Αποστολέας Θέμα: ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ...  (Αναγνώστηκε 71465 φορές)

0 μέλη και 17 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jimi

• ต้องการให้ฉันช่วยอะไรไหมคะ
  • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Φύλο: Άντρας
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Chrome 17.0.963.46 Chrome 17.0.963.46
Απ: ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ...
« Απάντηση #195 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 22:21:05 μμ »
Δεν ειμαι βασιλικος αλλα ουτε και μαιντανος.
สวัสดีค่ะ ยินดีที่ได้พบคุณ

Αποσυνδεδεμένος antonyh

• Ο παράδεισος έχει διεύθυνση…
  • Windows XP Windows XP
  • Browser:
  • MS Internet Explorer 7.0 MS Internet Explorer 7.0
« Απάντηση #196 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 23:06:47 μμ »
Δεν ειμαι βασιλικος αλλα ουτε και μαιντανος.
Ουτε βασιλικο σε ειπα ουτε τιποτα αλλο  ΣΥ ΕΙΠΑΣ
Στους γονείς μου οφείλω το "ζην", στον δάσκαλό μου το "ευ ζην", στη
Eurobank 30.000 ευρώ... στην Πειραιως 22.000 ευρώ, στην εφορία 12.000
ευρώ...

Αποσυνδεδεμένος thailandgr

• Γενικός συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 10.0.1 Firefox 10.0.1
    • Ταυλανδη - χωρα παραδεισος
« Απάντηση #197 στις: Φεβρουαρίου 12, 2012, 23:25:39 μμ »
''ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ''

