0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Η χρησιμοποίηση ελληνικών η λατινικών ονομασιών σε επιστημονικά η ακόμα και βιογεωγραφικά επιτεύγματα κατά πολλούς αιώνες ήταν κάτι που γινόταν κατά κόρο.Συνεχίζεται ακόμη και σήμερα. Αυτό ακόμα μας τιμά χωρίς να χρειάζεται να οικειοποιούμεθα τίποτα.
Ποιος λέει κάτι διαφoρετικό; Σαφώς και μας τιμά! Αλλά επειδή σε ένα νησί ή ένα πλανήτη δίνεται Ελληνικό όνομα δε σημαίνει ότι ανακαλύφθηκε από Έλληνες!!! Αγαπητέ Σπύρο αυτό κατάλαβες ότι εννοώ? μάλλον το αντίθετοΜα δε διαφώνησα κάπου μαζί σου! Το αντίθετο μάλιστα! Μάλλον εγώ δεν εκφράστηκα σωστά.
Σε εποχες κρισης ειναι προφανες ,οτι χρειαζομαστε ενεσεις ηθικου . Απλα καλο ειναι να μην ειναι ψευτικες και κιβδηλες ,σαν να εχουν βγει απο βιβλια του Λιακοπουλου. Εγω προσωπικα εχω μια μικρη επιφυλαξη στο να χρησιμοποιω ΤΑ ΠΡΟΓΟΝΙΚΑ επιτευγματα ,διοτι εδωσαν το δικαιωμα σε αχρηστους ανθρωπους να τα χρησιμοποιουν ως αλλοθι για την σημερινη καταληξη του τοπου.
Σε εποχες κρισης ειναι προφανες ,οτι χρειαζομαστε ενεσεις ηθικου . Απλα καλο ειναι να μην ειναι ψευτικες και κιβδηλες ,σαν να εχουν βγει απο βιβλια του Λιακοπουλου. Εγω προσωπικα εχω μια μικρη επιφυλαξη στο να χρησιμοποιω ΤΑ ΠΡΟΓΟΝΙΚΑ επιτευγματα ,διοτι εδωσαν το δικαιωμα σε αχρηστους ανθρωπους να τα χρησιμοποιουν ως αλλοθι για την σημερινη καταληξη του τοπου. Θα πρεπει επισης να επισημανω την ακρατη Εληνοποιηση ονοματων που σε πολλους προκαλουν συγχηση αν προκειται για Ελληνες η οχι. Απο που και ως που Νευτωνας και οχι Νιουτον ,Γουτεμβεργιος και οχι Γκουτεμπεργκ ,Βυρωνας και οχι Μπαιρον ,γιατι Δαντης και οχι Νταντε , Δαρρειος αντι για Νταριους ,Ταμερλανος αντι για Τιμουρ ,Ιουλιος Καισαρας αντι για Τζουλιους Σιζαρ κλπ,κλπ .