Αποστολέας Θέμα: Συμβουλή για σχέση με Ταϊλανδέζα  (Αναγνώστηκε 145201 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος NickTh

• Warned
  • *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
Απ: Συμβουλή για σχέση με Ταϊλανδέζα
« Απάντηση #120 στις: Ιουνίου 10, 2010, 00:10:33 πμ »
Τια καλυπτει μια χαρα αλλα διαβασα σε αλλη ενοτητα εδω στο φορουμ οτι μπορει να μην της βγαλουν χωρις λογο ακομη και αν τις καλυπτει  ???

Αποσυνδεδεμένος pipelinos

• Warned
  • *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.3 Firefox 3.6.3
« Απάντηση #121 στις: Ιουνίου 10, 2010, 06:06:29 πμ »
καλημερα ειμαι νεος στο σαιτ...
ΑΚΟΥ τωρα αγαπητε τι ακριβως συμβαινει...κατα ρχην ειμαι παντρεμενος με ταυλανδη υπηκοο εδω και εναμιση χρονο....Το πιο πιθανο ειναι να μην της δωσουνε βιζα...εκτος του οτι χρειαζεται να δειξει  50 ευρω για καθε μερα διαμονης της(και αυτα πριν φυγει και που μαλλον θα της τα στειλεις εσυ...εκτος και αν εχει...), στην πρεσβεια παιζεται γιατι ανησυχουν για αλλα θεματα....Το καλυτερο θα ηταν να πας εσυ...εγω εκανα 4-5 ταξιδια πριν παντρευτω....Μην ανησυχεις αν την γνωρισες σε μπαρ,σε πανεπιστημιο,στο δρομο...Πηγαινε εκει....ζησε με την οικογενεια της....αν αρχισουν και σου ζητανε λεφτα για το ενα και για το αλλο....σηκω και φυγε η ξεκαθαρισε απο την αρχη πως χρηματα δεν εχεις μα την αγαπας...Αν δεις τον πατερα αλκοολικο την μανα στον τζογο και τετοια παρομοια γυρνα πισω.....Μπορει να σου κανουν αδιακριτες ερωτησεις 'ποσα παιρνεις κτλ'...μην παρεξηγεις...αυτοι οι ανθρωποι δεν εχουν τον νου που εχουμε εμεις....Αν τωρα πας να παντρευτεις θα σου ζητησουν χρηματα που θα πρεπει να τα δωσεις γιατι ετσι ειναι το εθιμο....Και ταυλανδο να επαιρνε θα εδινε το ιδιο...Να ξερεις πως 'κοινη λογικη' σε αυτη την σχεση δεν θα υπαρχει....στην ταυ εζησα πολυ καιρο.....εδω πιστευουμε πως αγαπη και χρημα δεν συμβαδιζουν...συχνα δε στα ξεχωριστα πορτοφολια....εκει ειναι το αναποδο....θα μπορουσα να σου γραφω ασταματητα.....να σου πω για θεματα ανεξαρτησιας συμβιωσης και αλλα χιλια δυο....οτι θεσ εδω ειμαι

Αποσυνδεδεμένος agharal

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #122 στις: Ιουνίου 10, 2010, 10:22:57 πμ »
Αν δεν σου κανει κοπο,μοιρασου τις εμπειριες σου,οποιες και να ειναι αυτες.Εννοω κατω απο ποιες συνθηκες την γνωρισες,ποιες ειναι οι σχεσεις σας τωρα που μενετε Ελλαδα,τι δυσκολιες αντιμετωπισατε,αντιμετωπισες.Ειμαστε ολοι αυτια(και καθολου κουτσομποληδες σε διαβεβαιω).Ειναι μια κουβεντα που θα κραταει για πολυ καιρο ακομα γιατι ενδιαφερει πολλους(περισσοτερους απ'οτι φανταζονται πολλοι).

