0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Τον Σεμπέμβριο του 2010 έκανα διακοπές για 10 νύχτες στη Κούτα στο Μπαλί. Πέταξα με Thai με στάση στην Μπαγκόκ. Από την Μπαγκόκ μέχρι το Μπαλί η πτήση διήρκησε περίπου 4 ώρες. Εκεί έκανα 4 εκδρομές οι οποίες περιλάμβαναν rafting, επίσκεψη σε ένα πάρκο με ζώα, υποβρύχιο κολύμπι και επίσκεψη σε ένα μικρό πάρκο με ζώα, και η τελευταία ήταν εκδρομή στο ηφαίστειο, επίσκεψη σε ινδουιστικούς ναούς και σε ένα μικρό βοτανολογικό πάρκο. Στην συνέχεια θα σας περιγράψω τι μου άρεσε και τι δεν μου άρεσε. Τι δεν μου άρεσε. 1) Για να βγάλεις βίζα πρέπει να πληρώσεις 25 δολάρια ΗΠΑ, και για να φύγεις από το Μπαλί πληρώνεις 150.000 ρουπίες. Η ισοτιμία όταν πήγα εγώ ήταν 1 ευρώ προς 11.400 ρουπίες. Οπότε για να μπεις και να βγεις χρειάζεσαι 40 ευρώ περίπου.2) Υπάρχουν 2 ειδών ανταλλακτήρια συναλλάγματος. Αυτά που δεν σου δίνουν καλή ισοτιμία και συνήθως δεν σε κλέβουν, και αυτά που σου δίνουν καλή ισοτιμία αλλά που προσπαθούν με διάφορα κόλπα να κλέψουν τον ανυποψίαστο τουρίστα. Εμένα μου έκλεψαν 4 ευρώ όταν άλλαξα 50. Και πως έγινε αυτό; Μου έγραψε την ισοτιμία στο κομπιουτεράκι και όταν του είπα πως θέλω να αλλάξω 50 ευρώ το γύρισε μπροστά του και το πολλαπλασίασε υποθέτω με το 46 και όχι με το 50 και κατόπιν το ξανάστρεψε προς εμένα, και μου έδωσε αυτό που έγραφε το κομπιουτεράκι . Ο άλλος τρόπος είναι σου μετράει τα χαρτονομίσματα (σε μικρη αξία για να είναι πολλά και να μπερδευτείς) 2 φορές την πρώτη σωστά και κατόπιν τα μετρά και δεύτερη φορά και ρίχνει κάτω μερικά. 3) Μόλις μπείς στο αεροδρόμιο περνάς από έλεγχο για μέταλλα και οι αποσκευές από ακτίνες, έπειτα στο check in υπάρχουν αστυνομικοί που ανοίγουν τις αποσκευές και τις ελέγχουν και αναρωτιέμαι γιατί; Μάλλον νομίζουν ότι έφερα μια βόμβα από την Ελλάδα πέρασα από τόσα μηχανήματα δεν την βρήκαν έκανα τις διακοπές μου και κατά την επιστροφή μου πιστεύουν ότι θα την ενεργοποιήσω, επίσης με ρώτησαν κατά τον έλεγχο εάν έχω οινοπνευματώδη ποτά ή εάν έχω αναπτήρα, και αναρωτιέμαι τι τους μοιάζει αυτούς εάν έχω οινοπνευματώδη; Ανησυχούν μήπως χάσει το ελληνικό κράτος τον φόρο για τα οινοπνευματώδη ποτά; και στο τέλος μου είπαν ότι οι 2 πίνακες ζωγραφικής που είχα και προεξείχαν ελαφρώς από το σακβουαγιάζ έπρεπε να τους τυλίξω, με πήγε λοιπόν ο αστυνομικός σε ένα γραφείο και για να μου τυλίξουν τους πίνακες με νάιλον με φούσκες και με χρέωσαν 70.000 ρουπίες. Σας αναφέρω εδώ ότι το ημερομίσθιο ενός σερβιτόρου ή μιας κομμώτριας είναι 40.000, αισθάνθηκα ότι με κλέβουν αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα γιατί δεν ήθελα να μπλέξω. 4) Στον κεντρικό δρόμο στην Κούτα βλέπεις σε μερικά σημεία ένα σωρό από σκουπίδια χωρίς να είναι μέσα σε σακούλα έτσι χύμα. Το πεζοδρόμια όταν υπάρχουν έχουν μικρούς λάκκους και σαμαράκια και αν δεν προσέχεις θα στραμπουλίξεις κανένα πόδι. Στα σκοτεινά σημεία του δρόμου ανάμεσα στα κλαμπ βρίσκονται ινδονήσιοι και προσπαθούν να πουλήσουν στους περαστικούς βιάγκρα και κάτι σκονάκια που από ότι μου είπαν εάν τα συνδυάσεις με αλκοόλ γίνεσαι τύφλα, επίσης μερικές φορές σε ρωτούν και αν θέλεις χασίσι ή κοκαΐνη. 5) Επειδή το 2002 http://en.wikipedia.org/wiki/2002_Bali_bombings μουσουλμάνοι είχαν βάλει βόμβες σε ένα κλαμπ και είχαν σκοτωθεί περίπου 202 τουρίστες τα μέτρα ασφάλειας είναι μεγάλα στα κλαμπ αλλά και στα ξενοδοχεία. Στην είσοδο κάνουν έρευνα σε τσάντες καθώς και σωματικό έλεγχο, εκτός αυτού όμως μπροστά από κάθε κλαμπ ήταν 2 αστυνομικοί με αυτόματα όπλα τύπου G3 A4, και βλέποντας τους κανείς όλα αυτά αισθάνεται ανασφάλεια και ότι από στιγμή σε στιγμή θα γίνει πόλεμος. 