Αποστολέας Θέμα: Συμβουλή για σχέση με Ταϊλανδέζα  (Αναγνώστηκε 145079 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος phohm phuy

• Happiness is the absence of fear and greed
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Chrome 5.0.375.127 Chrome 5.0.375.127
Απ: Συμβουλή για σχέση με την/τον οποινδήποτε
« Απάντηση #225 στις: Αυγούστου 29, 2010, 05:29:21 πμ »
παρη   αν εχεις  φτασει  στο  σιν σοτ   εισαι   σε  καλο   δρομο :D     αυτη  ειναι  η   κουλτουρα  αυτης  της   χωρας!  και  δεν  το  δινουν  μονο  οι  αλλοδαποι  ανδρες (θα  ηταν   τραγικο)  αλλα  και  οι  ταυλανδοι ανδρες  στα  πεθερικα   τους!     αν  πηγαιναμε   στην  ινδια  το  σιν  σοτ   ειναι  απ  την  αναποδη!  θα  διναν  στους γονεις  μας  κατι (τιποτα  αγελαδες) ;D
still you may find a gem amongst them

doctortilac

• Επισκέπτης
« Απάντηση #226 στις: Αυγούστου 29, 2010, 07:54:34 πμ »
Συγνωμη παιδες διαβαζω πολυ καιρο αυτα που γραφετε αλλα δεν εχω καταλαβει τιποτε.
Αλλοι ειστε φανατικοι ταιλονδοπληκτοι προφανως λογω των κοριτσιων εκει κι αλλοι προσπαθειτε να κανετε κριτικη σε κοινοτυπα πραγματα που συμβαινουν σ'ολο το κοσμο.
Αληθεια... εχετε παει πουθενα αλλου εκτος Ταιλανδης?

Ναι φίλε μου εχω γυρίσει το 80% όλου του κόσμου. Και αυτό τη σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνήσω με το SIN SOT? Ούτε ο Βούδας τους δεν συμφωνεί γιατί να συμφωνήσω εγώ?

Αποσυνδεδεμένος kosa

• Φύλο: Άντρας
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Ταϋλάνδη ένα ταξίδι που κρατάει χρόνια
« Απάντηση #227 στις: Αυγούστου 29, 2010, 10:22:45 πμ »
Συγνωμη παιδες διαβαζω πολυ καιρο αυτα που γραφετε αλλα δεν εχω καταλαβει τιποτε.
Αλλοι ειστε φανατικοι ταιλονδοπληκτοι προφανως λογω των κοριτσιων εκει κι αλλοι προσπαθειτε να κανετε κριτικη σε κοινοτυπα πραγματα που συμβαινουν σ'ολο το κοσμο.
Αληθεια... εχετε παει πουθενα αλλου εκτος Ταιλανδης?

Σε παρα πολλες χώρες
    Θα ήθελα πάντως να σε βεβαιώσω ότι πολλοί από εμάς δεν είμαστε " φανατικοί ταιλονδοπληκτοι προφανώς λογω των κοριτσιών εκεί"    Σε κάποιους διαφεύγει μάλλον ότι υπάρχει και μια χώρα  μια  διαφορετική φιλοσοφία ζωής ,που πολύ διαφέρει από την δική μας και τις άλλες  ευρωπαϊκές  χώρες και πολλούς από εμάς αυτό τους γοητεύει περισσότερο από  τον γυναίκειο πληθυσμό της χώρας
Ο ταξιδιώτης βλέπει ότι βλέπει. Ο τουρίστας βλέπει ότι έχει έρθει να δει.
G.K. Ghesterton

http://thailandmymemories.wordpress.com/

Αποσυνδεδεμένος staevy

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
« Απάντηση #228 στις: Αυγούστου 29, 2010, 13:16:39 μμ »
Θεωρώ ότι  τη σωστότερη απάντηση την πήρες από τον  stelkon     
Εσύ ξέρης.
Καλή τύχη, ποτέ δεν ξέρης.
De gustibus et coloribus non  est disputandum !

