Αποστολέας Θέμα: Dumaguete - Η πόλη μου  (Αναγνώστηκε 9487 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος akis51

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Φύλο: Άντρας
  • Κοσμοπολίτης & αγαπησιάρης
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
Dumaguete - Η πόλη μου
« στις: Νοεμβρίου 05, 2010, 13:51:58 μμ »
Μπρέ καλώστονε !  Πού χάθηκες εσύ ;  Τι να τους πείς τώρα ;  Μετακόμιζα..  Έ, και ; Α-χά..  Αυτά που ξέρετε στο Ελλαδιστάν για μετακομίσεις ξεχάστε τα..  Εντώ είναι Φιλιππίνες !   Για τα πιο απλά θέματα τρως μέρες και ψάξιμο μιάς και καθένας βαράει το δικό του βιολάκι και χρεώνει ότι γουστάρει.  Ελεύθερη αγορά σε πλήρη ασυδοσία και χάος.

Να 'μαστε λοιπόν στο Dumaguete !  Πούθ' ειν' τούτο ;  Χμμ.. Δε το γλιτώνετε το μάθημα Γεωγραφίας. Είπαμε λοιπόν, 7.100 τόσα νησιά, 6 τα μεγάλα. Από Βορρά προς Νότο, επάνω το μεγαλύτερο Luzon, με την Μανίλα των 16 εκατ. ψυχών να ταλαιπωρούνται, μετά το Mindoro, το Samar, τα Visayas, το Palawan και τέλος κάτω το τεράστιο Mindanao με μια ουρά μικρών νησιών να φτάνουν μέχρι κοντά στη Γουινέα - Σάμπα.

Στα Visayas, έχουμε αριστερά το Panay, στο κέντρο το Negros, κολλητά σχεδόν το Cebu και δεξιά το Bohol.

Το δικό μου είναι το Negros. Χωρίζεται διοικητικά στο Ανατολικό με πρωτεύουσα το Dumaguete και στο Δυτικό με πρωτεύουσα το Bacolod.  Γεωγραφία τέλος.

Από Μανίλα, η πτήση διαρκεί 1 ώρα με μέσο κόστος εισιτηρίου στα 35-45 ευρώ.

Με παπόρι, (μπρρρ, του Αγούδημου φαντάζουν κρουαζιερόπλοια..) μιάμιση μέρα και με αυτοκίνητο, καλά, άσε, 2 μέρες και κάτι λιμά.
(Αλλά εξαιρετικά ενδιαφέρον για τον ταξιδιώτη !)

Το Negros είναι το ..ζαχαρονήσι των Φιλιππίνων. Τεράστιες φυτείες ζαχαροκάλαμου συνεχίζουν να παράγουν την πρώτη ύλη αν και όχι όπως παλιότερα. Οι Ιθπανοί και κατόπιν οι ..διάδοχοι τους ντόπιοι φεουδάρχες, είχαν εγκαταστήσει και δίκτυο σιδηροδρόμων με μικρές ατμομηχανές, σήμερα μουσειακό είδος.

Η πόλη είναι μικρή, στην τάξη των 100.000 κατοίκων, με σειρά κορυφαίων σχολείων με βασικό το Πανεπιστήμιο Σιλιμάν, με εξειδίκευση στον θαλάσσιο πλούτο.

Δεν υπάρχουν φανάρια κι έτσι άπειρα τρίκυκλα και παπιά ..συνδιαλέγονται σ' ένα αδιάκοπο χορευτικό, χωρίς κορναρίσματα και εκνευρισμούς.  Ελάχιστα φορτηγά και λεωφορεία οπότε λιγοστή και η μόλυνση.  ΔΕΝ έχουμε τα διαβόητα jeepneys !  (Εντάξει, 3-4 όλα κι όλα..)

Ασφάλεια διαμονής
Μηδαμινή εγκληματικότητα για τα δεδομένα της χώρας. Ο Δήμαρχος είναι "βαρεμένος" με την ασφάλεια και είναι στους σβέρκους των μπάτσων καθημερινά.  Στις 10.30μμ τις καθημερινές και στις 11.00 τα Σαββατοκύριακα βαράει αεροπορική σειρήνα και πίπτει απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικους.  'Έτσι και δεν συνοδεύονται από γονέα ή άμεσο συγγενή πρόστιμο !

