Αποστολέας Θέμα: ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ...  (Αναγνώστηκε 71455 φορές)

0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος antonyh

• Φύλο: Άντρας
  • Ο παράδεισος έχει διεύθυνση…
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
Απ: ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ...
« Απάντηση #120 στις: Νοεμβρίου 24, 2011, 20:02:17 μμ »
 ??? ??? ??? ??? ??? offtopik offtopik offtopik

Αντωνη καλα ολα αυτα τα πολιτικου περιεχομενου που γραφεις η ποσταρεις αλλα αν δε το'χεις καταλαβει μονοπωλεις την ενοτητα το "για διαβαστε κι'αυτο",και ενδεχομενως να κουραζεις...κανε λιγο κρατει...ασε να περασει και καμια βδομαδα,για τα πολιτικα ενημερωνομαστε απο δεκαδες μερη κρατα αυτη γωνια καθαρη για να "ταξιδευουμε"...
Τhanx!
Αγαπητε μου φιλε ισως εν μερει εχεις καποιο δικιο οτι μονοπωλω την ενοτητα που εγω δημηουργισα αλλα δε ειδα να κανεισ κατι αναλογο σε αλλες ενοτητες με οχι τοσο ενδιαφερον θεμα.Παντος αυτα που γραφω και ποσταρω νομιζω οτι εχουν μεγαλη αναγνωσιμοτητα σε σχεση με αλλα που δε αφορουν μονο την Ταιλανδη
« Τελευταία τροποποίηση: Νοεμβρίου 25, 2011, 19:24:20 μμ από Oytopikos »
Στους γονείς μου οφείλω το "ζην", στον δάσκαλό μου το "ευ ζην", στη
Eurobank 30.000 ευρώ... στην Πειραιως 22.000 ευρώ, στην εφορία 12.000
ευρώ...

