Αποστολέας Θέμα: Eρώτηση για μονιμη διαμονή στο Σαμούι  (Αναγνώστηκε 33730 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

rainforest

• Επισκέπτης
Απ: Eρώτηση για μονιμη διαμονή στο Σαμούι
« Απάντηση #30 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 10:23:07 πμ »
καλη η σκεψη σου αλλα προσωπικα ειναι ενα ρισκο που εγω θα επαιρνα μονος μου.καταρχην εγω ζω εδω στο σαμουι και θα ηθηλα να ξεκαθαρισω καποια πραματα που διαβασα παραπανω (την γνωμη μου βασικα θα πω).
1. σπιτι με 7000 εβρισκες πριν 8 χρονια πανω κατω δηλαδη 2 κρεβατο.κουζινα κτλ. τωρα με αυτα τα λεφτα βρισκεις μονο ενα δωματιο και αν μακρια απο την παραλια ισως εχει και κουζινα αν πολυ παλιο ισως και εξι χιλιαδες αν πιο καινουργιο πμορει και 8000χ. βρισκεις και με 5 -4 χιλιαδες ενα ξυλινο δωματιο(τουαλετα εξω) εξω απο τα τουριστικα μερη αλλα λογω οικογενειας δεν το συνιστω.τωρα τα σπιτια με 2 κρεβ. κουζινα.μπανιο.αιρκον αν ψαξεις μονος σου που δεν γινεται γιατι δεν ξερεις κανενα οποτε καποιος αλλα θα μπει στη μεση(τουριστικα.ελληνας.αντιπροσωποι) αρχιζουν απο 12000-15000 συνηθως
τα πιο φθινα.οτιδιποτε φθινοτερο ως φαρανκ θα δυσκολευτεις να το βρεις.
2.(δουλεια).οι μισθοι εδω αρχιζουν απο 4000μπατ=100ε πχ μισθος σερβιτορου τον πρωτο χρονο μια φιλη μου σουηδεζα δουλευει 3 χρονια σε ξενοδοχειο/εστιατοριο και παιρνει 6500μπατ με τα τιπς στην χαι περιοδο κανα 8000μπατ.η γυναικα μου δουλευε στο ισλαντερ πριν 5 χρονια με τα τιπσ εφτανε τα 7000μπατ αλλα παλι στην χαιπεριοδο(δεκεμβρη,ιανουαριο,αυγουστο).πριν 5 χρονια(οι μισθοι δεν εχουν αυξηθει) πηγα να δουλεψω μανατζερ στου φιλου μου το ξενοδοχειο(αλι μπιτς μπανκαλους διπλα απο ασκ μπαρ) για 9000μπατ.επισης μανατζερ σε εστιατορια η ξενοδοχεια οι μισθοι κυμαινονται απο 8000-20000 (και πανω) αλλα δεν ξερω την εμπειρια σου σε αυτες τις δουλειες.επισης προυποθετουν να μιλας καλα αγγλικα και καποια ταιλανδεζικα οπωσδηποτε.(το βασικοτερο γνωριμιες με τους κατοχους των παραπανω επιχειρησεων).
3.δικη σου δουλεια.αυτο ειναι ενα θεμα που θα πμορουσα να γραφω σελιδες. προσωπικα εχω κανει 2 και παω για την 3 η πρωτη απετυχε η δευτερη με σηντηρουσε για 2 χρονια και... η 3 θα δουμε.
ειναι ολα πολυ σχετικα.καταρχην τιποτα δεν ειναι σταθερο στην ταιλανδη(αυτη ειναι και η ομορφια της) και το μεγαλυτερο μερος των ευρωπαιων και μη που εχουν ανοιξει οτιδηποτε εχει χασει τα λεφτα του και εχει γυρισει πισω.(για να κανεις μια μικρη περιουσια στην ταιλανδη ελα με μια μεγαλη).πολυ σωστα ανεφερε καποιος παραπανω οτι καλυτερα να δουλευεις ελλαδα και να χαλας τα λεφτα σου ταιλανδη.αυτο για μενα ειναι το ιδανικο και αυτο εκανα για πολυ καιρο.το θεμα ειναι οτι αν δεν υπαρχει αυτη η επιλογη και μενεις εδω για παντα τοτε αναγκαζεσαι να δουλεψεις για να ζησεις.δεν θα πω κατι αλλο γιατι δεν σε ξερω δεν ξερω τι λεφτα διαθετεις για να κανεις δουλεια παντως για να ειμαι ειλικρινεις και να μην κρινω απο τον εαυτο μου το ρισκο ειναι αρκετα μεγαλο.
υπαρχει αγγλικο σχολειο.με 1000ε ζεις οπως και καποιος στην αθηνα με 1000ε και νοικι με οικογενεια εδω ακομα καλυτερα σχετικα με τα ιδια στανταρτς απο αθηνα.
προσωπικα θεωρω την ταιλανδη πολυ καλυτερα απο  ινδονησια και τους ταιλανδους πολυ πιο φιλικους και ανοιχτομυαλους απο τους μουσουλμανους(ινδονησιους) που επειδη πινεις μια μπιρα και ειναι ραμαζανι σου δημιουργουνε προβληματα..μαλλον ειναι η νυχτα με την μερα. προσωπικα εχω περασει μια βδομαδα μπαλι και εχω μια 10χρονη εμπειρια και αγαπη με ταιλανδη που μαλλον δεν ειμαι δικαιος κριτης αλλα πολι εχω δικαιωμα γνωμης.