Αρκετές κοινότητες (οικισμοί) έχουν νυχτερινές περιπολίες και αν περάσει άγνωστο αυτοκίνητο το σταματάνε για έλεγχο.  Σιγά, θα μού πείτε, κόψε κάτι.  Όχι, δεν κόβω, γιατί τα στοιχεία είναι διασταυρωμένα. Και κλοπές γίνονται και ληστείες γίνονται αλλά σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο. Ειδικά, με τους ξένους, επειδή είμαστε σαν τη μύγα μεσ' το γάλα, είναι ασφαλές τη μέρα.  Μπορεί κάποιος να βουτήξει ένα τσαντικό ντόπιας αλλά ποτέ από ξένο.  Εν τω μεταξύ, στο κέντρο, όλα σχεδόν τα μαγαζιά, τράπεζες, γραφεία, έχουν σεκιουριτάδες. Πατάς φωνή και πετάγονται 5-6 με κάτι διμούτσουνες ανά χείρας.
Θέλετε φωτό ;  Ζητήστε από τον ..εγκληματολάγνο του φόρουμ, όχι από μένα…

Περίθαλψη
Τρία νοσοκομεία, ένα δημόσιο και δύο ..ντεμί.  Πολύ καλή ποιότητα γιατρών και χαμηλό νοσήλιο.
Ιδιωτικά οδοντιατρεία πολύ καλά και φτηνά.

Κόστος διαβίωσης / μήνα
Ενοίκιο γκαρσονιέρας 25 τ.μ. στα 50 ευρώ. Δυάρι 40 τ.μ. στα 80.  Επιπλωμένο 120.

Εμείς σε προάστιο, μονοκατοικία, με μικρό κήπο, 140 τ.μ. μισοεπιπλωμένη, 3 κρεβατοκάμαρες, 1 wc, διπλό - σκεπαστό γκαράζ, στα 135 ευρώ. 

(Φωτό και άλλα προσωπικά, προσεχώς, στο Facebook, βλ. Sotirios Vatikiotis)

Φαγητό : Για τριμελή οικογένεια, το ..καλάθι τής νοικοκυράς στα 150 - 180 €

Για τον τουρίστα από -μπλιάχ - McDonalds (το σετ : χάμπουργκερ-τσιπς-αναψυκτικό) 2,1 €.
Σε εστιατόριο, μέσος όρος - με μπύρα - στα 5 € και τα κορυφαία 8 €, το άτομο πάντα.
Σε ταβέρνα ντόπιων από 1,5 έως 2,5 € μάξιμουμ.  (Μερίδες μικρές, για εμάς..)

Υπάρχουν πολλά μαγαζιά που πουλάνε pan de sal. Είναι μικρά ψωμάκια, προς 0.30 € η δεκάδα.
(Θέλω 2-3 στη καθισιά μου, ως ψωμάς)

Μπύρες από 0,5 € έως 1,2 οι πολύ καλές, γενικά το αλκοόλ φτηνό.  Τσιγάρα : τα πολύ καλά ντόπια Fortune 0.30 €, τα Marlboro - Winston 0.65 €.  ΔΕΝ υπάρχουν πουράκια και καπνός !

Ύπνος

Πολλά ξενοδοχεία, από 10 έως 25 €, στο κέντρο και σε παραθαλάσσια resort από 20 έως 50 €, το δίκλινο με πρωινό. Σε ανεκτή έως αρκετά καλή κατάσταση όλα.

Καθαριότητα

Από τις πλέον καθαρές πόλεις (εξαιρετικά σπάνιο, λόγω αμορφωσιάς και κοινωνικής συνείδησης, σ' αυτή τη χώρα), ευτύχησε να έχει καλούς Δήμαρχους και Περιφερειάρχες.
(Επίσης σπανιώτατον…).  Αρκετοί κάδοι, ειδικά στο Boulevard. 