Αγαπητοί, φίλοι του αυτονόητου,
Έμπλεξα με τα πίτουρα και πάνε να με φάνε οι κότες!!!!!
Η ιστορία μου ξεκινάει από το καλοκαίρι του 2006.Αρχές του Ιουνίου αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με την πολιτική. Να προσφέρω στα κοινά.
Έβαλα λοιπόν υποψηφιότητα για Νομάρχης Θεσσαλονίκης. Πίστευα ότι ο αγώνας γινόταν επί ίσοις όροις!Κούνια που με κούναγε!
Ξέχασα να σας πω ότι μέχρι τότε και για 2 χρόνια ήμουν Γενικός Διευθυντής Β. Ελλάδος του ΛΑΌΣ,τρομάρα μου.
Στραβωμάρα είχα;Μήπως είχα VERIGO;Ένα σύνδρομο που παρουσιάζεται στους Αεροπόρους,με συμπτώματα παραίσθησης. Δεν αντιλαμβάνεσαι αν πηγαίνεις δεξιά ή αριστερά.
Ας αφήσω τις φτηνές δικαιολογίες,την μαλακία την έκανα, πρέπει να το παραδεχτώ. Το κακό είναι ότι παρ έσυρα μαζί μου κι άλλους.
Όμως, πήρα τη διαβεβαίωση ότι θα είχα την πολιτική στήριξη του κόμματος. Ξανά,κούνια που με κούναγε!Θα μου πείτε,δεν ήξερες δεν ρώταγες;Ηθελέστα και παθέστα!
Τέλος πάντων. Έξω από το γραφείο μου ''κρέμασα'' ένα πανό, με το κύριο σύνθημα του συνδυασμού μου.
''ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ''!!Ξεκίνησα τον προεκλογικό μου αγώνα με έναν τρόπο που εγώ ήξερα.
Στηρίχθηκα στις δικές μου γνώσεις,εμπειρίες,θέσεις,πολιτικές απόψεις άλλα κυρίως στα προσωπικά μου ''πιστεύω'' σε ότι έχει σχέση με Πατρίδα,θεσμούς,δίκαιο, ηθική,αρχές και αξίες.
Μια μέρα προσήλθαν στο γραφείο μου μια ομάδα ανθρώπων για να μου μιλήσουν για ένα πρόβλημα τους.
Ήταν τουριστικοί πράκτορες,ιδιοκτήτες λεωφορείων, οι οποίοι μου ανέφεραν για ένα θέμα που, ομολογουμένως, μέχρι τότε δεν γνώριζα.
Τους άκουσα με προσοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θεωρώ ότι έτσι έπρεπε να κάνω. Επρόκειτο για την μεταφορά μαθητών.
Εν συντομία,για όσους δεν γνωρίζουν,όπου δεν υπάρχει σχολείο,πρωτοβάθμιο ή δευτεροβάθμιο,το Κράτος είναι υποχρεωμένο να μεταφέρει τους μαθητές στο πλησιέστερο σχολείο.
Σε όποιον Δήμο ή Κοινότητα δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία,ο Δήμαρχος οφείλει να δηλώσει αδυναμία και έτσι ακολουθεί μειοδοτικός διαγωνισμός, μεταξύ ιδιωτών πρακτόρων λεωφορείων.
Όσοι συμμετέχουν, πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις(καταλληλότητα λεωφορείων,συνοδών,κτλ) και τελικά όποιοι προσφέρουν την καλύτερη τιμή, αναλαμβάνουν την μεταφορά των μαθητών.
Συνέχισαν να μου λένε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόβλημα τους και μου ανέφεραν ότι, τα τελευταία χρόνια, όλοι οι διαγωνισμοί,περιέργως, κατέληγαν ''άγονοι'' και όλα τα δρομολόγια πήγαιναν με απευθείας ανάθεση, σε συγκεκριμένες εταιρείες.
Σταδιακά και μέσα σε λίγα χρόνια, από το 40% των δρομολογίων, κατέληξαν,από το2004 και μετά, ΟΛΑ τα δρομολόγια,στο 100%,να πηγαίνουν,ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ, σε λίγους.
Συμπτωματικά,αυτοί οι λίγοι, ήταν πάντοτε οι ίδιοι!!!Οι άνθρωποι ήταν απελπισμένοι.
Μάλιστα για όσα μου είπαν, είχαν και αποδείξεις,χαρτιά διάφορα από πολλούς διαγωνισμούς που είχαν γίνει και ενώ αυτοί πρόσφεραν καλύτερες τιμές,οι διαγωνισμοί κρίθηκαν άγονοι και τις ''δουλειές τις έπαιρναν οι άλλοι,οι ίδιοι!!
Αξίζει να τονίσω ότι όσα έγγραφα μου έδειξαν, τα είχαν πάρει από το υπεύθυνο τμήμα της νομαρχίας, ύστερα από εισαγγελική εντολή!!!!
Εξαιτίας του αθέμιτου ανταγωνισμού δεν μπορούσαν να ''σταυρώσουν'' δουλειά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να κλείσουν. Ήταν αγανακτισμένοι και ζήτησαν την βοήθειά μου.
Εγώ, ως οπαδός του αυτονόητου,πολύ πριν ξεκινήσει την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΥ ο Γιωργάκης Παπανδρέου(το Γιωργάκης,το βάζω για να μην τον μπερδέψτε με τον παππού του και όχι ειρωνικά)και επειδή διέκρινα πιθανές ενδείξεις, καταρχήν αδικίας και ύστερα σπατάλης Δημοσίου χρήματος, τους υποσχέθηκα ότι θα πράξω ''τα δέοντα''.Επειδή πίστευα ότι για την επίλυση του κάθε προβλήματος, ΠΡΕΠΕΙ να απευθύνεσαι στον αρμόδιο φορέα,κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΑΙΤΙΟΥ στον υπεύθυνο σχετικό θεσμό.
Έβαλα υπό μάλης, ότι έγγραφα μου έφεραν και τα προσκόμισα στον εισαγγελέα! Θεώρησα ότι αυτός και μόνο αυτός, θα μπορούσε να βγάλει ''το φίδι από την τρύπα''!
Ούτε τα κανάλια,ούτε οι εφημερίδες,ούτε η Αστυνομία,ούτε η Πυροσβεστική!!!!Χωρίς να το καταλάβω,τότε ακριβώς,με τσίμπησε το φίδι..
Τότε ξεκίνησαν τα βάσανα μου. Γιατί;Γιατί έκανα αυτό που, εγώ πίστευα ότι, ήταν αυτονόητα σωστό!
Ο εισαγγελέας αφού μελέτησε την υπόθεση,φαντάζομαι με την δέουσα προσοχή και υπευθυνότητα,έκρινε ότι πράγματι συντρέχουν οι λόγοι ώστε να ασκήσει δίωξη για ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ σε κάποιους εκλεγμένους πολιτικούς της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης καθώς επίσης και σε μερικούς λεωφορειούχους για συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος,ΚΑΤ'ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ!!!
Ονόματα δεν λέω αλλά σχεδόν όλη η Ελλάδα, γνωρίζει για ποιους μιλάω!!!!!!!!
Ύστερα από λίγο καιρό και αφού συνέβησαν όλα τα παραπάνω,κτύπησε την πόρτα του σπιτιού μου ένας αστυνομικός και μου παρέδωσε μια μήνυση και μια αγωγή, εις βάρος μου,για συκοφαντική δυσφήμηση.
Ένας εκ των διωκόμενων συνεργών,συμπτωματικά αυτός που έπαιρνε τη μερίδα του λέοντος, από το σύνολο των δρομολογίων,με κατηγορούσε ως συκοφάντη, ψεύτη,δόλιο,κακούργο και εγώ δεν ξέρω τι άλλο!!
Ζητούσε την παραδειγματική τιμωρία μου καθώς και κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση,λεφτά που για να τα πληρώσω πρέπει να πουλήσω το σπίτι μου των 100 τετραγωνικών το οποίο, σημειωτέον,το πήρα με δάνειο και θα το ξεχρεώσω όταν γίνω 70 ετών!!Για την ιστορία,ένα σπίτι, το οποίο είναι το μοναδικό πράγμα που αγοράσαμε μετά από 30 χρόνια δουλειάς.
Εγώ ως Αεροπόρος της Π.Α ,με 5.000 ώρες πτήσης σε διάφορους τύπους αεροσκαφών και η γυναίκα μου σαν Τραπεζικός υπάλληλος.
Ξανά για την ιστορία,ο μηνυτής μου διαθέτει για Ι.Χ, αυτοκίνητα, που την αξία τους δεν την φθάνουν τα σπίτια 5 Αεροπόρων.
Δεν πειράζει το μάτι μου δεν θα μείνει εκεί, γερός να είναι να τα χαίρεται.
Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο θεσμό της Δικαιοσύνης,περίμενα. Φεέεεταα!!! !!!!!
Πέρασαν μερικά χρόνια και αν εξαιρέσουμε καμιά δεκαριά φορές, που έγινε ''ο χαμός''με το θέμα, δεν έγινε τίποτα το συγκεκριμένο.
Πανελλαδικές απεργίες απλήρωτων λεωφορειούχων,κλείσιμο σχολείων,πορείες συλλόγων γονέων και κηδεμόνων,πρωτοσέλιδα εφημερίδων,ολόκληρες τηλεοπτικές εκπομπές και η υπόθεση βρισκότανε στον ανακριτή!!! Το ψάχνανε το πράγμα.......
Πρέπει να τονίσω ότι όλο αυτό το διάστημα με το συγκεκριμένο θέμα ασχολήθηκε και ο έτερος υπεύθυνος θεσμός,πυλώνας της δημοκρατίας,η Βουλή των Ελλήνων.
Με διάφορες ερωτήσεις,επερωτήσεις,απαντήσεις, επιτροπές,συμβούλια, αρκετά Υπουργεία προσπάθησαν να επιλύσουν το θέμα.
Μπέρδεψαν όμως τα μπούτια τους. Ο ένας έριχνε το μπαλάκι στον άλλον με αποτέλεσμα να χάσουν την μπάλα. Παράλληλα, το θέμα απασχόλησε την ίδια περίοδο και την Ε.Ε.
Ο κ.Παπαδημούλης και κάποιοι άλλοι, προσέφυγαν στην επιτροπή αναφορών της Ε.Ε και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και αυτοί, οι αθεόφοβοι, σταμάτησαν να στέλνουν τα μισά χρήματα, που μέχρι τότε πλήρωναν!!
Υπόψιν ότι το σύνολο των χρημάτων που πληρώναμε ως φορολογούμενοι, για την μεταφορά μαθητών ΕΤΗΣΙΩΣ, ανέρχονταν στο ιλιγγιώδες ποσό των 300.000.000 ευρώ περίπου!!!!!
Επαναλαμβάνω,ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ τον χρόνο.
Κάθε χρόνο! Όσα περίπου μάζεψαν από τις περικοπές των δώρων από τους μισθούς και τις συντάξεις ΟΛΩΝ των Ελλήνων, μισθωτών και συνταξιούχων!!!
Εγώ πάντως περίμενα υπομονετικά,βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά και στο τέλος θα λάμψει η αλήθεια.
Ένα πρωί χτύπησε το κουδούνι της εξώπορτας μου ,και ξανά ,ο ίδιος Αστυνομικός, μου παρέδωσε μια κλήση για να παρουσιαστώ σε έναν ανακριτή, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, για να απολογηθώ. Αναφέρομαι στην υπόθεση της δικής μου δίωξης.
Αφού ετοίμασα μια έγγραφη απολογία μου,στην οποία εξηγούσα τους λόγους της πράξης μου,τόνισα και κάποιες λεπτομέρειες σχετικές με την υπεράσπιση μου σε συγκεκριμένες κατηγορίες του μηνυτή μου,πήρα τον δρόμο μου για την ησυχία μου και.... ξαναπερίμενα.
Υπόψιν ότι όλα τα έκανα μόνος μου, καθώς ως γνωστόν, οι δικηγόροι κοστίζουν αρκετά λεφτά.
Άσε που δεν μπορούσα να στερήσω από το σπίτι, όσα έξοδα χρειαζότανε.
Τότε ήταν που σκέφτηκα ότι έμπλεξα με τα πίτουρα και άρχισα να νοιώθω τα τσιμπήματα από τις κότες.
Η οικογένεια μου δεν είχε καμιά δουλειά να πληρώσει για τις δικές μου ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
Δεν πέρασε πολύς χρόνος,άνοιξη του 2009 πρέπει να ήταν, ο ίδιος Αστυνόμος(αυτός μάλλον με έβαλε στο μάτι) μου παρέδωσε μια άλλη κλήση για να παρουσιαστώ στα δικαστήρια.
Ο ανακριτής έκρινε πως έπρεπε να κάτσω στο εδώλιο του κατηγορουμένου και να δικαστώ.
Άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια. Παράλληλα όμως άρχισα να την ''ψωνίζω''.
Από το πουθενά άνοιξα μπελάδες. Εγώ, που στα δικαστήρια δεν πήγα ούτε για κλήση τροχαίας,κάθε τρεις και λίγο, να απολογούμαι σε ανακριτές,δικαστές και εισαγγελείς.
Και όλα αυτά γιατί;Γιατί έκανα το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!!Αν από την αρχή αδιαφορούσα,δεν νοιαζόμουν και πετούσα στο καλάθι των αχρήστων τον φάκελο, σήμερα θα ήμουν μια χαρά.
Ούτως ή άλλως από το 2007, έχω παραιτηθεί από την βρωμιά της πολιτικής και ησύχασα.
Έπρεπε όμως να αντιδράσω. Να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Άσε που άρχισαν να ''πέφτουν''διάφορα ύποπτα απειλητικά, τηλεφωνήματα ,ανώνυμα,στο σπίτι.
Ένας φίλος, δικηγόρος,με συμβούλεψε, για την δική μου ασφάλεια,να δημοσιοποιήσω την υπόθεση αφού αυτός είναι ο καλλίτερος και ποιο ενδεδειγμένος τρόπος προστασίας και αποτροπής απέναντι στις απειλές. Έστειλα σε πολλούς δημοσιογράφους,σε όλες τις ''φίρμες''σοβαρούς, ''ντεμέκ'',διώκτες σκανδάλων,επιστολές όπου περιέγραφα λεπτομέρειες της υπόθεσης.
Μάλιστα,ένας εξ αυτών ετοίμασε ολόκληρο ρεπορτάζ,με συνεντεύξεις όλων των εμπλεκομένων για μια τηλεοπτική εκπομπή που όπως μου υποσχέθηκε, μέσα στις επόμενες μέρες, θα ''έβγαζε''στον αέρα. Αποτέλεσμα;Το έκαναν ''γαργάρα'', όλοι τους!!(Τα ονόματα τους,αν χρειαστεί,έτσι για την ιστορία, υπάρχουν.)
Σκέτη Ζούγκλα!
Από τότε και για άλλες δύο φορές, κάθισα στο εδώλιο του κατηγορουμένου,έτοιμος από πάσης απόψεως να δικαστώ ,να τελειώνω και να ησυχάσω,παρόλα αυτά και για άγνωστους λόγους, η δίκη 'έπαιρνε αναβολή!!Τα δικαστήρια, επικαλούνται ως επιχείρημα ότι, έχουν συσχετίσει τις υποθέσεις.
Θα δικαστούμε όλοι μαζί, ή ίσως, δικαστούν πρώτα οι άλλοι και μετά εγώ. Άντε ξανά στο περίμενε!!
Γάιδαρος να ήμουν, θα είχα σκάσει.
Εν τω μεταξύ, άλλαξε η Κυβέρνηση. Ήλθε το ΠΑΣΟΚ. Επειδή άρχισε να μεγαλώνει η πίεση,όχι μόνο η απειλητική αλλά και η άλλη,η πραγματική,17 η μεγάλη ,11 της καρδιάς,ένοιωσα ότι κάτι πρέπει να κάνω.
Εκτός από την θεραπεία και τα χάπια, που ξεκίνησα να παίρνω, μάλλον για μια ζωή από δω και στο εξής,πήρα το θάρρος και έγραψα ένα γράμμα στον Πρωθυπουργό, τον καινούργιο,τον Γ. Παπανδρέου περιγράφοντας την υπόθεση.
Όχι ότι περίμενα να ''βγει'' τίποτα,αλλά να,μέσα στην ζαλάδα μου το είδα σαν κίνηση απελπισίας.
Έπαθα,ειλικρινά,την πλάκα μου, όταν, μέσα σε ελάχιστο χρόνο,πήρα απάντηση από το γραφείο του Πρωθυπουργού.
Όχι από τον ίδιο (να μην τρελαθούμε κιόλας)αλλά από τους επιτελείς του, οι οποίοι με ευχαρίστησαν εκ μέρος του.
Πρέπει να ομολογήσω ότι ''ψηλώθηκα'' λίγο, κυρίως όμως αισθάνθηκα μεγαλύτερη ασφάλεια.
Σκέφτηκα ότι δεν είναι λίγο πράγμα, στο πρόβλημα μου,να είναι κοινωνός και γνώστης ,ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και μάλιστα να με ευχαριστεί και από πάνω.
Πολύ το ευχαριστήθηκα!!!
Τα δυσάρεστα ήλθαν αργότερα.
Το καλοκαίρι του2010, πέντε χρόνια μετά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς μου,ένας άλλος Αστυνομικός (ο παλαιός πήρε μετάθεση στον Έβρο,μάλλον Ν.Δ ήταν) μου παρέδωσε το βούλευμα, το οποίο περιέγραφε(ύστερα από 5 χρόνια μελέτης !!!!)την πρόταση κάποιου Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών(ονόματα δεν λέω,κομμένες οι μαλακίες) όπου έγραφε ότι, για συγκεκριμένους λόγους ,προτείνει να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη για όλους τους κατηγορουμένους
!!!ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!!!!!!!!!!!!!!
Θέλετε να μάθετε τους λόγους που γράφει ο ''ποιητής'';με λίγα λόγια.
ΠΡΩΤΟΝ.
Όλοι οι κατηγορούμενοι που διώκονται εξ αρχής,είτε πρόκειται για παράβαση καθήκοντος κατ εξακολούθηση ή για άμεση συνέργεια για παράβαση καθήκοντος ,επειδή τα παραπάνω ποινικά αδικήματα θεωρούνται πλημμελήματα ,όσες αξιόποινες πράξεις τελέστηκαν μέσα στα 5 προηγούμενα χρόνια παραγράφονται!!!!!!!
Όπως καταλαβαίνετε, όλες οι απευθείας αναθέσεις δρομολογίων, που έγιναν στους συγκεκριμένους,σε τιμές μέχρι και πέντε φορές πάνω από τους άλλους που μειοδότησαν,ενώ ασκήθηκαν εναντίον τους διώξεις, αυτές ΟΛΕΣ ΠΑΡΑΓΡΆΦΟΝΤΑΙ.!!
Υπήρχαν όμως και άλλες περιπτώσεις, ποιο πρόσφατες,πριν την πενταετία, για τις οποίες δεν μπορούσε να ισχύσει, δικονομικά,η παραγραφή.
Ακούστε λοιπόν που στηρίχθηκαν για να τους απαλλάξουν.
Στις 23/12/2008 (παραμονές Χριστουγέννων παρακαλώ) οι κύριοι,ΠΡ.Παυλόπουλος,Γ.Αλογοσκούφης,Ευρ.Στυλιανίδης και οκ.Κ.Χατζηδάκης,όλοι τους υπουργοί της Κυβέρνησης Ν.Δ , πέρασαν, ''νύχτα'', σε νομοσχέδιο, σχετικό με την αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας,τροποποίηση ''ΜΠΟΥΓΑΔΑ'', ''ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΙΔΗΣ'', όπως έλεγε κάποιος γνωστός δικηγόρος της Θεσσαλονίκης. Με λίγα λόγια, νομιμοποίησαν τους πάντες!!

