Αποστολέας Θέμα: Ομογενής στα μπουντρούμια της Μπανγκόκ  (Αναγνώστηκε 39678 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jimi

• ต้องการให้ฉันช่วยอะไรไหมคะ
  • ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
  • Φύλο: Άντρας
Απ: Ομογενής στα μπουντρούμια της Μπανγκόκ
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2008, 13:42:51 μμ »
βλεπω οτι πολλοι απο εμας δινουν δικιο στο καθεστως με την δικαολογια οτι πρεπει να σεβεσαι την χωρα που σε φιλοξενει{βεβαιως και πρεπει}αλλα μην τρελλαθουμε κιολας ο καθενας μπορει να λεει ελευθερα την γνωμη του και να εκφραζεται χωρις να φοβαται για την ζωη του εδω λοιπον δεν μιλαμε για κατι που εκανε αυτο τοτυπακι και ηταν προσβλητικο ως προς το καθεστως αλλα για την ελευθερια του λογου που ακομη και οταν δεν μας αρεσει ελεος δεν γινεται να την καταδικαζουμε.ο τυπος αυτος μπορει να ειναι ενας αντιπαθεις, ειρωνικος,εγωιστης και .......... ξερολας αλλα οχι και φυλακη ρε μαγκες.ελευθερια ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 13, 2008, 14:02:54 μμ από kyklades »
สวัสดีค่ะ ยินดีที่ได้พบคุณ

Αποσυνδεδεμένος King ed

• *
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2008, 05:52:40 πμ »
Οχι φιλε jimi δεν δινουμε δικιο στο καθεστως κ σε κανενα καθεστως! Αλλα μην μας λεει με 6 χρονια διαμονη στην ταυλανδη οτι δεν ηξερε κ οτι τωρα λυπατε! Η ελευθερια του λογου κ της εκφρασης δεν ισχυει σε ολο τον κοσμο ακομα κ σε δημοκρατικες χωρες το να προσβαλεις καποιον ειναι κατι που σιγουρα εχει κ ποινικες ευθυνες, ακομα κ εδω στην ελλαδα η δυσφημιση  ειναι αδικημα ειδικα αν δεν εισαι σε θεση να την αποδειξεις. Βεβαια στην ταυλανδη για την βασιλικη οικογενεια δεν ισχυει η αποδειξη αρκει η κατηγορια η ο υπαινιγμος.   

Αποσυνδεδεμένος meine_klaus

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2008, 09:57:16 πμ »
"Αν χρειαστεί θα πάμε και γονατιστοί να τους ζητήσουμε συγγνώμη. Αρκεί να αφεθεί ελεύθερο το παιδί μας", δήλωσε η Δέσποινα Νικολαΐδη, μητέρα του ομογενή συγγραφέα και δημοσιογράφου Χάρη Νικολαΐδη, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή 15χρονης φυλάκισης στην Ταϊλάνδη, για προσβολή της βασιλικής οικογένειας της χώρας.

Η οικογένεια Νικολαΐδη ετοιμάζεται να κάνει νέα αίτηση για να αποφυλακιστεί ο γιος τους και συγκεντρώνει συστατικές επιστολές από διακεκριμένους Αυστραλούς για τον χαρακτήρα του.

"Οι συνθήκες κράτησής του είναι άθλιες. Δεν έχει στρώμα να κοιμηθεί. Είναι μαζί με άλλους κρατούμενους, πολλοί από τους οποίους υποφέρουν από φυματίωση, ενώ ανάμεσά τους είναι καταδικασθέντες για σοβαρά εγκλήματα", δήλωσε ο πατέρας του, Σωκράτης Νικολαΐδης, 83 ετών.

Στην Μπανγκόκ βρέθηκε ο αδερφός του Φώτιος, που μπόρεσε να τον δει για μισή ώρα, αλλά τους χώριζε το γυαλί. Ο Φώτιος επέστρεψε στην Αυστραλία για να ζητήσει τη βοήθεια της κυβέρνησης και πολιτικών.

