Αποστολέας Θέμα: ταχυδρομειο  (Αναγνώστηκε 32918 φορές)

0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 8.0 MS Internet Explorer 8.0
Απ: Ερωτηση σχετικα με αποστολη δεματος στην Ταιλανδη
« Απάντηση #45 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 16:38:22 μμ »
Σχετικα με τις αποστολες δεματων .
Η γυναικα μου εχει στειλει πολλες φορες κινητα τηλεφωνα
(2ο χερι) και διαφορα αλλα πραγματακια χωρις κανενα απολυτως προβλημα με τα ΕΛΤΑ . Παντα βεβαια συστημενο . Ουτε courier ,ουτε τιποτε αλλη ιδιωτικη υπηρεσια.

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Φύλο: Άντρας
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 8.0.1 Firefox 8.0.1
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #46 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 17:15:00 μμ »
[off-topic]Παιδιά σε λάθος ερώτημα απαντάτε.Ο MIKE12 ρωτάει πως θα στείλει ένα μπουκάλι άρωμα στην Ταϋλάνδη. Το ερώτημα του orbitech έχει γίνει 3 χρόνια πριν :)[/off-topic]
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 8.0 Firefox 8.0
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
« Απάντηση #47 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 17:16:19 μμ »
Παντα να κανετε την αποστολη με ελτα .
Και να ζητατε να σας στελνουν με ελτα .
Να ξερετε οτι οι "λοιπες" εταιριες ταχυμεταφορων επιδιωκουν να ελεγχτουν σχολαστικα οι αποστολες τελωνειο .
Και αυτο γιατι εαν κατσει και θελουν πληρωμη επωφελούνται χρεώνοντας σε εξοδα εκτελωνισμού - αμοιβή εκτελωνιστή κλπ κλπ κλπ 
Επισης χρεωνουν 7 ευρώ τη μερα για καθε μερα που θα κατσει στην αποθηκη τους ....
Και ο ιδιος να πας να το εκτελωνίσεις πληρωνεις αρκετα ....

Παντα λοιπον ελτα προς τα εξω και συνεργαζομενες με ελτα απο εξω ( EMS -USPS κλπ )

Εδω , http://app3.hongkongpost.com/CGI/mt/enquiry.jsp , στο δευτερο παραθυρο, οπου εχει το select.... θα βρειτε ολα τα τυπου ΕΛΤΑ του κοσμου....
Και εδω http://www.grcdi.nl/linkspo.htm

Παρακατω παραθετω εμπειρια ενως γνωστου μου

Λοιπόν την Παρασκευή το πρωί, πήγα να εκτελωνίσω αντικέιμενο αγοραστικής αξίας περίπου 280 ευρώ, με αναγραφόμενη τιμή αποστολής 140 ευρώ, απεσταλμένο από USA και χαρακτηρισμένο ως δώρο.

Σημείωση
Ήταν η πρώτη φορά που εκτελώνισα αντικέιμενο και θα ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας για να δείτε, όπως είδα και εγώ, ότι δεν είναι τίποτα το δύσκολο ή τρομακτικό....
Ίσα-ίσα που η διαδικασία κράτησε περίπου 1:15 και οι υπάλληλοι ήταν ευγενικότατοι !!!!!

Λοιπόν.....