ΝΟΜΟΣ 3731/ΦΕΚ 263 Α της 23/12/2008
Ημερ.ψήφισης 15/12/2008
Ημερ.κατάθεσης 20/11/2008
Προσωπικά πιστεύω ότι, σε όλη αυτή την ιστορία για αγρίους, το χειρότερο κομμάτι που συνέβη, ήταν η ψήφιση αυτού του κανονιστικού νόμου.
Δείχνει, πως κουκουλώνουν, τα πάντα.
Όμως ο Θεός αγαπάει τον ΚΛΕΦΤΗ, αγαπάει και τον νοικοκύρη!!
Την ίδια εποχή, η άλλη εξουσία, ο τρίτος πυλώνας,το Κράτος,οι Επιθεωρητές- Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, διενήργησαν ελέγχους για το ίδιο θέμα, στους Νομούς Θεσσαλονίκης,Δράμας και Σερρών.
Στο πόρισμα τους, της 24/3/2010,αριθμός έκθεσης 175/Θ/2010 ύστερα από έλεγχο ανακάλυψαν όχι μια ή δυο, αλλά 47( σαράντα επτά σελίδες),γεμάτες με παρατυπίες και παραβάσεις!!!!
Επόμενο ήταν ,ο Πρόεδρος και μερικοί δικαστές του συμβουλίου των Πλημμελειοδικών(είπαμε ονόματα ΔΕΝ λέμε) αφού μελέτησαν την πρόταση του αντιεισαγγελέα, το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης,τους υφιστάμενους νόμους και όλα τα σχετικά της υπόθεσης ,αποφάσισαν να διατάξουν την περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης για το αδίκημα της ΑΠΙΣΤΙΑΣ.
Δηλαδή,ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ!!!!!!

Αν νομίζετε ότι ξεμπέρδεψα, είστε γελασμένοι.

Λίγο καιρό αργότερα και ενώ παρακολουθούσα τις πρωινές εκπομπές στην τηλεόραση,κτύπησε το τηλέφωνο του σπιτιού μου.
Το σήκωσε η γυναίκα μου. Ήταν κάποια υπάλληλος, από κάποιο γραφείο,κάποιου ανακριτή, από τα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
Ρώτησε την γυναίκα μου αν πράγματι , αυτό ήταν το τηλέφωνο του σπιτιού μου.
Έκπληκτη, άκουσε την υπάλληλο να της λέει ότι οι υποθέσεις ''μεταφοράς μαθητών'',έχουν κλείσει.
Η γυναίκα μου καταχάρηκε. Όλο αυτό το διάστημα,με αυτήν τη κατάσταση κόντεψε να τρελαθεί. Από περιέργεια, ρώτησε πως έγινε αυτό,και κόντεψε να μείνει στον τον τόπο.
''Διότι,της είπε η υπάλληλος,η υπόθεση ''πάει'' αρχείο αφού ο κύριος Τσιπίδης ,ΠΕΘΑΝΕ.''
Αν δεν βρισκόμουν εκεί, μπροστά της, δεν ξέρω τι θα γινόταν.
' 'Από που προκύπτει αυτό'' ,ρώτησε.
Ο σύζυγος μου είναι εδώ και είναι μια χαρά.
''Μα τι λέτε κυρία μου ,απήντησε η υπάλληλος,εσείς θα μου μάθετε την δουλειά μου;Εδώ έχω μάλιστα, ως απόδειξη,την ληξιαρχική πράξη ΘΑΝΑΤΟΥ του άνδρα σας!!!!!''
Άρχισα να έχω αμφιβολίες. Λες να πέθανα και να μην το ξέρω εγώ,ο άμεσα ενδιαφερόμενος;
Πήρα αμέσως το αυτοκίνητο μου και με ταχύτητα 1000χλμ έφθασα στο συγκεκριμένο γραφείο.
Με την ταυτότητα μου,απόδειξη για κάθε περίπτωση αμφισβήτησης,ως νέος Λάζαρος,είδα με τα ματάκια μου την ληξιαρχική πράξη θανάτου, που έγραφε το όνομα μου!!!!
Μπροστά -μπροστά,μέσα στον φάκελο της γνωστής ιστορίας. Πως βρέθηκε εκεί;Δεν έχω ιδέα. Η εύκολη απάντηση;
Μάλλον ,ΛΑΘΟΣ ΕΓΙΝΕ, ζητάμε συγγνώμη.
Εσείς τι λέτε να έγινε;Λέτε να έγινε λάθος και ως δια μαγείας το χαρτί να ''πέταξε'' από μόνο του μέσα στον φάκελο της δικογραφίας;
Λέτε να συσχέτισαν τις υποθέσεις έτσι ώστε με τον δικό μου ''θάνατο'', αφού δεν θα υπήρχε μηνυτής-καταγγέλλων, άρα δεν υπήρχε ανάγκη δίωξης;;;;
Λέτε να πέρασε από το μυαλό τους να με ''στείλουν '' ,για παραθέριση να βλέπω τα κυπαρίσσια ανάποδα, στα αλήθεια;ΤΑ ''φράγκα'' ήταν τόσα πολλά και εγώ τόσο ασήμαντος!!
Τα συμπεράσματα, δικά σας.
Σας κούρασα με την ιστορία μου αλλά επειδή η ζωή συνεχίζεται και επειδή κάποιοι από τους κατηγορούμενους για απιστίες(ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ)εξακολουθούν και είναι Δημόσια πρόσωπα,εκλέγονται μάλιστα Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι,Πρόεδροι Επιμελητηρίων,βουλευτές,παπάδες,άλλοι συνεχίζουν να ''παίρνουν'' δουλειές, με ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ αναθέσεις, με τριπλάσιες ,και βάλε,τιμές,πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσω να παλεύω, για το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!!!!Με όποιο προσωπικό κόστος.
Δεν έχω δικαίωμα να σιωπήσω.
Αυτή η πατρίδα, για την οποία έχω δώσει όρκο τιμής να υπερασπίζω, εδώ που έφτασαν τα πράγματα,ίσως τώρα με χρειάζεται περισσότερο.
Επειδή έχω περίσσευμα τρέλας,σας προσκαλώ όλους στις 1 Μαρτίου του 2012 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης,μάρτυρες υπεράσπισης ή κατηγορίας, αν προτιμάτε, για να παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση,την δίκη μου!Δεν θέλω να σας επηρεάσω αλλά μερικές φορές ξέρετε πως νοιώθω;
Σκέφτομαι, και με πιάνει το παράπονο, πως αν ήμουν αναρχικός ή ακραίος, θα υπήρχαν έξω από τα Δικαστήρια, περισσότεροι από εκατό αναρχικοί με πανό, για υποστήριξη. Επειδή υπάρχει και εδώ το ενδεχόμενο του κινδύνου της παραγραφής,εκτιμώ ότι η δίκη πρέπει να γίνει,οπωσδήποτε.
Σας παρακαλώ πάρα πολύ ελάτε στην θέση μου. Σε μια στιγμή που το σύνολο των Ελλήνων δεν έχει να φάει,τα παιδιά μας σκέφτονται να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό,ενώ κάποιος συνέλαβε επ'αυτοφώρω μερικούς επίορκους δημόσιους λειτουργούς να κλέβουν,με τα κλοπιμαία στα χέρια τους,τους οδήγησε μόνος του,τσουβαλάτους στον εισαγγελέα, να δικάζεται πρώτος αυτός, επειδή τους αποκάλεσε κλέφτες και κατά συνέπεια τους πρόσβαλε!!!Το ζήτημα για μένα είναι πως, επειδή έμπλεξα με τα πίτουρα δεν θα αφήσω καμία ΚΟΤΑ ,να με εκβιάσει.
Δεν μου το επιτρέπει ούτε η ανατροφή μου ,ούτε η καταγωγή μου ,ούτε η ιστορία μου!
Μια ιστορία για αγρίους !!!!!Σκέφτομαι μάλιστα να στηρίξω την υπερασπιστική μου γραμμή σε επίσημα έγγραφα της δικογραφίας, από τα οποία αποδεικνύεται ότι , ως γνήσιος ΠΕΘΑΜΕΝΟΣ άνθρωπος ,δεν είναι δυνατόν να καταδικαστώ!!!!

Μετά τιμής, '' Ο αποθανών''

Τσιπίδης Δημήτρης
Σμήναρχος ιπτάμενος ε.α

Υ.Σ. Καταθέτοντας τις παραπάνω απόψεις μου και τα συνημμένα στοιχεία, ίσως ,λόγω παρόρμησης και συναισθηματικής φόρτισης, να παραβαίνω κάποιους τυπικούς κανόνες.
Σέβομαι το έργο της Δικαιοσύνης αλλά, στην παρούσα φάση,δίνω μεγαλύτερη έμφαση στα λαϊκά δικαστήρια και στην άποψη των απλών πολιτών!!!!!!!!!!
Άλλωστε ύστερα από τόσα χρόνια έχω κάνει την αυτοκριτική μου. Με άπειρες δόσεις αυτοσαρκασμού, δηλώνω φταίχτης και αναλαμβάνω τις ευθύνες μου.
Όχι διότι κατήγγειλα πιθανό σκάνδαλο, στην δικαιοσύνη, αλλά γιατί έμπλεξα με τα σκατά!!!Τα οποία, δυστυχώς, ο κόσμος συνεχίζει να ΨΗΦΊΖΕΙ.
Όποιος νοιώθει προσβεβλημένος δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν εννοώ αυτόν ,αναφέρομαι στους άλλους......