Αποσυνδεδεμένος PaterDemon

• เหมือนกันแต่แตกต่าง
  • Linux Linux
  • Browser:
  • Chrome 7.0.517.41 Chrome 7.0.517.41
« Απάντηση #121 στις: Νοεμβρίου 26, 2011, 20:45:20 μμ »
Του Σταμάτη Κυρζόπουλου*
To 1997 o Σωτήρης Γκορίτσας γύρισε το «Βαλκανιζατέρ», μια έξυπνη κωμωδία-ταινία δρόμου που γνώρισε μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία.
Στην ταινία δύο τριανταπεντάρηδες φίλοι με οικονομικά προβλήματα ξεκινούν από μία επαρχιακή πόλη της Μακεδονίας με ένα παλιό αυτοκίνητο για να πραγματοποιήσουν ένα «μεγάλο κόλπο», που θα τους επέτρεπε να «πιάσουν την καλή». Το σχέδιο περιελάμβανε μετάβαση στη Βουλγαρία, όπου θα μετέτρεπαν ένα ποσό χρημάτων που είχαν συγκεντρώσει από δραχμές σε λέβα και ακολούθως στην Ελβετία, όπου θα μετατρέπονταν τα λέβα σε δολάρια και με κάποιο μαγικό και εν πολλοίς ακατανόητο τρόπο θα πολλαπλασίαζαν το αρχικό τους κεφάλαιο, ξεγελώντας ταυτόχρονα τους «καθυστερημένους βαλκάνιους» Βούλγαρους αλλά και τους «κουτόφραγκους» Ελβετούς τραπεζίτες.
Όπως αντιλαμβάνεσθε, το σχέδιο της ελληνικής ατσιδοσύνης απέτυχε παταγωδώς, το ταξίδι όμως αυτό, ωφέλησε τους δύο φίλους ως σουρεαλιστική (είναι η αλήθεια) πορεία προς την αυτογνωσία αλλά και ως περαιτέρω σφυρηλάτηση της φιλίας τους.
Η κορυφαία ίσως σκηνή της ταινίας εκτυλίσσεται στη Ζυρίχη, όπου, αφού εντοπίζουν τη συγκεκριμένη τράπεζα, όπου σύμφωνα με «ασφαλείς» πληροφορίες που είχαν, θα μπορούσαν να κάνουν την νομισματική ανταλλαγή με επωφελή γι’αυτούς ισοτιμία, αποφασίζουν να παρκάρουν τη σακαράκα τους ακριβώς έξω από το κτίριο της τράπεζας και πάνω στις γραμμές του τραμ.
Σύντομα το τραμ έρχεται, ο οδηγός του αντιμετωπίζει, πιθανότατα για πρώτη φορά στην καριέρα του ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο να του κλείνει το δρόμο, δημιουργείται σύγχυση, ένας βλοσυρός τροχονόμος πλησιάζει να δει τι γίνεται και ο εξερχόμενος βιαστικά από την τράπεζα συμπατριώτης μας «επενδυτής» ζητά με ύφος ταλαιπωρημένης οικειότητας την κατανόηση του εμβρόντητου τροχονόμου με την ατάκα: «Μισό λεπτάκι, ρε φίλε», σε άπταιστα ελληνικά, με ταυτόχρονη επίδειξη των τελευταίων δύο φαλάγγων του δείκτη του.
Η σκηνή αυτή σκιαγραφεί, παρωδώντας εκπληκτικά, όλη την προβληματική που μπορεί να αναπτύξει κανείς για την αντίληψη των σχέσεων μας με την Ευρώπη.
Η Ελλάδα από την ναυμαχία του Ναυαρίνου (που σφράγισε τη δημιουργία του σύγχρονου ελληνικού έθνους-κράτους) και εντεύθεν συνδέθηκε (καλώς ή κακώς, καλώς ισχυρίζομαι εγώ) πολιτικά, οικονομικά και γεωστρατηγικά με τη Δυτική Ευρώπη.
Εντούτοις, δεν έπαψε ποτέ να ταλανίζεται από τη διαμάχη δύο ισχυρών ιδεολογικοπολιτικοπολιστικών ρευμάτων. Αδρά: από την μία οι νεωτεριστές, εκσυγχρονιστές, δυτικότροποι οπαδοί του ορθολογισμού και των αρχών του διαφωτισμού και της ανεξιθρησκείας και από την άλλη οι οι φορείς της παράδοσης, της ορθοδοξίας, θιασώτες της αδιάλειπτης μακραίωνης ιστορικής συνέχειας του ελληνισμού, νοσταλγοί του αυτοκρατορικού κλέους του Βυζαντίου και καχύποπτοι απέναντι στη φραγκική Δύση των πάλαι ποτέ σταυροφόρων.
Έξω από τις εκκλησίες μας (αλλά και στα ελληνικά γήπεδα, για τους συντρόφους ΑΕΚτζήδες ου μην και ΠΑΟΚτζήδες) ανεμίζουν οι δικέφαλοι αετοί του Βυζαντίου, όπου το ένα κεφάλι κοιτά στη Δύση και το άλλο ατενίζει την Ανατολή. Αν σε πολιτικό επίπεδο η χώρα προσανατολίσθηκε σταθερά προς τη Δύση, σε επίπεδο πνευματικό, πολιτιστικό, εθιμικό, φαντασιακό και θυμικό ο Έλληνας παρέμεινε εν πολλοίς διχασμένος: Ευρωπαίος αλλά και Ανατολίτης.
Η ψυχοπνευματική μας στάση απέναντι στην οικονομικά, διοικητικά, τεχνολογικά και κοινωνικά προηγμένη Δύση ήταν και παραμένει ένα περίεργο μείγμα συμπλέγματος ανωτερότητας-κατωτερότητας: Μάθαμε να θεωρούμε τους εαυτούς μας κληρονόμους  (αν και όχι συνεχιστές) του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και της γραμματείας και άρα κληρονομικώ δικαιώματι γεννήτορες ολόκληρου του Δυτικού πολιτισμού από την Αναγέννηση και μετά.
Για να τα συνταιριάξουμε όλα αυτά και να προσπεράσουμε τις καταφανείς αντιφάσεις επινοήσαμε και την έννοια του λεγομένου «ελληνοχριστιανικού πολιτισμού» και πορευόμασταν. Αποκαλούσαμε την Ελλάδα «ψωροκώσταινα», αλλά επαιρόμασταν και ότι «όταν εμείς (ποιοι;) χτίζαμε Παρθενώνες, εσείς τρώγατε βελανίδια». Αισθανόμασταν μειονεξία και διαλαλούσαμε υπεροχή. Όταν παραδεχόμασταν την κακοδαιμονία μας, την αποδίδαμε στην τουρκική σκλαβιά και τα οθωμανικά κατάλοιπα που ακόμη δυσκολευόμαστε να ξεριζώσουμε. Όπως και να έχει, αισθανόμασταν διαφορετικοί από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, η προσέγγιση ήταν: εμείς και εκείνοι.
Στην ιστορική πορεία του ελληνικού κράτους σπάνια βρέθηκαν ηγέτες διαμετρήματος επαρκούς για να συγκεράσουν δημιουργικά τα δύο κυρίαρχα αντιμαχόμενα ρεύματα, αλλά όποτε αυτό συνέβη, ο τόπος έκανε σημαντικά βήματα μπροστά. Οι Έλληνες πάντως, πολέμησαν με θάρρος και αυταπάρνηση σε δύο παγκοσμίους πολέμους, βρέθηκαν και τις δύο φορές με την πλευρά των νικητών, και με άλλοτε πιο ταχύ και άλλοτε με βραδύτερο ρυθμό η χώρα προοόδευε.
Παρά το έντονα αντιαμερικανικό (και συνεπακόλουθα αντιδυτικό-αντιευρωπαϊκό) κλίμα που επικράτησε στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, η σοβαρή επιμονή και το πείσμα του Καραμανλή οδήγησαν την χώρα στην Ε.Ο.Κ. και μετέπειτα Ε.Ε.
Ο ευρωπαϊσμός (μετά και τη στροφή του ΠΑΣΟΚ και του Α. Παπανδρέου στο θέμα αυτό) φάνηκε σταδιακά να επικρατεί ως κυρίαρχη ιδεολογία, κυρίως γιατί εγγυάτο ειρήνη, ασφάλεια, δημοκρατία, σεβασμό των φιλελεύθερων δυτικών αξιών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και ευημερία. Στην πορεία όμως, σε όλη αυτή την τεκμηρίωση του ευρωπαϊσμού, το κυρίαρχο επιχείρημα έγινε η ευημερία, ο ευδαιμονισμός. Τα υπόλοιπα θεωρήθηκαν δεδομένα και ατρόφησαν ως ζητούμενα. Η Ευρώπη για τον Έλληνα πλέον, δεν ήταν ο διαφωτισμός, ο ορθός λόγος, οι πολιτικές ελευθερίες, ήταν οι επιδοτήσεις, τα ΜΟΠ, τα πακέτα Ντελόρ, τα ΕΣΠΑ και αργότερα το ευρώ ως σκληρό νόμισμα, τα φθηνά εισαγόμενα, τα εύκολα ταξίδια στο εξωτερικό, το «φθηνό» δανεικό χρήμα.
Η συμμετοχή μας στην ευρωζώνη δεν αντιμετωπίσθηκε ως αναπτυξιακή πρόκληση αλλά ως καταναλωτικό πάρτυ. Η αποσάρθρωση της παραγωγικής μας βάσης δεν απασχολούσε κανέναν, το «δάνειο» χρήμα έρεε άφθονο και συζητούσαμε μόνο για το πόσο γρήγορα θα συγκλίνει η αγοραστική μας δύναμη με αυτή των Γερμανών και των Ολλανδών.
Το πόσο τα ελληνικά πανεπιστήμια ή τα νοσοκομεία ή οι πολεοδομίες έμοιαζαν με τα αντίστοιχα γερμανικά ή ολλανδικά, και τι θα έπρεπε να κάνουμε για να μοιάσουν, ήταν θέματα δευτερευούσης σημασίας.
H είσοδος του «σκληρού» ευρώ στα πορτοφόλια μας, μας έκανε ξαφνικά να αισθανόμαστε πλούσιοι, αλλά ταυτόχρονα μας έκανε για πρώτη φορά να αισθανόμαστε Ευρωπαίοι,.... για τους λάθος λόγους, αλλά Ευρωπαίοι.
