Αποστολέας Θέμα: Visa Ταϊλανδού πολίτη για Ελλάδα  (Αναγνώστηκε 254859 φορές)

0 μέλη και 7 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος agharal

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
Απ: Visa Ταϊλανδού πολίτη για Ελλάδα
« Απάντηση #300 στις: Απριλίου 24, 2010, 12:50:45 μμ »
Στην αρχικη σελιδα,επιλεγεις ερωτησεις απαντησεις.Στην δευτερη σελιδα απο το συγκεκριμενο θεμα υπαρχει το thread ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑΙΛΑΝΔΕΣ.Απο την μερια μου να σου πω οτι σου ζητησα αν θελεις να γραψεις την εμπειρια σου,γιατι την θεωρω σημαντικη.Θα ηθελα να ηξερα τις σκεψεις σου,τα συναισθηματα σου,τους προβληματισμους σου.Οσοι εχουν καποιες σκεψεις,αποριες,ερωτηματικα,πιστευω οτι θα βοηθηθουν.Και απευθυνομαι και σε αλλα παιδια που εχουν αναλογες εμπειριες,αν θελουν ας καταθεσουν και αυτοι τις αποψεις τους.Ετσι κι αλλιως καλυτερα να μιλαμε για κατι που μας εξιταρει,παρα να μιλαμε για ΔΝΤ,ταραχες στην Μπανγκοκ κ.α.

Αποσυνδεδεμένος Bkkdreamer

• **
  • Φύλο: Άντρας
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #301 στις: Απριλίου 24, 2010, 13:24:44 μμ »
Το μηνυμα της ημερας.
Δωστε τους το δικαιωμα να κρινουν σωστα.
Μην τους δωσετε το παραμικρο δικιαωμα να κρινουν λαθος.

Αποσυνδεδεμένος iasonkla

• *
  • Lerngnoktha--Yasothon
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #302 στις: Απριλίου 25, 2010, 08:14:29 πμ »
Το βασικο ειναι να εχει αδεια παραμονης.Εγω παντρευτηκα στην πρεσβεια της Ταυλανδης στην Αθηνα γιατι δεν ειχε αδεια παραμονης.Πηρε αδεια παραμονης μετα ενα χρονο λογω του οτι ειχε παιδι ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ.Αν θελεις κατι αλλο και ξερω γραψε μου.
Καλησπέρα,το όνομά μου είναι Κώστας ,
θα ήθελα να μάθω αν οι πληροφορίες στην απάντηση Νο.34 ισχύουν και αν γνωρίζει κάποιος τι γίνετε αν ο γάμος με την κοπέλα γίνει στην Ελλάδα.
Αν παντρευτούμε στην Ελλάδα και μετά πάμε Ταϊλάνδη μπορεί να πάρει visa για Ελλάδα ξανά?
Η κοπέλα μου είναι ήδη Ελλάδα και θα ήθελα να μάθω περισότερες πληροφορίες και αν μπορώ να απευθυνθώ κάπου.
Ευχαριστώ!!

Αποσυνδεδεμένος TravelSafe

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Πολλών δ' ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνω
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3
    • www.travelsafe.gr
« Απάντηση #303 στις: Απριλίου 25, 2010, 18:11:32 μμ »
Καλεμέρα σε όλες και όλους .
Επιτρέψτε μου να δώσω μία χείρα βοήθειας + 1 λιθαράκι γνώσης, γώρω ααπό το αντικείμενο.
Διαβάζοντας τα διάφορα post, προτείνω μία λυση που κερδίζεται χρόνος ώστε κάποια / κάποιος νε επιτύχει το επιθημητό:
Α) Σε πρώτη φάση να έρθει σαν τουρίστας στη χώρα μας με βίζα μέγιστης διάρκειας 1 μηνός
Β) Να επιτύχει τη παραμονή του στην Ελλάδα για 1 χρόνο
Έτσι στο διάστημα αυτό να μπορέσει να πάρει την άδεια εργασίας - εφ όσον την εξασφαλίσει από κάποιο εργοδότη.