Αποσυνδεδεμένος juliep

• *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
« Απάντηση #123 στις: Ιουνίου 10, 2010, 10:41:38 πμ »
καλημερα, για να γελασουμε λιγο : θα αναγκασετε τις ελληνιδες να πανε στη ταυλανδη να βρουνε ελληνα γαμπρο χαχαχαχαχαχαχ ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • Φύλο: Άντρας
  • สมน้ำหน้า
  • Browser:
    • Thailand
« Απάντηση #124 στις: Ιουνίου 10, 2010, 10:48:21 πμ »
Τια καλυπτει μια χαρα αλλα διαβασα σε αλλη ενοτητα εδω στο φορουμ οτι μπορει να μην της βγαλουν χωρις λογο ακομη και αν τις καλυπτει  ???

Σε περίπτωση άρνησης, χορηγείται έγγραφη αιτιολόγηση.

Αποσυνδεδεμένος tas67

• life is either a daring adventure or nothing
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #125 στις: Ιουνίου 10, 2010, 13:40:22 μμ »

Βρε παίδες ,

ο ενας λέει :
Το να κάνεις οικογένεια με τέτοια γυναίκα από μπαρ κλπ είναι σα να παίζεις ρώσσικη τουλέτα με 5 σφαίρες στο εξάσφαιρο.
 Μπορέι και να γλιτώσεις

ο άλλος :
Μην ανησυχεις αν την γνωρισες σε μπαρ,σε πανεπιστημιο,στο δρομο.

κλπ κλπ

δεν αντιλέγω , απόψεις είναι , και μάλιστα σεβαστές ,

ΑΛΛΑ , δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν κάνει στον κόπο κάποιος να μας πει και καμια λεπτομέρεια  .

Απ΄οτι βλέπω εμφανίζονται σιγά σιγά όλο και πιο πολλοί παντρεμένοι ,

πράγμα που σημαίνει οτι έχετε έναν λόγο παραπάνω ,

ΑΛΛΑ μπείτε στο ουσία και αφήστε τις γενικολογίες ,

ίσως ωφεληθούν κάποιοι  ! ! !

Οπως λέει και ο agharal ,  είμαστε ολο αυτιά ...

φίλτατε pipeline λες :
θα μπορουσα να σου γραφω ασταματητα.....να σου πω για θεματα ανεξαρτησιας συμβιωσης και αλλα χιλια δυο....οτι θεσ εδω ειμαι

γιατί δεν το κάνεις ?   αυτά θέλουμε να ακούσουμε ,  η πλειοψηφία νομίζω  ,

και απ΄οτι βλέπω το ξεκίνησες μια χαρά , οχι μόνο εσυ , και άλλοι ,

ΑΛΛΑ μπείτε σε λεπτομέρειες ,  μπείτε στο ψαχνό ! !

κατανοώντας βέβαια οτι υπάρχουν ορισμένα "που δεν λέγονται " .......  ;)

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 10, 2010, 14:17:20 μμ από tas67 »

Αποσυνδεδεμένος phohm phuy

• Happiness is the absence of fear and greed
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0
« Απάντηση #126 στις: Ιουνίου 10, 2010, 14:18:10 μμ »
καλημερα, για να γελασουμε λιγο : θα αναγκασετε τις ελληνιδες να πανε στη ταυλανδη να βρουνε ελληνα γαμπρο χαχαχαχαχαχαχ ;D ;D
  συγνωμη κοπελια (μ ολη τι καλη διαθεση) τι το τοσο σπουδαιο εχουν οι ελληνες ανδρες?  και γιατι αποκλειετε τη σχεση με αλλοδαπο?
still you may find a gem amongst them

Αποσυνδεδεμένος erasmoshemin

• @
  • *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #127 στις: Ιουνίου 10, 2010, 14:27:22 μμ »
Νίκο μης τους ακούς. πέσε με τα μούτρα στο "φαί " αλλά απλά να ξέρεις ότι σχεδόν πάντοτε έρχεται λογαριασμός. Αν δεν έρθει τότε αρχίζεις και ανησυχείς

Αποσυνδεδεμένος juliep

• *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Browser:
« Απάντηση #128 στις: Ιουνίου 10, 2010, 15:36:26 μμ »
  συγνωμη κοπελια (μ ολη τι καλη διαθεση) τι το τοσο σπουδαιο εχουν οι ελληνες ανδρες?  και γιατι αποκλειετε τη σχεση με αλλοδαπο?

