Αποστολέας Θέμα: Καιρός στο Πουκετ/Θαλασσα ανταμαν τον Ιουλιο  (Αναγνώστηκε 20010 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος vagath74

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.4 Firefox 3.6.4
Καιρός στο Πουκετ/Θαλασσα ανταμαν τον Ιουλιο
« στις: Ιουνίου 25, 2010, 21:15:16 μμ »
καλησπέρα,
επανέρχομαι με νέο ερώτημα σχετικά με τον καιρό στο Πουκετ/Θαλασσα ανταμαν τον Ιουλιο και πιο συγκεκριμένα το β 15μερο. Οποιος έχει βρεθεί αυτην την περίοδο αυτη εκεί ας βοηθήσει γιατι έχω χασει την μπαλα διαβάζοντας στο δικτυο και ακούγοντας άλλους. Αξίζει να πάω ή θα βρέχει συνέχεια? θα μπορέσω να επισκεφθώ τα περιβότητα νησιά του ανταμάν? σε σχέση με περιοχή σαμουι δεν αξιζει κάποιος που πάει πρωτη φορα να δει καλύτερα την περιοχη του ανταμαν ?. Plz βοηθήστε γιατί ο αρχικός ενθουσιασμός μετατρέπεται σε προβληματισμό σχετικά με την επιλογή της ταυλάνδης.

Αποσυνδεδεμένος lostromos

• Συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
Απ: Καιρός στο Πουκετ/Θαλασσα ανταμαν τον Ιουλιο
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 25, 2010, 21:26:18 μμ »
καλησπερα εδω βλεπεις τον καιρο στο πουκετ http://www.thai.gr/forum/index.php?topic=1494.0

επισης ενα site που μπορεις να δεις τι περιπου θα κανει σε βαθος χρονου 15νθημερου αλλα και αξιοπιστο ειναι το accuweather.com

παντως να ξερεις οτι αυτη η περιοδος ειναι περιοδος βροχων.κατι που ομως δεν σε δυκολευει.συνηθως βρεχει αποτομα με δυναμη και για λιγο και σταματαει.μετα μπορεις να πας για το μπανιο σου η οτι αλλο θελεις.προσωπικα η βροχη δεν ειναι κατι που με χαλαει/περσι πειδη ετυχε αυγουστο να παω στα νησακια του adaman ειχε λιγο καιρο.λιγη βροχη παρωδικη αλλα δεν μας εμποδισε να κανουμε το μπανιο,να καουμε απο τον ηλιο,εκτος απο ενα νησακι που δεν ειδαμε λογω κυμματων και για λογους ασφαλειας δεν μας πηγαν.

προσωπικα ειναι ελαχιστες οι αναφορες που εχω ακουσει να βρεχει συνεχομενα για μερες και να μην σταματαει.ειτε ετσι παντως ειτε αλλιως η ταιλανδη θα σου αρεσει και θα περασεις πολυ καλα

Αποσυνδεδεμένος vagath74

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 25, 2010, 21:35:31 μμ »
λοστρομε σε ευχαριστω για την αμέση απάντηση. Με καθυσυχαζεις και αν ειναι ετσι οπως λες δεν εχω προβλημα να βρεχει ετσι απλα να μην βρεχει συνεχεια. Δεν ξερω ποια αλλα μερη εχεις επισκευθει αλλα θα ηθελα να σε ρωτησω αν αξιζει να τραβηχτω και σαμουι ή να μεινω και να απολαυσω θαλασσα ανταμαν. ειναι η πρωτη φορα που πηγαινω οπως είπα συνολικα οι καθαρες μου μερες εκει θα ναι 13 εκ των οποιων λεω 3 να αφιερωσω στην μπανκονγκ . Θα ηθελα πολυ την προσωπικη σου γνωμη και ότι άλλο μπορεις να βοηθήσεις γιατι πιστευω οτι και να διαβασεις σε οδηγους καλυτερα να τα ακους απο καποιον που εχει βρεθει εκει.

• Συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 25, 2010, 21:42:06 μμ »
αν εχεις δεκα καθαρα μερες καλο θα ηταν να τις αφιερωσεις σε ενα νησι.αν πας σαμουι τοτε κανενα προβλημα με τον καιρο κατι που ισως οπως ειπα και πριν θα βρεις στο πουκετ.καλο θα ηταν ομως να δεις ενα νησι και να ξεκουραστεις και να πας και τις εκδρομες σου.ψαξε λιγο και θα δεις πληροφοριες που θες για πουκετ και εκδρομες.τα νησακια οντως ειναι πολυ ωραια και με ωραιες παραλιες.προσοχη μονο γιατι οι 3 τελευταιες μερες σου θα ειναι κατι τελειως αντιθετο σε μια πρωτευουσα χαοτικη με πολυ κοσμο,κατι που ισως δεν εχεις συναντησει ξανα.και αυτη ομως εχει τις ομορφιες της φτανει να ξερεις που να κοιταξεις

Αποσυνδεδεμένος vagath74

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 25, 2010, 21:48:39 μμ »
μπορω στο 10 ημερο να δω και κραμπι/πι πι και κο λιπε ? ποια ειναι η γνωμη σου ? το 3μερο στην μπανκονγκ αξιζει ?

Αποσυνδεδεμένος Ivan

• Φύλο: Άντρας
  • Τοῦ Ἄλμπορ τὸ φανάρι πότε θὰ φανεῖ;
  • Mac OS X 10.5.5 Mac OS X 10.5.5
  • Browser:
  • Safari 3.1.2 Safari 3.1.2
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 25, 2010, 21:54:17 μμ »
Θα συμφωνησω και εγω με τον "Λοστρομο" και θα συμπληρωσω οτι γενικα ο καιρος αυτην την περιοδο ειναι απροβλεπτος και ολα τα ενδεχομενα παιζουν. Ωστοσο αν θα σε κανει να αισθανθεις καλυτερα αυτο, θα σου πω οτι περισυ τελος Ιουλιου - αρχες Αυγουστου εμεινα 20 μερες στο πουκετ, ειδα συνολικα 7 τροπικες καταιγιδες με πολυ μεγαλη ορμη, ομως η διακρεια ολων (και των 7 μαζι) δεν ψεπερασε το ενα τεταρτο!! Φυσικα εβρεξε και καποιεσ νυχτες αλλα το πρωι ηταν ολα μια χαρα! Γενικα οι βροχες σε προειδοποιουν οταν πλησιαζουν, ειναι πολυ δυνατες, αλλα διαρκουν λιγο και μετα ξαναλαμπει ο ηλιος.Μην μασας πουθενα και τα μπανακια σου θα κανεις και τα ταξιδακια σου...  αααα και να μην ξεχασω παρε μαζι σου ενα αντιηλιακο!! (θα με θυμηθεις ::))
Μπροστά σου τρεῖς ἐλέφαντες ντυμένοι στὰ χρυσά,
ὄξω ἀπ᾿ τοῦ Βούδα τὴ σπηλιά, ψηλὰ στὴν Κουρνεβάλα.
Τώρα σκοντάφτεις, Γέροντα, στοῦ δρόμου τὰ μισὰ
καὶ πᾶς γιὰ νὰ λειτουργηθεῖς σὲ γάϊδαρο καβάλα.

Αποσυνδεδεμένος vagath74

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 25, 2010, 22:00:02 μμ »
παιδια ευχαριστω για τις πληροφοριες οντως τωρα αισθανομαι οτι θα περασω καλα... ασχετο αλλα ολοι οι οδηγοι παιζουν στο 25€υρω τους βρισκει κανεις εκει κατω ? (πχ lonely planet)...

Αποσυνδεδεμένος Ivan

• Browser:
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 25, 2010, 22:06:41 μμ »
παιδια ευχαριστω για τις πληροφοριες οντως τωρα αισθανομαι οτι θα περασω καλα... ασχετο αλλα ολοι οι οδηγοι παιζουν στο 25€υρω τους βρισκει κανεις εκει κατω ? (πχ lonely planet)...

Ειδικα το lonely planet, απο εκει το πηρα εγω!! Αρχικα σου προτεινω να διαβασεις διεξοδικα, τις σελιδες του φορουμ, που ειναι γεματες με πολυτιμες πληροφοριες!

• Συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 25, 2010, 22:14:42 μμ »
φιλε θα σε συμβουλευα να κανεις κανα δυο εκδρομες στα νησια και αυτο γιατι καθε φορα υπαρχει εκδρομη με συγκεκριμενα νησακια.phiphi να δεις οσο για κραμπι θα σου πω οτι καλυτερα ειναι οταν να ξαναπας να κατσεις εκει καμια εβδομαδα ειναι παρα πολυ ωραιο.απο εκει και περα επειδη εχεις 10 μερες μπορεις να δεις τοσο το ιδιο το νησι οσο και καποια αλλα νησακια.

