Αποστολέας Θέμα: Ταξίδι στην Βιρμανια  (Αναγνώστηκε 9698 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lost

• Φύλο: Άντρας
    • Thailand - Ταϊλάνδη
Ταξίδι στην Βιρμανια
« στις: Ιουνίου 17, 2008, 09:37:59 πμ »
Το όνειρο μου είναι να επισκεπτώ το Μπαγκάν (Bagan). Για όσους δεν το γνωρίζουν είναι ένα από τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά μέρη του κόσμου που βρίσκετε στο βορειο-ανατολικό Μυανμάρ με πάνω από 2230 μνημεία τα οποία στέκονται όρθια και άλλα 1000 στην περιφέρεια του!

Αποσυνδεδεμένος Louis de Funès

• TIT - This is Thailand
Ταξίδι στην Βιρμανια
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 17, 2008, 12:47:09 μμ »
Το όνειρο μου είναι να επισκεπτώ το Μπαγκάν (Bagan). Για όσους δεν το γνωρίζουν είναι ένα από τα σπουδαιότερα αρχαιολογικά μέρη του κόσμου που βρίσκετε στο βορειο-ανατολικό Μυανμάρ με πάνω από 2230 μνημεία τα οποία στέκονται όρθια και άλλα 1000 στην περιφέρεια του!
Προκειται για την Αγιουθαγια της Βιρμανιας. Εμενα το ονειρο μου ειναι να επισκεφτω τα νησακια της Βιρμανιας γιατι για την ωρα δυστυχως οι στρατηγοι απαγορευουν την προσβαση.

Αποσυνδεδεμένος rider6182

• **
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3
Ταξίδι στην Βιρμανια
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 04, 2010, 18:47:53 μμ »
Κι εμένα είναι το όνειρό μου να επισκευτώ αυτή την χώρα. Αλλά όχι τώρα. Η χούντα εκεί είναι αρκετά σκληρή για τον κόσμο και διαβάζω πως ότι πληρώνεις βοηθάει την χούντα μια και όλα τα λεφτά που χαλάς καταλήγουν σ' αυτήν. Άνθρωποι που την έχουν ψάξει μου λένε ότι ακόμα και αυτοί που έχουν ένα απλό ξενοδοχείο δεν είναι άσχετοι με την ''κυβέρνηση''. Παλιά συνήθιζα να μπαίνω για μισή ώρα για αναννέωση βίζας αλλά μόλις πληροφορήθηκα γι αυτό άρχισα να κάνω την αναννέωση στο Λάος.

Ελπίζω κάποια στιγμή να ελευθερωθεί η χώρα, πρώτα για να ζήσει καλύτερα ο κόσμος εκεί και δευτερευόντως για μπορέσω να την επισκευτώ

Αποσυνδεδεμένος ELGEO2

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.0.19 Firefox 3.0.19
Απ: visa in Burma
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 04, 2010, 21:47:29 μμ »
  ειναι  ο επομενος προορισμος .......απειρες παγοδες .....πολλα αξιολογα μερη για επισκεψη και υπεροχη θαλασσα στα νοτια........

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
    • Thailand
Ταξίδι στην Βιρμανια
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 04, 2010, 22:53:11 μμ »
Ποτέ Βιρμανία - ουτε ένα σεντ για το χειρότερο δικτατορικό καθεστώς στον κόσμο .

Προσωπικά ούτε για ανανέωση βίζας για Ταϊλάνδη δεν πάω.

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Ταξίδι στην Βιρμανια
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 05, 2010, 08:48:53 πμ »
Ποτέ Βιρμανία - ουτε ένα σεντ για το χειρότερο δικτατορικό καθεστώς στον κόσμο .

+10000
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος Tawan

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
    • V for VALIS
Απ: visa in Burma
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 05, 2010, 14:46:14 μμ »
Ας έχει όμως υπ' όψη του όποιος πάει Βιρμανία ότι μιλάμε για ένα από τα πιο εγκληματικά, απάνθρωπα, κτηνώδη καθεστώτα του κόσμου. Μια σκληρή χούντα, υπόλογη για κάθε έγκλημα που βάζει ο νους του ανθρώπου.

Η Aung San Suu Kyi (http://en.wikipedia.org/wiki/Aung_San_Suu_Kyi) έχει ζητήσει να μην πηγαίνουμε καθόλου στη Βιρμανία. Ακόμα και με μια απλή επίσκεψη, λέει, ρίχνουμε νερό στο αυλάκι της χούντας, κάνουμε περισσότερο κακό παρά καλό.
Στο www.voicesforburma.org (το οποίο σήμερα δεν ανοίγει, ελπίζω να διορθωθεί) υπάρχουν οδηγίες για τον τουρίστα στη Βιρμανία, πώς να ενισχύσει όσο το δυνατόν λιγότερο με τα χρήματά του τη χούντα.