Η αποστολή από την Αμερική έγινε με DHL....
Είχα προηγουμένος ενεργοποιήσει μέσω της ιστοσελίδας της DHL, την ενημέρωση μέσω SMS για το που βρίσκεται το δέμα μου.
Ελαβα λοιπόν SMS την 08:00 το πρωί της Πέμπτης, "Athens Clearance delay", το οποίο σημαίνει ότι φάγαμε πόρτα στο τελωνείο του αερολιμένα....
Παίρνω λοιπόν την Πέμπτη, στο Τμήμα Εισαγωγών της DHL (210-3543390) και μια ευγενέστατη δεσποινίς με ενημερώνει ότι το δέμα μου πρέπει να εκτελωνιστεί....
Μου λέει επίσης ότι το πάγιο κόστος είναι 46,16 ευρώ και ότι μπορώ να περάσω ο ίδιος από τα γραφεία τους στον αερολιμένα, αλλιώς εάν θέλω μπορεί να αναλάβει εκτελωνιστής με κόστος 101,40 ευρώ!!!!! :shock: Δηλαδή 65 ευρώ περίπου "καπέλο" !!!
Επίσης μου είπε ότι εάν δεν το παραλάβω την Παρασκευή και καθυστερήσω θα αρχίσει να χρεώνεται η μέρα περίπου 7 ευρώ, ως έξοδα αποθήκης.
Τέλος μου ανέφερε ότι τα γραφεία τους ανοίγουν 8 το πρωί μαζί με το τελωνείο και καλό θα ήταν να είμαι εκείνη την ώρα εκεί, ώστε να ξεκινήσω την διαδικασία και να τελειώνω γρήγορα.
Ξεκινώ λοιπόν την Παρασκευή το πρωί 07:20 για να είμαι νωρίς...
Από τον φαίνεται πως θα πάτε στο τελωνείο.
Από Αττική οδό προς τον αερολιμένα στην έξοδο "Εμπορεύματα Υπηρεσίες" και στην συνέχεια δεξιά πρός "Εμπορεύματα 3,4 -Τροφοδοσία Α-Φ" λίγο πιο πέρα είναι τα γραφεία της DHL, σημείο Β.
Εκεί στην είσοδο έδωσα των αριθμό του πακέτου και σε λίγο μου έφερε τα χαρτιά του εκτελωνισμού. Πλήρωσα 33 ευρώ και στην συνέχεια πήγα μέσα προς το τελωνείο. εκεί είδαν τα χαρτιά, τον κωδικό του εμπορεύματος και στην συνέχεια μου έβγαλαν το φόρο.
Το σύνολο ήταν 115 ευρώ. Μόλις τελείωσα από τα 2 γραφεία εκεί, μου είπαν να πάρω το λεωφορειο που έχει στάση ακριβώς από έξω (περνά κάθε 10 λεπτά) και θα με πάει στο κεντρικό κτίριο για να το εκτελωνίσω και να πληρώσω τον ανάλογο φόρο.
Πάω λοιπόν στη στάση, παίρνω το λεωφορείο και πάω στο κτίριο που βρίσκεται στο σημείο C του χάρτη. Εκεί πάω στο Γραφείο 6 δίνω τα χαρτιά υπογράφει, τα παίρνω και τα πάω στο γραφείο 13, υπογράφει, τα πάω στο γραφείο 16 τα υπογράφει. Στη συνέχεια τα δίνω στο γραφείο 17 που είναι η πληρωμή των φόρων πληρώνω 115 ευρώ, συν 2 ευρώ (δεν ξέρω γιατί!) και ύστερα παίρνω το παραστατικό πληρωμής και την απόδειξη από το γραφείο 18.
Φεύγω από εκεί και με το λεωφορείο γυρνώ στα γραφείο της DHL σημείο Β. Δίνω το παραστατικό πληρώνω αλλα 15 ευρώ και παίρνω το πολυπόθητο πακέτο !!!!!

Συνολικά πλήρωσα:
33 + 115 + 2 + 15 = 165 ευρώ

Να ξαναπώ ότι η όλη διαδικασία ήταν τόσο πολύ εύκολη που μου μπήκαν ιδέες να γίνω και εγώ εκτελωνιστής!!!!!
Οι άνθρωποι πάντως ήταν εξυπηρετικότατοι!!

Και η απαντηση ειναι λοιπον :

Μεσω ελτα συστημενο καλα συσκευασμενο με την ενδειξη "GIFT"

Eκτός αν το ανοίξουν και στο πάρουν ( την έχω πατήσει)

Σε συστημενο , ΔΥΣΚΟΛΟ
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 20, 2011, 17:46:26 μμ από thailandgr »
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος MIKE12

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #48 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 17:37:40 μμ »
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

Αποσυνδεδεμένος thanaposto

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 7.0.1 Firefox 7.0.1
« Απάντηση #49 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 17:50:22 μμ »
[off-topic] Το ερώτημα του orbitech έχει γίνει 3 χρόνια πριν :)[/off-topic]
[off-topic] ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::)[/off-topic]
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 20, 2011, 17:53:29 μμ από thanaposto »

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
« Απάντηση #50 στις: Δεκεμβρίου 21, 2011, 18:03:46 μμ »
Η απαντηση μου δεν αφορουσε τον Orbitec ,αλλα τον ΜΙΚΕ12

Αποσυνδεδεμένος dstergio

• Linux (Ubuntu) Linux (Ubuntu)
  • Browser:
  • Firefox 3.6.13 Firefox 3.6.13
Απ: ταχυδρομειο
« Απάντηση #51 στις: Δεκεμβρίου 29, 2011, 15:49:05 μμ »
...αντικέιμενο αγοραστικής αξίας περίπου 280 ευρώ, με αναγραφόμενη τιμή αποστολής 140 ευρώ,
Ζητάνε πλέον στα συνοδευτικά για εκτελωνισμό, την απόδειξη του εμβάσματος για την αγορά αγαθών ( Paypal, swift κ.α.), και ο φόρος  μπαίνει βάσει αυτού, άσχετα με το τι λέει το συνοδευτικό παραστατικό.(για να καταπολεμήσουν τα εικονικά μειωμένα τιμολόγια).
Αυτό σημαίνει ότι φορολογείσαι πια στο ποσό που κάνεις έμβασμα όπως και να έχει, άσχετα για παράδειγμα αν υπολείπεται να σου στείλουν κάτι και σου κάνουν ξεχωριστή αποστολή, ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να προκύψει, προφανώς θα πρέπει να φορολογηθείς διπλά στο αρχικό ποσό του εμβάσματος.

Από Ασία μεριά πάντως για ποσά κάτω των 1000eu στα 20 περίπου κιλά, ίσως συμφέρει να βγάλεις εισιτήριο και να πας να τα αγοράσεις ο ίδιος.