Το Α) για να γίνει προϋπόθέτει μέσα στα άλλα την ασφάλιση που επιβάλουν οι χώρες μέλη της συνθήκης του Schengen.
Για περισσότερες λεπτομέρεις δείτε στο site μου τις σχετικές παραπομπές http://travelsafe.gr/content/view/40/81/ (τα κείμενα είναι στην Αγγλική)

Το Β) Για την άδεια παραμονής (όχι για εργασία) ο νόμος επιβάλλει τη προσκόμιση ασφαλιστηρίου συμβολαίου με συγκεκριμένες παροχές. Η προσκόμιση του συμβολαίου στις κατά τόπους αρχές μαζί με άλλα έγγραφα (Διαβατήριο κτλ) δίνει τη δυνατότητα στον αλλοδαπό πολίτη να μείνει στη χώρα μας σαν επισκέπτης, φιλοξενούμενος κάποιοου για 1 έτος, δηλαδή όσο κρατάει το συμβόλαιο. (Το κόστος είναι πολύ χαμηλό). Στην ανανέωση της παραμονής ο αλλοδαπός δίνει το ανανεωμένο του συμβόλαιο. Αρκετές ασφαλιστικές έχουν προβλέψει για τη δημιουργία τέτοιων συμβολαίων.
Μπορείτε να δείτε εδώ http://travelsafe.gr/content/view/94/131/ τη λύση που δίνω σε συγγενείς αλλοδαπών πελατών μου με το πρόγραμμα αυτό.

Με το τρόπο αυτό έχω καλύψει για 2 και 3 χρόνια στην Ελλάδα τη παραμονή πεθερές και μνηστές πελατών μου. Οι κυρίες ζούν κανονικότατα στη χώρα μας αλλά δεν έχουν το δικαίωμα να εργάζονται.
Πολλών δ' ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνω

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #304 στις: Απριλίου 25, 2010, 18:19:57 μμ »

Α) Σε πρώτη φάση να έρθει σαν τουρίστας στη χώρα μας με βίζα μέγιστης διάρκειας 1 μηνός

Aυτό από μόνο του έχει τεράστιο βαθμό δυσκολίας και αυστηρές απαιτήσεις από το ελληνικό προξενείο

Αποσυνδεδεμένος TravelSafe

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Πολλών δ' ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνω
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
    • www.travelsafe.gr
« Απάντηση #305 στις: Απριλίου 25, 2010, 18:36:37 μμ »

Aυτό από μόνο του έχει τεράστιο βαθμό δυσκολίας και αυστηρές απαιτήσεις από το ελληνικό προξενείο

Η προξενική αρχή πρέπι να εφαρμόζει το Νόμο και όχι να τον "ερμηνεύει" αυθέρετα. Υπήρξαν πελάτες μου (κινέζοι) οι οποίοι προσκόμισαν στα εκεί προξενεία μας κατ ευθείαν τη βεβαίωση ασφάλισης του Β) στο πστ μου.
Τώρα φίλε μου καλέ η διαφρθορά και το χαρτζηλίκωμα δεν είναι άγνωστες λέξεις στους δημόσιους λειτουργούς μας.

Μετά να πώ κάτι άλλο;; Η συνθήκγ SCENGEN επιβάλλει την ασφάλιση ως προϋπόθεση για την είσοδο στο ευρωπαϊκό έδαφος. Αν πχ βγάζεις βίζα για 1 μήνα στην ευρώπη με 1η χώρα μία άλλη και μετά συνεχίσεις για ελλάδα δεν μπορούν να το απαγορεύσουν. Έτσι κάποιος μπορεί να πάει πχ στην Ιταλία και μετά να έρθει εδώ και να μείνει...Πως σου φαίνεται ;;
Πολλών δ' ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνω

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #306 στις: Απριλίου 25, 2010, 18:47:00 μμ »

Η προξενική αρχή πρέπι να εφαρμόζει το Νόμο και όχι να τον "ερμηνεύει" αυθέρετα. Υπήρξαν πελάτες μου (κινέζοι) οι οποίοι προσκόμισαν στα εκεί προξενεία μας κατ ευθείαν τη βεβαίωση ασφάλισης του Β) στο πστ μου.
Τώρα φίλε μου καλέ η διαφρθορά και το χαρτζηλίκωμα δεν είναι άγνωστες λέξεις στους δημόσιους λειτουργούς μας.