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Φύλο: Άντρας
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.12 Firefox 3.6.12
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
« Απάντηση #31 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 10:35:46 πμ »
 offtopik
...φιλε taxidiwtis,μαλλον εχεις χασει επισοδια...μπορεις σε παρακαλω να μου πεις κι εμενα,που υπαρχει στο maenam τετοιο σπιτι,οπως αυτο που περιγραφεις με 7000 baht?μ'ενδιαφερει αμμεσα.
οσον αφορα την φθηνη ενδυση και υποδυση,θελω να σε ρωτησω,ποτε πηγες για τελευταια φορα να αγορασεις ενα ζευγαρι σαγιοναρες και ενα Tshirt απο το μοναστηρακι και ποτε απο το tesco..?

dimitrisdtc...συμφωνω και επαυξανω,σε ολα οσα παραθετεις..

Φιλε YACHTMAN  μπορει να τα λες καλα αλλα δεν μας βοηθας να καταλαβουμε .
Απο οτι εχεις δηλωσει διαμενεις εδω και λιγο καιρο μονιμα στο σαμουι .
Πιστευω οτι ειναι καιρος να διαφωτισεις τους υπολοιπους για τις συνθηκες κλπ που βρηκες και αντιμετοπιζεις στην διαβιωση σου εκει .
Ουτως ωστε οπως , θελω να πιστευω , σε βοηθησε το φορουμ σε μερικα πραγματα για την μετακομιση σου εκει , να βοηθησεις και εσυ με την σειρα σου αλλα μελη που θελουν βοηθεια .
Περιμενουμε λοιπον τα ποστ σου με τις εμπειριες - διαπιστώσεις σου
 offtopik
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος Taxidiwtis

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Ubi bene, ibi patria...
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 7.0.517.41 Chrome 7.0.517.41
    • Audiolabs
« Απάντηση #32 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 11:00:43 πμ »
Συγνωμη Rainforest για να καταλαβω : θελεις να πεις οτι λεω ψεμματα( σχετικα με τα 7000 μπατ για το σπιτι που ειδα) ? Σκεφτηκες οτι υπαρχει η ελαχιστη πιθανοτητα να ξερω κατι που δεν ξερεις?

Υ.Γ στα υπολοιπα γραφομενα σου οσον αφορα μισθους κ.τ.λ συμφωνω απολυτα!

rainforest

• Επισκέπτης
« Απάντηση #33 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 11:10:00 πμ »
κατι αλλο αν πληρωνεις 8000 το μηνα αλλα κλεισεις με χρονο υπαρχουν πολυ ωραια σπιτακια( 1κρεβ 1κουζ και σαλονακι αιρκον ιντερνετ δωρεαν και ενα 4χ5 κατι σαν βεραντα αυλη να το πω) παντως για οικογενεια μενει πολυ ανετα κατα τα δικα μου στανταρτ.σε τετοιο μενω και εγω. οσο για τον YACHTMAN απο οτι καταλαβα μενει 3 σπιτια πιο κατω απο μενα τι μικρος που ειναι ο κοσμος. μιλησαμε πριν 1 εβδομαδα αν δεν κανω λαθος.