Ακολουθούν μερικά σχετικά έγγραφα της υπόθεσης.

"Δικό σου είναι αυτό που δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εσένα"
The Little Prince - Antoine de Saint-Exupéry

Αποσυνδεδεμένος antonyh

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #198 στις: Φεβρουαρίου 13, 2012, 21:49:49 μμ »
ΒΑΛΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΟΝ Κ@ΛΟ ! Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ... ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Κανείς δεν περίμενε κάτι διαφορετικό από αυτό το Κυνοβούλιο του Αίσχους.  Η πολιτική επιθεώρηση των Χατζηαβάτηδων και των πουλημένων νομίζει ότι “έκλεισε” το θέμα με μια ακόμη βρωμερή ψηφοφορία. Αυτές οι 300 ορκισμένες ΠΟΡΝΕΣ που τσαλαπάτησαν βάναυσα το Σύνταγμα και τους θεσμούς είναι απολύτως υπεύθυνες γι αυτά που θα ακολουθήσουν.  Όμως η πίστη τους στις μυστικές λέσχες φαίνεται ότι είναι ισχυρότερη από την αγάπη προς την πατρίδα. Γελοίοι όρκοι, γελοία άτομα, γελοίες επικύψεις.

Ο Μπένι το πιστό γουρούνι της Ν.Τ.Π.  βγήκε και είπε πως το αγγλικό δίκαιο δεν αλλάζει τίποτα και πως τα ελληνικά δικαστήρια διατηρούν την δικαιοδοσία τους.  Αυτός ο πνιγμένος από το λίπος ΒΛΑΚΑΣ είναι καθηγητής Νομικής;  Οι αντιφατικές και ασυνάρτητες ΨΕΥΤΙΕΣ του δεν επιδέχονται καν σχολιασμό.  Ακόμα κι ένας που δεν έχει πάει ποτέ σχολείο θα ρωτούσε: Αν δεν αλλάζει τίποτα, τότε ποιος ο λόγος να υπαχθούμε στο αποικιοκρατικό δίκαιο; Όμως αυτό που αποδεικνύεται είναι ότι μια ζωή στο γλείψιμο και στην συκοφαντία συνήθως αποδίδει καρπούς. Αδελφοί, συγχρονίστε τα ρόλεξ σας σε ώρα Τρόικας.

Κατά τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ οι διαδηλωτές ήταν 5.000 – 10.000 .  Κατ’ άλλους ήταν 100.000 . Υπάρχει μια μικρή αριθμητική διαφορά. Όμως αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή οι δημοσιοκάφροι και τα αφεντικά τους δεν έχουν συνηθίσει να μετράνε ανθρώπους σε πλατείες αλλά μόνο χαρτονομίσματα σε κουτιά από πάνες και σε μαύρες σακούλες σκουπιδιών.

Τα άλλα γουρουνάκια, οι ΜΑΤατζήδες απέδειξαν άλλη μια φορά την νομιμοφροσύνη τους επιδεικνύοντας τον γνωστό υπερβάλλοντα ζήλο στην εκτέλεση των “καθηκόντων” τους.  Ο τραυματισμός κάποιου μπατσάκου (σχίσιμο καλσόν) έγινε αφορμή να κάνουν το κέντρο xxxxxxx. Δικαιολογημένη η οργή τους για τον τραυματισμό του συναδέλφου. Κάποια έσοδα από τα χαράτσια που πληρώνουν τα γεροντάκια με τη σύνταξη των 250 ευρώ παρακαλώ να διατεθούν άμεσα προς ανακούφιση της σκληρά εργαζόμενης τάξης των ΜΑΤ.   

Μέσα στο μέγαρο της ΝΤΡΟΠΗΣ οι ρόμπες του ΚΚΕ πέταξαν την εκτύπωση του μνημονίου προς τον αρμόδιο υπουργό.  Κλασσική φαρσοκωμωδία του βωβού κινηματογράφου.  Τα ερυθρά κιμονό αντί να έχουν παραιτηθεί και να βγουν στο πεζοδρόμιο με τους πολίτες, μας κοροϊδεύουν με φτηνά τεχνάσματα που ακόμα και για δαύτους είναι κατάντια.

Στο δια ταύτα τώρα:

Οι ρουφιάνες που ψήφισαν το πουστονομοσχέδιο της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ παίρνουν συγχαρητήρια. Απόδειξαν πως είναι άξιοι να διοικούν την άθλια τραπεζική αποικία.

Αυτό ήταν το εύκολο κομμάτι.

Τώρα όμως αυτοί οι ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ του ΕΘΝΟΥΣ θα πρέπει να εφαρμόσουν τις διαταγές πλιάτσικου της διεθνούς γυφτοσυμμορίας. 

Αυτό έχω την εντύπωση ότι θα είναι κάπως δύσκολο.

Τα ΜΑΤ παραμένουν σταθερά αλλά οι άνεργοι αυξάνονται συνεχώς. Να δούμε σε λίγο ποιος θα βαράει ποιόν.

Not a valid youtube URL

Βέβαια αυτή την στιγμή το σενάριο μιας καλυμμένης στρατιωτικής χούντας παίζει δυνατά.  Όλα είναι ξεκάθαρα.  Η αποικιοκρατική σύμβαση υπογράφτηκε. Τα κόμματα ξεκαθάρισαν από αυτούς που είχαν μερικά ίχνη τύψεων. Η ΝΔ του γκάβακα απόκτησε ξανά πάτημα στην ακροδεξιά χάρη στις στημένες κωλοτούμπες των μπουμπούκων του ΛΑ.ΟΣ.  Η προπουλημένη ΔΗΜΑΡ χρίστηκε δύναμη σε μια νύχτα. Οι πολιτικοί τέκτονες ετοιμάζονται να κυβερνήσουν με ή χωρίς εκλογές βίας και νοθείας. 5 μαγαζιά και 2 τράπεζες να καούν ακόμα, οι κυνοβουλευτικοί τύραννοι θα επιβάλλουν στρατιωτικό νόμο. Αν υπάρξουν και ανθρώπινα θύματα από “τρομοκρατικές ενέργειες”, το γλυκό δένει. Με δεδομένο ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα μπορούν (ούτε θα επιθυμούν) να καταστείλουν τους εξαθλιωμένους πολίτες, οι δοσίλογοι θα τις αφοπλίσουν και ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ  από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να επιβάλλουν την “τάξη”.  Μιλάμε για ΠΛΗΡΗ ΞΕΝΗ ΚΑΤΟΧΗ.  Όταν γίνει αυτό, ετοιμαστείτε για κοσοβοποίηση της Θράκης.  Και στο τέλος το γνωστό ξεκατίνιασμα ανάμεσα στα κομματικά τραβέλια όπου ο ένας πρωταίτιος θα ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον.

Τα γεγονότα τρέχουν με ταχύτητα φωτός αλλά δεν ξυπνάνε κανέναν. Οι πολίτες έχουν αποκοιμηθεί μέσα στο φέρετρο του Συντάγματος. Αυτοί που κάνουν κουμάντο στην ψευτοευρωπαϊκή Ένωση έχουν ήδη προσυπογράψει την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Ελλήνων.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ !

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΜΟΛΙΣ ΑΝΟΙΞΕ …

http://www.1000spartiatai.blogspot.com/

Πηγή
ευρώ...

Αποσυνδεδεμένος Yiannis

• Yiannis... Ταξιδευειν…:)
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 3.6.26 Firefox 3.6.26
« Απάντηση #199 στις: Φεβρουαρίου 15, 2012, 19:05:30 μμ »
Αν υπήρχαν λιγότεροι σωτήρες
Δημοσιευμένο στις 13 Φεβ 2012 | ΠΑΝΔΩΡΙΚΩΣ | Συντάκτης: Κώστας Βαξεβάνης

Ας υποθέσουμε πως υπήρχαν λιγότεροι σωτήρες. Αναφέρομαι σε αυτούς, οι οποίοι αφού διοίκησαν την χώρα με ψέματα φέρνοντάς την ως τον γκρεμό, σε μια περίεργη κρίση ηθικοπλαστικής μετάνοιας υποστηρίζουν δύο περίεργα πράγματα. Πως τώρα λένε αλήθεια και πως θα την σώσουν. Ας πούμε δηλαδή πως η Ελληνική Βουλή ψήφιζε όχι στη νέα δανειακή σύμβαση, το κούρεμα και το μνημόνιο.
Τι θα σήμαινε λοιπόν αυτό;

1. Πως δεν θα παίρναμε λεφτά για να πληρώσουμε τους τόκους των χρεών μας,το ομόλογο 14,4 δις που λήγει τον Μάρτιο και την επανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών. Το δάνειο δυστυχώς δεν χρησιμοποιείται για την κάλυψη αναγκών της χώρας, όπως πιστεύουν πολλοί.

2. Το υπάρχον χρέος μας, δεν θα κουρευόταν κατά 100 δις με το PSI , για να προστεθούν, όμως, ταυτόχρονα 130 δις ευρώ σε τόκους που το κάνουν και πάλι μη βιώσιμο.

3. Δεν θα εφαρμοζόταν όσα προβλέπει το Μνημόνιο 2 για μείωση μισθών και συντάξεων. Δηλαδή η χώρα δεν ήταν υποχρεωμένη να πέσει στον φαύλο κύκλο της ύφεσης (7% προβλέπεται με το νέο μνημόνιο, 5% πήγε με το παλιό παρότι προέβλεπαν 2,8%). Το σύνολο των μεγάλων οικονομολόγων (Κρούγκμαν,Στιγκλιτς κλπ) έχει τοποθετηθεί σαφώς πως το Μνημόνιο 2, όπως και το πρώτο, ρίχνει την χώρα στην ύφεση και στη συνέχεια στην κοινωνική αναταραχή και την κατάρρευση.