Αποσυνδεδεμένος YACHTMAN

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #229 στις: Αυγούστου 30, 2010, 11:53:59 πμ »
...καλε μου φιλε "ΠΑΡΗΣ",πρεπει να σου πω οτι συμφωνω με τα περισσοτερα απο τα γροφομενα σου,περι της ...ταιλανδικης κουλτουρας.Για μας τους δυτικους πολλα απο τα εδω διαδραματιζομενα,μας ειναι εντελως ξενα και...περιεργα...ομως ειναι κατι σαν το spicy thai food και το sticky rice... η το τρως,η το αποφευγεις.."it's up to you",οπως συνηθιζεται να λεγεται εδω (στην ταιλανδη),απο τις περισσοτερες...οσον αφορα το κοστος ζωης στην ταιλανδη,εχω κανει προσωπικη αναφορα...διαβασε εδω:

http://prosopikes-simiosis.blogspot.com/p/blog-page.html

« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 30, 2010, 12:31:40 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος NickTh

• Warned
  • *
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #230 στις: Αυγούστου 30, 2010, 15:20:59 μμ »
Σκωτία - Ταιλάνδη σημειώσατε 2 στην τσιγκουνιά. Αυτή είναι η γνώμη μου απλά και πείτε μου οτι κάνω λάθος. Είχα απλά υποψίες στην αρχή ότι είναι τσιγκούνηδες στην πλειοψηφία αλλα έπειτα είδα βιβλιάριο ανθρώπου με 500 χιλιάρικα ο οποίος έχει και οκ δουλειά  ο οποίος δεν θέλει να δώσει 3-5 χιλιάρικα να πάρει κρεβάτι και κοιμάται στο πάτωμα...

Άλλο ένα παράδειγμα είχαμε πεί με την κοπελιά να πάμε ταξιδάκι με τους γονείς και συγγενείς της με βάν σε κοντινή πόλη με αρχαία και τέλος πάντων απο κακή συνενόηση πήγα εγώ να κλείσω βάν απο την ρεσεπσιον του ξενοδοχείου. Την παίρνω τηλ πάνω στο δωμάτιο να ρωτήσω για πόσα άτομα. Μου λέει μην κάνεις τίποτα εσύ... έπαθα ένα σοκ γιατί σκέφτηκα έχει γούστο να μην πληρώσω ???.

Πάμε τέλος πάντων την επομένη το ταξίδι και το μεσημέρι πάμε να φαμε 10 άτομα, έρχεται ο λογαριασμός μόλις 600β και την κάνουν όλοι με ελαφρά!! και μου λέει η δικιά μου πλήρωσε όλο χαμόγελο... Πάλι καλά που με πήγανε σε ένα εστιατόριο της κακιάς ώρας...

Στον γυρισμό πρώτα πήγαμε απο το ξενοδοχείο να μας αφήσουνε εμάς πρώτα και μου λέει πάλι η δικιά μου Νικ 6 χιλιάρικα... Απο την ρεσεπσιόν που είναι και κλέφτες και είμαι και φαλάνγκ μου είχανε ζητήσει 3 για ίδια άτομα και ίδια ακριβώς μεταφορά...  Αυτά που λέτε τίποτα ούτε απλά για την χειρονομία. Η δικιά μου το κατάλαβε οτι στράβωσα πολύ και άρχισε να πληρώνει αρκετά μετά.

Το όλο σκηνικό είχε ως αποτέλεσμα να της πω γάμος ναι αλλά σιν σοτς και τέτοια παρόμοια σε γονείς δεν έχει... Και το εννοούσα, αν μου έλεγε όχι άντε γεια. Κατσούφιασε λίγο αλλά είπε εντάξει τελικά.

Θέλω να πώ ότι με τέτοιο τρόπο σκέψης το να ζητάνε σιν σοτς και χορηγείες είναι φυσικό επόμενο.

Αποσυνδεδεμένος kosa

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #231 στις: Αυγούστου 30, 2010, 16:18:48 μμ »
 Τι είναι τελικά το sin sot αλλιώς η προίκα στην περίπτωση του γάμου στην Ταϋλάνδη.