Αποσυνδεδεμένος stelkon

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
Ταξίδι στην Βιρμανια
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 05, 2010, 19:45:17 μμ »

+10000

++10000
Η Στάση μας στα καθημερινά πεπραγμένα η ανοχή μας ή όχι σε αυτά η κουλτούρα μας γενικότερα η πολιτική συνείδηση (όχι η κομματική ) είναι αυτή που μας κατατάσσει ιδεολογικά και τελικά αυτή που ένας λαός επιλέγει τις κυβερνήσεις του  μην κλαιγόμαστε άξιοι των πεπραγμένων μας είμαστε.

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
Ταξίδι στην Βιρμανια
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 05, 2010, 20:02:18 μμ »
Ναι σεβασμο στην νομπελιστρια  Αουνγκ Σαν Σου Κίι

Οποιου πεσει ας διαβασει το «Κλουβί της σαύρας» τηςKaren Connelly

Διαβαστε τις πρωτες σελιδες εδω ---> http://www.diavasame.gr/flippingBook.cfm?itemID=497
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος spamangr

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.5.9 Firefox 3.5.9
Απ: Ταξίδι στην Βιρμανια
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 13, 2010, 11:07:37 πμ »
'Εχει πάει κανείς στη Myanmar? Αν όχι, ακούστε κάποιον που έχει πάει.
Ναι σύμφωνοι, το καθεστός είναι το χειρότερο κλπ, και βαράτε όσο θέλετε με το δίκιο σας. Από την άλλη πλευρά , υπάρχουν δύο κατηγορίες περιοχών: οι ασφαλείς και οι απαγορευμένες. Στις ασφαλείς περιοχές είσαστε απόλυτα ασφαλείς. Θα γνωρίσετε τους εκπληκτικότερους ανθρώπους που θα κάνουν το 'χαμόγελο' της Ταιλάνδης να ωχριά. Είναι τίμιοι, αξιοπρεπείς, ευγενικοί και σε κάνουν να αισθάνεσαι βασιλιάς. Έχω μόνο καλά να πω για αυτή τη χώρα και σύντομα θα την επισκεφτώ για άλλη μια φορά. Φυσικά τα παραπάνω ισχύουν εάν φύγετε μακριά από την πρωτεύουσα Ραγκούν (καθε πρωτεύουσα είναι εστία εγκλήματος, διαθφοράς κλπ).
Στοιχεία που μου έκαναν εντύπωση:
-Τράπεζες, ανταλακτήρια , πιστωτικές κάρτες κλπ, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΑ! Ο μόνος τρόπος να αλλάξεις χρήμα είναι να πας στη Sule Paya (στο κέντρο της Yangoon) όπου θα σε πλησιάσουν ντόπιοι, θα σε ανεβάσουν σε κανά δωμάτιο και εκεί θα παζαρέψεις την ανταλλαγή. Μπορείς επίσης να πας και σε επιλεγμένα ξενοδοχεία αλλά το rate είναι χαμηλότερο. Φροντίστε να αλλάξετε μπόλικο χρήμα (εγώ το έβαλα σε μαύρη σακούλα σκουπιδιών και το είχα στο backpack. Οι πάκοι δεν χωράνε σε πορτοφόλι). Στο υπόλοιπο της χώρας θα βρείτε να αλλάξετε Ευρώ αλλα σε εξεφτελιστικό rate (θα πρέπει μετά να παρουν το χρήμα πίσω στη Yangoon)
-Δεν υπάρχει δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Internet σε λιγα μερη και είναι δορυφορικό (μιλάω έξω από πρωτεύουσα). Ακριβή πολυτέλεια
-Πολύ περιοριεσμένο οδικό δύκτιο. Με μέσα μαζικής μεταφοράς θα πρότεινα μόνο Yangoon-Mandalay , Bangan, καθώς και δαδρομές στα νότια, ή τριγύρω από τη Yangoon. Όπου αλλού πάτε , τα λεφτά που θα γλιτώσετε, θα τα δώσετε σε ορθοπαιδικό να σας ισιώσει.
-Εξαιρετικό αεροπορικό δίκτιο. Air Mandalay, Air Bangan κλπ, που σε πάνε καθημερινά όπου θες και σε λογικές τιμές.
-Απίστευτοι άνθρωποι που δεν έχουν διαφθαρεί (ακόμα) από το internet, τηλεόραση, καπιταλισμό κλπ. Θα κάνετε πολυ καλούς φίλους. Και δεν είναι φάση εμπορικής Ταιλάνδης, πέσε φράγκα μάστορα, πλήρωνε ηλίθιε φαράγκ να χαμογελάω. Σύμφωνοι, είναι φτωχοί και δεν θα πουν όχι σε συνδιαλαγή (εχουν και οικογένεια να ταίσουν) αλλά δεν θα σας πιάσουν από το λαιμό όπως σε άλλες χώρες. Εγώ έκανα φίλους εκεί, με κέρναγαν στο εστιατόριό τους, με έπερναν με τη βάρκα να ψαρέψουμε κλπ. Μόνο που δε κλαίγανε όταν έφυγα (φυσικά ποτέ δεν έχω καταχραστεί την φιλοξενία φτωχών ανθρώπων που δίνουν από το υστέρημά τους). Την τελευταία βραδιά , μέχρι και ο αλκοολοκός του χωριού ήρθε και μας έφερε δώρο μια μπουκάλα τοπικό moonshine καθώς και μια τοπική πούδρα προσώπου για τη γυναίκα μου.
Για όσους αναφέρθηκαν στα πολιτικά: Ύστερα από κουβέντα με ντόπιους, σίγουρα φοβόντουσαν να ανοιχτούνε πολυ, μίλησαν για κρατική διαφθορα, φόβο κλπ. Από την άλλη όμως (με εξαίρεση τα τελευτάια χρόνια στη Yangoon), κανείς δεν πεινάει. Παρόλο που είναι φτωχοί , είναι αυτόνομοι. Καλλιεργούνε τα χωράφια τους, ψαρεύουν και μοιράζονται ότι έχουν. Φυσικά είμαι κάθετα ενάντια στο πολιτικό τους καθεστός, αλλά χαίρομαι που υπάρχει ένας 'πάτος' στην φτώχεια και εξαθλίωση.
-Προσοχή μεγάλη στην επιστροφή στο αεροδρόμιο της Yangoon. Πρέπει να πληρώσετε φόρο αεροδρομίου, μόνο σε δολλάρια. Προτείνω να τα έχετε μαζί σας σε κάδρο για να μην τσαλακωθούν , και δεν είμαι υπερβολικός. Μου κόπηκε η χολή. Είχα μαζί μου πόσα χαρτονομίσματα και τα κοίταγαν με μικροσκόπιο . το ένα ήταν τσαλακωμένο, το άλλο είχε φαγωμένη γωνία, το άλλο είχε εγκοπή στη μέση κλπ. Με λυπήθηκε ο Θεός και δέχτηκαν το τελευταίο μου....