Σε όλες τις μετρήσεις των διαθέσεων της κοινής  γνώμης που διενεργούνταν από επίσημους φορείς όπως το Ευρωβαρόμετρο σε όλη την προηγούμενη δεκαετία, η χώρα όπου η Ε.Ε. και το ευρώ έχαιραν της υψηλότερης αποδοχής ήταν σταθερά η Ελλάδα. Μάλιστα, μας φαινόταν ακατανόητος ο ευρω-σκεπτικισμός, άλλων ευρωπαϊκών κοινωνιών, όπου και δημοψηφίσματα γίνονταν και συχνά τα αποτελέσματα τους ήταν αρνητικά.
Συνθήκες όπως του Σένγκεν και της Λισσαβόνας, που αφορούσαν την θεσμική ανασυγκρότηση της Ευρώπης, στην Ελλάδα συζητήθηκαν από λίγο έως καθόλου.
Το τι είδους Ευρώπη χτιζόταν, ποια ήταν η αρχιτεκτονική του κοινού νομίσματος, ποια θα ήταν η θέση μας μέσα στο σκηνικό αυτό, δεν μας προβλημάτιζαν, στο βαθμό που μπορούσαμε να αγοράζουμε φθηνά τηλεοράσεις με επίπεδη οθόνη. Η αγοραστική μας δύναμη έδινε το μέτρο και αποδείκνυε τον «εξ-ευρωπαϊσμό» μας. Ήταν όμως ένας εξευρωπαϊσμός ρηχός και επιδερμικός, που δεν άγγιξε ποτέ την φιλοσοφία μας, το αξιακό μας σύστημα, το οργανωτικό μας μοντέλο ή τις βαθύτερες αντιλήψεις μας.
...Και ύστερα ήρθε η κρίση...
Η φούσκα του χρηματοπιστωτικού συστήματος των ΗΠΑ έσκασε αλλά το τσουνάμι χτύπησε πιο επιθετικά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Απαράσκευοι και μακάριοι γίναμε ο πρώτος κρίκος μιας έτσι και αλλιώς αδύναμης αλυσίδας που έσπασε, αναδεικνύοντας τις θεσμικές αδυναμίες της ευρωζώνης και την κοντόφθαλμη οπτική των πολιτικών της ηγετών.
Για μας, η στρόφιγγα της χρηματοδότησης της βασισμένης στην κατανάλωση ανάπτυξης έκλεισε απότομα και μπήκαμε στο θανατηφόρο σπιράλ της λιτότητας, υπερφορολόγησης, ύφεσης, νέας διόγκωσης των ελλειμμάτων, νέων σκληρότερων μέτρων κοκ.
Μη όντας μαθημένοι (συμπεριλαμβανομένων των  πολιτικών μας) να σκεφθόμασθε ως Ευρωπαίοι πολίτες, δεν μπορέσαμε να αναδείξουμε και να προβάλλουμε το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η κρίση ήταν πρόβλημα πρωτίστως και κυρίως για το κοινό μας νόμισμα, ότι η ελληνική κρίση δανεισμού ήταν αμελητέο ζήτημα μπροστά στο ντόμινο που θα μπορούσε να ακολουθήσει (και ακολούθησε), ότι η λύση (πέραν της προσπάθειας διόρθωσης των δικών μας αβελτηριών) δεν μπορούσε παρά να είναι πολιτική και ευρωπαϊκή.
Δεν δείξαμε ότι ενδιαφερόμασταν για το κοινό μας σπίτι, δεν προτείναμε επί της ουσίας τίποτα: ζητιανέψαμε βοήθεια και πήραμε ότι μας έδωσαν, δίνοντας χωρίς διαπραγμάτευση και εναλλακτικό σχέδιο υποσχέσεις, που ξέραμε ότι δεν θα μπορούσαμε να τηρήσουμε.
Το ιταμό ύφος των μεσαίου επιπέδου χαρτογιακάδων-αξιωματούχων της τρόϊκα, η ταπεινωτική και ξεδιάντροπη συμπεριφορά των Μερ-κοζί στην ελληνική πολιτική ηγεσία, τα χυδαία δημοσιεύματα του ευρωπαϊκού λαϊκίστικου τύπου, οι εκβιασμοί με την έκτη δόση και οι ωμές παρεμβάσεις των δανειστών στην πολιτική ζωή του τόπου έριξαν και ρίχνουν λάδι στη φωτιά ενός νέου αντιευρωπαϊσμού που ανάβει στην χώρα, αλλά δεν είναι η βαθύτερη αιτία. Η βαθύτερη αιτία είναι ότι η Ευρώπη δεν σημαίνει πια και δεν ταυτίζεται με την ευημερία.
Οι εταίροι-χρηματοδότες έγιναν στο μυαλό μας επικυρίαρχοι κατακτητές, κυρίως (όχι μόνο βέβαια) γιατί σταμάτησαν να χρηματοδοτούν.  Ο Παπανδρέου δεν έπεσε όταν υπέγραφε (κατά τρόπο πιθανότατα αντισυνταγματικό) το μνημόνιο και την μειωτική της εθνικής μας κυριαρχίας  δανειακή σύμβαση. Έπεσε, όταν με τις ακροβασίες του δημοψηφίσματος έθεσε εν αμφιβόλω την έκτη δόση.
Την μάχη της εθνικής μας αξιοπρέπειας και της ανεξαρτησίας μας πρέπει οπωσδήποτε να τη δώσουμε και να καταρρίψουμε τους γελοίους και παράλογους ισχυρισμούς ότι η ολόκληρη η ευρωζώνη και το διεθνές οικονομικό σύστημα κινδυνεύουν με δική μας ευθύνη.
Πρέπει να διατυπώσουμε και να υπερασπισθούμε σθεναρά, αναζητώντας και τους κατάλληλους συμμάχους εντός της Ε.Ε, προτάσεις για την πολιτική και οικονομική εμβάθυνση της Ευρώπης, για πολιτικές οικονομικής ανάπτυξης, για τερματισμό του αδιέξοδου, εμμονικού γερμανικού μονεταρισμού που γίνεται όχημα για τη για τη γερμανική πολιτική επικυριαρχία  στην Ευρώπη (και είναι πιθανό να οδηγήσει και στη διάλυση της ακόμη).
Ότι όμως και να γίνει στα μέτωπα αυτά, πρέπει να στοχασθούμε, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε εμείς, τι κοινωνία θέλουμε να χτίσουμε, τι παραγωγική βάση, τι διοίκηση, ποια θα είναι η θέση μας στο διεθνή καταμερισμό εργασίας, τι προϊόντα και υπηρεσίες θα προσφέρουμε, ποια είναι τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και πως θα τα εκμεταλλευθούμε. Και ΝΑΙ, να δούμε και να υιοθετήσουμε τα δυτικοευρωπαϊκά εκείνα γνωρίσματα και κεκτημένα που αρμόζουν στον πολιτισμό μας και θα κάνουν τη ζωή μας καλύτερη και την κοινωνική μας λειτουργία πιο εύρρυθμη.
Δεν χρειάζεται καμία τρόϊκα και κανένας δανειστής να μας επιβάλουν απλό, εύχρηστο, σταθερό φορολογικό περιβάλλον, απόδοση της δικαιοσύνης εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, απλοποίηση των διαδικασιών για την έναρξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, διαφάνεια και αξιολόγηση στη διοίκηση, διαρκή αξιολόγηση στην παιδεία, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ολοκλήρωση της κτηματογράφησης και σαφή ορισμό των χρήσεων γης, ανακύκλωση των σκουπιδιών, σεβασμό και επιβολή των νόμων, κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.
Τα ανωτέρω δεν είναι σοφίες, ούτε πρωτοτυπίες. Γίνονται σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο εκτός από την χώρα μας, όπου όλοι σχεδόν συμφωνούμε ότι πρέπει να προχωρήσουν. Ας τα κάνουμε επιτέλους, γιατί είναι επιλογή μας και όχι γιατί μας επιβάλλονται.
Η υιοθέτηση ευρωπαϊκών μοντέλων θεσμικής συγκρότησης και κοινωνικοοικονομικής λειτουργίας προσαρμοσμένων και εμπλουτισμένων με τη δημιουργικότητα και την ευρηματικότητα του Έλληνα  μπορεί μόνο να μας ωφελήσει . Για τους λάτρεις του καλού ποδοσφαίρου σκεφθείτε το παράδειγμα της Μπαρτσελόνα: υιοθέτησε το παραγωγικό μοντέλο των ολλανδικών ακαδημιών (του Άγιαξ) και το εμπλούτισε με την φινέτσα, το πάθος και την τεχνική της λατινικής ποδοσφαιρικής κουλτούρας δημιουργώντας την υπερομάδα που θαυμάζουν και σέβονται φίλοι και εχθροί.
Κλείνοντας να υπενθυμίσω ότι ο Καποδίστριας που προσπάθησε να στήσει στα πόδια του και να εκσυγχρονίσει τον φτωχό αυτό τόπο συνάντησε ανυπέρβλητες αντιδράσεις και δολοφονήθηκε. Λίγα χρόνια αργότερα μας επιβλήθηκε ο ξενόφερτος Όθωνας και οι αντιβασιλείς του.
Είναι νομίζω καλύτερο να προσπαθήσουμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.
*Ο Σταμάτης Κυρζόπουλος  είναι ιατρός καρδιολόγος, στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργιικό Κέντρο και το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στο προσωπικό του blog.

