Αποστολέας Θέμα: εντυπωσεις απο μπαλι?  (Αναγνώστηκε 31273 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος koipondkeeper1

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0
εντυπωσεις απο μπαλι?
« στις: Ιουλίου 22, 2010, 16:00:46 μμ »
Γεια σας,ειμαι κι εγω μια απο τους πολλους ερωτευμενους με την Ταυλανδη.
Σκεφτομαστε με το συζυγο μου να παμε για τριτη φορα τον Οκτωβριο.
Απο την αλλη ομως,ισως ενα ταξιδι στο Μπαλι να ειναι κατι διαφορετικο.
Υπαρχει κανεις που να εχει εμπειρια?
Μας ενδιαφερουν οι ηρεμες διακοπες,το ψαρεμα η φυση και αν υπαρχουν και αγορες ακομα καλυτερα!
Κοινα στοιχεια με την Ταυλανδη?Αξιζει τον κοπο?
Ευχαριστω.

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
Απ: εντυπωσεις απο μπαλι?
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 22, 2010, 21:38:38 μμ »
Ημουν με την γυναικα μου περισυ τον Σεπτεμβριο στο Μπαλι . Οι εντυπωσεις θετικες ,πρεπει να πω βεβαια οτι το νησι δεν ειναι μικρο και χρειαζεται σιγουρα αυτοκινητο για να δεις τα αξιοθεατα του νησιου ,που ειναι αρκετα. Εξαιρετικα ευγενικος κοσμος, με την δικη του Μπαλινεζικη κουλτουρα ,σε αυτο εχει συμβαλει και η θρησκεια (μιγμα Βουδισμου & Ινδουισμου). Αγορες πολλες και φθηνες με μπολικο παζαρι,θα πηξει το ματι σου . Οι θαλασσες δεν με ενθουσιασαν ,ηταν ιδανικες για σερφ ,γι'αυτο εχει και πολλους Αυστραλους . Δεν ξερω τι γινεται βεβαια σε αλλα σημεια του νησιου.
Αλλα επαναλαμβανω το νησι ειναι ΜΕΓΑΛΟ και θελει προσοχη σε ποιο σημειο θα μεινεις π.χ περιοχη Κουτα ειναι γεματη , κλαμπς εστιατορια , γκομενες ,φασαρια κλπ. Η περιοχη Νουσα Ντουα ειναι πιο ησυχη ,αλλα κατα βαση γεματη πολυτελη ξενοδοχεια. Λενε οτι το πραγματικο Μπαλι ειναι στο βορρα ,περιοχη Λοβινα ,αλλα πολυ απομονωμενη.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ 1 . Βγαλε βιζα απο την πρεσβεια της Ινδονησιας στην Αθηνα,αλλιως θα περιμενεις με τις ωρες στο αεροδρομια του Μπαλι !!!!!!!!
Kατα τα αλλα διαβασε οδηγους ,γιατι το γουστο ειναι υποκειμενικο ,εγω σαν λατρης της Ασιας μου αρεσει οπου και να παω. Καλο ταξιδι ! 

Αποσυνδεδεμένος Markos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Φύλο: Άντρας
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 23, 2010, 10:07:32 πμ »
Όπως τα λέει ο φίλος Teosep.

Η Κούτα γεμάτη αυστραλούς και πολύ τουριστική. Η Nusa Dua με εξαιρετικά ξενοδοχεία και spa, αλλά πολύ ακριβή (εκεί έμεινα και δεν το μετάνιωσα...). Η Jimbaran γεματη από εστιατόρια για θαλασσινά, αλλά πολύ τουριστική και πανάκριβη. Το βόρειο κομμάτι πολύ πιο αυθεντικό.

Δυστυχώς για τα δικά μου γούστα, έχει πολλούς Έλληνες και πολλούς τουρίστες σε στύλ Πούκετ αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό...

Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!!!!

Αποσυνδεδεμένος PETROS

• **
  • Browser:
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 23, 2010, 10:31:17 πμ »
φιλε   θα μεινετε  στο   UBUD και  απο  εκει   θα  κανετε  τισ  εκδρομεσ    σασ
εναι   με  μια κουβεντα   υπεροχα.

*ευχομαι   σε   μερικα χρονια   να  ειμαι  μονιμα εκει  εγω  και  οι οικογενοια μου.

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 23, 2010, 11:18:39 πμ »
Για να συμπληρωσω τον φιλο makrinikas, οτι το Ubud ειναι υπεροχο ,αλλα μακρια απο θαλασσα.
Απλα το σημειωνω για να βοηθησω σε περιπτωση που βαζετε αυτη την προυποθεση στις διακοπες σας.