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
    • Audiolabs
« Απάντηση #34 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 11:12:54 πμ »
Η συζητηση περιστρεφεται σχετικα με την μονιμη διαμομνη στο Σαμουι-Εννοειται οτι θα κλεισεις ενοικιο με τον χρονο  :)

rainforest

• Επισκέπτης
« Απάντηση #35 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 11:17:49 πμ »
Συγνωμη Rainforest για να καταλαβω : θελεις να πεις οτι λεω ψεμματα( σχετικα με τα 7000 μπατ για το σπιτι που ειδα) ? Σκεφτηκες οτι υπαρχει η ελαχιστη πιθανοτητα να ξερω κατι που δεν ξερεις?

Υ.Γ στα υπολοιπα γραφομενα σου οσον αφορα μισθους κ.τ.λ συμφωνω απολυτα!
φιλε μου δεν βαζω το χερι μου στη φωτια μπορει να κανω και λαθος  παντως αν με 7000μπατ εχει δυο κρεβ κουζ και σαλονι και αιρκον τοτε πες μου να παω να το νοικιασω αν αναφερεσαι για μια κρεβ και κουζινα τοτε παω πασο και συγνωμη

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
    • Audiolabs
« Απάντηση #36 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 11:24:57 πμ »
Οκ Θα μαθω ακριβως που βρισκεται (ξερω να παω αλλα δεν ξερω διευθυνση)και θα σου πω-Επισης μπορω (εφ οσον μιλησω και μου το επιτρεψει)να σου στειλω το τηλ της φιλης που μενει εκει να βρεθειτε και να σε παει να σου το δειξει απο κοντα :)

rainforest

• Επισκέπτης
« Απάντηση #37 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 11:25:49 πμ »
 πες μου που ειναι ρε φιλε να παω τωρα εδω μενω εγω στο μεναμ

οκ στειλτο τωρα

εχεισ κλεισει ποτε χρονο?

αρκετες φορες τρελενομαι με αυτα που δεαβαζω εδω μεσα δεν φταιω εγω που  μενω χρονια ταιλανδη απλα αυτο το σαιτ απευθινεται στους νεους εραστες της ταιλανδης και καλα κανει μονο που κατανταει κουραστικο για καποιους αλλους.παρολα αυτα εμαθα πολλα πραματα απο εδω μεσα οπως ποσο λαλακες ελληνες ειμαστε αντε γεια!
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 31, 2010, 12:09:39 μμ από Oytopikos »

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
    • Audiolabs
« Απάντηση #38 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 11:42:32 πμ »
Αν ρωτας εμενα -οχι δεν εχω κλεισει ποτε χρονο- η Ται γνωστη μου εχει κλεισει.
Διευθυνση ακριβως δεν ξερω οπως σου ειπα- μολις μαθω θα σου πω αμεσως-σημερα θα εχεις νεα μου.

Σου στελνω μια φωτο που ειναι πολυ κοντα στα εν λογω σπιτια την τραβηξα για ασχετο λογω (για τα καλωδια) ομως ειναι γυρω στα 500-600 μετρα απο το σημειο της φωτο-αν καταλαβεις που ειναι μπορω να σε καθοδηγησω και τωρα.

rainforest

• Επισκέπτης
« Απάντηση #39 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 11:50:13 πμ »
χρηστο ο κωστακης ειμαι πεσ τους τιποτα

ρε ασε τις φωτο φερε το τηλ να παρω τηλεφωνο να τελειωνουμε δεν θα ασχολουμε μαζι σου δεν ειπες οτι εχεις τηλ φερτο σιγα μην κανω τον λαλακα και σε ακουω να με κατευθινεις, η μολις μαθεις το σοι και νουμερο η τηλ ολα τα αλλα ...αστα

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
    • Audiolabs
« Απάντηση #40 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 11:57:08 πμ »
χρηστο ο κωστακης ειμαι πεσ τους τιποτα

ρε ασε τις φωτο φερε το τηλ να παρω τηλεφωνο να τελειωνουμε δεν θα ασχολουμε μαζι σου δεν ειπες οτι εχεις τηλ φερτο σιγα μην κανω τον λαλακα και σε ακουω να με κατευθινεις, η μολις μαθεις το σοι και νουμερο η τηλ ολα τα αλλα ...αστα