Μετακινήσεις

Εντός πόλης, τι άλλο, τα φοβερά τους τρίκυκλα. Σε πάνε παντού από 0.20 έως 1 €.  Για παραέξω, vans 14 ατόμων - περιμένεις να γεμίσει - από 2 έως 5 €.  Για μακρινά μέρη, η Ceres Liners με καλοσυντηρημένα λεωφορεία, είτε απλά είτε κλιματιζόμενα, από 5 έως 15 €.

Για το Cebu, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, (μικρή Μανίλα) με ταχύπλοο (4 ώρες)
στα 15 €, με λεωφορείο (5 ώρες) το ίδιο. 

Διασκέδαση

Στη κεντρική, παραθαλάσσια λεωφόρο, το Rizal Boulevard, μπαρ, καφέ, εστιατόρια για όλα τα βαλάντια. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο ζωντανή μουσική σε εξέδρες, είτε τσάμπα (κάθεσαι στα πεζούλια) είτε για μπύρα - καφέ στα μαγαζιά που διαθέτουν χώρο για τις ορχήστρες.

Μη ξεχνάτε, οι Φιλιππινέζοι έχουν λόξα με το τραγούδι, εξ΄ού και αναρίθμητα videoke.  Έχουν πολύ καλούς μουσικούς και ωραίες φωνές. Στα Αμερικάνικα τραγούδια σκίζουν, με σωστή προφορά.  (Η Ευρωπαϊκή μουσική σκηνή τούς είναι άγνωστη, καθότι ..αποικία των ΗΠΑ.)

Υπάρχει μια disco που γίνεται το βασικό παιχνίδι και 2-3 μπαρ σε κάθετο δρόμο στον παραλιακό.

Ενοικίαση μοτό

Παπιά στα 4 έως 5 € / μέρα.  Βενζίνα αμόλυβδη 0,75 €, οπότε 2 € στα 100 χιλ.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Τσούζει, στα 50 € / μέρα με οδηγό.  Δεν το συνιστώ, είτε με οδηγό είτε χωρίς, λόγω χαμηλών ταχυτήτων ("σέρνεσαι" με 20 - 50 χιλ.) και δεκάδων δίκυκλων - τρίκυκλων παντού.

Τα ατυχήματα είναι λιγοστά όχι γιατί ξέρουν να οδηγάνε (χειρότεροι κι από εμάς - φαντάσου..) αλλά γιατί δεν μπορείς να αναπτύξεις ταχύτητες.

Προορισμοί - Αξιοθέατα

Αχάα !  Εδώ σας την έχω στημένη !  Θέλουτε βουνά ; Να, ένα, ακριβώς πάνω από το σπίτι μου,
καμιά 10αριά καταρράκτες (2 πολύ καλοί, φωτό σύντομα), θερμές πηγές, λίμνες φυσικές, ποτάμια, απ' όλα έχει η περιοχή, όρεξη κι αντοχή να υπάρχει..

Σπήλαια, από 14 ως 82 μέτρα βάθος. Από 116 ως 8.870 μ. μήκος.

Ακτές : Σε μισή ως μια ώρα απόσταση πολλά resorts με αρκετά καλές παραλίες.

Καταδύσεις : Παράδεισος με το νησάκι Apo σε μισή ώρα δρόμο.  Εννοείται ότι παντού υπάρχει ενοικίαση εξοπλισμού.

Στα ..πέριξ

Σε μια ώρα με ταχύπλοο, στο νησί Siquijor, (ότι η Αίγινα για τους Αττικούς). Καταπληκτικές παραλίες με άσπρη άμμο. Ηρεμίαα.. Κινητά και ίντερνετ ξεχάστε τα..

Νησιά Bohol και Cebu κοντά επίσης.  (Ρεπορτάζ μόλις ψωνίσω 4Χ4 μέσα στον μήνα τούτο)

Κοστολόγια
Τουρίστας, στα 60 € / μέρα, στο άνετο, όλα μέσα και με μετακινήσεις στα πέριξ. Στα 45 €, με
fastfood..

Μακρά διαμονή, στα 700 - 800 € / μήνα. (500 μίνιμουμ)

Αυτά για την ώρα από το Ντουμαγκέτε, σάς ασπάζομαι..