6) Τον Φεβρουάριο του 2010 που είχα πάει στο Πουκέτ είχα βρει δωμάτιο με κλιματισμό καθαρότατο με 800 μπάτ (18 ευρώ) το βράδυ στην οδό Bazaar. Τον Σεπτέμβριο του 2010 400.000 ρουπίες (35 ευρώ) στο Μπαλί και το μπάνιο είχε μούχλα και φυσικά μύριζε άσχημα και όσο και αν ζητούσα από το φιλικό, οφείλω να ομολογήσω προσωπικό, να το καθαρίσουν για να μη πάθω άσμα η μούχλα παρέμενε εκεί, και στο τέλος κατάλαβα ότι τους μπαλινέζους δεν τους ενοχλεί η μούχλα διότι την συνάντησα και σε άλλα μέρη. Υπήρχαν βέβαια και φτηνότερα δωμάτια αλλά ήταν πραγματικά βρώμικα με παλιά έπιπλα και λερωμένα σεντόνια. Υπήρχαν και φτηνά εστιατόρια όπου μπορούσες να έχεις ένα γεύμα με 15.000 – 25.000 ρουπίες αλλά εγώ σε αυτά δεν έτρωγα γιατί δεν φαινόντουσαν καθαρά και φοβήθηκα μήπως πάθω δηλητηρίαση και χαλάσω τις διακοπές μου, έτσι έτρωγα σε μέτρια ως καλά εστιατόρια το ίδιο έκανα βέβαια και στο Πουκέτ, στο Μπαλί όμως μου κόστιζαν σχεδόν το διπλάσιο από ότι στο Πουκέτ. Η παραλία της Κούτα είναι πολύ καλή για σερφ αλλά όχι για κολύμπι και από ότι άκουσα όλες οι παραλίες στο μπαλί είναι κάπως έτσι.9) Αγόρασα με 100.000 ρουπίες 3 τισερτ απομίμηση Billabong, εν γνώση μου, και όταν τα έβγαλα από τις συσκευασίες τους διαπίστωσα ότι είχαν ελαττωματικό γάζωμα και ότι το ένα από αυτά κάνει μόνο για ξεσκονόπανο και τα άλλα 2 ότι είναι κατάλληλα να τα φορώ όταν έχω αγροτικές εργασίες. 10) Είχε πολλούς αυστραλούς και οι μισοί τουλάχιστον από αυτούς ήταν μεθυσμένοι τα βράδια. Αυτά που μου άρεσαν1) Στο ξενοδοχείο το προσωπικό ήταν φιλικό και χαμογελούσαν.2) Στο rafting που κάναμε, διασχίσαμε με την βάρκα ένα φαράγγι και γοητεύτηκα από την φύση, τις καλλιέργειες ρυζιού και τους μικρούς χείμαρρους.3) Οι τοπικές τράπεζες δε σε χρεώνουν προμήθεια κατά την ανάληψη χρημάτων από τα ΑΤΜ.4) Στο ζωολογικό κήπο ( Bali Safari ) που επισκεφτήκαμε είχα την δυνατότητα να δω λιοντάρια, λευκές τίγρεις, κροκόδειλους, κομόντο (την μεγαλύτερη σαύρα του πλανήτη μας ), πιθήκους, ουραγκοτάγκους, ρινόκερους, ελάφια, ζέβρες, και πολλά άλλα ζώα αλλά και ψάρια που τα είχαν σε ενυδρεία όπως πιράνχας.5) Στο βοτανικό πάρκο είδαμε δέντρα του καφέ, της βανίλιας, της κανέλλας, των γαρύφαλλα, του πιπεριού.Για όλους αυτούς λοιπόν που θέλουν να πάνε στο Μπαλί είτε είναι αντροπαρέα είτε ζευγάρι τους συνιστώ να δουν κανένα ντοκιμαντέρ με ζώα και φυτά στην τηλεόραση μέχρι να τους περάσει η επιθυμία, και αν δεν τους περνά τότε να πάνε Ταϋλάνδη. Το Μπαλί θα το συνιστούσα στους Αυστραλούς επειδή είναι το κοντινότερο τους τουριστικό θέρετρο. Επίσης νομίζω ότι οι έλληνες θα πρέπει να επισκέπτονται πρώτα τα κοντινά τους μέρη και αφού τα εξαντλήσουν τα μακρινά για να μην απογοητευτούν και γενικά ο κανόνας είναι στις ακριβές χώρες όλα είναι καθαρά και περιποιημένα και στις φτηνές μέσα στο ξενοδοχείο είναι ωραία και απέξω βρώμα και ακαταστασία. Αν παρόλα αυτά εξακολουθείτε να θέλετε να το επισκεφτείτε εδώ είναι ένας χρήσιμος οδηγός http://wikitravel.org/en/Bali
Υπαρχει ενα μεγαλο κομματι Ελληνων τουριστων ,που ταξιδευουν στο εξωτερικο και αναζητουν σουβλακι ,τζατζικι και Πασχαλη Τερζη και αφου δεν τα βρισκουν (τι εκπληξη ! ) ερχονται βριζοντας τους απολιτιστους Ασιατες . Παιδια καθηστε Καμμενα Βουρλα με φραπε 5 ευρω και φαγητο απο φουρνο μικροκυματων ......Ναι ξερω ειμαστε οι "καλυτεροι "Πας με ανοιχτο μυαλο και ρουφας τις εικονες .....