18:08:30 μμ »
Διασταυρωμενο σημερα.
Πολιτης εκτος σεγκεν , ο οποιος εχει τουριστικη βιζα για συγκρεκριμενη χωρα σεγκεν ΔΕΝ μπορει να ταξιδεψει σε αλλη χωρα σεγκεν.
Υποχρεωτικα πρεπει να παει για συνεντευξη στο προξενειο της χωρας που θελει να επισκευτει , να προσκομισει κρατηση απο ξενοδ. κτλπ.
Να διευκρινισω οτι αυτο συμβαινει στα αεροπορικα ταξιδια η αναμεσα στις χωρες σεγκεν που ακομα διατηρουν τελωνεια στα συνορα τους.
Δηλ. εαν θελετε να πατε οδικως απο γαλλια στο βελγιο , μπορειτε να το κανετε χωρις να ρωτησετε κανενα. Λιγη προσοχη μονο.

Tαχύς και πάντα πρόθυμος να βοηθήσεις.  ;)
Men of vision designed this wonderful machine,men of passion built her.And i hope that it will be said,men of skill and daring flew her

Capt.Adrian Thompson Concorde pilot

........................

Last flight            Heathrow-New York