1)ΡΕ το τηλεφωνο θα σου το δωσω εφ οσον συμφωνησει η κοπελα ειπα!
2)Δεν ειναι υποχρεωτικο να ασχολεισαι μαζι μου ξερεις
3)μολις μαθω το σοι και το νουμερο θα τα εχεις

Χρονια στην Ται μενεις αλλα σε βλεπω "Ελληνα"  ακομη...

rainforest

• Επισκέπτης
« Απάντηση #41 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 11:58:39 πμ »
ok

ελληνας και γω ελληνας και εσυ εγωιστης εγω εγωιστης και εσυ οταν ερθεις σαμουι ελα να με γνωρισεις αν θες.τοσο ελληνας για να τσακωθο με καποιον για αυτο το λογο δεν θελω να ειμαι.τα λεμε
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 31, 2010, 12:10:35 μμ από Oytopikos »

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
    • Audiolabs
« Απάντηση #42 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 12:24:56 μμ »
ok

ελληνας και γω ελληνας και εσυ εγωιστης εγω εγωιστης και εσυ οταν ερθεις σαμουι ελα να με γνωρισεις αν θες.τοσο ελληνας για να τσακωθο με καποιον για αυτο το λογο δεν θελω να ειμαι.τα λεμε

Κωστα δεν υπαρχει κανενας μα κανενας  λογος να τσακωθουμε, εγω απλα γραφω τι ειδα και τι ακουσα -πηγα σε ενα σπιτι οπως το περιεγραψα πριν και οταν ρωτησα ποσο δινεις την κοπελα μου ειπε 7000 μπατ- Αν μου ειπε ψεμματα(δεν βλεπω τον λογο γιατι)-ψεμματα σου λεω και εγω!! Παντως εστειλα ηδη μυνημα(στο τηλ δεν την βρηκα)και μολις εχω απαντηση θα σου απαντησω-Μακαρι  να εχω δικαιο και να βρεις καλυτερο σπιτι πιο φθηνα! Οταν ερθω Σαμουι (τον γεναρη μαλλον) θα ερθω να σε γνωρισω! :) CU!!

1. σπιτι με 7000 εβρισκες πριν 8 χρονια πανω κατω δηλαδη 2 κρεβατο.κουζινα κτλ. τωρα με αυτα τα λεφτα βρισκεις μονο ενα δωματιο και αν μακρια απο την παραλια ισως εχει και κουζινα αν πολυ παλιο ισως και εξι χιλιαδες αν πιο καινουργιο πμορει και 8000χ. βρισκεις και με 5 -4 χιλιαδες ενα ξυλινο δωματιο(τουαλετα εξω) εξω απο τα τουριστικα μερη αλλα λογω οικογενειας δεν το συνιστω.τωρα τα σπιτια με 2 κρεβ. κουζινα.μπανιο.αιρκον αν ψαξεις μονος σου που δεν γινεται γιατι δεν ξερεις κανενα οποτε καποιος αλλα θα μπει στη μεση(τουριστικα.ελληνας.αντιπροσωποι) αρχιζουν απο 12000-15000 συνηθως
τα πιο φθινα.οτιδιποτε φθινοτερο ως φαρανκ θα δυσκολευτεις να το βρεις.

Οσο για τα παραπανω λεγομενα σου σε παραπεμπω σ αυτο : Samui Address: 3/7 Moo 2 Bobhut, Samui, Suratthani, 84320
Δωματια με Τουαλετα μεσα-γυρω στα 35 τ.μ -χτιστα ,οχι ξυλινα ,μεγαλη κοινη αυλη εξω-4000 μπατ το μηνα +γυρω στα 500 με 800 μπατ για ρευμα και νερο Το εν λογω σοι ειναι μια καθετος στο στενο του Reaggae-H Τιμη ειναι 100% αυτη-εγω τα πληρωνα!
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 31, 2010, 12:36:10 μμ από Taxidiwtis »