Αποσυνδεδεμένος giannis

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • «Το ψέμα ποτέ δεν ζει για να γεράσει.»
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Firefox 8.0 Firefox 8.0
« Απάντηση #122 στις: Δεκεμβρίου 03, 2011, 01:26:27 πμ »

Αποσυνδεδεμένος antonyh

• Ο παράδεισος έχει διεύθυνση…
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #123 στις: Δεκεμβρίου 08, 2011, 17:24:08 μμ »
Εγώ είμαι ο κομμουνιστής, ο φασίστας και ο μακακας!

Αφιερωμένο σε εσένα φίλε μου,  που διαπληκτίζεσαι παντού και όπου να βρεθείς με τον κολλητό σου για πράγματα .... καθημερινά
Αισθάνομαι αυτή την ανάγκη γιατί και στους δύο σας διακρίνω έντονη πνευματική ζωντάνια και την διάθεσή σας για προσφορά και θάθελα να συνεισφέρω σε ένα διάλογο εποικοδομητικό.
Θα μιλήσω με πνεύμα αυτοκριτικής.
Η Σοβιετική Ένωση κατέρρευσε, οι Η.Π.Α. και ο καπιταλισμός παραπατάνε.
Το σπαρτάρισμα του καπιταλισμού φέρνει και πολύ πόνο.
Ο κόσμος όπως τον γνωρίζαμε τελειώνει,...
πάμε προς κάτι καινούργιο, προς το παρόν άγνωστο,  δεν είναι τυχαίο που ο κόσμος δεν αντιδρά ..... Προς τα που να πάει, σε ποιόν ν΄ ακουμπήσει? ποιόν να πιστέψει?
Κανένας από τους σημερινούς συστημικούς διαχειριστές, δεν φαίνεται να έχει έτοιμες λύσεις, προσπαθούνε να κερδίσουνε χρόνο ..... αλλά προς τι?
Το σημερινο σύστημα καταρρέει, η φούσκα των επερχόμενων τοξικών διαρκώς μεγαλώνει, παρ΄ όλη την καθολική διάθεση των κυβερνήσεων για να σώσουν τις τράπεζες και παρ΄όλες τις οικονομικές υπέρ των τραπεζιτών ενέσεις ...... οι τράπεζες δεν σώζονται με τίποτα.
Σε ένα κόσμο που παύει ο άνθρωπος να είναι καταναλωτής που είναι αποτέλεσμα της ανεργίας, σε ένα κόσμο που βάλλεται η παραγωγή και κλείνουν τα εργοστάσια προκειμένου να κερδοσκοπούν οι τραπεζιτοτοκογλύφοι ........ παρ΄ όλα αυτά, οι παρασιτικές τράπεζες που "παράγουν" πολύχρωμα χαρτάκια δεν πρόκειται να επιβιώσουν.
Από την άλλη πλευρά βλέπουμε ήδη τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, της οικονομικής αφαίμαξης των κρατών και φυσικά δεν μιλάω για την Ελλάδα μας. Αναφέρομαι στις ΗΠΑ του συνολικού χρέους των 14 τρις και την Γερμανία του αντίστοιχου χρέους των 7, 5 τρις.
Από εκεί θα ξεκινήσει η αληθινή κρίση, όταν σκάσουν οι δυό αυτές ατμομηχανές για την οικονομία και την ανάπτυξη.
ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΙΕΤΑΙ.

Πιστεύω πως ο καιρός είναι ώριμος για να αναθεωρήσομε όλοι μας, πολλές από τις παλιές μας απόψεις.
Ο Πάγκαλος τις προάλλες είπε ότι όλος αυτός ο κόσμος που πήγε το καλοκαίρι στο Σύνταγμα δεν είναι άλλο παρά "φασίστες, κομμουνιστές και μα@άκες".
Φίλοι μου, διαφωνώ ριζικά μαζί του .....
Εκεί είδα ανθρώπους που είχανε ΚΟΙΝΑ προβλήματα. Συνάντησα συνταξιούχους, ανέργους, προς το παρόν εργαζομένους, νέους με αβέβαιο μέλλον άνδρες, γυναίκες και παιδιά,  άνθρωποι που όλοι είχαν αγωνία για το αύριο, συνάντησα εσένα και ...... εμένα.
επομένως
ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΚΑΣ
εγώ που θάθελα στην ζωή μου να ζω όπως ζουν όλα τα ζώα, τα ζώα που όλα έχουνε μιά φωλίτσα, τα ζώα που τους δίνει η φύση την ευκαιρία να επιβιώσουνε.
Το αντίστοιχο σε μιά ανθρώπινη κοινωνία είναι το δικαίωμα της στέγης και το δικαίωμα της εργασίας.

Ο Πάγκαλος σαν γνήσιος προβοκάτορας που είναι, μου έβαλε την ταμπέλα. Εμένα τον "κομμουνιστή" πάει να χωρίσει από εσένα τον  "φασίστα", εμείς παρ΄ότι έχουμε κοινά προβλήματα ... εμείς και θα βγάλουμε τα μάτια μας και θα σφαχτούμε αναμεταξύ μας, για να γελάει πιό μέρα μαζί μας και με αυτά που κάνουμε σαν μα@άκες ο Πάγκαλος και ο κάθε Πάγκαλος ......
Ο προβοκάτορας αυτός κάνει πολύ καλά την  δουλειά του, δεν μου απέδωσε τυχαία το ...... είσαστε φασίστες, κομμουνιστές και μακάκες.
Τελικά ποιός είναι ο αντίπαλος?
Για την Ελλάδα μπορούμε να μιλήσουμε για τις 50 γνωστές οικογένειες, τους οσφυοκάμπτες πολιτικούς, τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, τους μεγαλοτραπεζίτες και γενικά τους διαπλεκομένους.

Φίλοι μου, γνώμη μου είναι ότι οι ταμπέλες περισσεύουν, με τις ταμπέλες μας χωρίζανε μέχρι σήμερα, ας τις αφήσομε.
Όλοι σαν άνθρωποι έχουμε ο ένας την ανάγκη του άλλου, εξ΄ 'αλλου αυτά που ζητάω εγώ στην ζωή μου δεν είναι και τόσο διαφορετικά από αυτά που ζητάτε εσείς.

Κρίτων
skeftomasteellhnika
Στους γονείς μου οφείλω το "ζην", στον δάσκαλό μου το "ευ ζην", στη
Eurobank 30.000 ευρώ... στην Πειραιως 22.000 ευρώ, στην εφορία 12.000
ευρώ...