06.00 ο παραλιακός πεζόδρομος Rizal Boulevard

Αριστερά η άκρη τού νησιού Cebu, στο βάθος δεξιά το Siquijor και στο κέντρο το Dumaguete.
                                   (Κακή φωτό λόγω ξαφνικής συννεφιάς, συμπαθάτε με..)

Και ποτάμια έχουμι..

Τοπικό καρναβάλι. Κάθε κοινότητα ανταγωνίζεται με τις άλλες και καθεμιά με την δική της μπάντα.

Η μπάντα στο φορτηγό. Αυτό που βλέπεται, το μαύρο δεν είναι μπαζούκα αλλά βγάζει ήχο..

Τα λένε μολ - μολ, είναι νοστιμότατα αν και προτιμώ να χαζεύω τα υπέροχα χρώματα τους.

Αποσυνδεδεμένος stelkon

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
Απ: Dumaguete - Η πόλη μου
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 05, 2010, 14:38:52 μμ »
Επιτέλους φίλε μου νομίζω ότι τελείωσες με την μετακόμιση σου…. καλή διαμονή στο νέο σου σπιτικό.:) .
    Ax αχ αχ μερικά από τα σημάδια επάνω στον χάρτη μου έχουν αυτά τα ονόματα  ...
........Tambobo Bay-Kookoos nest-Apo Island-Siquijor Island/San Juan- Panglao Island-Tagbilaran Alona.......;)  :).
Η Στάση μας στα καθημερινά πεπραγμένα η ανοχή μας ή όχι σε αυτά η κουλτούρα μας γενικότερα η πολιτική συνείδηση (όχι η κομματική ) είναι αυτή που μας κατατάσσει ιδεολογικά και τελικά αυτή που ένας λαός επιλέγει τις κυβερνήσεις του  μην κλαιγόμαστε άξιοι των πεπραγμένων μας είμαστε.

Αποσυνδεδεμένος HOMIES

• LIFE IS JUST A RIDE
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.5.15 Firefox 3.5.15
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 05, 2010, 15:58:55 μμ »
μπραβο φιλος. καλα να περνας. ανεβασε φωτο!
Γυρνάω στον κόσμο, πουθενά δε βλέπω ξένο όπου μένω.
Γυρνάω πίσω και από όποιον συναντήσω, μαθαίνω.
Δίνω, παίρνω, ανασαίνω από τα χρώματα, πληθαίνω,
από τ' αρώματα μαγεύομαι και ταξιδεύω.
Γυρεύω για όλους μας το ίδιο όμορφο στέγαστρο,
φτιάχνω φωτιά για όποιον θέλει κόσμο αταίριαστο.

Αποσυνδεδεμένος Markos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.10 Firefox 3.6.10
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 08, 2010, 12:27:32 μμ »
Να είσαι πάντα καλά κουμπάρε!!!!
Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!!!!

Αποσυνδεδεμένος sakis_larisa

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 7.0.517.44 Chrome 7.0.517.44
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 08, 2010, 14:21:39 μμ »
... Καλή διαμονή και πάντα ευτυχισμένος ...

Αποσυνδεδεμένος tas67

• life is either a daring adventure or nothing
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.12 Firefox 3.6.12
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 08, 2010, 14:41:32 μμ »

Μπρέ καλώστονε !  

άργησες να γράψεις αλλά.....  "έγραψες".....  γι΄ακόμη μια φορά !

έχεις τον μαγικό τρόπο να μας ταξιδεύεις  :)

Να είσαι πάντα καλά , και σε ευχαριστούμε για το φανταστικό σου post !