Αποσυνδεδεμένος kikiv

• **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.12 Firefox 3.6.12
« Απάντηση #43 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 13:49:55 μμ »
Σαμούι δεν έχω πάει οπότε δεν μπορώ να σου πω για το τί θα συναντήσεις εκεί, γενικά επικροτώ τις τολμηρές αποφάσεις ειδικά αν η εναλλακτική είναι να μείνεις Ελλάδα η οποία καταρρέει σαν χώρα.
όμως λάβε υπόψη σου τα εξής
1. Είναι λογικό να έχεις αποφασίσει να πας να μείνεις για πάντα σ ενα μέρος που ουτε καν έχεις δει;
2. Τα χίλια ευρώ θα είναι εξασφαλισμένα ή σ εμερικά χρόνια θα είναι υποτιμημένες δραχμές;
3. Και ευρώ να παραμείνουν ποιός εγγυάται οτι σε 4-5 χρόνια θα πιάνουν 40 χιλιάδες μπάτ κι όχι πχ 20?
4. Λίγα ζευγάρια φαράνγκ στεριώνουν μόνιμα στην Ταιλάνδη...ή εκείνος παρασύρεται απο την αφθονία γυναικών που προσφέρεται η εκείνη ζηλεύει συνέχεια χωρίς λόγο και του κάνει τη ζωή κόλαση.
5. Με τη διαδοχή του βασιλιά που μοιραία θα έρθει σε μερικά χρόνια αναμένονται μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές αναταράξεις ανεξέλεγκτου μεγέθους, βέβαια λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα στο Σαμούι αλλά στη χώρα υπαρχει γενικώς μεγάλη αστάθεια.
6. ενα σωρό πραγματα εδώ είναι παμφθηνα αλλα΄πολλά άλλα με τον καιρό γίνονται ακριβότερα κι απ την Ελλάδα...γενικώς το τζάμπα ψιλοπέθανε
7. Δεν είναι ευκολο να βρείς δουλειά
8.ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΞΈΡΕΙς ΤΊ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΙΖΕΣ! Μετά απο κάποιο διάστημα μπορεί να μην στις ανανεώνουν ή να αλλάξει ο νόμος προς το χειρότερο-όπως έχει γίνει συχνά τα τελευταία χρόνια-και να πρέπει να φύγετε, ταράζοντας ξαφνικά τη ζωή του μικρού που έχει μπει σε μια σειρά.

γενικά παντως μετ α σημερινά δεδομένα τα λεφτά φθάνουν..όμως πολλά αλλα πρέπει να σκεφτείς

αυτα ακριβως θα σου εγραφα και εγω ....
καταρχην λες να μετακομισεις σε ενα μερος που δεν το ξερετε καν , πως γινεται αυτο ;
συγνωμη αλλά το βρισκω πολυ επιπολαιο ειδικα όταν υπαρχει παιδι στη μεση .
Πηγαινετε πρωτα με τη γυναικα σου , δεστε τι γινεται εκει και μετά αποφασιζετε ....

μου αρεσει παιδια που ολοι του απαντατε...καλα,σε κανεναν δεν κανει εντυπωση το οτι θελουν να μετακομισουν σε μερος που δεν εχουν πατησει ποτε το ποδι τους;ημαρτον!!!

σωστο !!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 31, 2010, 14:47:27 μμ από Oytopikos »

rainforest

• Επισκέπτης
« Απάντηση #44 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 14:30:56 μμ »
φιλε ταξιδιωτη δεν αντιλεγω απλα εν δεις το ποστ μου αναφερω για σπιτι(2κρεβ-ισαλονι μια κουζινα κ μπανιο) οσο για δωματια υπαρχουν και με 2500μπατ μονο που η σηζητηση αν καταλαβα σωστα ηταν για σπιτι και οχι ενα δωματιο με τουαλετα.
κατι αλλο οι περισσοτεροι ερχεσται για διακοπες εγω οταν ερχομουν διακοπες καλοκαιρι 2000 αυγουστο εμενα white sand bungalow λαμαι 60μπατ την ημερα ενα μηνα 1800μπατ ετσι αλλα δεν θα μπορουσα να μεινω εκει 5χρονια.
αν μιλας για δωματια και εγω για σπιτια, τζαμπα τοτε καθομαι και σου λεω οτι ειπα πριν οκ κανενα προβλημα.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 31, 2010, 14:37:45 μμ από rainforest »