Αποστολέας Θέμα: ταχυδρομειο  (Αναγνώστηκε 32921 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος thailovers

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.13 Firefox 3.6.13
Απ: Courier
« Απάντηση #30 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 16:37:22 μμ »
Επι της ευκαιριας...να ρωτησω και εγω κατι σχετικο..??Αν παραγγειλουμε μεσω ιντερνετ κατι...-απο ταυλανδη(απο ρουχα..-μεχρι κινητα απο on line μαγαζια)περνανε τελωνειο και παραλαμβανουμε απο αεροδρομιο?αν η μεταφορικη συνεργαζεται με τα ελτα τα δικα μας   (καπου εχω διαβασει για την EMS)  παρακαμτουμε το τελωνειο κ μας τα φερνουν σπιτι??

οποιος εχει εμπειρια ας αναφερει την περιπτωση του

Αποσυνδεδεμένος ntinos20

• **
  • Φύλο: Άντρας
  • Take chances, give everything, forget the past
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #31 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 16:47:23 μμ »
τουλαχιστον απο ebay μιας και ειμαι χρηστης χρονια τωρα οσες φορες εχω παραγγειλει ρουχα καθως και διαφορα αντικειμενα(μικρου μεγεθους και βαρους) ποτε δεν περασαν απο τελωνειο και παντα η εταιρεια με την οποια εστελνε ο πωλητης ηταν η ems, απλα του ελεγα απο την μερια μου να το στειλει ως δωρο και να βαλει μια χαμηλη χρηματικη αξια του αντικειμενου.
Nobody is perfect until you fall in love with them

Αποσυνδεδεμένος dstergio

• Linux (Ubuntu) Linux (Ubuntu)
  • Browser:
« Απάντηση #32 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 17:03:03 μμ »
Άλλο οι ταχυδρομικές- μεταφορικές υπηρεσίες και άλλο ο εκτελωνισμός.Σε όλες τις χώρες που υπόκεινται σε καθεστώς εκτλωνισμού ότι και να αγοράσεις και απο οτιδήποτε e-shop κ.τ.λ. δε παύει ναι είναι αγοραπωλησία και εισαγωγή - εκτελωνίζεται .Όχι τα δώρα, δείγματα (εκτός απο κραυγαλέες περιπτώσεις) και κάποιες άλλες περιπτώσεις π.χ. απο Αμερική κόστος κάτω απο 70 eu αν θυμάμε καλά. Στόν εκτελωνισμό πληρώνεις φόρο, φ.π.α. και υπηρεσίες εκτλωνισμού.Τα αναλαμβάνουν οι ίδιες οι μεταφορικές και σου έρχονται σπίτι κατευθείαν ή μπορείς να βάλεις δικό σου εκτελωνιστή. Οι εθνικές ταχυμεταφορές σε κάθε χώρα είναι πάντα οι πιο φθηνές (και πιο αργές).

Αποσυνδεδεμένος dstergio

• Linux (Ubuntu) Linux (Ubuntu)
  • Browser:
« Απάντηση #33 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 17:18:20 μμ »
τουλαχιστον απο ebay μιας και ειμαι χρηστης χρονια τωρα οσες φορες εχω παραγγειλει ρουχα καθως και διαφορα αντικειμενα(μικρου μεγεθους και βαρους) ποτε δεν περασαν απο τελωνειο και παντα η εταιρεια με την οποια εστελνε ο πωλητης ηταν η ems, απλα του ελεγα απο την μερια μου να το στειλει ως δωρο και να βαλει μια χαμηλη χρηματικη αξια του αντικειμενου.

Περνάνε απο τελωνείο απλά δεν βάζουν φόρο για τους λόγους που περιγράφεις παραπάνω.Το μέγεθος και το βάρος έχουν σημασία περισσότερο στο κόστος μεταφοράς.
Απο Αμερική έχουν λιγότερους φόρους η πιο φθηνή τους είναι η usps (united states post service).Απο Ασία σε γενικές γραμμές υπάρχει υψηλή φορολογία.
Για να είναι κανείς σίγουρος ρωτάει κάποιον εκτελωνιστή.

Αποσυνδεδεμένος ntinos20

• **
  • Take chances, give everything, forget the past
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #34 στις: Δεκεμβρίου 16, 2010, 17:24:46 μμ »
Περνάνε απο τελωνείο απλά δεν βάζουν φόρο για τους λόγους που περιγράφεις παραπάνω.Το μέγεθος και το βάρος έχουν σημασία περισσότερο στο κόστος μεταφοράς.
Απο Αμερική έχουν λιγότερους φόρους η πιο φθηνή τους είναι η usps (united states post service).Απο Ασία σε γενικές γραμμές υπάρχει υψηλή φορολογία.
Για να είναι κανείς σίγουρος ρωτάει κάποιον εκτελωνιστή.