Μετά να πώ κάτι άλλο;; Η συνθήκγ SCENGEN επιβάλλει την ασφάλιση ως προϋπόθεση για την είσοδο στο ευρωπαϊκό έδαφος. Αν πχ βγάζεις βίζα για 1 μήνα στην ευρώπη με 1η χώρα μία άλλη και μετά συνεχίσεις για ελλάδα δεν μπορούν να το απαγορεύσουν. Έτσι κάποιος μπορεί να πάει πχ στην Ιταλία και μετά να έρθει εδώ και να μείνει...Πως σου φαίνεται ;;

Σωστά αλλα με την Ταϊλάνδη ακολουθούν την ίδια πολιτική όλων των χωρών τα προξενεία.

Ξαναλέω αν δεν πληρείς τις προυποθέσεις , δεν δίνεται θεώρηση εισόδου

Αποσυνδεδεμένος labiko

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #307 στις: Απριλίου 25, 2010, 19:13:07 μμ »
θα συμφωνησω με ουτοπικο και απο αυτα που ξερω αλλα και απο προσωπικη εμπειρια και επαφη με το προξενειο μας στην μπανκοκ (χρησιμοποιωντας και γνωριμιες κλπ......) πηρα ενα μεγαλο οχι.

Αποσυνδεδεμένος karabε

• Συντονιστής
  • Browser:
    • www.thai.gr
« Απάντηση #308 στις: Απριλίου 25, 2010, 23:52:15 μμ »
travelsafe γραφεις και μιλας θεωρητικα. Εδω μεσα υπαρχουν πολλα παραδειγματα που αναιρουν τα λεγομενα σου.
Προσπαθησε να παρεις βιζα για καποια που δεν πληρει τις σεγκεν προυποθεσεις και μετα γραψε για ασφαλειες.

Αποσυνδεδεμένος bestathens1972

• Browser:
« Απάντηση #309 στις: Μαΐου 15, 2010, 14:34:18 μμ »
 Σας μεταφέρω πολύ πρόσφατη εμπειρία μου από την επαφή μου με το Ελληνικό προξενείο της Μπανγκόκ η οποία αυτή τη φορά είχε ευτυχή κατάληξη. Εδώ πρέπει να σημειώσω πως δεν αναφέρω ονόματα διοτί απλά δεν ζήτησα και ονόματα αφού δεν μιλάμε για προσωπική επαφή αλλα για συναλλαγή πολίτη με δημόσια υπηρεσία.
   Βέβαια πλέον το thread αναφέρεται σε "Ταϊλανδό πολίτη" αλλά λίγο ως πολύ το 99% αυτών που επιθυμούμε να φέρουμε είναι Ταϊλανδές.
   Λοιπόν όπως είπε και ο Ουτοπικός πιο πάνω όλα έχουν να κάνουν με τις προϋποθέσεις.
Βασικότερη λοιπόν των προϋποθέσεων για να δοθεί τουριστική visa είναι η σταθερή εργασία του αιτούντος και το χαρτί που θα πάρει από τον εκάστοτε εργοδότη.
   Ο προσκαλών από την Ελλάδα μπορεί να ζητήσει όσες μέρες θέλει αν όμως ο εργοδότης ορίσει οτί η άδεια δίνεται για 10 μέρες το προξενείο υπολογίζει 10 μέρες visa ακόμα και αν κατα την άφιξη στην Ελλάδα το διαβατήριο σφραγιστεί για 30 μέρες παραμονής το Ελληνικό προξενείο θα τον αναζήτησει μετά την πάροδο του 10ημέρου. Δεν νόμιζω πως ακόμα και ο πιο "αγαθός" υπάλληλος προξενείου θα πίστευε κάποιον που θα ζήταγε visa 90 ημερών (και ειδικά την πρώτη φορά) και παρουσίαζε χαρτί εργασίας... στα παγκόσμια χρονικά δεν υπάρχει εργοδότης που να δίνει 90 μέρες άδεια σε εργαζόμενό του....
   Πρέπει να σημειώσετε καλά το προηγούμενο δηλαδή αν αιτηθεί 10 μέρες πρέπει να φύγει από την Ελλάδα στο 10ήμερο και να μην αλλάξει το εισητήριο για να παραμείνει τις 30 που θα πάρει είσοδο κατά την είσοδο στην Ελλάδα... αν παραμείνει σε επόμενη αίτηση για visa χάνεται η φερεγκυότητα του συγκεκριμένου προσώπου.
   Σημαντικό εδώ είναι να σημειώσουμε και θα μου συγχωρήσετε την παράληψη δεν μιλάμε μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλο το χώρο της Schengen, ο αιτούντας "φακελώνεται" για όλες τις χώρες που έχουν υπογράψει τη συνθήκη.
   Δική μου πρόταση λοιπόν είναι να αποφύγετε τις αιτήσεις για πολύήμερη visa είδικά αν ό αιτούντας δεν έχει ξαναπάρει. Περίπου 15 μέρες με δυνατά χαρτιά είναι μια καλή λύση.
   Για όσους θέλουν να "πατήσουν" και στο έπιχείρημα της προσωπικής σχέσης καλό θα είναι να το κάνουν αφού έχουν συγκεντρώσει αρκετές σφραγιδούλες εισόδου στην Ταϊλάνδη (Προσέφερα το διαβατήριο μόνος μου στον υπάλληλο αλλά γενικά το ζητούν) ... Με 15 μέρες στη χώρα δεν νοείται να ζητήσει κάποιος visa με το επειχήρημα πως είναι ζευγάρι με τον αιτούντα (μαλλον την αιτούσαν 99%  ;D). Στην συγκριμένη περίπτωση το προξενείο είναι πιο ελαστικό στο θέμα των οικονομικών κριτηρίων (όχι της εργασίας).
   Με την "έξυπνη" χρήση λοιπόν μερικών ολιγοήμερων θεωρήσεων στην αρχή ο αιτούντας αποκτά ένα καλό προφίλ Schengen και πιθανότατα η έκδοση θεώρησης να μην είναι τόσο δύσκολη στο μέλλον.
   Ήμουν λίγο αναλυτικός και ίσως κατανάλωσα λίγο παραπάνω, από όσο έπρεπε, από τον πολυτιμό σας χρόνο.
   Αν νομίζετε λοιπόν πως έχετε τα δυνατά χαρτια προχωρήστε άφοβα. Αν όχι τότε υπάρχει η άλλη λύση... Να φάει το φόρουμ κουφέτα!!!
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