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.12 Firefox 3.6.12
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 08, 2010, 19:17:01 μμ »
Αντε επιτελους κατεληξες .
Οργανωσου γιατι πολλοι περιμενουν το "σημα της εκκινησης "
Και κοιτα να περνας καλα ..... πινεζε μου
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος lost

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Chrome 9.0.597.98 Chrome 9.0.597.98
    • Thailand - Ταϊλάνδη
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 01, 2011, 17:51:02 μμ »
Αφιέρωμα στον Άκη και τις Φιλιππίνες

http://travelnikos.blogspot.com/2011/03/dumaguete.html

Αποσυνδεδεμένος nini

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 15.0.874.120 Chrome 15.0.874.120
« Απάντηση #8 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 20:45:20 μμ »
έλα ρε megaleeeeeeeeeeeeeeeee που είσαι τόσο καιρό επιτελους βρέθηκε ένας άνθρωπος να γράψει κάτι για αυτό το μέρος Dumaguete τρία χρονια τώρα διαβάζω πληροφορίες για αυτό το μέρος σε ξένα sait θέλω παρα πολύ να το γνωρίσω αλλά δεν έχω άνθρωπο να με "ακολούθηση" τόσο καιρό θα είσαι εκεί και εάν μπορώ να σε επισκεφτώ ίσος και φέτος
εγώ μένω τώρα Ταϊλάνδη αλλα θέλω να αλλάξω εάν moth αρέσει εκεί πέρα ίσος να μένω και πολους μήνες αυτά πόυ γραφής είναι όλα παρα πολύ ωραία εγώ είμαι "πενηντάρης" χωρίς υποχρέωσις και τύπος ανοιχτός "καλαμπουρτζής" απεχθάνομαι τι μιζερια και την "γκρινια" και μιλάω στα ίσια και παλικαρίσια moth αρέσει η καλή παρέα η αυθόρμητη και όχι η παρέα συμφέροντος εάν νομίζεις ότι μπορούμε να "κανουμε" χωριο γράψε mou θα χάρο παρα πολύ ευχαριστω .
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 17, 2011, 20:58:34 μμ από thailandgr »

Αποσυνδεδεμένος PaterDemon

• เหมือนกันแต่แตกต่าง
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Chrome 7.0.517.41 Chrome 7.0.517.41
« Απάντηση #9 στις: Νοεμβρίου 17, 2011, 20:54:23 μμ »
εγο ειμε πενινταριισ χορισ υποχρεοσισ και τυποσ ανιχτοσ καλαμποθρζισ απεχτηανομε τι μισερια και τιν κρινια και μιλαο στα ισια και παλικαρισια μοθ αρεσι ι καλι παρεα ι αφτηορμιτι και οχι ι παρεα σιμφεροντοσ εαν νομιζισ οτι μποροθμε να κανοθμε χοριο γραπσε μουτηα χαρο παρα πολι ευχαριστοοοοοοοο
δεκτη και με παιδι,οικονομικο αδιαφορο...

Αποσυνδεδεμένος akis51

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.24 Firefox 3.6.24
« Απάντηση #10 στις: Νοεμβρίου 18, 2011, 14:34:30 μμ »
έλα ρε megaleeeeeeeeeeeeeeeee που είσαι τόσο καιρό επιτελους βρέθηκε ένας άνθρωπος να γράψει κάτι για αυτό το μέρος Dumaguete τρία χρονια τώρα διαβάζω πληροφορίες για αυτό το μέρος σε ξένα sait θέλω παρα πολύ να το γνωρίσω αλλά δεν έχω άνθρωπο να με "ακολούθηση" τόσο καιρό θα είσαι εκεί και εάν μπορώ να σε επισκεφτώ ίσος και φέτος
εγώ μένω τώρα Ταϊλάνδη αλλα θέλω να αλλάξω εάν moth αρέσει εκεί πέρα ίσος να μένω και πολους μήνες αυτά πόυ γραφής είναι όλα παρα πολύ ωραία εγώ είμαι "πενηντάρης" χωρίς υποχρέωσις και τύπος ανοιχτός "καλαμπουρτζής" απεχθάνομαι τι μιζερια και την "γκρινια" και μιλάω στα ίσια και παλικαρίσια moth αρέσει η καλή παρέα η αυθόρμητη και όχι η παρέα συμφέροντος εάν νομίζεις ότι μπορούμε να "κανουμε" χωριο γράψε mou θα χάρο παρα πολύ ευχαριστω .

Το μόνο που μ' ενοχλεί στην Ταυλάνδη είναι το πρόβλημα Αγγλικών τους ενώ εδώ είναι επίσημη γλώσσα και μιλιέται σχεδόν παντού.
Μεγάλη υπόθεση για τον ξένο σε θέματα με Κράτος και Υπηρεσίες να μην κρέμεται από ντόπιο/α μεταφραστή.