4. Το νέο χρέος δεν θα υπαγόταν στο Αγγλικό δίκαιο, πράγμα το οποίο σημαίνει πως δεν μπορεί να κουρευτεί ακόμη και σε περίπτωση χρεοκοπίας.

Τι θα γινόταν λοιπόν; Οι πιστωτές και αυτοί που καθορίζουν την οικονομική πολιτική της Ε.Ε. θα έπαιρναν ως απάντηση το «Όχι». Δηλαδή η Ελλάδα, δεν θα πλήρωνε στις 20 Μαρτίου τα 14,4 δις σε κατόχους ομολόγων. Θα κήρυττε δηλαδή στάση πληρωμών. Έτσι λέγεται η άρνηση πληρωμής των πιστωτών επειδή καταβάλλεις προσπάθεια να επιβιώσεις. Συνήθης τακτική στον βαρύ καπιταλισμό της τρόικας, ηθική (πρόκειται για επιβίωση λαού) και καθόλου άγνωστη ακόμη και στις σχέσεις προσώπων. Μου κάνει εντύπωση πώς αυτή η διαδικασία αποκαλείται ως χρεοκοπία με διάφορα επίθετα (άτακτη,επικίνδυνη,καταστροφική κλπ), ενώ η επιστημονική της ονομασία είναι απλώς «στάση πληρωμών». Να αγνοούν, άραγε, όσοι τη χρησιμοποιούν και κυρίως ο πρωθυπουργός, ότι δεν υπάρχει άτακτη χρεοκοπία; Ή μήπως το κάνει πονηρά για να κινητοποιήσει τα αντανακλαστικά φόβου που δημιουργούν οι δύο κακές λέξεις;
Πάμε παρακάτω. Η χώρα με την άρνησή της να πληρώσει τα χρέη, παραμένει στο ευρώ. Δεν υπάρχει καμιά διαδικασία εξόδου από το ευρώ,παρά μόνο αν το επιλέξουμε οι ίδιοι. Δεν υπάρχει νομική υπόσταση εκδίωξης από την ευρωζώνη (η Κατσέλη κατέθεσε στη Βουλή τα σχετικά έγγραφα.)

Η χώρα λειτουργεί κανονικά, αφού από το δεύτερο εξάμηνο του 2011 έχει πλεόνασμα. Πληρώνει μισθούς και συντάξεις. Επίσης προμηθεύεται είδη εισαγωγής. Οι θεωρίες περί αδυναμίας αγοράς πετρελαίου και τα επιχειρήματα «θα γίνουμε Αλβανία του Χότζα» είναι στα πλαίσια προπαγάνδας και μόνο. Οι εταιρείες εισαγωγής, λοιπόν, δίνουν ευρώ και παίρνουν προϊόντα. Αυτή η διαδικασία είναι πρόσκαιρη.

Η Ε.Ε. κλυδωνίζεται. Οι πιστωτές δεν πληρώνονται. Το ήδη προβληματικό ευρώ από την ίδια την φύση της ΕΕ, αντιμετωπίζει προβλήματα κατάρρευσης. Ένα ντόμινο καταστροφής απειλεί την Ευρώπη με πιθανότητες επέκτασης. Αυτά που λέγονται πως οι Ευρωπαίοι δεν έχουν πρόβλημα να μας διώξουν, όχι μόνο δεν στέκουν νομικά, αλλά δεν έχουν καμιά βαση αλήθειας. Απόδειξη είναι η μεγάλη τους πρεμούρα να μας «σώσουν» με την δανειακή.

Όλη αυτή η δύσκολη κατάσταση, θέτει ένα πλαίσιο πραγματικής διαπραγμάτευσης. Αναγκάζονται να πάνε σε ένα κούρεμα που κάνει βιώσιμο το χρέος ώστε να να μην πάμε σε στάση πληρωμών και ένα «Μνημόνιο» με κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας. Όχι υποτέλειας και καταστροφής της παραγωγικής βάσης της χώρας.

Παραθέτω εδώ τι έλεγε το χθεσινό TIME ότι θα προκαλέσει μια ελληνική στάση πληρωμών:
“Το χειρότερο σενάριο θα ήταν η στάση πληρωμών να οδηγήσει σε ένα ντόμινο κρίσης του Ευρωπαϊκού Τραπεζικού συστήματος, κάτι αντίστοιχο με την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008 στις ΗΠΑ που θα οδηγούσε σε πάγωμα της πίστωσης σε όλο τον κόσμο. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, πρόεδρος του Οικονομικού Ινστιτούτου Levy και καθηγητής του Bard College, πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε κάτι αντίστοιχο του σχεδίου Μάρσαλ που διέσωσε την κατεστραμμένη Ευρώπη μετά το 2ο παγκόσμιο πόλεμο.”
Αρκετά πραγματικό και πειστικό στο να αλλάξουν στάση οι δανειστές. Για να φτάσουμε εκεί απαιτείται πολιτική ηγεσία στην χώρα η οποία να διαπραγματεύεται με πίστη ότι εκπροσωπεί τη χώρα και όχι τους πιστωτές ή το πολιτικό της μέλλον μέσα από τις καλές σχέσεις μαζί τους.

Εδώ θα μου επιτρέψετε να καταθέσω μια προσωπική εμπειρία. Τα τελευταία χρόνια κάνω μια έρευνα στα Ελληνικά και Γερμανικά αρχεία για την υπόθεση Μέρτεν. Τον ναζί εγκληματία πολέμου που συνελήφθη στην Αθήνα αλλά απελευθερώθηκε σκανδαλωδώς και ύποπτα από την κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή. Στα αρχεία λοιπόν υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες του καγκελάριου Αντενάουερ με τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών Αβέρωφ. Ο Αβέρωφ βρίσκεται στη Βόννη για διαπραγματεύσεις που αφορούν στις αποζημιώσεις της Ελλάδας από τον πόλεμο. Ο Αντενάουερ αν και εκπροσωπεί την Γερμανία η οποία προκάλεσε δεινά στην Ελλάδα, επιπλήττει τον Αβέρωφ γιατί η ελληνική Δικαιοσύνη τόλμησε να συλλάβει τον ναζί Μαξ Μέρτεν. Ο Αβέρωφ απολογητικά του απαντά πως έγινε λάθος γιατί είχε δώσει εντολή να μην συλλαμβάνονται οι ναζί εγκληματίες που μπαίνουν στη χώρα.

Όταν επιστρέφει ο Αβέρωφ στην Ελλάδα, οι εφημερίδες έχουν οκτάστηλους τίτλους πως ο Αβέρωφ μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με τη Γερμανία, κατάφερε να πάρει ανταλλάγματα για τη χώρα. Όπως ξέρετε πολύ καλά, η Ελλάδα δεν έχει πάρει ούτε πολεμικές αποζημιώσεις, ούτε το κατοχικό δάνειο που χρωστάει η Γερμανία.

Αυτά. Όχι τόσο για την ιστορία, αλλά για το τι σημαίνουν ή μπορεί να σημαίνουν οι “σκληρές” διαπραγματεύσεις σήμερα.

http://www.koutipandoras.gr/?p=15509
Ποτέ δεν είναι αργά !!!!

Αποσυνδεδεμένος antonyh

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #200 στις: Φεβρουαρίου 16, 2012, 20:02:46 μμ »
Επισυνάπτεται η Σύμβαση που υπεγραψε η Κυβερνηση με τους Δανειστες εναντι 80 Δισεκατομμυριων Ευρω!
Είναι η Διαθήκη της Ελλάδας που υπέγραψαν και που ποτέ δεν πρόκειται
να την ακούσετε από τους «έγκυρους» ή τα μεγάλα κανάλια.
Εάν προβληθεί το σίγουρο είναι ότι θα προβληθεί παραφρασμένη για όφελος αυτών που το ψήφισαν.
Γι αυτό φροντίσαμε να αποσταλεί ολοκληρωμένη από...Έλληνες πολίτες στους Έλληνες πολίτες...
Διότι και Νου έχουμε, και κρίση.
Αυτήν την στιγμή φεύγουν από διάφορα σημεία του πλανήτη email μέσω Facebook
αλλά και απλών λογαριασμών (Hotmail, googlemail) με την συμφωνία που υπέγραψαν κάτω από το τραπέζι
και χωρίς να ρωτήσουν κανέναν οι κυβερνώντες.
Όσο περιληπτικά μπορώ, θα βοηθήσω να αναγνώσετε μερικά από τα αίσχη που υπέγραψαν ώστε να μας
πουλήσουν στις πολυεθνικές εταιρίες στον βωμό του ' δημόσιου χρέους' και της 'πτώχευσης'.
Εμείς ' οι άνθρωποι του μόχθου ' όπως μας χαρακτηρίζει ο κ. Παπανδρέου πλέον έχουμε
στα χέρια μας το επαίσχυντο συμφωνητικό και μπορούμε να κρίνουμε τι σημαίνει σωτήρια
της πατρίδος και όχι ξεπούλημα.
Έχουμε και λέμε λοιπόν...

---σελ.119-
ΔΕΝ μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή (Κίνα-Ρωσία) καθώς επίσης
δεν μπορεί να υποθηκεύεσαι ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το... χρέος της...
(Γι' αυτό όταν είπε (?) η Ρωσία να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο αντέδρασε η κυβέρνηση!!!!)

---σελ 129.παραγρ.13.υποπαραγρ.1.

Αντίθετα ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα κ τις υποχρεώσεις του.
Δηλ. μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία άλλα να βρεθούμε χρεωμένοι
στην Τουρκία ή τα Σκόπια!!!
Γιατί η Γερμανία θα τους έχει πουλήσει τα δανειακά δικαιώματα τις Ελλάδος

---Σελ.129.παραγρ.14.υποπαραγρ.1
Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο

---σελ΄121.παραγρ.5

Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2 κυμαινόμενο για την πρώτη 3ετία.
6,2 για τα επόμενα χρόνια κ +2% τόκοι υπερημερίας εάν έχει λήξει το δάνειο,
επαναπροσδιοριζόμενο ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!