Αποσυνδεδεμένος karabε

• Συντονιστής
  • Browser:
  • Firefox 3.6.7 Firefox 3.6.7
    • www.thai.gr
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 23, 2010, 16:03:28 μμ »
Η nusa dua βρισκεται στο νοτιο τμημα και εχει μονο πολυτελεις τουριστικες μοναδες με ιδιωτικες παραλιες. Εχω μεινει στο hilton (εχει αλλαξει ονομα) και νομιζω ειναι ιδανικο για ζευγαρια. Κατα τα αλλα η περιοχη δεν θυμιζει bali. Στην πρωτευουσα denpasar μαλλον δεν θα βρειτε κατι που να σας αρεσει. Η kuta παραειναι τουριστικη με πολλα bar και club. Καντε μια βολτα απο sanur, αξιζει. Οπωσδηποτε για ψαρι στο jimbaran το βραδακι με θεα το four seasons. Η πολιτιστικη πρωτευουσα του νησιου ειναι το ubud, κατι σαν την μονμαρτη στο παρισι.
Η kuta,το sanur,η denpasar και το jimbaran ειναι σχετικα κοντα, ενω για την nusa dua θα χρειαζεστε γυρω στα 30-40 λεπτα.
Το ubud ειναι μακρια.
Οπωσδηποτε rafting και βολτα με ελεφαντα (μπαινεις μαζι του σε μια τεχνιτη λιμνουλα και με κανει μουσκεμα)

Στην kuta ειχε και δυο ελληνικα εστιατορια, το "μυκονος" και το "παντα ρει".
teosep αυτα υπαρχουν ακομη?
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 23, 2010, 16:58:26 μμ από karabε »

Αποσυνδεδεμένος antonyh

• Ο παράδεισος έχει διεύθυνση…
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 23, 2010, 18:16:14 μμ »
ΦΩΤΟ ΑΠΟ BALI

Στους γονείς μου οφείλω το "ζην", στον δάσκαλό μου το "ευ ζην", στη
Eurobank 30.000 ευρώ... στην Πειραιως 22.000 ευρώ, στην εφορία 12.000
ευρώ...

Αποσυνδεδεμένος PETROS

• **
  • Browser:
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 23, 2010, 20:08:27 μμ »
η πραγματικη ζωη  στο BALI  ειναι   μετα  το UBUD να χαθεισ  μεσα   στα   χωρια  να ζησεισ    την  ζωη   τουσ    και   να  τρωσ    τα   δικα  τουσ   φαγητα   γιατι   τα  δικα
μασ    θα   τα   ξαναβρεισ    σε   λιγεσ   μερεσ  σου   προτεινω   για  φαγητο   LOTUS         H       NOMAND   στο UBUD   οσο   για   παραλια   AMED   μακραν, μακρια    απο   τα  τετριμενα    TERIMA KASI

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Browser:
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 23, 2010, 22:01:38 μμ »
@karabe

Εγω ενα ειδα ,αλλα δεν συγκρατησα το ονομα του .

Αποσυνδεδεμένος giannis

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • «Το ψέμα ποτέ δεν ζει για να γεράσει.»
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.7 Firefox 3.6.7
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 24, 2010, 02:28:01 πμ »
το μπαλι ειναι το νησι των θεων !!!!!!! οσοι δεν εχουν παει δεν μπορουν να με καταλαβουν  ειναι ενας συνδιασμος  κουλτουρας θρησκειας τεχνης αρωματων χρωματων  συμπεριφορων κτλ ηταν η πρωτη μου επισκεψη στην ασια  το 2000 και μετα το 2004 το αγαπω το ιδιο με την ταιλανδη !!!  τα τελευταια χροννια εχει πνηγη στον τουρισμο και εχει χασει λιγο απο την μαγεια του. Το διπλανο νησι (lombok) ειναι το ιδιο πανεμορφο και δεν το ξερουν πολλοι αξηζει ενα ταξηδη προ τα εκει  θα ξετρελαθητε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος koipondkeeper1