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
« Απάντηση #124 στις: Δεκεμβρίου 09, 2011, 20:22:56 μμ »
ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΕΝΟΣ ΑΠΛΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Εβδομήντα χρόνια σε περίμενα...
Έλα, ρε άτιμε. Έλα να τα πάρεις όλα. Και για όσα πάλεψαν οι πρόγονοί μου και για τα δύο μέτρα κήπο που μου άφησαν οι παππούδες μου.
Έλα να πάρεις και τα μεροκάματα, τα σκληρά, που τα έβαζα στην άκρη για μια ώρα δύσκολη, εκείνη της αρρώστιας.
Έλα να τα πάρεις όλα.
Πάρε και τον ήλιο που τόσο τον γουστάρεις για να λιάζουν οι συφιλιδικοί τα κορμιά τους αποκτώντας το μεσογειακό χρώμα που τόσο επιθυμούν και τόσο απεχθάνονται.
Πάρε ρε, και τις θάλασσές μου να εξάγεις αέριο και τα ποτάμια μου να παράγεις ενέργεια φθηνή μόνο για την πάρτη σου.
Πάρε και το γάλα των προβάτων μας και τα στάρια των κάμπων μας.

Το ξέρω που το πας, άτιμε.
Το πας εκεί που πάντα ήθελες να...το φθάσεις.
Να καταστήσεις έναν λαό υπηρέτη. Να βλέπω απελπισμένες μεσόκοπες να βγάζουν μεροκάματο σε μπουρδέλα παραπήγματα ενώ οι πιο νέες να φεύγουν καραβιές για τα διεθνή καλογυαλισμένα μπουρδέλα σου.
Να βλέπω γέρους να πεθαίνουν από αφόρητο κρύο κλεισμένοι μέσα στα 20 τετραγωνικά λίγο πριν τους τα πάρεις κι αυτά ή από ασφυξία όταν θα τους κλείνεις τον διακόπτη από την συσκευή οξυγόνου λόγω ληξιπρόθεσμων λογαριασμών.

Να βλέπω 50ρηδες σε απόγνωση, 40ρηδες στις ουρές ανεργίας και 20ρηδες να λένε την ξενιτειά πατρίδα τους.
Να βλέπω τα παιδιά ως μελλοντικούς σκλάβους της Φάρμας των Ανθρώπων που χρόνια στήνεις και τώρα θα εγκαινιάσεις εκεί ακριβώς που ξεκίνησε ο Ανθρωπισμός.

Βλέπω που το πας.
Δεν θα ρίξεις απλά το μεροκάματο στο 1 ευρώ την ημέρα για 18 ώρες δουλειάς.
Θα μας κάνεις να χαιρόμαστε που ζούμε κι ας μην παίρνουμε ούτε το 1 ευρώ.
Φτιάχνεις το νέο Νταχάου και αυτό θα είναι η ίδια μου η χώρα.
Τα Νταχάου ποτέ δεν κλείνουν, απλά αναστέλλουν τις εργασίες τους, έτσι δεν είναι λουκανοθρεμμένε μου;

Έφθασε η ώρα να μπουν μπροστά οι μηχανές αυτού του τεράστιου κρεματορίου που θα έχει για οροφή τον ουρανό που λατρέψαμε και για πάτωμα το χώμα που μας έθρεψε.

Έλα, ρε άτιμε, πισώπλατα αυτή την φορά γιατί την προηγούμενη που ήρθες είχες τουλάχιστον τα κότσια να μου υψώσεις κατάμουτρα το όπλο και να μου πεις να σκύψω.
Και είχα την επιλογή ή να σκύψω ή να πάρω τα βουνά.
Τώρα όμως μού έχεις κλέψει και τα βουνά.
Μου μένει λοιπόν να σκύψω χωρίς τον φόβο της σφαίρας που θα έβγαινε από το προτεταμένο σου όπλο.

Είναι τρελό να παραδίνομαι χωρίς να έχω πάρει εντολή για αυτό.
Είναι τρελό να φοβάμαι μια σφαίρα που δεν υπάρχει.
Πώς γίνεται να βλέπω μπροστά μου ένα όπλο που δεν υπάρχει;

Άτιμε, τα όπλα σου αυτή την φορά δεν έχουν κάνη, ούτε σκανδάλη.
Τα λάδωνες όμως δεκαετίες ολόκληρες και έχουν τις φάτσες όλων αυτών των υπανθρώπων που βγάζουν ακόμα λόγους, που κάνουν κόμματα και παρακόμματα, που σφάζονται μπροστά στην κάμερα ενώ πίσω από αυτή στήνουν το σχέδιο για το πλιάτσικο που έχει ξεκινήσει.

Α, ρε άτιμε.
Για αυτόν τον λόγο πέταγες ξεροκόμματα στα κομματόσκυλα της Ελλάδας.
Για την στιγμή που θα τους έδινες την εντολή να κάνουν επίθεση πισώπλατα στον ίδιο λαό που τους έδινε τις ελπίδες του μέσα από ένα σταυρωμένο κωλόχαρτο.

Έλα, ρε μπούλη του Βορρά, να με συμμορφώσεις, να με κάνεις ευρωπαϊκό είδος, να φτιάχνομαι με Μότσαρτ και όχι να κλαίω όταν ακούω κλαρίνο.
Να νιώθω «πολιτισμένος» με προθήκες Μουσείων και όχι με τους σπαρμένους κίονες στα χωράφια μας, που κράτησαν όλον τον δήθεν σου πολιτισμό.
Έλα να σε πάω τελευταία βόλτα στα πατρικά μας να μυρίσεις την ακόμα καμμένη πέτρα των σπιτιών από τον πολιτισμό των δικών σου προγόνων.

Έλα να με κάνεις άνθρωπο εμένα, τον γύφτο του Νότου.
Έλα για να δω αν τελικά έχει μείνει ίχνος Ελλάδας μέσα μου.
Έλα ρε, για να μου αποδείξεις αν το μαχαίρι του παππού μου είχε τα αποτελέσματα που μου περιέγραφε ή ήταν ένα παραμύθι για να κάνω όνειρα κόκκινα.

Έλα ρε άτιμε απέναντί μου, για να δω αν έχει μείνει ίχνος Ελλάδας μέσα μου...
"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος diamantis

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Chrome 15.0.874.121 Chrome 15.0.874.121
« Απάντηση #125 στις: Δεκεμβρίου 09, 2011, 20:48:42 μμ »
Δεν ξέρω ποιος το έγραψε είναι απλώς άψογο. Συγχαρητήρια, 30 χρόνια σχέδιο  και το περιγράφει
 τόσο ωραία.Απλώς άψογο..