Αλλά, πάντα υπάρχει ένα αλλά, σε πολλά άλλα η Ταυλάνδη είναι μακράν καλύτερη !  Οπότε, χτυπάς με άνεση χρόνου promo εισιτήρια
και κατηφορίζεις για 2 βδομάδες τουλάχιστον.  Κατόπιν, βάλτα κάτω και δες τις επιλογές σου.

Αποσυνδεδεμένος nini

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 15.0.874.120 Chrome 15.0.874.120
« Απάντηση #11 στις: Νοεμβρίου 18, 2011, 14:43:34 μμ »
φιλε μου είπαμε όχι μιζέριες ο.γιώργος μου έδωσε το τηλέφωνο σου θα δω τι θα κάνω με επεκταση βίζας για ταϊλάνδη και θα αποφασισω εσύ μέχρι ποτε θα είσαι εκεί για να ξέρω να επικοινωνήσω τηλεφωνικά μαζί σου εάν μιλήσεις με τον γιώργο ροτα τον για μένα ευχάριστο...........................
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 19, 2011, 13:52:26 μμ από thailandgr »

Αποσυνδεδεμένος Αρίσταρχος

• Super ~ Sonic Jet
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 7.0.1 Firefox 7.0.1
« Απάντηση #12 στις: Νοεμβρίου 18, 2011, 16:10:29 μμ »
φιλε μου ιπαμε οχι μιζεριεσ ο.γιοργοσ μου εδοσε το τιλεφονο σου θα δο τι θα κανο με επετασι βιζασ για ταιλανδι και θα αποθασισο εσι μεχρι ποτε θα εισε εκι για να ξερο να επικινονισο τιλεφονικα μαζι σου εαν μιλισισ με τον γιοργο ροτατον για μενα εφχαριστο...........................

[off-topic]To μήνυμα αυτό δημιουργήθηκε από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης προκειμένου να αποδείξει πώς το μυαλό μας δημιουργεί καταπληκτικά πράγματα!!Στην αρχή είναι πολύ δύσκολο! Αλλά τώρα  το μυαλό μπορεί να το διαβάσει αυτόματα χωρίς καν να το σκεφτεί.
Να είσαι περήφανος!!Μόνο το 30% των ανθρώπων μπορεί να το διαβάσει!Αν είσαι ένας από αυτούς πόσταρετο στο τοίχο σου.
[/off-topic]
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 18, 2011, 17:27:51 μμ από Oytopikos »
Men of vision designed this wonderful machine,men of passion built her.And i hope that it will be said,men of skill and daring flew her

Capt.Adrian Thompson Concorde pilot

........................

Last flight            Heathrow-New York

Αποσυνδεδεμένος akis51

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.24 Firefox 3.6.24
« Απάντηση #13 στις: Νοεμβρίου 18, 2011, 17:31:40 μμ »
[off-topic]"...To μήνυμα αυτό δημιουργήθηκε από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης προκειμένου να αποδείξει πώς το μυαλό μας δημιουργεί καταπληκτικά πράγματα!!Στην αρχή είναι πολύ δύσκολο! Αλλά τώρα  το μυαλό μπορεί να το διαβάσει αυτόματα χωρίς καν να το σκεφτεί.
Να είσαι περήφανος!!Μόνο το 30% των ανθρώπων μπορεί να το διαβάσει!Αν είσαι ένας από αυτούς πόσταρετο στο τοίχο σου..."

Men of great vision created such educational system then inspired teachers taught these kids..!  So, this the result, my man...[/off-topic]
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 18, 2011, 17:35:16 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος nini

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 16.0.912.63 Chrome 16.0.912.63
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 17, 2011, 16:39:42 μμ »
φιλε μου καλησπέρα είδα στις είδησης τα άσχημα νέα με τις καταστροφές απέναντι σου ελπίζω να είσαι καλά εσύ και η οικογένεια σου  ότι καλύτερο σας εύχομαι ...................... νινι
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 17, 2011, 18:37:31 μμ από thailandgr »