αν μιλας για σχεση κανενα προβλημα ,για γαμο εχω ενα "θεμα" !! 

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #129 στις: Ιουνίου 10, 2010, 15:44:17 μμ »
@ juliep     "αν μιλας για σχεση κανενα προβλημα ,για γαμο εχω ενα "θεμα" !! 

Ποια η διαφορα ;

• Warned
  • *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #130 στις: Ιουνίου 11, 2010, 07:05:23 πμ »
και καθολου κουτσομποληδες σε διαβεβαιω)

Εσυ αγαπητε ναι ισως δεν εισαι αλλα κρινοντας απο τα προηγουμενα ποστς βλεπω το αντιθετο.....Να σου πω πως ειμαι σε ενα σαιτ αγγλικο και τα ιδια συναντω και εκει...Ανθρωπους 'αρρωστους' που ζησαν μια ταυλανδη(την ιδια που νομιζα πως γνωρισα και εγω πριν παντρευτω).....Το να σας πω για θεματα που αφορουν χρηματα,πορνεια κ.α θα ειναι απλως ενα μεγαλο χασιμο χρονου....Και αυτο γιατι:....Υπάρχει η Δύση και η Ανατολή....Οι πιο πολλοί από εσάς θα χρησιμοποιήσουν τον νου της δύσης και όλη την σχιζοφρένεια της κοινωνίας που από γεννησιμιού έχουν βιώσει(κάτι σαν αταβισμός μου μοιάζει)....και θα προσεγγίσουν τις απόψεις μου ιδεατά μόνο.....Τώρα όποιος ένοιωσε όποιος έφερε την Ανατολή μέσα του αυτός θα καταλάβει τι εννοώ....

Πας ας πούμε για φαγητό με την Ταϋλανδή γυναίκα...τεσπα.........ο Δυτικός θα σκέφτεται...οχι μαμοτο εγώ θα πληρώσω πάλι...τι σκ@@@ εγώ ταϊζω όλη την φαμίλια?Μάλλον με εκμεταλεύονται...
Και ο Ανατολικός θα σκεφτεται ...Η γεναιοδωρία μου είναι μεγάλη,εγώ θα τους δώσω χαρά και θ'ανεβάσω το πρόσωπό μου...
Τώρα τι αίσθηση εκλογικεύει το ένα και τι το άλλο,το αφήνω σε εσάς να το βρείτε...
Πάντως για να το νοιώσετε...ε αυτό είναι δύσκολο...ούτε και εγώ τα έχω καταφέρει ... ακόμα???

Σε παρακαλώ να γράφεις με μικρούς ελληνικούς χαρακτήρες σύμφωνα με τους Κανόνες Συμμετοχής του forum
Αυτό το μήνυμα διορθώθηκε τυχόν επόμενα θα διαγράφονται

thai.gr team
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 11, 2010, 11:38:15 πμ από Oytopikos »

doctortilac

• Επισκέπτης
« Απάντηση #131 στις: Ιουνίου 11, 2010, 09:51:56 πμ »
και καθολου κουτσομποληδες σε διαβεβαιω)