Αποσυνδεδεμένος Bkkdreamer

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #310 στις: Μαΐου 15, 2010, 20:04:54 μμ »
Συμφωνω απολυτα με τον Bestathens απλα επιτρεψτε μου να αναφερω ξανα την παγια προσωπικη μου αποψη.

Ναι οντως οποιος πληρει τους ορους παιρνει θεωρηση εκτος και εαν το αισθημα φοβου απο εξαπατηση, η παγεια λογικη οτι ολοι ειναι ισα και ομοια, και η δημοσιο υπαλληλιστικη νοοτροποια λογο φορτου εργασιας πολλες φορες φερνουν το αντιθετο αποτελεσμα.

Αποσυνδεδεμένος brainlaugh

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • LiquidNet
« Απάντηση #311 στις: Μαΐου 16, 2010, 00:54:34 πμ »
Σε λίγο καιρό κανείς δε θα ζητάει visa για να έρθει Ελλάδα. Οι Έλληνες θα βγάζουν visa για να φύγουν απο Ελλάδα...
Και αυτούς στο προξενείο έχει αρχίσει να τους περιποιείται ο Γιωργάκης...

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #312 στις: Μαΐου 16, 2010, 01:07:07 πμ »

Και αυτούς στο προξενείο έχει αρχίσει να τους περιποιείται ο Γιωργάκης...

Δηλαδή τι εννοεις ?

Αποσυνδεδεμένος brainlaugh

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • LiquidNet
« Απάντηση #313 στις: Μαΐου 16, 2010, 01:09:34 πμ »
Ειναι κρατικό μυστικό.

Αποσυνδεδεμένος Dethoulas

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #314 στις: Μαΐου 16, 2010, 01:14:41 πμ »
μήπως εννοείς αυτό που έγινε στην πρεσβεία στην γαλλία :)
Καλύτερα ένα τέλος με πόνο,
παρά ένας πόνος χωρίς τέλος.