Ένα  έθιμο η προσπάθεια  προσπορισμού ενός όσο το δυνατόν σημαντικού πόσου  από τον ανόητο  ξένο μέλλοντα σύζυγο;

Για να μπορέσουμε να δούμε   όσο το δυνατόν καλύτερα  το τι πραγματικά συμβαίνει θα πρέπει να ξέρουμε   το τι γίνεται στις περιπτώσεις
 που ο  μέλλων σύζυγος  είναι   Ταϊλανδός και αν υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση.
 Στην Ταυλανδεζικη κοινωνία πέρα λίγων εξαιρέσεων  η λεγόμενη προίκα είναι ένας θεσμός που δεν ξεχωρίζει   την εθνικότητα του γαμπρού
και συνήθως ζητείται  από αυτόν ένα ποσό το όποιο ποικίλει αναλόγως την ομορφιά, την κοινωνική θέση, και την μόρφωση της μελλοντικής συζύγου .
 Χωρίς  βέβαια  να εθελοτυφλούμε   στο   ότι το ποσό αυτό αυξάνεται αισθητά στη περίπτωση  αλλοδαπού συζύγου   θα μπορούσαμε να δούμε
 ότι με την συναλλαγματική διαφορά το ποσό που  συνήθως ζητείται είναι αναλόγως αντίστοιχο  με τα χρήματα που ένας Ταϊλανδός βγάζει το ίδιο διάστημα
( π.χ.  50-100.000 είναι μισθοί 10  μηνών για ένα μέσο Ταϊλανδό ενώ το πόσον τον 200.000 είναι  6-7 μήνες για ένα μέσο αλλοδαπό).
Τι αφορά και γιατί ζητείται αυτό το ποσόν.
Κατά πολλούς το ποσόν αυτό  Είναι ένας τρόπος για τον μέλλοντα σύζυγο  να δείξει ότι διαθέτει τα οικονομικά μέσα για να αναλάβει τη φροντίδα  της συζύγου του
 και για την οικογένεια της γυναίκας να αποκτήσει ένα πιο καλό  κοινωνικό πρόσωπο. δείχνει επίσης την εκτίμηση και την αγάπη που έχει ο μέλλοντας σύζυγος στο πρόσωπο της
 αλλά και της οικογενείας  που την ανέθρεψε.

Κατά άλλους  Το έθιμο αυτό ξεκίνησε να καταβάλλεται στο σπιτικό της νύφης ως αποζημίωση, επειδή η οικογένεια θα στερούνταν ένα ενεργό μέλος της και έτσι θα ζημιωνόταν οικονομικά.
 Αργότερα, η καταβολή αυτή ήταν μια πράξη ευγενική. Ήταν μια απόδοση τιμής σε αυτούς που μεγάλωσαν και ανέθρεψαν σωστά τη κοπέλα που θα παντρευόταν.  

Αλλά   με βάση  ότι ασφαλιστικό σύστημα  δεν υπάρχει η μάλλον όχι  σε σύγκριση  με   αυτό που ισχύει στις δυτικές χώρες είναι ένας τρόπος εξασφάλισης τον   γονέων
  έχοντας ένα  εισόδημα  για να μπορούν να επιζήσουν μια και στην Ταυλανδέζικη  κοινωνία θεωρείται υποχρέωση των νεοτέρων  να στηρίζουν τα γηραιότερα μελή της οικογενείας.

Πολλές οικογένειες διαπραγματεύονται ένα ποσό το όποιο  αφού παρουσιαστεί στον γάμο  ως ένδειξη τιμής της οικογενείας ένα μεγάλο μέρος επιστρέφεται στο ζευγάρι
για να βοηθήσει την μετέπειτα ζωή τους.

Έχω παρατηρήσει ότι πολλούς από εμάς  μας ξενίζει  η λέξη προίκα ίσως γιατί αφορά  την εκταμιευση και οχι την αποδοχη της, αλλωστε δεν ειναι αγνωστη λεξη στον τοπο μας
     και η παραγόμενη λέξη προικοσύμφωνο   φιγουράρει τακτικά στα Ε9 πολλών από εμάς  φυσικά είναι κάτι το διαφορετικό μια και αφορά την ζωή του ιδίου του ζευγαριού
  και δίνεται σαν βοήθεια σε αυτό αλλά δεν  νομίζω ότι έστω και με αυτόν τον τρόπο  δεν  δίνει μια εμπορικού χαρακτήρα συναλλαγή στην όλη  αυτήν  προσπάθεια  δυο ανθρώπων να ζήσουν μαζί.
 Χρηματική αποζημίωση ( ένα είδος προίκας)  άλλωστε δινόταν αλλά και  μπορεί και ακόμα να δίνεται   από τον γαμπρό προς τους γονείς της νύφης και  από κάποιες ομάδες  του ελληνικού πληθυσμού .

« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 30, 2010, 16:20:20 μμ από kosa »
G.K. Ghesterton

Αποσυνδεδεμένος NickTh

• Warned
  • *
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #232 στις: Αυγούστου 30, 2010, 16:53:42 μμ »
Φίλε Kosa εμένα μου ζητήθηκαν 700 για σιν σοτ και 150-200 για το πάρτι και μου μυρίζει κάπως η δουλειά. Στην αρχή μου είχε πει μόνο για 8 το μήνα και κουβέντα για σιν σοτ.

Αποσυνδεδεμένος bestathens1972

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #233 στις: Αυγούστου 30, 2010, 17:05:35 μμ »
700k και είσαι ακόμα μαζί της; Τρεχααααααααααααααααααααααααααααα!!!
ΟΞΩ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΪΛΑΝΔΗ!!!... Τα κάνουμε πουτ@ν@ και μόνοι μας οι expats!!!

Αποσυνδεδεμένος jimi

• ต้องการให้ฉันช่วยอะไรไหมคะ
  • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Browser:
« Απάντηση #234 στις: Αυγούστου 30, 2010, 17:08:36 μμ »
Ρε γ@@ω την νοημοσυνη μου,φιλε nickth μην εκτιθεσαι αλλο ειναι φανερο απο τα δικα σου λεγομενα οτι εχεις κανει λαθος επιλογη,καντην λοιπον απο αυτη την υποθεση εφοσον κιολας το θεμα ειναι συμβουλη για σχεση με Ταυλανδεζα παρε την συμβουλη αυτη και μην μας κοροιδευεις και υποτιμας τον εαυτο σου αλλο.
Οταν εισαι θυμα δεν σου φταινε απαραιτητα οι αλλοι παιζει και το γεγονος ξερεις να μην βλεπεις μπροστα σου και να προκαλεις σχολια τυπου teosep.
Το ποσταρισμα σου δε ως απαντηση σε αυτα που εγραψε ο kosa μαλλον ειναι λιγο ασχετο.
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 30, 2010, 17:11:14 μμ από Oytopikos »
สวัสดีค่ะ ยินดีที่ได้พบคุณ

Αποσυνδεδεμένος NickTh

• Warned
  • *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #235 στις: Αυγούστου 30, 2010, 17:52:01 μμ »
Το σκέφτηκα και έχετε δίκιο. Θα την κάνω και εγώ με ελαφρά, έχει και αλλού πορτοκαλιές. Ευχαριστώ αλήθεια για τα σχόλια με κάνατε και συνήρθα. 

Αποσυνδεδεμένος kosa

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #236 στις: Αυγούστου 30, 2010, 18:42:24 μμ »
Φίλε Kosa εμένα μου ζητήθηκαν 700 για σιν σοτ και 150-200 για το πάρτι και μου μυρίζει κάπως η δουλειά. Στην αρχή μου είχε πει μόνο για 8 το μήνα και κουβέντα για σιν σοτ.

1.απο το υψος του ποσου μπορω  με βεβαιοτητα  να σου πω οτι εαν δεν ειναι  μελος της  βασιλικης οικογενειας  τοτε σιγουρα μπορεις  να τις μυνησεις για αισχροκερδια  και παρανομο πλουτισμο
  το ανωτερω ποσο περιλαμβανει Φ.Π.Α?
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 30, 2010, 19:04:45 μμ από kosa »
G.K. Ghesterton