Εσυ αγαπητε ναι ισως δεν εισαι αλλα κρινοντας απο τα προηγουμενα ποστς βλεπω το αντιθετο.....Να σου πω πως ειμαι σε ενα σαιτ αγγλικο και τα ιδια συναντω και εκει...Ανθρωπους 'αρρωστους' που ζησαν μια ταυλανδη(την ιδια που νομιζα πως γνωρισα και εγω πριν παντρευτω).....Το να σας πω για θεματα που αφορουν χρηματα,πορνεια κ.α θα ειναι απλως ενα μεγαλο χασιμο χρονου....Και αυτο γιατι:....Υπάρχει η Δύση και η Ανατολή....Οι πιο πολλοί από εσάς θα χρησιμοποιήσουν τον νου της δύσης και όλη την σχιζοφρένεια της κοινωνίας που από γεννησιμιού έχουν βιώσει(κάτι σαν αταβισμός μου μοιάζει)....και θα προσεγγίσουν τις απόψεις μου ιδεατά μόνο.....Τώρα όποιος ένοιωσε όποιος έφερε την Ανατολή μέσα του αυτός θα καταλάβει τι εννοώ....

Πας ας πούμε για φαγητό με την Ταϋλανδή γυναίκα...τεσπα.........ο Δυτικός θα σκέφτεται...'οχι μαμοτο εγώ θα πληρώσω πάλι...τι σκ@@@ εγώ ταϊζω όλη την φαμίλια?Μάλλον με εκμεταλεύονται...
Και ο Ανατολικός θα σκ'εφτεται ...Η γεναιοδωρία μου είναι μεγάλη,εγώ θα τους δώσω χαρά και θ'ανεβάσω το πρόσωπό μου...
Τώρα τι αίσθηση εκλογικεύει το ένα και τι το άλλο,το αφήνω σε εσάς να το βρείτεΤ...
Πάντως για να το νοιώσετε...ε αυτό είναι δύσκολο...ούτε και εγώ τα έχω καταφέρει ... ακόμα???

(Πας ας πούμε για φαγητό με την Ταϋλανδή γυναίκα...τεσπα.........ο Δυτικός θα σκέφτεται...'οχι μαμοτο εγώ θα πληρώσω πάλι...τι σκ@@@ εγώ ταϊζω όλη την φαμίλια?Μάλλον με εκμεταλεύονται...)
Φίλε το μάλλον γιατί το έβαλες. Σκέτο το Εκμεταλλεύονται και λίγο είναι.
(Και ο Ανατολικός θα σκεφτεται ...Η γεναιοδωρία μου είναι μεγάλη,εγώ θα τους δώσω χαρά και θ'ανεβάσω το πρόσωπό μου...) Σκέψεις βλακείας στο ζενίθ.
(Πάντως για να το νοιώσετε...) πρέπει να γίνεις χορηγός και τι χορηγός.
(.ε αυτό είναι δύσκολο...) Καθόλου όσο τα χώνεις.
(ούτε και εγώ τα έχω καταφέρει ... ακόμα???)  Θα το καταλάβεις όταν δεν θα έχεις άλλα λεφτά.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 11, 2010, 11:25:34 πμ από Oytopikos »

• Warned
  • *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #132 στις: Ιουνίου 11, 2010, 11:48:14 πμ »
οριστε η τρανη αποδειξη....κοιτα φιλε προφανως εισαι πικραμενος πολυ.......το μαλλον το εβαλα γιατι αν εισαι με ανθρωπους που περνας καλα δεν υπαρχει κανενας λογος να σκεφτεσαι ετσι...αν νιωθεις πως σε εκμεταλλευονται γιατι να πας απο την αρχη?μαλλον υπηρξες θυμα....οσο για τα χρηματα.....αν δεν εχεις δεν δινεις....σου βαλε κανενας το μαχαιρι στο λαιμο?εγω οποτε ειχα και γουσταρα να δωσω το εκανα...οποτε οχι το επαιζα κινεζος.....παρακαλω πολυ τους πικραμενους και αρρωστους δυτικους να μην μου στελνουν μηνυματα.... Θα το καταλάβεις όταν δεν θα έχεις άλλα λεφτά....να φροντισεις να μην σου τελειωσουν τα λεφτα....μονο απο αυτα που μου γραφεις καταλαβαινω και το 'ποιον' σου.....κανε μου την χαρη σε παρακαλω....

