0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αλήθεια γιατί στην αρχαία Ελλάδα ο ομοφυλόφιλος ονομάζονταν κίναιδος?
καλά μην φουντώνεις είναι καλοί άνθρωποι ένταξη σώπα !
για αυτονόητα πράγματα που εχουν λυθεί ως ζητήματα σ ολες τις πολιτισμένες κοινωνίες, σχετικά με ελευθερία σεξουαλικης εκφρασης, δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό σε ζητήματα φύλου κλπ ,
Ειναι μεγάλη κουβέντα η στάση που είχαν οι αρχαίοι Ε λληνες απέναντι στην ομοφυλοφιλία
Με αυτή την φιλελεύθερη κατασκευασμένη αντίληψη περί ελευθερία της σεξουαλικής έκφρασης,γιατί να μην σεβαστούμε το δικαίωμα π.χ την "διαφορετικότητα" ενός παιδεραστή, ενός νεκρόφιλου ή και εγώ δεν ξέρω ποιού άλλου ανώμαλου.
Χα χα να ενας ομοφοβικος που λέγαμε!!
Ο ομοφυλόφιλος δεν εκβιάζει κάποιον άλλον στο να γίνει ομοφυλόφιλος ή να συνάψει σχέση μαζί του.
Με αυτή την φιλελεύθερη κατασκευασμένη αντίληψη περί ελευθερία της σεξουαλικής έκφρασης,γιατί να μην σεβαστούμε το δικαίωμα π.χ την "διαφορετικότητα" ενός παιδεραστή, ενός νεκρόφιλου ή και εγώ δεν ξέρω ποιού άλλου ανώμαλου. Στην αρχαία Ελλάδα το να είσαι ομοφυλόφιλος είχε τις εξής επιπτώσεις: Δεν μπορούσε να γίνει ένας απο τους 9 άρχοντεςΟύτε ιερέαςΟύτε δικηγόρος δημοσίων δικώνή να καταλάβει οποιαδήποτε εξουσία, είτε εντός της πόλεως είτε έξω απο τα όριά της,είτε με κλήρο είτε με εκλογήΟύτε να μυηθεί στα ιερά μυστήριαΟύτε να στέλνεται ώς κύρηκαςΟύτε να λέει τη γνώμη του(η γνώμη του σε δίκες είχε μηδενική αξία)Ούτε να μετέχει σε δημόσιες θρησκευτικές τελετέςΟύτε να φοράει στεφάνι στις δημόσιες στεφανοφορίεςΟύτε να περιφέρεται στην δημόσια αγορά (αυτό ισχύει για αυτόν που ήταν «δηλωμένος» ομοφυλόφιλος).Ο παραβάτης των παραπάνω τιμωρείτο με την ποινή του θανάτου. Ο ομοφυλόφιλος στην αρχαία Ελλάδα δεν είχε πολιτικά και ιερατικά δικαιώματα.
Η ομοφυλοφίλία δεν είναι μια επιλογή που φοβόμαστε αλλά μια διαστροφή.Άλλο να σέβομαι τον συνάνθρωπό μου ως πρόσωπο ακόμα κι αν οι επιλογές του αποτελούν εκτροπές ,διαστροφές ή και εγκλήματα και άλλο να με αναγκάζουν με το ζόρι να σεβαστώ τις επιλογές ,υπο την απειλή της χλεύης ή του χαρακτηρισμού μου ως ομοφοβικό.
σε χαρακτηρισαν ομοφοβικό και ζορίστηκες..................................................απο ομοίους σου Ε ας ακούσεις και συ εναν χαρακτηρισμό!
ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΆ ΕΧΕΙς ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΠΑΘΙΑΣΜΈΝΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΟΠΩΣ Η ΤΑΙΛΑΝΔΗ
αν συμφωνούσαν όλοι σε όλα η ζωή δεν θα είχε ενδιαφέρον, θα ήταν μίζερη και χωρίς ουσία. ο κάθε ένας έχει την γνώμη του. και ας μην ξεχνάμε εδώ τους λένε μερικοί κατόι με περιφρόνηση
Επί τη ευκαιρία, μιας και είναι φρέσκο http://www.vivliokritiki.gr/kritiki-vivliou.php?vivliokritiki=4
Ωραία , να βάλω και γω μια ερώτηση για προβληματισμό.Δημήτρη θα μ'ενδιέφερε η άποψη σου και όλων βέβαιως.Θεωρείte ομοφυλοφιλική πράξη την ερωτική συνέυρεση με κατόϊ (ladyboy) ενός άνδρα?