Aκριβως στεργιο αυτο ηθελα να πω αλλα ξεχασα να το αναφερω πως τα παντα περνανε τλωνειο.  σε ευχαριστω :)
Nobody is perfect until you fall in love with them

Αποσυνδεδεμένος tieland05

• *
  • Mac OS X 10.5.8 Mac OS X 10.5.8
  • Browser:
  • Chrome 10.0.648.127 Chrome 10.0.648.127
Απ: ταχυδρομειο
« Απάντηση #35 στις: Μαρτίου 11, 2011, 00:30:52 πμ »
τελικα ηρθανε κατι πραγματα που ειχα στειλει (40 κιλα , 2 κουτες των 20) μετα απο περιπου 2.5 μηνες με απλο ταχυδρομειο. κοστος απο πατονκγ post 4200 μπατ μαζι με το πακεταρισμα και 6 ευρω στο ελτα εδω οταν τα παρελαβα. μου ειχανε δωσει και track number και εβλεπα ανα πασα στιγμη που βρισκοντουσαν τα δεματα με πληρη ενημερωση. αυτα :)

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 3.6.15 Firefox 3.6.15
    • Thailand
« Απάντηση #36 στις: Μαρτίου 11, 2011, 01:30:23 πμ »
τελικα ηρθανε κατι πραγματα που ειχα στειλει (40 κιλα , 2 κουτες των 20) μετα απο περιπου 2.5 μηνες με απλο ταχυδρομειο. κοστος απο πατονκγ post 4200 μπατ μαζι με το πακεταρισμα και 6 ευρω στο ελτα εδω οταν τα παρελαβα. μου ειχανε δωσει και track number και εβλεπα ανα πασα στιγμη που βρισκοντουσαν τα δεματα με πληρη ενημερωση. αυτα :)

650 baht το πρώτο κιλό και 110/κιλό για τα επόμενα μέχρι 20 κιλά.

Αποσυνδεδεμένος TropikoPsari

• *
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Safari 4.0 Safari 4.0
« Απάντηση #37 στις: Αυγούστου 06, 2011, 13:01:36 μμ »
Καλημερα!
Παω το Σεπτεμβριο Ταυλανδη για 10 μερες κ θα ηθελα να κανω μια ερωτηση..
Θελω να αγορασω απο εκει κατι πραγματα διακοσμητικα κυριως για το καινουριο σπιτι στο οποιο εχω μετακομισει αλλα ειμαι οτι και απο θεμα ογκου δεν θα χωρανε στη βαλιτσα μου αλλα και απο θεμα κιλων θα βγω υπερβαρη.
Μπορειτε να μου προτεινετε καποιον οικονομικο τροπο να τα στειλω στην Αθηνα;υπολογιζω οτι θα ειναι οχι πανω απο 10 κιλα. .θα πρεπει για αυτα να πληρωσω και τελωνειο; και αν ναι ποσο περιπου παει;

Αποσυνδεδεμένος thanaposto

• Mac OS X Mac OS X
  • Browser:
  • Safari 5.0.2 Safari 5.0.2
« Απάντηση #38 στις: Αυγούστου 06, 2011, 13:23:14 μμ »
Καλημερα!
Θελω να αγορασω απο εκει κατι πραγματα διακοσμητικα κυριως για το καινουριο σπιτι στο οποιο εχω μετακομισει αλλα ειμαι οτι και απο θεμα ογκου δεν θα χωρανε στη βαλιτσα μου αλλα και απο θεμα κιλων θα βγω υπερβαρη
Παράθεση από: TropikoPsari μ
link=topic=772.msg55602#msg55602 date=1312624896
Μπορεις να γινεις μελος με την εταιρια που ταξιδευεις και να εχεις εξτρα βαρος,για 10 κιλα παραπανω δεν εχεις προβλημα.στο τελωνειο αν δεν εχεις τιμολογιο και τα στειλεις με ταχυδρομειο σε χρεωνουν κατα εκτιμιση του τελωνειακου υπαλληλου

« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 06, 2011, 13:25:12 μμ από thanaposto »

Αποσυνδεδεμένος TropikoPsari

• *
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Safari 4.0 Safari 4.0
« Απάντηση #39 στις: Αυγούστου 06, 2011, 14:12:53 μμ »
Νομιζω αυτο γινεται μονο οταν εισαι frequent flyer κ εγω δεν ειμαι σιγουρα.. :P

Αποσυνδεδεμένος MAIKOA

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #40 στις: Αυγούστου 06, 2011, 15:00:18 μμ »
Νομιζω αυτο γινεται μονο οταν εισαι frequent flyer κ εγω δεν ειμαι σιγουρα.. :P