---Σελ 123

Η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια κ όχι τα 110 που παίρνουμε τώρα,
που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών παλαιότερου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει
χρήματα από το μηχανισμό κ υποχρεούται να πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του
δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.

---Σελ.130,παραγρ.15+σελ 140,παραγρ 5...

Για να είναι νόμιμη, για να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση,
δεν χρειάζεται καμιά άλλη πράξη παρά μόνον την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου
κ τη νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους του υπουργείου οικονομικών
κ του υπουργείου δικαιοσύνης.
(Ούτε σε χώρα της κεντρικής Αφρικής δεν υπογράφει ο υπουργός εν αγνοία της κυβέρνησης, ακόμη κι αν αυτός είναι δοτός.
Ο υπουργός θα υπογράφει, ούτε καν ο πρωθυπουργός για να εκταμιεύεται το δάνειο?
Ούτε ψήφιση στη βουλή ούτε καν υπογραφή από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, ούτε καν γνωμοδότηση!!!!)

---σελ 123,παράγραφος 5...

Μόνο το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης κ τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν
να ακυρώσουν τη σύμβαση γιατί παραβιάζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τη σύμβαση στην Ελλάδα δεν επιτρέπει κανένα δικαστήριο να εκδικάσει τέτοια προσφυγή!
Αφήστε που δεν έχουμε κ συνταγματικό δικαστήριο στη χώρα μας, αλλά από κει κ πέρα υπάρχει το διεθνές
αλλά μας δένει τα χέρια πρέπει να απευθυνθούμε για τους Γερμανούς στο δικαστήριο της Γερμανίας,
για τους Άγγλους στης Αγγλίας!!!

-----Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα κ άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία
την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία
από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση.
Όσον αφορά κατάσχεση, διαταγή κ όσον αφορά την εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του
στο βαθμό που δεν το απαγορεύει δικαστικός νόμος.
Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία !!!
Με λιγα λογια θα μας παρουν και τα σ..... αν τους αφήσουμε ???

Φιλικη συμβουλη, την ωρα της αναγνωσης να τρωτε καποιο γλυκο για να κατεβαινει η πικρα..
Φιλικη παρακληση, στειλτε το αρχειο μεσω email σε ολους τους γνωστους, φιλους και συγγενεις σας.
Δειξτε το στην οικογενεια σας, τυπωστε το αν θελετε.
Το ΑΠΟΡΡΗΤΟ αυτό μνημόνιο δεν πρέπει να χαθεί κάπου στο δρόμο, όπως γίνεται συνήθως.

ευρώ...

• Γενικός συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
« Απάντηση #201 στις: Φεβρουαρίου 17, 2012, 18:05:40 μμ »
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ – ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΔΟΥΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Ο Λένιν στο πλευρό του Κεμάλ, τόνους χρυσού και όπλων την ώρα που η Ρωσία λιμοκτονούσε, έστειλε το ανθρωπάκι για να σώσει τον Κεμάλ. Δεν άφησαν τον Στάλιν να ισοπεδώσει την Τουρκία!! Πιστός συνεργάτης των Γερμανών οι Τούρκοι. Βλακείες τα περί ουδετερότητας στον Β’ΠΠ! Δείτε ειδικά από το τρίτο λεπτό και μετά.

Η ThyssenKrupp, η περιβόητη με τα γερμένα υποβρύχια και τα ναυπηγεία, είναι απόγονος της KRUPP της οποίας ο πρόεδρος, στενότατος συνεργάτης του Χίτλερ και των SS καταδικάστηκε και αυτός στην δίκη της Νυρεμβέργης αφού η εταιρεία του επέμενε να χρησιμοποιεί σκλάβους από το Άουσβιτς.
Αποφυλακίστηκε όμως μετά από μόλις τρία χρόνια για να ξαναστήσει την αυτοκρατορία. Ναι, αυτή που πληρώνουμε νταβατζηλίκι για τα υποβρύχια που γέρνουν και ξεφλουδίζουν.
Παραλαμβάνονται όμως με υπογραφή Βενιζέλου.

Υπάρχει όμως και μία λεπτομέρεια που λίγοι γνωρίζουν για την εν λόγω εταιρεία: 4 Αυγούστου 1921.
Η εταιρεία Krupp προμηθεύει στους σφαγείς του Κεμάλ τα ακόλουθα που για πολλούς άλλαξαν και τον ρου της ιστορίας:
60 πυροβόλα με τριάντα χιλιάδες βλήματα, 700.000 χειροβομβίδες και 10.000 νάρκες.
Πράγματι, εκρηκτική βοήθεια απέναντι στο “σειτάν ασκέρ” που έψαχνε τα βόλια ανάμεσα στις γαλέτες για να συνεχίσει τη μάχη.
Βάλτε στο κάδρο και τον Λένιν που έκανε την επανάσταση με 30χιλιάδες χρυσά μάρκα (τέτοιο προλεταριάτο) και θα καταλάβετε πως ήλθε η συντριβή στο μέτωπο της Μικράς Ασίας και τι τιμές αξίζουν στο “Σεϊτάν Ασκέρ”.
10 χειροβομβίδες για κάθε Έλληνα στρατιώτη! Φανταστείτε ποιόν λαό πάνε σήμερα να ταπεινώσουν.
Ας μάθουμε την ιστορία, ας τους γκρεμίσουμε γιατί δεν μας αξίζει το μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Αποσυνδεδεμένος namtok

• Windows 7 Windows 7
  • Browser:
    • https://plus.google.com/102898417893836622453
« Απάντηση #202 στις: Φεβρουαρίου 17, 2012, 19:07:52 μμ »
Ας μάθουμε την ιστορία, ας τους γκρεμίσουμε γιατί δεν μας αξίζει το μέλλον που μας ετοιμάζουν.
Πολύ ψέμα, πάρα πολύ ψέμα έχουμε φάει και συνεχίζουμε να τρώμε.
https://plus.google.com/u/0/102898417893836622453
https://www.facebook.com/catsoulis?ref=tn_tnmn
http://500px.com/catsoulis
I wanted only to try to live in accord with the promptings which came from my true self. Why was that so very difficult?

• Γενικός συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 10.0.2 Firefox 10.0.2
« Απάντηση #203 στις: Φεβρουαρίου 18, 2012, 11:40:06 πμ »

Όποιος ξαναπάρει Elite να του καεί το pc, το laptop, το iPhone, το iPad ή ότι άλλη συσκευή έχει.
Καιρός είναι να δούμε ΣΟΒΑΡΑ που πάνε τα χρήματα μας, ΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ και ποιούς όχι!
Τη στιγμή που δύο εκατομμύρια Έλληνες είναι Άνεργοι και άλλα δύο στα πρόθυρα της πείνας, δεν έχουμε δικαίωμα να βοηθούμε -ιδιαιτέρως- όσους δε σέβονται την Ιστορία μας και το Λαό μας!
Στηρίζουμε ΕΛΛΗΝΕΣ και ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ και ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ που δραστηριοποιούνται ΜΕΣΑ στην ΕΛΛΑΔΑ και δίνουν Εργασία στους συμπατριώτες μας.
Όσοι φίλοι δε το κάνουν, είναι το ίδιο συνένοχοι στα ποσοστά Απολύσεων και Αστέγων που ανεβαίνουν Καθημερινά!

Αποσυνδεδεμένος antonyh

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #204 στις: Φεβρουαρίου 18, 2012, 11:53:51 πμ »
Ειδικές τιμές στους ανέργους

Η ELBISCO ABEE, μία αμιγώς ελληνική εταιρία, στη σημερινή δύσκολη οικονομική πραγματικότητα συναισθάνεται τις ανάγκες των ανέργων και στέκεται πλάι τους με συνέπεια και υπευθυνότητα συμμετέχοντας με τα προϊόντα της, Αλλατίνη και Elite, στο πρόγραμμα ειδικών τιμών για τους ανέργους του ΟΑΕΔ.

Οι αγαπημένες μάρκες Αλλατίνη και Elite, που χρόνια τώρα διατηρούν ηγετική θέση στις αγορές τους και στην καρδιά των καταναλωτών, προσφέρουν έκπτωση μέσω κουπονιών τα οποία θα παραλαμβάνονται στο κατάστημα με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.

Πιο συγκεκριμένα, το αλεύρι Αλλατίνη για όλες τις χρήσεις (συσκευασία 1κιλού με έκπτωση -0,21€) προσφέρεται με επιπλέον μειωμένη τιμή κατά 0,40 €, ενώ οι φρυγανιές σίτου Elite (συσκευασία 3+1 δώρο, 4Χ125γρ.) προσφέρονται με μειωμένη τιμή κατά 0,50€.

Ο κάτοχος της συγκεκριμένης κάρτας θα μπορεί να παραλάβει 1 κουπόνι για κάθε ένα από τα παραπάνω είδη , το οποίο θα εξαργυρώνει στα ταμεία.

Η προσφορά ισχύει από 01/08/2011 έως 30/09/2011 και έως εξάντλησης των εκπτωτικών κουπονιών.

Προς τους δημοσιογράφους

Η ELBISCO Α.Β.Ε.Ε έχει άδεια χρήσης του σήματος ΑΛΛΑΤΙΝΗ, ενώ παράλληλα, διαθέτει μερικές από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες μάρκες στην Ελλάδα, όπως Elite, Κρις Κρις, Βοσινάκη και Forma. Για την ELBISCO Α.Β.Ε.Ε., η αναζήτηση της προϊοντικής ανανέωσης και της καινοτομίας αποτελεί τον κεντρικό άξονα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Η εταιρεία, με μία μακρόχρονη πορεία στην αγορά τροφίμων, εστιάζει στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων που προσφέρουν απόλαυση, αλλά και προϊόντων Υψηλής Διατροφικής Αξίας, δίνοντας προτεραιότητα στην ποιότητα και στην ασφάλεια.

Η ELBISCO Α.Β.Ε.Ε. ανήκει στον όμιλο ELBISCO Ανώνυμος Εταιρία Συμμετοχών, η οποία είναι εισηγμένη στο ΧΑ από το Σεπτέμβριο του 1994.