Όποιος θέλει να ρωτήσει περισσότερες λεπτμέριες, ευχαρίστως να του απαντήσω

Αποσυνδεδεμένος phohm phuy

• Happiness is the absence of fear and greed
  • Browser:
  • Chrome 5.0.375.70 Chrome 5.0.375.70
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 13, 2010, 12:33:58 μμ »
ημουν στη ταυλανδη οταν τους χτυπησε  ο τυφωνας ναργκις!  υποσχεθηκα  στον ευατο μου οτι μια μερα θα παω
still you may find a gem amongst them

Αποσυνδεδεμένος ELGEO2

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 13, 2010, 16:37:42 μμ »
ημουν στη ταυλανδη οταν τους χτυπησε  ο τυφωνας ναργκις!  υποσχεθηκα  στον ευατο μου οτι μια μερα θα παω
και εγω ειμουν εκεινες τις ημερες στην chiang mai ...μεγαλη καταστροφη ..........

Συγχώνευση : Ιουνίου 13, 2010, 16:44:08 μμ
προς
spamangr
 επειδη ειναι το επομενο ταξιδι μου στην βιρμανια θα ηθελα να μου πεις εαν ταξιδεψες στην περιοχη keng stung που ειναι οι φυλες..
 επισης εαν εχεις να προτεινεις οτιδηποτε χρησιμο και βοηθητικο πχ ξενοδοχεια που πηγες και τα προτεινεις η καποια εκδρομη ....
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 13, 2010, 16:44:08 μμ από ELGEO2 »

Αποσυνδεδεμένος spamangr

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.5.9 Firefox 3.5.9
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 13, 2010, 18:13:45 μμ »
προς Elgeo2,

Βασικά το διάστημα αυτό είμαι εκτός για δουλειά (και για το υπόλοιπο του καλοκαιριού) και δεν έχω μαζί ημερολόγια, χάρτες κλπ. Επίσης δεν γνωρίζω αν είσαι τύπος που προτιμάει 5στερα, πιπίνια, κουλτούρα, άγρια φύση, ή περιπέτεια. Πολλές φορές για κάποιον ένα μέρος είναι παράδεισος, ενώ για άλλον κόλαση. Με καταλαβαίνεις.. και χωρίς παρεξήγηση.