Αποσυνδεδεμένος jackbarontai

• *
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #126 στις: Δεκεμβρίου 10, 2011, 19:42:28 μμ »
Εδώ ακριβώς που τα λέμε κάνω στην Ελλάδα βόλτες 30 χρόνια (τουλάχιστον). οι παλιότεροι θα θυμούνται όντως την κατάσταση που βρίσκονταν πολλά μέρη της περίπου απο το 70 ως το 80. Στα χωριά ρακένδυτοι σαν ρακοσυλλέκτες (τα ρούχα αυτά επιβίωσαν μιας και τώρα τα φοράνε οι κάθε είδους μετανάστες που δουλεύουν τα χωράφια αυτά), τα παιδιά ξυπόλυτα και μετα κοντοπαντέλονα χειμωνιάτικα σαν τα πιτσιρίκια της ταυλανδικής υπαίθρου.
Σχεδόν βέβαιο ότι ιστορικά είχαμε πορείες παράλληλες (ακούγοντας και τα συνθήματα της νυχτας του Πολυτεχνείου "εδώ θα γίνει της Ταυλάνδης"). Μπορεί να μην έγινε ακριβώς έτσι, άλλοι να πισωγύρισαν, άλλοι να έβαλαν μπρος τα συμφέροντα τους κάνοντας τον επενδυτή εδώ ή εκεί, μη τολμώντας ή μη θέλοντας μετά να καταγγείλουν διάφορα. Η φτώχεια και η ανέχεια είναι μυστήριος δρόμος. λογικό εμείς πλέον να είμαστε πλούσιοι μπροστά τους αφού με τα έξοδα του ταξιδιού μας εκεί θα ζούσαμε 2-3 χρονάκια στο χαλαρό.
Τι να λέμε? δεν γεννηθήκαμε όλοι με το ένα πόδι εκεί πέρα. Ούτε ε'ιμασταν στα σαλόνια απο πάντα. Και εκμετάλλευση υπάρχει, σεξουαλική, εργασιακή, κοινωνική κλπ. Και αν βγεις απο την πόλη και πας στις διάφορες κουλτούρες μπορεί και να τρελλαθείς πχ αν σκεφτείς τι σχέση έχουνε με τους γιατρούς ή τους οδοντίατρους ή την μόρφωση πχ τη χημεία, κλπ. Διαφθορά λοιπόν,η λέξη που γεμίζει τα στόματα και μας κάνει να φοβόμαστε και λιγάκι. περηφάνεια ναι και δω υπήρχε και τραγουδιότανε και τραγουδιέται ακόμα (όχι πια για την αιτία που ξεχάστηκε βλέποντας τα μαύρα τζιπ, αλλά για την νεο-υπεροψία κλπ συναισθήματα της ξεφτίλας που δεν έχουνε να κάνουνε με τίποτα εθνικ-ιστικό αλλά με την ανικανότητα της μάζας να αμυνθεί ή φυσικά να προβλέψει...)
Χειρότερα λοιπόν αξίζουν μέχρι να γίνουμε Ταυλάνδη όπου μοιραία θα ξεκ.....ουν κάποιοι άλλοι Φαλανγκς, που τώρα κάνουμε ότι τους αρνούμαστε στο Φαληράκι, τη Ζάκυνθο και στα Μάλια που είναι και πιτσιρικάδες κλπ κλπ κλπ. Το θέμα δεν είναι ούτε και αν το αξίζουμε εν γένει, αλλά ότι αρνούμαστε να παραδεχτούμε ότι η ζωή είναι και λίγο ιστορία που "δεν είναι και χτεσινή' επιτυχία σαν το όνειρο των κοριτσιών των τουριστικών  πόλεων της Τάι.
Στους δρόμους λοιπόν τι εδώ τι εκεί (όσοι αντέχουν βέβαια)
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 10, 2011, 19:55:20 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος XxSMIL3xX

• **
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • Opera 9.80 Opera 9.80
« Απάντηση #127 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 14:52:35 μμ »
καταρχας η λεξη βυζαντιο ειναι πολυ μεταγενεστερη...ονομαζοταν ανατολικη ρωμαικη αυτοκρατορια.
επισης οι αυτοκρατορες φυσικα και δεν ηταν ελληνες εκτος απο μια.η σφραγιδα του παλαιολογου του τελευταιου ελεγε αυτοκρατορας τω  ρωμαιων...
αυτα ειναι αποδεδειγμενα.αμα ψαξετε στο ιντερνετ αλλα και σε μουσεια θα βρειτε τις σφραγιδες τους.
επισης οι χριστιανοι τα πρωτα 400-500 χρονια βασανησαν,εξορισαν και σκοτωσαν ολους τους εθνικους.εθνικοι υπηρχαν στην μανη και στην κρητη μεχρι το 900 μ.χ.οποιος διαβασεις ιστορια θα μαθει οτι οι κρητικοι ηταν συμμαχοι με τους μωαμεθανους και τους αραβες εναντιον του βυζαντιου.
επισης οποιος διαβασει ιστορια θα μαθει οτι οι χριστιανοι εκαψαν οτι βιβλιο στα ελληνικα βρηκαν.απογορευσαν δε τα μαθηματικα,την γεωμετρια,την αστρονιμια και την φιλοσοφια.φυσικα εκλεισαν ολες τις σχολες με τελευταια την ακαδημια πλατωνος.αξιζει δε εδω  να επισημανουμε οτι οι τελευταια 7 διδασκαλοι βρηκαν καταφυγιο στους περσες οι οποιοι περσες τους δεχτηκαν με τιμες.

τωρα προς το τελος του βυζαντιου ειναι γεγονος οτι ειχε καπως εξελληνιστει το βυζαντιο...στην ουσια ομως πηραν οι χριστιανοι οτι τους συμφερε και αυτο κυριως για να ξεχωρισουν απο τους παπικους.φοβουμενοι οτι η δυση θα επικρατησει και θα χασουν την εξουσια τους.εξου και οταν ο παλαιολογος ο τελευταιος ζητησε την ενωση με την δυση για να σωσει το βασιλειο του η δυτικοι εθεσαν σαν ορο ο παπας να ειναι ο απολυτος αρχοντας.η ηγεσια της ανατολικης ρωμαικης αυτοκρατοριας φυσικα και αντεδρασε εξου και τ βρηκε με τους οθωμανους και πουλησε τον παλαιολογο και φυσικα το ανταλλαγμα ηταν οταν επεσε η ανατολικη ρωμαικη αυτοκρατορια η εκκλησια να μην χασει τα δικαιωματα τους.εφτασε βεβαια σε τετοιο σημειο το θρασσος τους που αφορησαν καθε προσπαθεια επαναστασης οπως και πολλους αγωνηστες ειτε του πνευματος ειτε της μαχης οπως ο ρηγας φεραιος,ο υψηλαντης,η μπουμπουλινα,ο κολοκοτρωνης και τα σχετικα.

βεβαια το ιδιο εργο η εκκλησια το συνεχησε και το 1941 με τους γερμανους και το 1968 με την χουντα και το συνεχιζει ακομα.ελπιζω νε εχετε πληροφορηθει τι βρεθηκαν στο σπιτι του χριστοδουλου...μιλαμε για περιουσια αρκετων δις $$...