Αποσυνδεδεμένος kazama

• *
  • Browser:
  • Chrome 18.0.1025.168 Chrome 18.0.1025.168
Απ: Συμβουλή για σχέση με Ταϊλανδέζα
« Απάντηση #237 στις: Μαΐου 14, 2012, 23:00:15 μμ »
Γεια χαρά σε όλους είμαι καινούργιος στο φόρουμ και θέλω να εκφράσω εκτός από συγχαριτιρια και τον θαυμασμό μου γι αυτό…
Μπαίνω στο θέμα άμεσα.
Από πάντα θαύμαζα την Ταϊλάνδη σαν χώρα για πολλούς πάρα πολλούς λόγους και βέβαια της αιθέριες υπάρξεις της χώρας.
Πριν 2 χρόνια γνώρισα μια κοπέλα από το facebook, από τότε μιλάμε συνέχεια, τότε υπήρχε στη ζωή της κάποιος άλλος και όταν την μαρκαρα στενά για να πάω με είχε ακυρώσει. ο καιρός πέρασε και η κοπέλα είναι ελεύθερη πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα της και με ότι μπορώ να καταλάβω. Πριν λίγες μέρες μέσα από μια κουβέντα μου εξέφρασε την επιθυμία της να έρθει εδώ να με συναντήσει δεν κρύβω πως έγινα πύραυλος από αυτήν την εξέλιξη. Εδώ όμως αρχίζει και το θέμα δεν ξέρω τίποτα πώς να την φέρω εδώ διάβασα το φόρουμ μίλησα με την πρεσβεία στην Μπανγκόκ αλλά άκρη δεν μπορώ βγάλω. Εκτός αυτού η κοπέλα είναι στο Ομαν τώρα. Και γίνετε πιο περίπλοκο το να έρθει.
Εκείνη μου λέει να της κάνω πρόσκληση για να έρθει εδώ στην πρεσβεία που ρώτησα άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε.
Εδώ πέφτουν οι μισοί φίλοι να μου λένε που θα την φέρεις εδώ άμα της κάνεις πρόσκληση θα φέρει ναρκωτικά θα την κοπανήσει για Ευρώπη και ότι άλλο μπορεί να βάλει το μυαλό σας το έχω ακούσει. Οι άλλοι μισοί μου λένε κάνε αυτό που θες αλλά με συμβουλεύουν να πάω εγώ εκεί.
Εν ολίγης σκέφτομαι σοβαρά να πάω Ταϊλάνδη να την συναρτήσω βεβαία να πω ότι η κοπέλα με πάσα ειληκρηνεια μου είπε ότι αν έρθει Ελλάδα θέλει να δουλέψει κακό? Ίσως. Επειδή έχω ακούσει πάρα πολλά και έχω μπερδευτεί πολύ ρωταω 1.τι είναι καλύτερο να την φέρω εδώ η να πάω εγώ Ταϊλάνδη?
2. το γεγονός ότι ταξιδεύει και δουλεύει σε χώρες όπως Ομαν Ντουμπαι είναι ύποπτο για άλλα περίεργα πραγματα?
3. αν πάω τελικά Ταϊλάνδη με δικό μου κλεισμένο ξενοδοχείο ( θα μείνουμε μαζί) διατρέχω κίνδυνο να με καθαρίσει τίποτα?
4.αν όλα πάνε καλά και θέλω να την φέρω Ελλάδα το να το κάνω από εκεί θα είναι καλύτερο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την υπομονή σας.

Αποσυνδεδεμένος dkmaster

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 18.0.1025.168 Chrome 18.0.1025.168
« Απάντηση #238 στις: Μαΐου 15, 2012, 01:47:14 πμ »
Παράθεση
ο έλληνας δεν βλέπετε κυριολεκτικά , έχει διαφορα κουσούρια και η ταϊλάνδη τον παντρεύεται έχοντας σκοπό να αποκομίσει ότι περισσότερο μπορεί. συνήθως thai έρχεται μέρος ανδρών από την ελλάδα που δεν μπορεί να βρει γυναικα στην χωρα μας η που βρίσκει κάποιες μέτριες εξωτερικά η ακόμα και χαλια. λογικό να έχεις τέτοια εντύπωση για την πρεσβεία γιατί πίστεψε με κάθε μέρα μιλάνε με τον κάθε κατεστραμμένο για τέτοιες περιπτώσεις. λογικό είναι οι άνθρωποι να έχουν αγανακτήσει. από εδώ και πέρα εσύ ξέρεις (πετάξτε βέλη!!)
  ;D

I like the way you think!

Πάντως είναι υπερβολικά παράτολμο να την φέρεις εδώ. Γιατί δεν πας διακοπές στην Ταϊλάνδη να δεις και την χώρα από κοντά. Τόσα εκατομμύρια άνθρωποι είναι εκεί όλο και κάποιον/κάποια/κάτι θα γνωρίσεις.

Αποσυνδεδεμένος ταξιδιωτης χχ σειρας

• **
  • Browser:
  • Firefox 10.0.1 Firefox 10.0.1
« Απάντηση #239 στις: Μαΐου 15, 2012, 02:05:09 πμ »
Παράθεση
3. αν πάω τελικά Ταϊλάνδη με δικό μου κλεισμένο ξενοδοχείο ( θα μείνουμε μαζί) διατρέχω κίνδυνο να με καθαρίσει τίποτα?

αναλογα το ξενοδοχειο...
το hostel το εχεις δει;