Συγχώνευση : [time]Ιούνιος 11, 2010, 11:49:55 πμ[/time]
τραβα πες τα σε κανεναν αλλο.... ???

Συγχώνευση : Ιουνίου 11, 2010, 11:57:48 πμ
εμενα η γυναικα μου θελει να στελνει λεφτα στην οικογενεια της......εστειλα μια δυο φορες (κατι που αν καταλαβαινα πως θα ξεμενα θα με καθιστουσε εναν ανοητο πραγμα που εσυ ισως δεν καταλαβες)....τωρα δουλευει καθαριστρια και τα στελνει μονη της.....γι αυτο σου λεω τραβα πες τα σε κανεναν αλλο....παρακαλω οι πικραμενοι και τα θυματα να πανε σε ψυχολογο...:) λεο λεο.....:)
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 11, 2010, 11:57:48 πμ από pipelinos »

Αποσυνδεδεμένος spamangr

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.5.9 Firefox 3.5.9
« Απάντηση #133 στις: Ιουνίου 11, 2010, 12:15:30 μμ »
Απαντηση στον taz 67 και λοιπούς που ζήτησαν εμπειρίες.

Θα καταθέσω μονάχα τις απόψεις μου χωρίς να υποστηρίζω ότι είναι αλάθητες.

Καταρχήν είναι λάθος από να περιμένουμε από την κοπέλα να γίνει Ελληνίδα και είναι λάθος από αυτή να θέλει να γίνουμε Ταιλανδοί. Εδώ υπάρχει μια καλη ευκαιρία: να μιλήσει ο καθένας ελεύθερα και έντιμα για τα υπέρ και κατά του πολιτισμού του και να βρεθεί μια καλή χημεία μόνο των καλών πλευρών των 2 πολιτισμών, απομακρίνοντας ότι ηλίθιο κουβαλάμε και οι δύο στα κεφάλια μας επειδή έτσι μας έμαθαν. Στο σπίτι μέσα δεν υπάρχει ούτε Ελληνική ούτε Ταιλανδική σημαία, υπάρχει κάτι άλλο.
Σε σχέση με τα φράγκα που πρέπει να σκασεις στους γονείς για τον γάμο: Βασικά εγώ πήγα στους ανθρώπους και τους μίλησα ελεύθερα για τις διαφορές στα έθιμά μας. Τους είπα μάλιστα πως στην χώρα μου συμβαίνει το αντίθετο, η γυναίκα δίνει προίκα στον άντρα και πως οι δικοί μου γονείς είναι έτσι μαθημένοι. Τους είπα πως ο σκοπός είναι να γίνουμε οικογένεια, να υπάρχει αγάπη και φυσικά εάν υπάρχει ανάγκη  όλοι να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Οι γονείς της