"Ο γιος μου αγαπάει την Ταϊλάνδη και γι' αυτό είχε επιλέξει να πηγαίνει συχνά και να βοηθάει τα παιδιά της στα αγγλικά", λέει ο πατέρας του.

"Είμαι σίγουρη ότι εκεί που κρατείται είναι στενοχωρημένος και άρρωστος, γιατί δεν αντέχει το άδικο. Δεν έκανε κάποια παρανομία, απλώς είπε τη γνώμη του. Αλλά δεν πρόσεξε. Δεν έπρεπε να πει κακό για τη βασιλική οικογένεια. Τα πράγματα είναι πολύ αυστηρά και φοβόμαστε για τη ζωή του, αφού μας είπαν ότι μπορεί να καταδικαστεί χωρίς καν να περάσει από δίκη", προσθέτει η μητέρα του.

http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=3693
Kill me again or take me as I am, for I shall not change
---------------------------------------------------------------

Doctortilac

• Επισκέπτης
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 15, 2008, 17:29:15 μμ »
φιλε jimi θα σου πω κατι για να ξερης ολλα τα καθεστος εχουν δικιο ολλα μα ολλα. οταν πας σε ενα κρατος σου λεη αυτο ειναι το πιστευο μας σου αρεση μπες δεν σου αρεση μην μπενης. και ενα απλο παραδιγμα στην ελλαδα μπενης σπιτη σου με τα παπεος σου εστω και λασπομενα ενω στην ασια γενικα τα βγαζης στην πορτα ας ειναι και καθαρα. και αν πηγες οπουδιποτε ασια εβγαλες τα παπεος σου γιατι το εκανες αυτο γιατι αυτος ειναι ο κανονισμος. καλος η κακος αυτος ειναι. ετσι και στην πολιτηκη εχουν δικιο οπια και να ειναι γιατι εσυ πας δεν ερχονται εκεινη. και σε αυτη την περιπτοση ο ελληνας εχει αδικο.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 15, 2008, 17:33:12 μμ από EL GRECO »

Αποσυνδεδεμένος jojo

• *
« Απάντηση #19 στις: Οκτωβρίου 07, 2008, 07:25:34 πμ »
   6 χρονια στην χωρα θα επρεπε να ξερει,να γνωριζει και να σεβεται ηθη και εθιμα της χωρας που τον φιλοξενει.Βεβαια αν δεν ηταν Ελληνας αλλιως θα τον κριναμε.
Αλλα και 15 χρονια ειναι ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ....
  Μηπως γνωριζει καποιος τι εγινε τελικα με την περιπτωση????

Αποσυνδεδεμένος Markos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
« Απάντηση #20 στις: Οκτωβρίου 17, 2008, 12:14:14 μμ »
τώρα φτάνουμε σε σημείο να ζητά βοήθεια από την Ελληνική πολιτεία...

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=1404514

(διαβάστε και τις ανόητες απαντήσεις που δίνουν κάποιοι άσχετοι στο τέλος...)
Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!!!!

Αποσυνδεδεμένος Jim

• **
« Απάντηση #21 στις: Οκτωβρίου 17, 2008, 12:47:20 μμ »
(διαβάστε και τις ανόητες απαντήσεις που δίνουν κάποιοι άσχετοι στο τέλος...)

mgreek σωστη η παρατηρηση σου ευγε.
διαβασα τα σχολια στο παραπανω θεμα και
δεν ξερω αν πρεπει να νευριασω η να γελασω με τοση χαζομαρα.
Διαπιστωνω παλι το εξης 
ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ  :'( :'(  >:(
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 17, 2008, 12:49:11 μμ από Jim »