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 6.0 MS Internet Explorer 6.0
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 26, 2010, 10:14:21 πμ »
Σας ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες.
Εχω ηδη αρχισει να ψαχνω για ξενοδοχεια.Σκεφτομαστε να μεινουμε 2 βραδια στη benoa,μια εβδομαδα στο ubud και αλλη μια στο lombok ή στη lovina.Εχει καποιος να προτεινει ξενοδοχεια στις περιοχες αυτες?Επισης μας ενδιαφερει το ψαρεμα.Εχει κανεις εμπειρια?Ειναι ευκολο να βρεις ενοικιαζομενο σκαφος σε οποιοδηποτε σημειο του νησιου?Ζητησα απο το heronia travel να μου κανουν μια προσφορα αλλα σκεφτομαι οτι αν παμε εκει χωρις να εχουμε κλεισει ξενοδοχειο ισως βρουμε καλυτερες τιμες,και το πιο σημαντικο ειναι οτι δεν θα χρειαστει να μεινουμε καπου που δεν μας αρεσει,μονο και μονο επειδη το εχουμε πληρωσει.
Το ιδιο καναμε και στην Ταυλανδη και δεν ειχαμε προβλημα.Τι γνωμη εχετε?
Ευχαριστω και παλι,
Ευη

Αποσυνδεδεμένος PETROS

• **
  • Browser:
« Απάντηση #11 στις: Ιουλίου 26, 2010, 10:49:21 πμ »
θα μπεισ   στο   INDO.COM  και  θα   βρεισ   οτι   θελεισ  για ολα  τα   βαλαντια
αν  αντεχεισ   αξιζει   να μεινησ  στο KUPU-KUPU BARONG  ειναι απιστευτο,μια
αλλη  καλη  επιλογη  ειναι  το KAMANDALU αυτα   για  το  UBUD.