Το εισιτήριο σου το αγόρασες από πράκτορα;
 Εάν  ναι,  τότε τον παίρνεις τηλέφωνο και του λες να σου κανονίσει 10 κιλά παραπάνω (δηλαδή παίρνει τηλέφωνο στην αεροπορική εταιρεία και ανάλογα με την  "μούρη" που έχει (ανάλογα τις πωλήσεις που κάνει, ή γνωριμίες που έχει με τον κάθε προΐστάμενο της εταιρείας), του δίδουν την έγκριση και το περνάνε στην κράτησή σου ούτως ώστε να το δεί το c/in όταν πάς να τσεκάρεις.
Εάν τώρα το πήρες μέσω internet  ή μέσω της αεροπορικής εταιρείας τότε πρωΐνές ώρες και μόνο καθημερινές παίρνετε τηλέφωνο την αεροπορική εταιρεία και ζητάτε τον προΐστάμενο και "βάζετε" όλης σας την τέχνη για να σας περάσει τα 10 κιλά.
Καλή επιτυχία!!!
Να είμαστε πάντα όλοι   καλά  !!

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 5.0 Firefox 5.0
    • Thailand
« Απάντηση #41 στις: Αυγούστου 06, 2011, 18:08:11 μμ »
Καλημερα!
Θελω να αγορασω απο εκει κατι πραγματα διακοσμητικα κυριως για το καινουριο σπιτι στο οποιο εχω μετακομισει αλλα ειμαι οτι και απο θεμα ογκου δεν θα χωρανε στη βαλιτσα μου αλλα και απο θεμα κιλων θα βγω υπερβαρη.
Μπορειτε να μου προτεινετε καποιον οικονομικο τροπο να τα στειλω στην Αθηνα;υπολογιζω οτι θα ειναι οχι πανω απο 10 κιλα. .θα πρεπει για αυτα να πληρωσω και τελωνειο; και αν ναι ποσο περιπου παει;

Μπορείς να τα στειλεις με το ταχυδρομείο

τα 10 κλ περίπου 32 ευρώ και κάνουν 3 μήνες.

Τελωνείο δεν θα πληρώσεις, βάλε και κανα ρουχο μεσα για ξεκάρφωμα (3 ευρώ θα δωσεις στα ΕΛΤΑ)

Αποσυνδεδεμένος MIKE12

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 8.0 Firefox 8.0
Απ: Ερωτηση σχετικα με αποστολη δεματος στην Ταιλανδη
« Απάντηση #42 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 13:00:59 μμ »
Θελω να στειλω ενα αρωμα στην Ταυλανδη.Μηπως γνωριζετε αν πληρωνει τελωνειο ο παραληπτης και ποσο περιπου.
Ειναι καλυτερα με speedex - acs ή ταχυδρομικως?
Ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος thanaposto

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 7.0.1 Firefox 7.0.1
« Απάντηση #43 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 16:09:02 μμ »
Οπως αναφερω και στο θεμα θελω να στειλω ενα κινητο τηλεφωνο στην Ταιλανδη. Πηγα λοιπον speedex και acs να το στειλω και με ενημερωσαν οτι επειδη θα το σταματησουν σιγουρα στο τελωνειο τους, πρεπει να εχει ο παραληπτης αδεια απο ενα τηλεπικοινωνιακο φορεα της χωρας για να το παραλαβει.
Ουσιαστικα δλδ να μην το στειλω ετσι γιατι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να χασω τα λεφτα μου που δεν ειναι και λιγα για την αποστολη.
Σκεφτηκα και μεσω ems που αρκετες φορες δεν περναει τελωνειο αλλα με ενημερωσαν οτι προσωρινα δεν στελνουν Ταιλανδη λογω πολιτικων γεγονοτων και νεοτερης ενημερωσης.

Γνωριζετε καποιο τροπο να μπορεσω να στειλω το τηλεφωνο χωρις να υπαρξει προβλημα και να ξερω οτι θα φτασει σιγουρα;
Δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο να εκδοσουν τετοια αδεια απο τηλεπικοινωνιακο φορεα εκει, και επισης δεν ξερω αμα θα θεωρηθει παραεισαγωγη και χρεωθω παραπανω.

Ευχαριστω προκαταβολικα. :)
φιλε μου στειλε ξεχωριστα το κινητο απο την μπαταρια στο ιδιο δεμα και δεν θα εχεις κανενα προβλημα,εκανα το ιδιο πριν λιγο καιρο και το εστειλα με EMS μεσω ταχυμεταφορες ελτα,μετα απο μια βδομαδα εφτασε κανονικοτατα.

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 8.0.1 Firefox 8.0.1
    • Thailand
« Απάντηση #44 στις: Δεκεμβρίου 20, 2011, 16:37:01 μμ »
φιλε μου στειλε ξεχωριστα το κινητο απο την μπαταρια στο ιδιο δεμα και δεν θα εχεις κανενα προβλημα,εκανα το ιδιο πριν λιγο καιρο και το εστειλα με EMS μεσω ταχυμεταφορες ελτα,μετα απο μια βδομαδα εφτασε κανονικοτατα.

Eκτός αν το ανοίξουν και στο πάρουν ( την έχω πατήσει)