0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τια καλυπτει μια χαρα αλλα διαβασα σε αλλη ενοτητα εδω στο φορουμ οτι μπορει να μην της βγαλουν χωρις λογο ακομη και αν τις καλυπτει
καλημερα, για να γελασουμε λιγο : θα αναγκασετε τις ελληνιδες να πανε στη ταυλανδη να βρουνε ελληνα γαμπρο χαχαχαχαχαχαχ
Παράθεση από: juliep στις Ιουνίου 10, 2010, 10:41:38 πμκαλημερα, για να γελασουμε λιγο : θα αναγκασετε τις ελληνιδες να πανε στη ταυλανδη να βρουνε ελληνα γαμπρο χαχαχαχαχαχαχ συγνωμη κοπελια (μ ολη τι καλη διαθεση) τι το τοσο σπουδαιο εχουν οι ελληνες ανδρες? και γιατι αποκλειετε τη σχεση με αλλοδαπο?
και καθολου κουτσομποληδες σε διαβεβαιω)Εσυ αγαπητε ναι ισως δεν εισαι αλλα κρινοντας απο τα προηγουμενα ποστς βλεπω το αντιθετο.....Να σου πω πως ειμαι σε ενα σαιτ αγγλικο και τα ιδια συναντω και εκει...Ανθρωπους 'αρρωστους' που ζησαν μια ταυλανδη(την ιδια που νομιζα πως γνωρισα και εγω πριν παντρευτω).....Το να σας πω για θεματα που αφορουν χρηματα,πορνεια κ.α θα ειναι απλως ενα μεγαλο χασιμο χρονου....Και αυτο γιατι:....Υπάρχει η Δύση και η Ανατολή....Οι πιο πολλοί από εσάς θα χρησιμοποιήσουν τον νου της δύσης και όλη την σχιζοφρένεια της κοινωνίας που από γεννησιμιού έχουν βιώσει(κάτι σαν αταβισμός μου μοιάζει)....και θα προσεγγίσουν τις απόψεις μου ιδεατά μόνο.....Τώρα όποιος ένοιωσε όποιος έφερε την Ανατολή μέσα του αυτός θα καταλάβει τι εννοώ....Πας ας πούμε για φαγητό με την Ταϋλανδή γυναίκα...τεσπα.........ο Δυτικός θα σκέφτεται...'οχι μαμοτο εγώ θα πληρώσω πάλι...τι σκ@@@ εγώ ταϊζω όλη την φαμίλια?Μάλλον με εκμεταλεύονται...Και ο Ανατολικός θα σκ'εφτεται ...Η γεναιοδωρία μου είναι μεγάλη,εγώ θα τους δώσω χαρά και θ'ανεβάσω το πρόσωπό μου...Τώρα τι αίσθηση εκλογικεύει το ένα και τι το άλλο,το αφήνω σε εσάς να το βρείτεΤ...Πάντως για να το νοιώσετε...ε αυτό είναι δύσκολο...ούτε και εγώ τα έχω καταφέρει ... ακόμα???