οσο για τα σημερινα...
κατεβαινω εδω και καιρο σε πορειες και συμετεω ενεργα.κατεβαινω με το μπλοκ με των αναρχικων.
κατ εμε στην ελλαδα χρειαζεται επανασταση...δεν υπαρχει αλλη λυση.βεβαια ταυτοχρονα χρειαζονται καταληψεις σε κτηρια και οργανισμους και μμε και φυσικα απεργια διαρκειας.
αν ολα αυτα γινουν μαζι μαλλον θα κερδησουμε πολλα...
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 13, 2011, 16:16:17 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 8.0.1 Firefox 8.0.1
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #128 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 15:29:12 μμ »
καταρχας η λεξη βυζαντιο ειναι πολυ μεταγενεστερη...ονομαζοταν ανατολικη ρωμαικη αυτοκρατορια.
επισης οι αυτοκρατορες φυσικα και δεν ηταν ελληνες εκτος απο μια.η σφραγιδα του παλαιολογου του τελευταιου ελεγε αυτοκρατορας τω  ρωμαιων...
αυτα ειναι αποδεδειγμενα.αμα ψαξετε στο ιντερνετ αλλα και σε μουσεια θα βρειτε τις σφραγιδες τους.
επισης οι χριστιανοι τα πρωτα 400-500 χρονια βασανησαν,εξορισαν και σκοτωσαν ολους τους εθνικους.εθνικοι υπηρχαν στην μανη και στην κρητη μεχρι το 900 μ.χ.οποιος διαβασεις ιστορια θα μαθει οτι οι κρητικοι ηταν συμμαχοι με τους μωαμεθανους και τους αραβες εναντιον του βυζαντιου.
επισης οποιος διαβασει ιστορια θα μαθει οτι οι χριστιανοι εκαψαν οτι βιβλιο στα ελληνικα βρηκαν.απογορευσαν δε τα μαθηματικα,την γεωμετρια,την αστρονιμια και την φιλοσοφια.φυσικα εκλεισαν ολες τις σχολες με τελευταια την ακαδημια πλατωνος.αξιζει δε εδω  να επισημανουμε οτι οι τελευταια 7 διδασκαλοι βρηκαν καταφυγιο στους περσες οι οποιοι περσες τους δεχτηκαν με τιμες.

τωρα προς το τελος του βυζαντιου ειναι γεγονος οτι ειχε καπως εξελληνιστει το βυζαντιο...στην ουσια ομως πηραν οι χριστιανοι οτι τους συμφερε και αυτο κυριως για να ξεχωρισουν απο τους παπικους.φοβουμενοι οτι η δυση θα επικρατησει και θα χασουν την εξουσια τους.εξου και οταν ο παλαιολογος ο τελευταιος ζητησε την ενωση με την δυση για να σωσει το βασιλειο του η δυτικοι εθεσαν σαν ορο ο παπας να ειναι ο απολυτος αρχοντας.η ηγεσια της ανατολικης ρωμαικης αυτοκρατοριας φυσικα και αντεδρασε εξου και τ βρηκε με τους οθωμανους και πουλησε τον παλαιολογο και φυσικα το ανταλλαγμα ηταν οταν επεσε η ανατολικη ρωμαικη αυτοκρατορια η εκκλησια να μην χασει τα δικαιωματα τους.εφτασε βεβαια σε τετοιο σημειο το θρασσος τους που αφορησαν καθε προσπαθεια επαναστασης οπως και πολλους αγωνηστες ειτε του πνευματος ειτε της μαχης οπως ο ρηγας φεραιος,ο υψηλαντης,η μπουμπουλινα,ο κολοκοτρωνης και τα σχετικα.

βεβαια το ιδιο εργο η εκκλησια το συνεχησε και το 1941 με τους γερμανους και το 1968 με την χουντα και το συνεχιζει ακομα.ελπιζω νε εχετε πληροφορηθει τι βρεθηκαν στο σπιτι του χριστοδουλου...μιλαμε για περιουσια αρκετων δις $$...
Το να σε πουν Έλληνα στην εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ήταν μεγάλη βρισιά και προσβολή. Όσοι Έλληνες αρνήθηκαν να γίνουν χριστιανοί εσφαγιάστηκαν. Ο μοναδικός Έλληνας Αυτοκράτορας ήταν η Ειρήνη η Αθηναία, την οποία χρησιμοποίησαν για να κλείσει το κεφάλαιο της Εικονομαχίας.
Το επίσημο όνομα της Κωνσταντινούπολης είναι Νέα Ρώμη.
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

Αποσυνδεδεμένος ταξιδιωτης x σειρας

• *
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
« Απάντηση #129 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 17:25:01 μμ »
Παράθεση
οσο για τα σημερινα...
κατεβαινω εδω και καιρο σε πορειες και συμετεω ενεργα.κατεβαινω με το μπλοκ με των αναρχικων.
κατ εμε στην ελλαδα χρειαζεται επανασταση...δεν υπαρχει αλλη λυση.βεβαια ταυτοχρονα χρειαζονται καταληψεις σε κτηρια και οργανισμους και μμε και φυσικα απεργια διαρκειας.αν ολα αυτα γινουν μαζι μαλλον θα κερδησουμε πολλα.........................2)σε ευχαρηστω.μιλησα με την εταιρεια και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει προβλημα αλλα δεν τον εκοψα και σιγουρο.εγω παλι ακουσα απο φιλο που  πηγε οτι η εταιρεια ηταν μπλοκαρισμενη.αν υπαρχει καποιος που μενει εκει ας μου το πει να του στειλω την εταιρεια σε προσωπικο μυνημα για λογους διαφημισης γιατι μιλαμε οτι βγαζω πανω απο 1.000 ευρω.με 1000 απο ενα διαμερισμα στο λονδινο και με αλλα τοσα απο το στοιχημα θα μπορουμε να αποταμιευουμε πολλα...
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      1)φιλε την απεργια δειαρκειας θα την ξεκινησουμε αφου φυγεις για την Ταιλανδη η πιο πριν;Διαμερισμα στο Λονδινο;live betting;πορειες με το μπλοκ των αναρχικων;ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ............(αν σου αρεσει πολυ η Ταιλανδη προσκαλεσε και τουσ φιλους σου απο τις πορειες γιατι κατι μου λεει οτι και αυτοι εισοδηματιες ειναι)
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 13, 2011, 18:01:49 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος zografos

• LIFE IS A JOURNEY...BRING AN OPEN MIND!!
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #130 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 18:02:55 μμ »
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       1)φιλε την απεργια δειαρκειας θα την ξεκινησουμε αφου φυγεις για την Ταιλανδη η πιο πριν;Διαμερισμα στο Λονδινο;live betting;πορειες με το μπλοκ των αναρχικων;ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ............(αν σου αρεσει πολυ η Ταιλανδη προσκαλεσε και τουσ φιλους σου απο τις πορειες γιατι κατι μου λεει οτι και αυτοι εισοδηματιες ειναι)
ΚΑΛΟ... ;D
IT'S NOT WHERE YOU ARE FROM,IT'S WHERE YOU ARE AT...

Αποσυνδεδεμένος Taxidiwtis

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
  • Ubi bene, ibi patria...
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
    • Audiolabs
« Απάντηση #131 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 19:39:22 μμ »
Ενταξει παιδια εκλεισε! οι προγονοι σας -αφου ετσι το υποστηριζετε- ηταν ιταλοι-αραβες αλλα επ ουδενι Ελληνες- Χριστιανος και Ελληνας δεν υπηρξε ποτε- ειναι πραγμα ασυμβιβαστο -οι Χριστιανοι που εκαιγαν ναους βιβλια δεν ηταν Ελληνες απλα Χριστιανοι!! Ελεος!!

