0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
τουλαχιστον απο ebay μιας και ειμαι χρηστης χρονια τωρα οσες φορες εχω παραγγειλει ρουχα καθως και διαφορα αντικειμενα(μικρου μεγεθους και βαρους) ποτε δεν περασαν απο τελωνειο και παντα η εταιρεια με την οποια εστελνε ο πωλητης ηταν η ems, απλα του ελεγα απο την μερια μου να το στειλει ως δωρο και να βαλει μια χαμηλη χρηματικη αξια του αντικειμενου.
Περνάνε απο τελωνείο απλά δεν βάζουν φόρο για τους λόγους που περιγράφεις παραπάνω.Το μέγεθος και το βάρος έχουν σημασία περισσότερο στο κόστος μεταφοράς.Απο Αμερική έχουν λιγότερους φόρους η πιο φθηνή τους είναι η usps (united states post service).Απο Ασία σε γενικές γραμμές υπάρχει υψηλή φορολογία.Για να είναι κανείς σίγουρος ρωτάει κάποιον εκτελωνιστή.
τελικα ηρθανε κατι πραγματα που ειχα στειλει (40 κιλα , 2 κουτες των 20) μετα απο περιπου 2.5 μηνες με απλο ταχυδρομειο. κοστος απο πατονκγ post 4200 μπατ μαζι με το πακεταρισμα και 6 ευρω στο ελτα εδω οταν τα παρελαβα. μου ειχανε δωσει και track number και εβλεπα ανα πασα στιγμη που βρισκοντουσαν τα δεματα με πληρη ενημερωση. αυτα
Καλημερα!Παω το Σεπτεμβριο Ταυλανδη για 10 μερες κ θα ηθελα να κανω μια ερωτηση..Θελω να αγορασω απο εκει κατι πραγματα διακοσμητικα κυριως για το καινουριο σπιτι στο οποιο εχω μετακομισει αλλα ειμαι οτι και απο θεμα ογκου δεν θα χωρανε στη βαλιτσα μου αλλα και απο θεμα κιλων θα βγω υπερβαρηΠαράθεση από: TropikoPsari μlink=topic=772.msg55602#msg55602 date=1312624896Μπορεις να γινεις μελος με την εταιρια που ταξιδευεις και να εχεις εξτρα βαρος,για 10 κιλα παραπανω δεν εχεις προβλημα.στο τελωνειο αν δεν εχεις τιμολογιο και τα στειλεις με ταχυδρομειο σε χρεωνουν κατα εκτιμιση του τελωνειακου υπαλληλου
Μπορεις να γινεις μελος με την εταιρια που ταξιδευεις και να εχεις εξτρα βαρος,για 10 κιλα παραπανω δεν εχεις προβλημα.στο τελωνειο αν δεν εχεις τιμολογιο και τα στειλεις με ταχυδρομειο σε χρεωνουν κατα εκτιμιση του τελωνειακου υπαλληλου
Νομιζω αυτο γινεται μονο οταν εισαι frequent flyer κ εγω δεν ειμαι σιγουρα..
Καλημερα!Παω το Σεπτεμβριο Ταυλανδη για 10 μερες κ θα ηθελα να κανω μια ερωτηση..Θελω να αγορασω απο εκει κατι πραγματα διακοσμητικα κυριως για το καινουριο σπιτι στο οποιο εχω μετακομισει αλλα ειμαι οτι και απο θεμα ογκου δεν θα χωρανε στη βαλιτσα μου αλλα και απο θεμα κιλων θα βγω υπερβαρη.Μπορειτε να μου προτεινετε καποιον οικονομικο τροπο να τα στειλω στην Αθηνα;υπολογιζω οτι θα ειναι οχι πανω απο 10 κιλα. .θα πρεπει για αυτα να πληρωσω και τελωνειο; και αν ναι ποσο περιπου παει;
Οπως αναφερω και στο θεμα θελω να στειλω ενα κινητο τηλεφωνο στην Ταιλανδη. Πηγα λοιπον speedex και acs να το στειλω και με ενημερωσαν οτι επειδη θα το σταματησουν σιγουρα στο τελωνειο τους, πρεπει να εχει ο παραληπτης αδεια απο ενα τηλεπικοινωνιακο φορεα της χωρας για να το παραλαβει.Ουσιαστικα δλδ να μην το στειλω ετσι γιατι υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να χασω τα λεφτα μου που δεν ειναι και λιγα για την αποστολη.Σκεφτηκα και μεσω ems που αρκετες φορες δεν περναει τελωνειο αλλα με ενημερωσαν οτι προσωρινα δεν στελνουν Ταιλανδη λογω πολιτικων γεγονοτων και νεοτερης ενημερωσης.Γνωριζετε καποιο τροπο να μπορεσω να στειλω το τηλεφωνο χωρις να υπαρξει προβλημα και να ξερω οτι θα φτασει σιγουρα; Δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο να εκδοσουν τετοια αδεια απο τηλεπικοινωνιακο φορεα εκει, και επισης δεν ξερω αμα θα θεωρηθει παραεισαγωγη και χρεωθω παραπανω.Ευχαριστω προκαταβολικα.
φιλε μου στειλε ξεχωριστα το κινητο απο την μπαταρια στο ιδιο δεμα και δεν θα εχεις κανενα προβλημα,εκανα το ιδιο πριν λιγο καιρο και το εστειλα με EMS μεσω ταχυμεταφορες ελτα,μετα απο μια βδομαδα εφτασε κανονικοτατα.