Σε γενικές γραμμές προτείνω, εάν δεν υπάρχουν πολλές εβδομάδες ελεύθερου χρόνου:
-Φτάνεις με Airasia το πρωί. Το εισητήριο με επιστροφή από BKK, εάν το κλείσεις νωρίς, δεν είναι πάνω από 4000 Μπατ. Πρέπει να έχεις μαζί σου βίζα , την οποία βγάζεις στην Ταιλάνδη και θέλει μερικές μέρες (ανάλογα με το τι πληρώνεις)
-Αφηνεις τα βαριά μπαγκάζια σου στο αεροδρόμιο (εάν έχεις άλλη πτήση κατά τις 12) και πέρνεις ένα ταξί με 4-5 δολλάρια για να κατέβεις κέντρο, Sule Paya. Εκεί αλλάζες χρήμα (μπόλικο και για ΟΛΟ το ταξίδι σου). Υπόψιν ότι οι αεροπορικές πέρνουν μόνο δολλάρια, επίσης η μία είναι κυβερνητική και καλό είναι να την αποφύγεις, να μην πάνε τα λεφτάκια σου στο στρατό. Μετά επίστρέφεις αεροδρόμιο ή πέρνεις λεωφορίο για τον επόμενο προορισμό σου. Προτείνω να αφήσεις την Yangoon για το τέλος. Προσωπικά συχαίνομαι τις πρωτέυουσες, και τις επισκέπτομαι στην επιστροφή κανα δυο μέρες πριν την πτήση επιστροφής , να μην έχω και το άγχος μη χάσω τη πτήση εάν κάτι πάει στραβά.
-Προτείνω να δεις φυσικά Bangan, και Ngapali. Εάν πας Ngapali, βρες σε παρακαλώ τον φύλο μου τον Dimintai, και δώσε του χερετίσματα. Έχει μικρό εστιατόριο κοντά στο τέλος του δρόμου, στον παράλληλο πάνω από την παραλία (στο αριστερό σου χέρι). Θα σε πάρει στο μηχανάκι να αγοράσετε φρέσκο αστακό και θα στον μαγειρέψει (το πρωί στις 6 μπορείς να πας μόνος σου στην ψαραγορά. Το χωριό έχιε πολύ φάση, βοιδάμαξες κλπ). Στη Ngapali έχει ξενοδοχεία και guesthouses για όλα τα βαλάντια. Εγώ ημουν με τη γυναίκα μου τότε (με έπιασαν τα κουβαρνταλίκια, χε χε)  και πιάσαμε ένα εκπληκτικό δωμάτιο στην παραλία (χλιδή) με 15 δολλάρια και πρωινό. Έχει και φτηνότερα, έχει και ακριβότερα. Διαλέγεις. Δυστυχώς δεν θυμάμαι απ'έξω το όνομα.
-Όταν με το καλό επιστρέψεις Yangoon , ΠΡΕΠΕΙ οποσδήποτε να πας απόγευμα στο SWEDAGON. Όλα τα λεφτά. Ο καλύτερος βουδιστικός ναός. Ολόχρυσος με δεκάδες χιλιάδες διαμάντια να λαμπυρίζουν και τα πάντα να αστράφτουν από καθαριότητα. Παρόλο που δεν είμαι fun τέτοιου είδους αξιοθεάτων, εκεί πραγμαικά ήρθα σε κατάνυξη, και πέρασαν οι ώρες χωρίς να το καταλάβω.

Σε σχέση με τις φυλές που είπες , δεν θυμάμαι να έχω πάει. Έχω δει τους Karen , όταν ήμουν στο Mae Hon Son στην Ταυλάνδη, άκριβώς πάνω στα σύνορα (έιναι Βιρμανοί πρόσφυγες)

Εάν κάποιος θέλει photos , από Myanmar και άλλα κράτη, μπορώ να του δώσω το website μου. ¨Εχει πολύ υλικό

Αποσυνδεδεμένος ELGEO2

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 13, 2010, 18:45:43 μμ »
   σε ευχαριστω για την απαντηση ...το ταξιδι θα γινει τον νοεμβριο η φεβρουαριο του 2011. ηδη εχω ετοιμο το πλανο ταξιδιου αλλα ...παντα κατι μαθαινεις εαν ρωτας... :) :)
ενημερωτικα ταξιδευω μονος και  δεν επιζητω το 5αστερο ξενοδοχειο ..η ερωτηση που εκανα  σχετικα με τις φυλες πιθανον σε βοηθουσε να καταλαβεις εαν ταξιδευω για τα  5αστερα ξενοδοχεια. 
ευχαριστω και παλι για την απαντηση και εαν εχεις οτιδηποτε αλλο θα χαρω να ξαναγραψεις . :)