Αποσυνδεδεμένος teo

• **
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #132 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 19:52:09 μμ »
Το να σε πουν Έλληνα στην εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ήταν μεγάλη βρισιά και προσβολή. Όσοι Έλληνες αρνήθηκαν να γίνουν χριστιανοί εσφαγιάστηκαν. Ο μοναδικός Έλληνας Αυτοκράτορας ήταν η Ειρήνη η Αθηναία, την οποία χρησιμοποίησαν για να κλείσει το κεφάλαιο της Εικονομαχίας.
Το επίσημο όνομα της Κωνσταντινούπολης είναι Νέα Ρώμη.
σωστος  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος dimitrisdtc

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #133 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 20:14:04 μμ »
Το πραγμα ειναι πολυπλοκο οταν μπερδεύουμε μέσα την ορολογια Ελληνας. Ποίός ήταν ο Ελλην? Αυτός με το ελληνικό αίμα? Αυτός που ζούσε στα εδάφη που σήμερα ονομαζουμε Ελλάδα? Αυτός που μιλούσε ελληνική γλώσσα?
Η ουσία ποια είναι.
Είναι οτι αυτο το οποιό ονομάζουμε αρχαιοελληνικός πολιτισμός , μια μορφή αναπτυξης της κοινωνίας που εμφανίστηκε στον  ελλαδικό χώρο έχοντας ως εργαλείο την ελληνική γλώσσα χρησιμοποίησε την επιστήμη, την έρευνα, το πείραμα, τη λογική, τη σκέψη (φυσικά σε οικονομικό επιπεδο στηρίχθηκε ομοίως πανω σε μεγάλες ταξικές ανισότητες , πολέμους κλπ ) και παρήγαγε φιλοσοφικές ιδέες, τεχνη, αισθητική ,  κλπ συντρίφθηκε όταν τελικά επικράτησε ο χριστιανισμός που ήταν ενα κοινωνικό εν τέλει μοντέλο που πισωγύρισε για πολλούς αιώνες την ανθρωπότητα στο συνολό της.(ειναι ενδεικτικό οτι χρειάστηκαν σχεδον 2 χιλιάδες χρόνια για να επανακτηθει η αλήθεια που ήταν ηδη γνωστή στην αρχαιότητα ότι η γη είναι στρογγυλή και κινειται απο τους Κέπλερ και Γαλιλέο.)
Τώρα προφανώς ο χριστιανισμός χρησιμοποίησε βία για να εδραιωθει, προφανως και πολλοί πολεμιοί του αρχαιοελληνικού πνευματος δεν γεννήθηκαν σε εδάφη που γεωγραφικά  θα τα αποκαλούσε κανείς ελληνικά, όμως το να μπούμε σε τέτοιες λεπτομέρειες μαλλον σύγχυση περισσοτερο μπορεί να προσφέρει παρα κάτι αλλο.
Κατα τη γνώμη μου ελληνικός πολιτισμός και χριστιανισμός δεν συμβαδίζουν. Συμβάδισαν μόνο στο μυαλό των εθνικοφρόνων για λόγους συμφέροντος και μερικών διανοούμενων που παρόλο το μεγάλο  πνευματικό  τους ευρος (πχ Γλυκατζη-Αρβελέρ) νομίζω οτι είχανε λαθος.
Οσο για τους πολίτες του ελλαδικού χωρου ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΙΩΝΕΣ αφησαν στην ακρη τις αρχαιοελληνικές επιρροες και είναι καθαρά τεκνα του χριστιανισμού.Ο νεοέλληνας εχει- ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΉ - σχέση με την αρχαία Ελλάδα, οση εχει ο Γερμανός , ο Ισπανός, ο Βραζιλιάνος, για να μην πω και ο Ταιλανδός ή ο Πακιστανός.

Κι όσων αφορα στις ειρωνείες περι του αναρχικού φιλου που διατηρεί διαμέρισμα στο Λονδίνο και παιζει ηλεκτρονικό τζογο. Εγω δεν είμαι αναρχικός γιατί διαφωνώ με θεμελιώδεις αρχες του αναρχισμού, όμως ξέρω πολύ καλά τί είναι και τί πρεσβεύει. Αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη, ισότητα, σεβασμός στο περιβαλλον , όσο το δυνατόν λιγότερη καταστολή, κατάργηση της εκμεταλλευσης κλπ
Μερικοί νομίζουν πως αν καποιος δηλώνει αναρχικός, πρέπει σε συνθήκες καπιταλισμού να πουλήσει οτι εχει, να μη χρησιμοποιεί χρήματα, να πει οχι στα προιοντα των πολυεθνικών και κοντολογής να ζει σα ζητιάνος σε γκέτο μαζί με τους ομοιδεάτες του. Ταυτόχρονα ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΉΣΕΙ ΤΑ ΠΆΝΤΑ για να αφοσιωθεί στην επανασταση!!
Η άποψη αυτη φυσικά είναι για γέλια.Αναρχικός είναι αυτός που πιστεύει στο ορθό της αναρχικής θεωρίας, τηρεί τις ποιοτικές κατευθύνσεις που ανέφερα πιο πανω οσο μπορεί, και αγωνίζεται με όσα μέσα εχει-λίγοτερο ή περισσότερο-για την υλοποιησή τους. Δεν έχει καμμιά σχέση με το αν ειναι ιδιοκτήτης διαμερίσματος, αν δουλέυει ή οχι και που, αν φοράει ωραία ρουχα ή οχι,αν παίζει χρηματιστήριο  ,αν αφιερώνει όλη του τη ζωή στον 'αγώνα' η κάποιο μέρος της. Αυτό που θα μετρήσει είναι αν θα αποποιηθεί την κρίσιμη στιγμη την περιουσία του, αν θα μπουκοτάρει τη δουλειά του, αν θα σταθεί με το μέρος της επαναστασης ή της αντιδρασης.
Αλλο αν πολλοί αναρχικοί είναι φασίστες και δεν το ξέρουν ή με την δικαιολογία οτι τωρα έχουμε καπιταλισμό γ....ανε και δέρνουν με κρυφό τους σκοπό να ανεβουν στην ιεραρχία δηλώνοντας ταυτόχρονα αναρχικοί. Κι επίσης ας κοπέι το παραμύθι περι αναρχικών κονομημένων κλπ Για μεγάλο διαστημα σύχναζα στα εξάρχεια ΄....η συντριπτική πλειοψηφέία τους είναι παιδιά του μεροκάμαμτου και μαλιστα του πιο σκληρού.Δεν συμφωνούσα συνήθως μαζί τους αλλα και τους καταλαβαινα και σε μεγαλο ποσοστό τους σεβόμουν. Φιλε΄χάρισε το διαμερισμά σου σε κάναν αστεγο-ωστέ να μείνεις άστεγος εσυ μετα και ερμαιο στα χέρια του κάθε εργοδότη, σταμάτα να βγάζεις λεφτά με καπιταλιστικούς τρόπους-αρα να είσαι στην πείνα και εσυ και η κοπέλα σου ή τα παιδιά σου-ωστε να δικαιούσαι συμφωνα με μερικούς τον τίτλο του αναρχικού!!ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ ΤΊ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΎΣΟΥΜΕ ΕΔΏ ΜΕΣΑ!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκεμβρίου 13, 2011, 21:26:56 μμ από Oytopikos »

Αποσυνδεδεμένος ταξιδιωτης x σειρας

• *
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
« Απάντηση #134 στις: Δεκεμβρίου 13, 2011, 23:55:15 μμ »
Αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη, ισότητα, σεβασμός στο περιβαλλον , όσο το δυνατόν λιγότερη καταστολή, κατάργηση της εκμεταλλευσης κλπ                     τι αλλο θα διαβασουμε εδω μεσα??????