είχαν δει τα περασμένα χρόνια πως έμπρακτα αγαπούσα την κόρη τους και πως δεν ήμουν λαμόγιο. Δεν έδωσα ούτε ένα Μπατ. Οι άνθρωποι το δέχτηκαν. Επίσης η αδερφή της γυναίκας μου παντρευτηκε και δώθηκε μια μεγάλη προίκα στην πεθερά μου. Η γυναίκα κράτησε λίγα χρήματα για κάποιο πρόβλημα υγείας που είχε και τα υπόλοιπα τα επέστρεψε στο ζευγάρι για να ξεκινήσουν τη ζωή τους. Διδαγμα? Εξαρτάται σε ποιόν άνθρωπο θα πεσεις και πώς θα το χειριστείς.
Τώρα γιατί να υπάρχει αυτό το έθιμο? Να πω την αλήθεια σε ένα βαθμό είμαι υπέρ και θα το αναλύσω.
Σε όλες τις χιλιετίες της ανθρώπινης ιστορίας οι γονείς βοηθούσαν τα παιδιά και όταν γερνούσαν τα παιδιά τους ανταπέδιδαν. Δεν υπήρχε άλλη λύση για την επιβίωση. Έτσι επίσης υπήρχαν ισχυροί οικογενιακοί θεσμοί.
Στον προηγούμενο αιώνα κάποιοι καπιτάλες σκέφτηκαν την ιδές της σύνταξης. Οπότε από εδώ και μετά κανείς δεν έχει ανάγκη κανέναν, ο καθένας για τη παρτη του.Όποις γεράσει θα πέρνει σύνταξη και επίσης τα παιδιά έμαθαν να πετάνε τους γονείς στο δρόμο. Φυσικά, αφού το πράγμα πλησιάζει να τελειώσει τον κύκλο του, πιστέυω πως οι περισσότεροι έχουν πιστεί για το πόσο απότυχημενο είναι αυ΄το το σύστημα. Εκτός από την διάβρωση στην οικογένεια και των αξιών πολύ απλά , σύντομα δεν θα υπάρχει σύνταξη! Φαλιρίσανε όλα τα κράτη (όχι μόνο η Ελλάδα). Δεν μπορείς να σπουδάζεις στην πλάτη οποιουδήποτε κράτους μέχρι τα 30 σου,  να πέρνεις σύνταξη στα 55 και μετά να σε τρομπάρουνε με φάρμακα μέχρι να φτάσεις 100. Βγάλτε τα στο κομπιουτεράκι και δείτε ότι δε βγαίνει.
Είναι λοιπόν ή όχι πρωτοποριακό το Ταιλανδικό σύστημα?
Εδώ υπάρχουν 2 όψεις να το δεις: εάν σκας φράγκα για να πάρεις ένα ζώο ή πράγμα (που δυστυχώς συμβαίνει συχνά) ή με τα χρήματα αυτά δίνεις μια βοήθεια στους ηλικιωμένους γονείς οι οποίοι μεγάλωσαν την κόρη τους (ουσιαστικά επένδυσαν τη ζωή τους σε αυτή) και πλέον είναι αβοήθητοι.
Αυτά...