ZITO LUKS A.D. SCOPJE

Η ZITO LUKS ιδρύθηκε το 1947 στη FYROM και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διανομή ψωμιού, αρτοσκευασμάτων, κατεψυγμένων προιόντων ζύμης και αλεύρων. Αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο της, με μηχανολογικό εξοπλισμό και εγκαταστάσεις αιχμής που καλύπτουν όλα τα στάδια παραγωγής μέχρι και τη διανομή με ιδιόκτητο στόλο φορτηγών. Στο πελατολόγιο της συμπεριλαμβάνονται όλες οι μεγάλες αλυσίδες supermarkets, μικρά καταστήματα τροφίμων, διανομείς με αποκλειστική συνεργασία, χονδρέμποροι και πελάτες HORECA. Διαθέτει το μεγαλύτερο και πιο σύγχρονο μύλο αλεύρου στη FYROM και σύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις άρτου και αρτοσυσκευασμάτων. Η εταιρεία είναι στο στάδιο αναβάθμισης της Πιστοποίησης Ποιότητας κατά ISO 9001:2000 σε ISO 9001:2002 και της Πιστοποίησης HACCP. Η ZITO LUKS κατέχει δική της αλυσίδα λιανικής που αριθμεί 29 αρτοποιεία προσφάτως ανακαινισμένα και mini markets στη FYROM. Έχει αναπτύξει εξαγωγικές δραστηριότητες σε όµορες χώρες και στην Ελλάδα.

www.zitoluks.com.mk

« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 18, 2012, 11:59:06 πμ από antonyh »
ευρώ...

Αποσυνδεδεμένος jimi

• ต้องการให้ฉันช่วยอะไรไหมคะ
  • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Windows Vista Windows Vista
  • Browser:
  • Chrome 17.0.963.56 Chrome 17.0.963.56
« Απάντηση #205 στις: Φεβρουαρίου 18, 2012, 12:21:16 μμ »
Να σε καψω Γιαννη να σε αλειψω λαδι
สวัสดีค่ะ ยินดีที่ได้พบคุณ

Αποσυνδεδεμένος antonyh

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #206 στις: Φεβρουαρίου 18, 2012, 12:51:21 μμ »
 ὁ κουκουλοφόρος.

Ποιός εἶναι ὁ κουκουλοφόρος; Γιατί φορᾶ κουκούλα; Γιατί δέν τολμᾶ νά παρουσιάσῃ τό πρόσωπό του; Γιατί μέσα στούς κουκουλοφόρους κρύβονται λογιῶν λογιῶν φυλές τοῦ κόσμου ἐτούτου; Γιατί οἱ συλλήψεις ἀκολουθοῦνται ἀπό …ἀπολύσεις;
Νομίζω πὼς πράγματι τὸ κράτος βολεύεται καὶ συντηρεῖ συστηματικὰ ἐτούτην τὴν πληγή.
Ἄλλο κουκουλοφόρος κι ἄλλο ἀναρχικὸς κι ἄλλο ὁ ἐξαγριωμένος πολίτης ποὺ σπάεικαὶ καταστρέφει. Αὐτὰ δὲν ταὐτίζονται σὲ καμμίαν περίπτωσιν.
Ἀπὸ τὴν ἄλλην, ὅλα αὐτὰ τὰ πρόσωπα διόλου τυχαίως δὲν ὑπεισέρχονται στὶς εἰρηνικὲς διαδηλώσεις. Καὶ διόλου τυχαῖος δὲν εἶναι ὁ χρόνος ποὺ ἐπιλέγουν νὰ εἰσέλθουν… Καὶ ἐπίσης διόλου τυχαία δὲν εἶναι ἡ ἀντίδρασις τῆς ἀστυνομίας…
Τυχαῖα δὲν ὑπάρχουν! Τὸ ξέρουμε! Αὐτὸ ποὺ ὑπάρχει εἶναι δόλος! Καὶ ὁ δόλος εἶναι κάτι ποὺ ἐμεῖς πλέον ἐρευνοῦμε. Ὄχι τὰ κουδουνισμένα. Τὰ κουδουνισμένα κερδοφοροῦν εἰς βᾶρος μας μὲ μοχλὸ τοὺς κουκουλοφόρους.
Φιλονόη.
Υ.Γ. Παραθέτω μίαν φωτογραφία ἀπὸ τὸ facebook, ἡ ὁποία διόλου δὲν «μασάει» τὰ λόγια της. Τὰ σχόλια καὶ οἱ κρίσεις δικές σας.

Εγώ, ο κουκουλοφόρος!
Άλλη μια δύσκολη μέρα τελείωσε. Άλλη μια δύσκολη αποστολή στέφθηκε με επιτυχία.
Για μια ακόμη φορά ο στόχος επιτεύχθη. Ας πάω τώρα να παρακολουθήσω τις ειδήσεις. Είμαι σίγουρος ότι από τη μεγάλη συγκέντρωση του κόσμου δεν θα παίξει ούτε ένα πλάνο. Όλα τα ρεπορτάζ θα είναι αφιερωμένα σε μένα.
Φωτιά, λεηλασία, καταστροφή, κατεδάφιση, πόλεμος με τους μπάτσους. Αυτή είναι εικόνα κι αυτή είναι η δύναμή μου. Η δύναμη της εικόνας.
Όταν σχεδόν ένα εκατομμύριο κόσμος έχει συγκεντρωθεί να διαμαρτυρηθεί για το ξεπούλημα της χώρας και, αντί να παίζουν αυτοί πρώτη είδηση, είμαι εγώ πρώτη μούρη στο γυαλί, τότε ποιός έχει τη δύναμη;;

Εγώ!!!Όταν μαζί με τις μολότοφ που εκτοξεύω και συνθήματα κατά της εξουσίας και της παγκοσμιοποίησης, η κάλυψή μου είναι καλύτερη κι από το μαύρο καπνό που βγαίνει από τις φωτιές των κτιρίων που καίγονται.
Ποιός είναι πιο πιεστικός;;;; Οι εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου που διαμαρτύρονται για την παράδοση της χώρας ή εγώ που προσφέρω και θέαμα;;; Στο τέλος της ημέρας αυτό που θα έχει μείνει θα είμαι εγώ κι όχι αυτοί. Όσο πιο πολύ σπάω, καίω και καταστρέφω, τόσο περισσότερο θα διστάζουν οι πολίτες να κατέβουν στο δρόμο και να διαδηλώσουν. Και για όσους, παρ’ όλα αυτά επιμένουν, ένας δυο ψεκασμοί από τα ΜΑΤ  με τα νέα χημικά, και την επόμενη φορά θα το σκεφτούν δυο και τρεις φορές.
»Τα ενάντια είναι ίδια» έλεγε ο Ηράκλειτος. Εγώ, υποτίθεται, εναντίον της παγκοσμιοποίησης, η παγκοσμιοποίηση, υποτίθεται, εναντίον μου……τελικά , η παγκοσμιοποίηση κι εγώ εναντίον των Ελλήνων και των εθνών γενικότερα………….Σοφοί οι Έλληνες!
Αλλά η σοφία τους δεν πιάνει μια μπροστά στις μολότοφ μου και στα χημικά που πέφτουν επί δικαίους και αδίκους.
Εδώ που τα λέμε σιγά τη σοφία. Σοφά είναι τα συνθήματα που γράφω στους τοίχους … κατά του έθνους, κατά του κράτους, κατά των συνόρων………….Τα ίδια λέει και η παγκοσμιοποίηση, γιατί δεν θέλει ούτε έθνη ούτε κράτη ούτε σύνορα-αλλιώς τι παγκοσμιοποίηση θα ήταν;- αλλά εγώ τα λέω από την σκοπιά μου, την υποτιθέμενη αναρχική οπτική.Τώρα αν αυτό αποπροσανατολίζει και βολεύει ταυτόχρονα τη Νέα Τάξη, τι να κάνουμε….
Δεν μπορεί όλοι να είναι ευχαριστημένοι…. Εγώ, πάντως, είμαι!
Οι ξεφτίλες πατριώτες που σηκώθηκαν από τον καναπέ τους και πήγαν να διαμαρτυρηθούν γιατί μπήκε το ΔΝΤ στο σαλόνι τους, θα επιστρέψουν στον καναπέ τους και θα βγάλουν τον σκασμό από φόβο…….
Αν τα πράγματα σοβαρέψουν και αποφασίσουν να ξυπνήσουν και να συγκρουστούν διεκδικώντας πραγματικά τη σωτηρία της πατρίδας τους, τότε θα αναλάβει ο Μεγάλος Αδερφός με άλλα μέσα. Θα τους κάνουν, φαντάζομαι, κάναν πόλεμο και θα ισιώσουν. Αλλά μέχρι τότε, εγώ θα κάνω τη δουλειά μου. Και η δουλειά μου είναι, όταν αυτοί αποφασίζουν να διαμαρτυρηθούν, να τα κάνω μπάχαλο. Και η διαμαρτυρία τους να περνά σε δεύτερο πλάνο.
Για ρωτήστε και την κυβέρνηση τι προτιμά;; Ένα εκατομμύριο κόσμο να διαδηλώνει έξω από τη Βουλή ή χίλιους μπαχαλάκηδες να τα σπάνε;; Είμαι σίγουρος πως θα σας πει το δεύτερο………..

http://hkremala.blogspot.com
ευρώ...

• Γενικός συντονιστής
  • Windows 7 Windows 7
  • Browser:
  • Firefox 10.0.2 Firefox 10.0.2
« Απάντηση #207 στις: Φεβρουαρίου 19, 2012, 18:08:12 μμ »

Αποσυνδεδεμένος antonyh

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #208 στις: Φεβρουαρίου 21, 2012, 18:54:51 μμ »

Carpe Diem

Αφιερώνεται σε όλους τους λάτρεις της Δραχμής, της άτακτης χρεοκοπίας και τους φίλους οπαδούς της "αφόρητης ελαφρότητας του τίποτα"
όπως Μπα(Βα)ρουφάκης, Καζάκης, Μίχαλος κ.α. ανόητους νοσταλγούς του "Δελτίου Τροφίμων", της "Διατίμησης" και της "Αυτάρκειας της Χώρας σε Αγροτικά Προϊόντα".......