Αποσυνδεδεμένος AsprosGatos

• **
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 06, 2010, 20:29:45 μμ »
Τον Σεμπέμβριο του 2010 έκανα διακοπές για 10 νύχτες στη Κούτα στο Μπαλί. Πέταξα με Thai με στάση στην Μπαγκόκ. Από την Μπαγκόκ μέχρι το Μπαλί η πτήση διήρκησε  περίπου 4 ώρες. Εκεί έκανα 4 εκδρομές οι οποίες περιλάμβαναν rafting,  επίσκεψη σε ένα πάρκο με ζώα,  υποβρύχιο κολύμπι και επίσκεψη σε ένα μικρό πάρκο με ζώα, και η τελευταία ήταν  εκδρομή στο ηφαίστειο,  επίσκεψη σε ινδουιστικούς ναούς και σε ένα μικρό βοτανολογικό πάρκο. Στην συνέχεια θα σας περιγράψω τι μου άρεσε και τι δεν μου άρεσε.
Τι  δεν μου άρεσε.
1)   Για να βγάλεις βίζα πρέπει να πληρώσεις 25 δολάρια ΗΠΑ, και για να φύγεις από το Μπαλί πληρώνεις 150.000 ρουπίες. Η ισοτιμία όταν πήγα εγώ ήταν 1 ευρώ προς 11.400 ρουπίες. Οπότε για να μπεις και να βγεις χρειάζεσαι 40 ευρώ περίπου.
2)   Υπάρχουν 2 ειδών ανταλλακτήρια συναλλάγματος. Αυτά που δεν σου δίνουν καλή ισοτιμία και συνήθως δεν σε κλέβουν, και αυτά που σου δίνουν καλή ισοτιμία αλλά που προσπαθούν με διάφορα κόλπα να κλέψουν τον ανυποψίαστο τουρίστα. Εμένα μου έκλεψαν 4 ευρώ όταν άλλαξα 50. Και πως έγινε αυτό; Μου έγραψε την ισοτιμία στο κομπιουτεράκι και όταν του είπα πως θέλω να αλλάξω 50 ευρώ το γύρισε μπροστά του και το πολλαπλασίασε υποθέτω με το 46 και όχι με το 50 και κατόπιν το ξανάστρεψε προς εμένα, και μου έδωσε αυτό που έγραφε το κομπιουτεράκι . Ο άλλος τρόπος είναι σου μετράει τα χαρτονομίσματα (σε μικρη αξία για να είναι πολλά και να μπερδευτείς) 2 φορές την πρώτη σωστά και κατόπιν τα μετρά και δεύτερη φορά και ρίχνει κάτω μερικά.
3)   Μόλις μπείς στο αεροδρόμιο περνάς από έλεγχο για μέταλλα και οι αποσκευές από ακτίνες, έπειτα στο check in υπάρχουν αστυνομικοί που ανοίγουν τις αποσκευές και τις ελέγχουν και αναρωτιέμαι γιατί;  Μάλλον  νομίζουν ότι έφερα μια βόμβα από την Ελλάδα πέρασα από τόσα μηχανήματα δεν την βρήκαν έκανα τις διακοπές μου και κατά την επιστροφή μου πιστεύουν ότι θα την ενεργοποιήσω, επίσης με ρώτησαν κατά τον έλεγχο εάν έχω οινοπνευματώδη  ποτά ή εάν έχω αναπτήρα, και αναρωτιέμαι τι τους μοιάζει αυτούς εάν έχω οινοπνευματώδη; Ανησυχούν μήπως χάσει το ελληνικό κράτος  τον φόρο για τα οινοπνευματώδη ποτά; και στο τέλος μου είπαν ότι οι 2 πίνακες ζωγραφικής που είχα και προεξείχαν ελαφρώς από το σακβουαγιάζ  έπρεπε να τους τυλίξω, με πήγε λοιπόν ο αστυνομικός σε ένα γραφείο και για να μου τυλίξουν τους πίνακες με νάιλον με φούσκες και με χρέωσαν 70.000 ρουπίες. Σας αναφέρω εδώ ότι το ημερομίσθιο ενός σερβιτόρου ή μιας κομμώτριας είναι 40.000, αισθάνθηκα ότι με κλέβουν αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα γιατί δεν ήθελα να μπλέξω.
4)   Στον κεντρικό δρόμο στην Κούτα  βλέπεις σε μερικά σημεία ένα σωρό από σκουπίδια χωρίς να είναι μέσα σε σακούλα έτσι χύμα. Το πεζοδρόμια όταν υπάρχουν έχουν μικρούς λάκκους και σαμαράκια και αν δεν προσέχεις θα στραμπουλίξεις κανένα πόδι. Στα σκοτεινά σημεία του δρόμου ανάμεσα στα κλαμπ βρίσκονται ινδονήσιοι και προσπαθούν να πουλήσουν στους περαστικούς βιάγκρα και κάτι σκονάκια που από ότι μου είπαν εάν τα συνδυάσεις  με αλκοόλ  γίνεσαι τύφλα, επίσης μερικές φορές σε ρωτούν και αν θέλεις χασίσι ή κοκαΐνη.
5)   Επειδή το 2002  http://en.wikipedia.org/wiki/2002_Bali_bombings μουσουλμάνοι είχαν βάλει βόμβες σε ένα κλαμπ και είχαν σκοτωθεί περίπου 202 τουρίστες τα μέτρα ασφάλειας είναι μεγάλα στα κλαμπ αλλά και στα ξενοδοχεία. Στην είσοδο κάνουν έρευνα σε τσάντες καθώς και σωματικό έλεγχο, εκτός αυτού όμως μπροστά από κάθε κλαμπ ήταν 2 αστυνομικοί με αυτόματα όπλα τύπου G3 A4, και βλέποντας τους κανείς όλα αυτά αισθάνεται ανασφάλεια και ότι από στιγμή σε στιγμή θα γίνει πόλεμος.
6)   Τον Φεβρουάριο του 2010 που είχα πάει στο Πουκέτ είχα βρει δωμάτιο με κλιματισμό καθαρότατο με 800 μπάτ (18 ευρώ) το βράδυ στην οδό Bazaar. Τον Σεπτέμβριο του 2010 400.000 ρουπίες (35 ευρώ) στο Μπαλί και το μπάνιο είχε μούχλα και φυσικά μύριζε άσχημα και όσο και αν ζητούσα από το φιλικό, οφείλω να ομολογήσω προσωπικό, να το καθαρίσουν για να μη πάθω άσμα η μούχλα παρέμενε εκεί, και στο τέλος κατάλαβα ότι τους μπαλινέζους δεν τους ενοχλεί η μούχλα διότι την συνάντησα και σε άλλα μέρη. Υπήρχαν βέβαια και φτηνότερα δωμάτια αλλά ήταν πραγματικά βρώμικα με παλιά έπιπλα και λερωμένα σεντόνια. Υπήρχαν και φτηνά εστιατόρια όπου μπορούσες να έχεις ένα γεύμα με 15.000 – 25.000 ρουπίες αλλά εγώ σε αυτά δεν έτρωγα γιατί δεν φαινόντουσαν καθαρά και φοβήθηκα μήπως πάθω δηλητηρίαση και χαλάσω τις διακοπές μου, έτσι έτρωγα σε μέτρια ως καλά εστιατόρια το ίδιο έκανα βέβαια και στο Πουκέτ, στο Μπαλί όμως μου κόστιζαν σχεδόν το διπλάσιο από ότι στο Πουκέτ.  