Απαντηση στον taz 67 και λοιπούς που ζήτησαν εμπειρίες.Θα καταθέσω μονάχα τις απόψεις μου χωρίς να υποστηρίζω ότι είναι αλάθητες.Καταρχήν είναι λάθος από να περιμένουμε από την κοπέλα να γίνει Ελληνίδα και είναι λάθος από αυτή να θέλει να γίνουμε Ταιλανδοί. Εδώ υπάρχει μια καλη ευκαιρία: να μιλήσει ο καθένας ελεύθερα και έντιμα για τα υπέρ και κατά του πολιτισμού του και να βρεθεί μια καλή χημεία μόνο των καλών πλευρών των 2 πολιτισμών, απομακρίνοντας ότι ηλίθιο κουβαλάμε και οι δύο στα κεφάλια μας επειδή έτσι μας έμαθαν. Στο σπίτι μέσα δεν υπάρχει ούτε Ελληνική ούτε Ταιλανδική σημαία, υπάρχει κάτι άλλο.Σε σχέση με τα φράγκα που πρέπει να σκασεις στους γονείς για τον γάμο: Βασικά εγώ πήγα στους ανθρώπους και τους μίλησα ελεύθερα για τις διαφορές στα έθιμά μας. Τους είπα μάλιστα πως στην χώρα μου συμβαίνει το αντίθετο, η γυναίκα δίνει προίκα στον άντρα και πως οι δικοί μου γονείς είναι έτσι μαθημένοι. Τους είπα πως ο σκοπός είναι να γίνουμε οικογένεια, να υπάρχει αγάπη και φυσικά εάν υπάρχει ανάγκη όλοι να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Οι γονείς της είχαν δει τα περασμένα χρόνια πως έμπρακτα αγαπούσα την κόρη τους και πως δεν ήμουν λαμόγιο. Δεν έδωσα ούτε ένα Μπατ. Οι άνθρωποι το δέχτηκαν. Επίσης η αδερφή της γυναίκας μου παντρευτηκε και δώθηκε μια μεγάλη προίκα στην πεθερά μου. Η γυναίκα κράτησε λίγα χρήματα για κάποιο πρόβλημα υγείας που είχε και τα υπόλοιπα τα επέστρεψε στο ζευγάρι για να ξεκινήσουν τη ζωή τους. Διδαγμα? Εξαρτάται σε ποιόν άνθρωπο θα πεσεις και πώς θα το χειριστείς.Τώρα γιατί να υπάρχει αυτό το έθιμο? Να πω την αλήθεια σε ένα βαθμό είμαι υπέρ και θα το αναλύσω.Σε όλες τις χιλιετίες της ανθρώπινης ιστορίας οι γονείς βοηθούσαν τα παιδιά και όταν γερνούσαν τα παιδιά τους ανταπέδιδαν. Δεν υπήρχε άλλη λύση για την επιβίωση. Έτσι επίσης υπήρχαν ισχυροί οικογενιακοί θεσμοί.Στον προηγούμενο αιώνα κάποιοι καπιτάλες σκέφτηκαν την ιδές της σύνταξης. Οπότε από εδώ και μετά κανείς δεν έχει ανάγκη κανέναν, ο καθένας για τη παρτη του.Όποις γεράσει θα πέρνει σύνταξη και επίσης τα παιδιά έμαθαν να πετάνε τους γονείς στο δρόμο. Φυσικά, αφού το πράγμα πλησιάζει να τελειώσει τον κύκλο του, πιστέυω πως οι περισσότεροι έχουν πιστεί για το πόσο απότυχημενο είναι αυ΄το το σύστημα. Εκτός από την διάβρωση στην οικογένεια και των αξιών πολύ απλά , σύντομα δεν θα υπάρχει σύνταξη! Φαλιρίσανε όλα τα κράτη (όχι μόνο η Ελλάδα). Δεν μπορείς να σπουδάζεις στην πλάτη οποιουδήποτε κράτους μέχρι τα 30 σου, να πέρνεις σύνταξη στα 55 και μετά να σε τρομπάρουνε με φάρμακα μέχρι να φτάσεις 100. Βγάλτε τα στο κομπιουτεράκι και δείτε ότι δε βγαίνει. Είναι λοιπόν ή όχι πρωτοποριακό το Ταιλανδικό σύστημα?Εδώ υπάρχουν 2 όψεις να το δεις: εάν σκας φράγκα για να πάρεις ένα ζώο ή πράγμα (που δυστυχώς συμβαίνει συχνά) ή με τα χρήματα αυτά δίνεις μια βοήθεια στους ηλικιωμένους γονείς οι οποίοι μεγάλωσαν την κόρη τους (ουσιαστικά επένδυσαν τη ζωή τους σε αυτή) και πλέον είναι αβοήθητοι.Αυτά...