αξίζει, αν δεν το είδατε, να ακούσετε κάποιον που έζησε σε παρόμοιες συνθήκες σχετικά πρόσφατα.....

Not a valid youtube URL
ευρώ...

Αποσυνδεδεμένος antonyh

• Windows XP Windows XP
  • Browser:
« Απάντηση #209 στις: Φεβρουαρίου 29, 2012, 19:13:38 μμ »
Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΒΟΣΚΟΣ........ ΣΤΟ ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ......!!!

Του Μιχάλη Τζανάκη*

Εισήγηση του κρητικού βοσκού, Μανούσου στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα : «Ευρώπη και ελληνική κρίση»

Σύντεκνοι και συντέκνισσες,

Άφηκα τα οζά στ αόρι*, για να ρθω επαέ* να σα σε πω δυο κουβέντες και να τσ ακούσετε με προσοχή.

Θαρρώ, πως δε καταλαβαίνετε πως ούλοι οι Έλληνες δεν είναι σα κι αυτούς που ρχονται κάθε τρεις και λίγο επαέ και τους κουνείτε τα δαχτύλια, να φοβηθούνε, κι ούτε έχουμε ούλοι οι Έλληνες τον...

καφά* του Βενιζέλου να μας εσβερκώνετε*, όποτε σας γουστάρει και να μας ελαλείτε σα τα πρόβατα.

Κατέχομε το, πως οι κυβερνήτες μας ήτονε μπήτι* άχρηστοι κι αχαϊρευτοι και μας επαίζανε σαν τα μαϊμούνια 30 χρόνια τώρα. Κατέχομε το πώς δεν κατέχανε να μοιράσουνε δυο γαϊδάρω άχερα, κι αν τα μοιράζανε τα παίρνανε ούλα για την αφεντιά τως. Κατέχομε το πώς φταίμε κι εμείς απού τσι ψηφίζαμε τοσανά χρόνια, μα ίντα θέτε δα από πα και πέρα; Αυτά θα τα ξεκαθαρίσομε εμείς λίαν συντόμως, είναι δικοί μας λογαριασμοί.

Από τ αόρι μαθαίνω πως μόνη σας έγνοια είναι να πάρετε τα χαρθιά που σα σε χρωστούμε. Μα σεις μωρέ θέτε πια πολλά από κείνανά που μας εδώκετε. Και θαρρώ πως δε θέτε μόνο χαρθιά. Θέτε κι άλλα που δε μπορείτε μαυροκακομοίρηδες να τα πάρετε χρόνια τώρα. Τον ήλιο μωρέ θέτε, και τη θάλασσα, και τον ουρανό μας, και τα πουλιά μας, και τσι βράχους μας και το φιλότιμο μας και το γέλιο μας και τσι χορούς μας και τσι μουσικές μας και τα φαγιά μας και τσι φωνές μας. Ζηλεύετε μωρέ παράωροι* τα οζά* μου, το μιτάτο μου, την ασκομαντούρα* μου. Εκεινονά είναι το πρόβλημα σας.

Ανεμαζώνεστε επαέ ούλοι οι σφουγγοκωλάριοι* και λέτε ούλες τσι παραωριές για τσι τράπεζες και τα ομόλογα και τα σκουπιδόχαρτα σας. Και θαρρείτε πως ετουτανά τα χαρθιά είναι η πλάση κι η πρόοδος σας. Μαύρα μεσάνυχτα έχετε ούλοι σας.

Κι ύστερα λέτε πως θα μας πετάξετε όξω από την Ευρώπη. Ίντα θαρρείτε μωρέ, πως είναι εκεινηνά η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα; Πράμα δεν είναι. Και τ όνομα τζι, τσ αρχαίους έλληνες παραμυθάδες το χρωστεί. Ίντα θαρρείτε πως είναι η Ευρώπη; Οι αποικίες σας είναι απού ξεβγάλατε ούλους τσι λαούς για να τοσε παίρνετε τα χρυσάφια γή τα στρατόπεδα που ξεβγάνατε τς Οβραίους; Τον κακό σας το φλάρο… ο Παρθενώνας είναι μωρέ κι ούλα τα κλεψιμέικα* που χετε στα μουσεία σας και δείχνετε τα τσι Κινέζους. Εμείς μωρέ στα βουνά κλέφτομε τα πρόβατα να κάνομε σεϊρι* τς άλλους βοσκούς, μα δε κλέφτομε ιδέες και ιδανικά κι αξίες. Κι εμείς άμα στο χωριό ζορίζεται ένας πάμε ούλοι και προστρέχομε να τονε βοηθήσομε.

Επαέ μέσα που είστε και καλά γραμματιζούμενοι, δεν έχετε ακούσει για τον μεγάλο παραμυθά, τον Όμηρο, τσ Αισχύλους, τσι Περικλήδες, τσ Αριστοτέληδες, τσι Παλαιολόγους, τσι Μακρυγιάννηδες, τσι Παλαμάδες και τσι Θοδωράκηδες; Κατέχετε τσι ούλους, γιατί αυτοί μωρέ σας τα μάθανε τα γράμματα.

Κι οι κολόνες, μωρέ, τσι δρόμους σας κι αυτές από μας τσι πήρετε και τσι γλώσσες, μωρέ, που μιλείτε δικές μας είναι. Εγώ που δεν κατέχω γρι εγγλέζικα, σας ακούω από οψάργας* και τα μισά που λέτε ρωμέικα είναι και δεν το χαμπαριάζετε.

Από πού μωρέ θα μας σε βγάλετε; Από το σπίτι τω παππούδω σας; Να μας σε βγάλετε μωρέ, μα ν αλλάξετε όνομα και γλώσσα και να μη λέτε για δημοκρατία και φιλοσοφία. Και να βγάλετε μωρέ τσ Αφροδίτες και τσι Φειδίες απ τα μουσεία σας, να δείχνετε μωρέ τα Άουσβιτς και τσ αλυσίδες τω σκλάβων τσ Αφρικής.

Επαέ ήρθα να σα σε πω εκεινανά που οι Λουκάδες* και τα Γιωργάκια* και τ Αντωνάκια* δε σας σε λένε, γιάντα τς Αμερικές και στα Λονδίνα δεν επαίξανε Κορνάρο, δεν εμάθανε για τσι Δροσουλίτες και δεν ακούσανε τσι μπαλωθιές του Κόρακα* και του Ξωπατέρα*. Σφουγγοκωλάριοι εσπουδάσανε να ανταλλάσσουνε χαρθιά και «κουρέματα». Ίσαμε εκεια πήγανε. Και δα εβρήκε ο Φίλιππος το Ναθαναήλ. Εγώ μωρέ, έχω τα ντουφέκια τω παππούδω μου που πολεμούσανε για τα «ΟΧΙ», αυτοί λένε την αλήθεια, όχι τα ινστιτούτα σας- που γέμισε ο κόσμος από τέτοια-, και οι λέσχες σας απού ναι πιο πολλές απ τα σχολεία πια στη χώρα μου, που λένε μόνο «ΝΑΙ».

Να ρθετε μωρέ ούλοι σας στο μιτάτο* να σα σε φιλέψω, να ρθετε να πιούμε τη ρακί, να σας σε χτυπήσει μιαολιά* αέρας κρητικός, γιατί μόνο έτσιδά θα ξεξινίσετε, γιατί ανέ δείτε τα μούτρα σας, είναι όλο κακομοιριά και παραωριά.

Και μάθετε καλά, πως χωρίς τσι μπεμβέδες τσι μερσεντέδες και τσ ανοστιές που μας εταΪζετε, Ελλάδα θα υπάρχει, χωρίς τσ Αφροδίτες μας έχετε μπατιρίσει ντελόγο* και κατέχετε το καλά όσο κι εγώ. Από δα και μπρος το λοιπό, μ εμένα θα κάμετε τη διαπραγμάτευση κι όχι με τα Γιωργάκια, τα Αντωνάκια και τσι Λουκάδες. Κι εγώ δεν είμαι ο «anonymous»,να φορώ τη μουστρουχίνα* στα μούτρα μου, να μαι σαν τη μασκάρα, είμαι ο Μανούσος, ο βοσκός απ τα βουνά τσι Κρήτης.

αόρι* βουνό
επαέ* εδώ
καφά* σβέρκος
εσβερκώνετε* χτυπώ στο κεφάλι, δίνω καρπαζιά.
Μπήτι* εντελώς
Επαίζανε* κοροϊδεύανε
παράωροι* ανόητοι
οζά* ζώα
σφουγγοκωλάριοι* καζαντζακική λέξη, γραφειοκράτες

ασκομαντούρα* μουσικό όργανο (παρόμοιο με τη σκωτζέζικη γκάιντα) που παίζουν βοσκοί της Κρήτης, κατασκευασμένο από δέρμα προβάτου.

οψάργας* χθες αργά

Λουκάδες* και τα Γιωργάκια* και τ Αντωνάκια* Λ. Παπαδήμος, μη εκλεγμένος πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς,αρχηγοί κομμάτων που κατάστρεψαν την Ελλάδα.

Κόρακα* Ξωπατέρα*. Ήρωες των κρητικών επαναστάσεων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία. Ο Μ. Κόρακας, από την Πόμπια, πήρε μέρος σε πάρα πολλά κινήματα και επαναστάσεις μέσα κι έξω από την Κρήτη και θεωρείται ένας απ τους σημαντικότερους «τουρκοφάγους» των ελληνικών επαναστάσεων του 19ου αιώνα. Ο Ξέπαπας, ή Ξωπατέρας υπερασπίστηκε με λίγους καλόγερους , απέναντι σε ολόκληρο στρατό, το μοναστήρι της Οδηγήτριας στη Μεσαρά, μέχρι να πέσει και ο τελευταίος απ τους πολιορκημένους

Κλεψιμέικα* κλοπιμαία
κάνομε σεϊρι* κοροϊδεύουμε
μιτάτο* πετρόχτιστο καταφύγιο των βοσκών στα ορεινά της Κρήτης
μιαολιά* λιγάκι
ντελόγο* αμέσως
μουστρουχίνα*μάσκα

* ο Μιχάλης Τζανάκης είναι φιλόλογος

ευρώ...