π.χ. 500 ευρώ αγορά αγαθών στα 20 κιλά σημαίνει : 100 περίπου εκτελωνιστικά,  + 23% φόρος = 115,   + 150 μεταφορικά, + 70 τραπεζικά  έξοδα για το έμβασμα (40 εδώ και 30 από εκεί) = 435 + κάτι ακαταλαβίστικα : Συνολικά περίπου άλλα 500 ευρώ!

Αποσυνδεδεμένος Dethoulas

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 9.0.1 Firefox 9.0.1
« Απάντηση #52 στις: Δεκεμβρίου 29, 2011, 16:14:02 μμ »
435 + κάτι ακαταλαβίστικα : Συνολικά περίπου άλλα 500 ευρώ!   ( :D :D :D :D :D :D :D :D :D)
Καλύτερα ένα τέλος με πόνο,
παρά ένας πόνος χωρίς τέλος.

Αποσυνδεδεμένος thanaposto

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #53 στις: Δεκεμβρίου 29, 2011, 19:03:09 μμ »
Ζητάνε πλέον στα συνοδευτικά για εκτελωνισμό, την απόδειξη του εμβάσματος για την αγορά αγαθών ( Paypal, swift κ.α.), και ο φόρος  μπαίνει βάσει αυτού, άσχετα με το τι λέει το συνοδευτικό παραστατικό.(για να καταπολεμήσουν τα εικονικά μειωμένα τιμολόγια).
Αυτό σημαίνει ότι φορολογείσαι πια στο ποσό που κάνεις έμβασμα όπως και να έχει, άσχετα για παράδειγμα αν υπολείπεται να σου στείλουν κάτι και σου κάνουν ξεχωριστή αποστολή, ή οτιδήποτε άλλο που μπορεί να προκύψει, προφανώς θα πρέπει να φορολογηθείς διπλά στο αρχικό ποσό του εμβάσματος.

Από Ασία μεριά πάντως για ποσά κάτω των 1000eu στα 20 περίπου κιλά, ίσως συμφέρει να βγάλεις εισιτήριο και να πας να τα αγοράσεις ο ίδιος.

π.χ. 500 ευρώ αγορά αγαθών στα 20 κιλά σημαίνει : 100 περίπου εκτελωνιστικά,  + 23% φόρος = 115,   + 150 μεταφορικά, + 70 τραπεζικά  έξοδα για το έμβασμα (40 εδώ και 30 από εκεί) = 435 + κάτι ακαταλαβίστικα : Συνολικά περίπου άλλα 500 ευρώ!

σωστα πληρωνεις το 100% της αξιας περιπου αν εχεις μεχρι 40 κιλα προιοντα.οσο για τον ελεγχο του εμβασματος μπορεις να το αποφυγεις αν εχεισ λογαρισμ στην Ταυλανδη

Αποσυνδεδεμένος spinos

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 10.0.2 Firefox 10.0.2
αποστολή με ταχυδρομείο
« Απάντηση #54 στις: Μαρτίου 13, 2012, 14:28:20 μμ »
αν θέλω να στείλω ένα πακέτο στην Ταϊλάνδη τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω και τι χρεώσεις υπάρχουν? ευχάριστω

Αποσυνδεδεμένος teosep

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #55 στις: Μαρτίου 13, 2012, 15:13:22 μμ »
Επειδη προσωπικα στελνουμε συχνα πραγματα ,παντα με ΕΛΤΑ και συστημενο . Μεχρι 500 γρ. πληρωνω γυρω στα 8 ευρω .
Αναλογα με το βαρος βεβαια ανεβαινει και η τιμη.

Ο τιμοκαταλογος ειναι στο http://www.elta.gr/index.asp

Αποσυνδεδεμένος spinos

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #56 στις: Μαρτίου 13, 2012, 16:10:43 μμ »
ok ευχάριστο για την απάντηση.. μπορείς επίσης να μου πεις poses μέρες παίρνει συνήθως το δέμα για να φτάσει?

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 9.0.1 Firefox 9.0.1
    • Thailand
« Απάντηση #57 στις: Μαρτίου 13, 2012, 16:13:10 μμ »
ok ευχάριστο για την απάντηση.. μπορείς επίσης να μου πεις poses μέρες παίρνει συνήθως το δέμα για να φτάσει?

7-10 ημέρες

Αποσυνδεδεμένος spinos

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #58 στις: Μαρτίου 13, 2012, 16:35:45 μμ »
και παλι ευχαριστω
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 13, 2012, 16:42:57 μμ από Jello Biafra »

Αποσυνδεδεμένος Ieron

• *
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
Tαχυδρομείo
« Απάντηση #59 στις: Μαΐου 07, 2012, 11:06:02 πμ »
Καλημέρα παιδιά, είμαι νέο μέλος και θέλω να πληροφορηθώ πόσες εργάσιμες ημέρες κάνει ένα ταχυδρομικό δέμα (απλό, όχι συστημένο) να φθάσει από την Αθήνα στην Πατάγια...
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 07, 2012, 11:43:16 πμ από Jello Biafra »