για τις 3 μερες στην πρωτευουσα θα ελεγα οτι ειναι λιγες.βεβαια αλλοι δεν την μπορουν καθολου και αλλους τους ξετρελαινει.εχει πολλα πραγματα να δεις φτανει να θες αλλα σε 3 μερες πιστευω οτι μονο μια γευση θα παρεις.πολυ μικρη.καλο ειναι παντως γιατι οταν θα ξαναγυρισεις θα κατσεις να την δεις πιο καλα.θα σου ειναι λιγο δυσκολο απο τα νησια και την παραλια να μπεις σε μια μεγαλουπολη.για αρχη πιστευω καλα ειναι

Αποσυνδεδεμένος vagath74

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 27, 2010, 10:29:38 πμ »
Μου αρεσει που δινεται οδηγιες λες και προκειται για την γειτονια σας και πιστευω οτι ξερετε περιοχες απο Ταυλ καλυτερα απο την αθηνα. Ελπιζω να ειναι τοσο καλα ωστε να "καω" και εγω και να πηγαινω καθε χρονο. Ειναι γεγονος παντως πως οποιον εχω ρωτησει που εχει παει εκει , κανεις μα κανεις δεν μου ειπε οτι κανεις μ***κια που πας. Τωρα με εχει πιασει το αντιθετο και πιστευω πως 13 μερες θα ναι λιγες αλλα ας οψεται η δουλεια που μονο 2 εβδ μπορω να λειψω συνεχομενα. Πιστευετε πως τις 3 τελευτ μερες να τις αφιερωνα και αυτες πουκετ? προσωπικα θα θελα να παρω και γευση απο μπανκονγκ, απο περιγραφες που μου εχουν κανει πρεπει να ναι σουρεαλ κατασταση ...

• Συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 27, 2010, 13:27:00 μμ »
οχι να πας και 3 μερες στην πρωτευουσα.εκτος του οτι θα εισαι κοντα στο αεροδρομιο τις τελευταιες μερες μηπως συμβει τιποτα η Μπαγκογκ ειναι μια πολη με απιστευτους ρυθμους μην την χασεις

Αποσυνδεδεμένος Ivan

• Browser:
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 27, 2010, 23:05:37 μμ »
    Και εγω θα σου προτεινα να μην χασεις την εμπειρια της ΒΚΚ!! Ειναι μια χαρα 10 μερες στο πουκετ για αρχη. Οτι πρεπει για να περασεις τελεια και να θελεις να ξανα πας ::)

Αποσυνδεδεμένος martz

• Φύλο: Γυναίκα
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 27, 2010, 23:31:26 μμ »
Θα πας Ταιλάνδη πρώτη φορά και δεν θα περάσεις από Bangkok? Κρίμα δεν είναι? Μου θυμίζει πόλη με κρυμένους θησαυρούς
συνέχεια κάτι ανακαλύπτεις!

Αποσυνδεδεμένος Βαγγελης

• *
  • Windows 2000 Windows 2000
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 28, 2010, 13:08:25 μμ »
Φιλε vagath74,
Αν ειναι η πρωτη σου φορα στην Ασια, δε θα μπορουσες να διαλεξεις καλυτερο προορισμο.
Το μονο που θα αλλαζα εγω ειναι η σειρα του ταξιδιου.Θα πηγαινα πρωτα ΒΚΚ και μετα στα νησακια.
Τα Πι - Πι και τα κοντινα νησακια γινονται σε μονοημερη.Τα νησια του Ανταμαν (μαλλον εννοεις τα Σουριν και τα Σιμιλαν) θελουν περισσοτερο χρονο.
Καλυτερα να πας χωρις παπουτσια εκει, παρα χωρις μασκα και αναπνευστηρα. Λιγη προσοχη στα ρευματα, το snorkeling ειναι τοσο ωραιο εκει, που μπορεις να ξεχαστεις και να απομακρυνθεις χωρις να το καταλαβεις.
Τα περι καιρου ειναι λεπτομερειες, μια χαρα ειναι και με λιγη βροχουλα.

Αποσυνδεδεμένος vagath74

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.6 Firefox 3.6.6
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 28, 2010, 23:58:30 μμ »
αφου γουσταρετε να με βαζετε στην πριζα πιο πολυ και καθοτι εχω παθει overdose πληροφοριων σχετικα με τα μερη τριγυρω εκει θετω νεο ερωτημα: προλαβαινω και περιοχη κραμπι + κο-λιπε ?