Αποσυνδεδεμένος kosa

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 5.0.375.70 Chrome 5.0.375.70
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
« Απάντηση #134 στις: Ιουνίου 11, 2010, 14:14:42 μμ »
Απαντηση στον taz 67 και λοιπούς που ζήτησαν εμπειρίες.

Θα καταθέσω μονάχα τις απόψεις μου χωρίς να υποστηρίζω ότι είναι αλάθητες.

Καταρχήν είναι λάθος από να περιμένουμε από την κοπέλα να γίνει Ελληνίδα και είναι λάθος από αυτή να θέλει να γίνουμε Ταιλανδοί. Εδώ υπάρχει μια καλη ευκαιρία: να μιλήσει ο καθένας ελεύθερα και έντιμα για τα υπέρ και κατά του πολιτισμού του και να βρεθεί μια καλή χημεία μόνο των καλών πλευρών των 2 πολιτισμών, απομακρίνοντας ότι ηλίθιο κουβαλάμε και οι δύο στα κεφάλια μας επειδή έτσι μας έμαθαν. Στο σπίτι μέσα δεν υπάρχει ούτε Ελληνική ούτε Ταιλανδική σημαία, υπάρχει κάτι άλλο.
Σε σχέση με τα φράγκα που πρέπει να σκασεις στους γονείς για τον γάμο: Βασικά εγώ πήγα στους ανθρώπους και τους μίλησα ελεύθερα για τις διαφορές στα έθιμά μας. Τους είπα μάλιστα πως στην χώρα μου συμβαίνει το αντίθετο, η γυναίκα δίνει προίκα στον άντρα και πως οι δικοί μου γονείς είναι έτσι μαθημένοι. Τους είπα πως ο σκοπός είναι να γίνουμε οικογένεια, να υπάρχει αγάπη και φυσικά εάν υπάρχει ανάγκη  όλοι να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Οι γονείς της είχαν δει τα περασμένα χρόνια πως έμπρακτα αγαπούσα την κόρη τους και πως δεν ήμουν λαμόγιο. Δεν έδωσα ούτε ένα Μπατ. Οι άνθρωποι το δέχτηκαν. Επίσης η αδερφή της γυναίκας μου παντρευτηκε και δώθηκε μια μεγάλη προίκα στην πεθερά μου. Η γυναίκα κράτησε λίγα χρήματα για κάποιο πρόβλημα υγείας που είχε και τα υπόλοιπα τα επέστρεψε στο ζευγάρι για να ξεκινήσουν τη ζωή τους. Διδαγμα? Εξαρτάται σε ποιόν άνθρωπο θα πεσεις και πώς θα το χειριστείς.
Τώρα γιατί να υπάρχει αυτό το έθιμο? Να πω την αλήθεια σε ένα βαθμό είμαι υπέρ και θα το αναλύσω.
Σε όλες τις χιλιετίες της ανθρώπινης ιστορίας οι γονείς βοηθούσαν τα παιδιά και όταν γερνούσαν τα παιδιά τους ανταπέδιδαν. Δεν υπήρχε άλλη λύση για την επιβίωση. Έτσι επίσης υπήρχαν ισχυροί οικογενιακοί θεσμοί.
Στον προηγούμενο αιώνα κάποιοι καπιτάλες σκέφτηκαν την ιδές της σύνταξης. Οπότε από εδώ και μετά κανείς δεν έχει ανάγκη κανέναν, ο καθένας για τη παρτη του.Όποις γεράσει θα πέρνει σύνταξη και επίσης τα παιδιά έμαθαν να πετάνε τους γονείς στο δρόμο. Φυσικά, αφού το πράγμα πλησιάζει να τελειώσει τον κύκλο του, πιστέυω πως οι περισσότεροι έχουν πιστεί για το πόσο απότυχημενο είναι αυ΄το το σύστημα. Εκτός από την διάβρωση στην οικογένεια και των αξιών πολύ απλά , σύντομα δεν θα υπάρχει σύνταξη! Φαλιρίσανε όλα τα κράτη (όχι μόνο η Ελλάδα). Δεν μπορείς να σπουδάζεις στην πλάτη οποιουδήποτε κράτους μέχρι τα 30 σου,  να πέρνεις σύνταξη στα 55 και μετά να σε τρομπάρουνε με φάρμακα μέχρι να φτάσεις 100. Βγάλτε τα στο κομπιουτεράκι και δείτε ότι δε βγαίνει.
Είναι λοιπόν ή όχι πρωτοποριακό το Ταιλανδικό σύστημα?
Εδώ υπάρχουν 2 όψεις να το δεις: εάν σκας φράγκα για να πάρεις ένα ζώο ή πράγμα (που δυστυχώς συμβαίνει συχνά) ή με τα χρήματα αυτά δίνεις μια βοήθεια στους ηλικιωμένους γονείς οι οποίοι μεγάλωσαν την κόρη τους (ουσιαστικά επένδυσαν τη ζωή τους σε αυτή) και πλέον είναι αβοήθητοι.
Αυτά...

αψογος  ;) ;) ;) ;) ;)

το κακο  ρε γαμωτο ξεκινα με καποιους που πανε και αγοραζουν φτηνο  κρεας και δεν ανεχονται  οτι καποια στιγμη το κρεας θα εχει αποψη.  Που πανε και ταζουν λαγους με πετραχειλια  και στην πατριδα ειναι  αεργοι η  υποαπασχολουμενοι, που μαζευουν λεφτα με στερησεις μια ολοκληρη χρονια και παρουσιαζονται κατω σαν  να ανηκουν στο τοπ 10  της οικονομικης ελιτ για να λεμε και τα δικα μας. Που τις παιρνουν απο την φτωχεια της Ταυλανδης για να τις ριξουν στην μιζερια της ματαιοδοξης ζωης του 

Αυτα
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/