0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αντωνη καλα ολα αυτα τα πολιτικου περιεχομενου που γραφεις η ποσταρεις αλλα αν δε το'χεις καταλαβει μονοπωλεις την ενοτητα το "για διαβαστε κι'αυτο",και ενδεχομενως να κουραζεις...κανε λιγο κρατει...ασε να περασει και καμια βδομαδα,για τα πολιτικα ενημερωνομαστε απο δεκαδες μερη κρατα αυτη γωνια καθαρη για να "ταξιδευουμε"...Τhanx!
καταρχας η λεξη βυζαντιο ειναι πολυ μεταγενεστερη...ονομαζοταν ανατολικη ρωμαικη αυτοκρατορια.επισης οι αυτοκρατορες φυσικα και δεν ηταν ελληνες εκτος απο μια.η σφραγιδα του παλαιολογου του τελευταιου ελεγε αυτοκρατορας τω ρωμαιων...αυτα ειναι αποδεδειγμενα.αμα ψαξετε στο ιντερνετ αλλα και σε μουσεια θα βρειτε τις σφραγιδες τους.επισης οι χριστιανοι τα πρωτα 400-500 χρονια βασανησαν,εξορισαν και σκοτωσαν ολους τους εθνικους.εθνικοι υπηρχαν στην μανη και στην κρητη μεχρι το 900 μ.χ.οποιος διαβασεις ιστορια θα μαθει οτι οι κρητικοι ηταν συμμαχοι με τους μωαμεθανους και τους αραβες εναντιον του βυζαντιου.επισης οποιος διαβασει ιστορια θα μαθει οτι οι χριστιανοι εκαψαν οτι βιβλιο στα ελληνικα βρηκαν.απογορευσαν δε τα μαθηματικα,την γεωμετρια,την αστρονιμια και την φιλοσοφια.φυσικα εκλεισαν ολες τις σχολες με τελευταια την ακαδημια πλατωνος.αξιζει δε εδω να επισημανουμε οτι οι τελευταια 7 διδασκαλοι βρηκαν καταφυγιο στους περσες οι οποιοι περσες τους δεχτηκαν με τιμες.τωρα προς το τελος του βυζαντιου ειναι γεγονος οτι ειχε καπως εξελληνιστει το βυζαντιο...στην ουσια ομως πηραν οι χριστιανοι οτι τους συμφερε και αυτο κυριως για να ξεχωρισουν απο τους παπικους.φοβουμενοι οτι η δυση θα επικρατησει και θα χασουν την εξουσια τους.εξου και οταν ο παλαιολογος ο τελευταιος ζητησε την ενωση με την δυση για να σωσει το βασιλειο του η δυτικοι εθεσαν σαν ορο ο παπας να ειναι ο απολυτος αρχοντας.η ηγεσια της ανατολικης ρωμαικης αυτοκρατοριας φυσικα και αντεδρασε εξου και τ βρηκε με τους οθωμανους και πουλησε τον παλαιολογο και φυσικα το ανταλλαγμα ηταν οταν επεσε η ανατολικη ρωμαικη αυτοκρατορια η εκκλησια να μην χασει τα δικαιωματα τους.εφτασε βεβαια σε τετοιο σημειο το θρασσος τους που αφορησαν καθε προσπαθεια επαναστασης οπως και πολλους αγωνηστες ειτε του πνευματος ειτε της μαχης οπως ο ρηγας φεραιος,ο υψηλαντης,η μπουμπουλινα,ο κολοκοτρωνης και τα σχετικα.βεβαια το ιδιο εργο η εκκλησια το συνεχησε και το 1941 με τους γερμανους και το 1968 με την χουντα και το συνεχιζει ακομα.ελπιζω νε εχετε πληροφορηθει τι βρεθηκαν στο σπιτι του χριστοδουλου...μιλαμε για περιουσια αρκετων δις $$...
οσο για τα σημερινα...κατεβαινω εδω και καιρο σε πορειες και συμετεω ενεργα.κατεβαινω με το μπλοκ με των αναρχικων.κατ εμε στην ελλαδα χρειαζεται επανασταση...δεν υπαρχει αλλη λυση.βεβαια ταυτοχρονα χρειαζονται καταληψεις σε κτηρια και οργανισμους και μμε και φυσικα απεργια διαρκειας.αν ολα αυτα γινουν μαζι μαλλον θα κερδησουμε πολλα.........................2)σε ευχαρηστω.μιλησα με την εταιρεια και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει προβλημα αλλα δεν τον εκοψα και σιγουρο.εγω παλι ακουσα απο φιλο που πηγε οτι η εταιρεια ηταν μπλοκαρισμενη.αν υπαρχει καποιος που μενει εκει ας μου το πει να του στειλω την εταιρεια σε προσωπικο μυνημα για λογους διαφημισης γιατι μιλαμε οτι βγαζω πανω απο 1.000 ευρω.με 1000 απο ενα διαμερισμα στο λονδινο και με αλλα τοσα απο το στοιχημα θα μπορουμε να αποταμιευουμε πολλα...
1)φιλε την απεργια δειαρκειας θα την ξεκινησουμε αφου φυγεις για την Ταιλανδη η πιο πριν;Διαμερισμα στο Λονδινο;live betting;πορειες με το μπλοκ των αναρχικων;ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ............(αν σου αρεσει πολυ η Ταιλανδη προσκαλεσε και τουσ φιλους σου απο τις πορειες γιατι κατι μου λεει οτι και αυτοι εισοδηματιες ειναι)
Το να σε πουν Έλληνα στην εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ήταν μεγάλη βρισιά και προσβολή. Όσοι Έλληνες αρνήθηκαν να γίνουν χριστιανοί εσφαγιάστηκαν. Ο μοναδικός Έλληνας Αυτοκράτορας ήταν η Ειρήνη η Αθηναία, την οποία χρησιμοποίησαν για να κλείσει το κεφάλαιο της Εικονομαχίας.Το επίσημο όνομα της Κωνσταντινούπολης είναι Νέα Ρώμη.