Σας μεταφέρω πολύ πρόσφατη εμπειρία μου από την επαφή μου με το Ελληνικό προξενείο της Μπανγκόκ η οποία αυτή τη φορά είχε ευτυχή κατάληξη. Εδώ πρέπει να σημειώσω πως δεν αναφέρω ονόματα διοτί απλά δεν ζήτησα και ονόματα αφού δεν μιλάμε για προσωπική επαφή αλλα για συναλλαγή πολίτη με δημόσια υπηρεσία.
Βέβαια πλέον το thread αναφέρεται σε "Ταϊλανδό πολίτη" αλλά λίγο ως πολύ το 99% αυτών που επιθυμούμε να φέρουμε είναι Ταϊλανδές.
Λοιπόν όπως είπε και ο Ουτοπικός πιο πάνω όλα έχουν να κάνουν με τις προϋποθέσεις.
Βασικότερη λοιπόν των προϋποθέσεων για να δοθεί τουριστική visa είναι η σταθερή εργασία του αιτούντος και το χαρτί που θα πάρει από τον εκάστοτε εργοδότη.
Ο προσκαλών από την Ελλάδα μπορεί να ζητήσει όσες μέρες θέλει αν όμως ο εργοδότης ορίσει οτί η άδεια δίνεται για 10 μέρες το προξενείο υπολογίζει 10 μέρες visa ακόμα και αν κατα την άφιξη στην Ελλάδα το διαβατήριο σφραγιστεί για 30 μέρες παραμονής το Ελληνικό προξενείο θα τον αναζήτησει μετά την πάροδο του 10ημέρου. Δεν νόμιζω πως ακόμα και ο πιο "αγαθός" υπάλληλος προξενείου θα πίστευε κάποιον που θα ζήταγε visa 90 ημερών (και ειδικά την πρώτη φορά) και παρουσίαζε χαρτί εργασίας... στα παγκόσμια χρονικά δεν υπάρχει εργοδότης που να δίνει 90 μέρες άδεια σε εργαζόμενό του....
Πρέπει να σημειώσετε καλά το προηγούμενο δηλαδή αν αιτηθεί 10 μέρες πρέπει να φύγει από την Ελλάδα στο 10ήμερο και να μην αλλάξει το εισητήριο για να παραμείνει τις 30 που θα πάρει είσοδο κατά την είσοδο στην Ελλάδα... αν παραμείνει σε επόμενη αίτηση για visa χάνεται η φερεγκυότητα του συγκεκριμένου προσώπου.
Σημαντικό εδώ είναι να σημειώσουμε και θα μου συγχωρήσετε την παράληψη δεν μιλάμε μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλο το χώρο της Schengen, ο αιτούντας "φακελώνεται" για όλες τις χώρες που έχουν υπογράψει τη συνθήκη.
Δική μου πρόταση λοιπόν είναι να αποφύγετε τις αιτήσεις για πολύήμερη visa είδικά αν ό αιτούντας δεν έχει ξαναπάρει. Περίπου 15 μέρες με δυνατά χαρτιά είναι μια καλή λύση.
Για όσους θέλουν να "πατήσουν" και στο έπιχείρημα της προσωπικής σχέσης καλό θα είναι να το κάνουν αφού έχουν συγκεντρώσει αρκετές σφραγιδούλες εισόδου στην Ταϊλάνδη (Προσέφερα το διαβατήριο μόνος μου στον υπάλληλο αλλά γενικά το ζητούν) ... Με 15 μέρες στη χώρα δεν νοείται να ζητήσει κάποιος visa με το επειχήρημα πως είναι ζευγάρι με τον αιτούντα (μαλλον την αιτούσαν 99%
). Στην συγκριμένη περίπτωση το προξενείο είναι πιο ελαστικό στο θέμα των οικονομικών κριτηρίων (όχι της εργασίας).
Με την "έξυπνη" χρήση λοιπόν μερικών ολιγοήμερων θεωρήσεων στην αρχή ο αιτούντας αποκτά ένα καλό προφίλ Schengen και πιθανότατα η έκδοση θεώρησης να μην είναι τόσο δύσκολη στο μέλλον.
Ήμουν λίγο αναλυτικός και ίσως κατανάλωσα λίγο παραπάνω, από όσο έπρεπε, από τον πολυτιμό σας χρόνο.
Αν νομίζετε λοιπόν πως έχετε τα δυνατά χαρτια προχωρήστε άφοβα. Αν όχι τότε υπάρχει η άλλη λύση... Να φάει το φόρουμ κουφέτα!!!