8)   Η παραλία της Κούτα είναι πολύ καλή για σερφ αλλά όχι για κολύμπι και από ότι άκουσα όλες οι παραλίες στο μπαλί είναι κάπως έτσι.
9)    Αγόρασα με 100.000 ρουπίες 3 τισερτ  απομίμηση Billabong, εν γνώση μου, και όταν τα έβγαλα από τις συσκευασίες τους διαπίστωσα ότι είχαν ελαττωματικό γάζωμα και ότι το ένα από αυτά κάνει μόνο για ξεσκονόπανο και τα άλλα 2 ότι είναι κατάλληλα να τα φορώ όταν έχω αγροτικές εργασίες.
10)   Είχε πολλούς αυστραλούς και οι μισοί τουλάχιστον από αυτούς ήταν μεθυσμένοι τα βράδια.
Αυτά που μου άρεσαν
1)   Στο ξενοδοχείο το προσωπικό ήταν φιλικό και χαμογελούσαν.
2)   Στο rafting που κάναμε, διασχίσαμε με την βάρκα ένα φαράγγι και γοητεύτηκα από την φύση, τις καλλιέργειες ρυζιού και τους μικρούς χείμαρρους.
3)   Οι τοπικές τράπεζες δε σε χρεώνουν προμήθεια κατά την ανάληψη χρημάτων από τα ΑΤΜ.
4)   Στο ζωολογικό κήπο ( Bali Safari ) που επισκεφτήκαμε είχα την δυνατότητα να δω λιοντάρια, λευκές τίγρεις, κροκόδειλους, κομόντο (την μεγαλύτερη σαύρα του πλανήτη μας ), πιθήκους, ουραγκοτάγκους, ρινόκερους, ελάφια, ζέβρες, και πολλά άλλα ζώα αλλά και ψάρια που τα είχαν σε ενυδρεία όπως πιράνχας.
5)   Στο βοτανικό πάρκο είδαμε δέντρα του καφέ, της βανίλιας, της κανέλλας, των γαρύφαλλα, του πιπεριού.
Για όλους αυτούς λοιπόν που θέλουν να πάνε στο Μπαλί είτε είναι αντροπαρέα είτε ζευγάρι τους συνιστώ να δουν κανένα ντοκιμαντέρ με ζώα και φυτά στην τηλεόραση μέχρι να τους περάσει η επιθυμία, και αν δεν τους περνά τότε να πάνε Ταϋλάνδη. Το Μπαλί θα το συνιστούσα στους Αυστραλούς επειδή είναι το κοντινότερο τους τουριστικό θέρετρο. Επίσης νομίζω ότι οι έλληνες θα πρέπει να επισκέπτονται πρώτα τα κοντινά τους μέρη και αφού τα εξαντλήσουν τα μακρινά για να μην απογοητευτούν και γενικά ο κανόνας είναι στις ακριβές χώρες όλα είναι καθαρά και περιποιημένα και στις φτηνές μέσα στο ξενοδοχείο είναι ωραία και απέξω βρώμα και ακαταστασία.  Αν παρόλα αυτά εξακολουθείτε να θέλετε να το επισκεφτείτε εδώ είναι ένας χρήσιμος οδηγός http://wikitravel.org/en/Bali
http://baliguide.com/index.html
http://www.bali-agung-tours.com/3-bali-tour-program.html
http://www.balitourguide.net/  
στο Thepiratebay.org υπάρχει αυτό το ντοκιμαντέρ BBC.The.Miracle.of.Bali.Part1of3.The.Midday.Sun.XviD.AC3.avi
για τις εκδρομές είχαμε ένα mini bus με οδηγό  τον Wayan το τηλέφωνό του είναι 081337865659, μας χρέωνε 400.000 για όλη την ημέρα.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 13, 2010, 21:38:04 μμ από AsprosGatos »
Η άποψη σου για την πραγματικότητα δεν αλλάζει την πραγματικότητα.

Αποσυνδεδεμένος antonyh

• Ο παράδεισος έχει διεύθυνση…
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 06, 2010, 21:30:01 μμ »
Φιλε AsprosGatos ολα αυτα που δε σου αρεσαν στο Μπαλι μπορουσες να τα εβρισκεσ και στη χωρα που ζεις. Τι ξενητευτικες βρε κακομοιρη????????????????/
Στους γονείς μου οφείλω το "ζην", στον δάσκαλό μου το "ευ ζην", στη
Eurobank 30.000 ευρώ... στην Πειραιως 22.000 ευρώ, στην εφορία 12.000
ευρώ...

Αποσυνδεδεμένος karabε

• Συντονιστής
  • Browser:
  • Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10
    • www.thai.gr
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 06, 2010, 22:03:32 μμ »
Εκτος απο την kuta πηγες πουθενα αλλου??