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
« Απάντηση #22 στις: Οκτωβρίου 17, 2008, 12:54:11 μμ »
"Στην Ταϊλάνδη προσβολή του βασιλιά σημαίνει 15 χρόνια φυλακή". Μ' αυτόν τον τίτλο η εφημερίδα "The Wall Street Journal" αναφέρεται στους αναχρονιστικούς νόμους που ισχύουν στην συγκεκριμένη ασιατική χώρα και καταγράφει τις πρόσφατες περιπτώσεις ανθρώπων που υπέστησαν διώξεις.
Ο ομογενής συγγραφές ζητά συγγνώμη από τους βασιλείς της Ταϊλάνδης ακόμα και μέσα από την The Wall Street Journal αλλά μάλλον μάταια.
"Ορισμένοι Ταϊλανδοί θεωρούν τον βασιλιά ως θεότητα και κουβαλούν μαζί τους την φωτογραφία του μαζί τους για καλή τύχη" γράφει η αμερικανική εφημερίδα.

http://omogeneia.ana-mpa.gr/press.php?id=4023

Αποσυνδεδεμένος Markos

• ΜΕΛΟΣ Δ.Σ
« Απάντηση #23 στις: Οκτωβρίου 17, 2008, 12:58:02 μμ »
Συμφωνώ ότι για εμάς τους δυτικούς είναι αδιανόητο αυτό που κατηγορείται ο Νικολαϊδης, αλλά εάν πάω και εγώ στο γήπεδο καραϊσκάκη με 30,000 γαύρους μέσα και φωνάξω γαμ...... ο Ολυμπιακός δεν νομίζω ότι θα ζήσω για να σας περιγράψω τι έγινε...
Η ζωή δε μετριέται από τις αναπνοές που παίρνουμε, αλλά από τα μέρη και τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα!!!!

• ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ
« Απάντηση #24 στις: Οκτωβρίου 17, 2008, 13:01:57 μμ »
Συμφωνώ ότι για εμάς τους δυτικούς είναι αδιανόητο αυτό που κατηγορείται ο Νικολαϊδης, αλλά εάν πάω και εγώ στο γήπεδο καραϊσκάκη με 30,000 γαύρους μέσα και φωνάξω γαμ...... ο Ολυμπιακός δεν νομίζω ότι θα ζήσω για να σας περιγράψω τι έγινε...

Κάπως έτσι είναι!!!  ;D

Αποσυνδεδεμένος Louis de Funès

• TIT - This is Thailand
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 17, 2008, 14:55:45 μμ »
;) ;)

Αποσυνδεδεμένος jojo

• *
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 22, 2008, 04:38:17 πμ »
Το ΑΠΟΛΥΤΟ παραδειγμα...!!! :D ;D

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
    • Thailand
« Απάντηση #27 στις: Οκτωβρίου 26, 2008, 11:46:26 πμ »
Εκκληση στην αυστραλιανή κυβέρνηση να τον βοηθήσει κάνει, για μια ακόμη φορά, ο ομογενής συγγραφέας και δημοσιογράφος Χάρης Νικολαϊδης που βρίσκεται έγκλειστος σε φυλακές της Ταϊλάνδης σχεδόν δυο μήνες.
Σε μια επιστολή 15 σελίδων που έστειλε στους γονείς του αναφέρει: "Είμαι Αυστραλός πολίτης που αντιμετώπισε πρόβλημα σε μια ξένη χώρα και η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να με βοηθήσει.
"Με έχουν προφυλακίσει χωρίς να μου έχουν απαγγείλει κατηγορίες και χωρίς δικηγόρο.
Μου λένε πως έχουν δικαίωμα να με κρατούν επ άπειρο και πάνω από τις προβλεπόμενες 84 μέρες, χωρίς να μου απαγγελθούν οι κατηγορίες ή να καθοριστεί ημερομηνία της δίκης.
"Αν αρνηθώ την ενοχή μου ίσως περάσουν χρόνια για να ξεμπερδέψει αυτή η υπόθεση.
Οι συνθήκες κράτησης είναι άθλιες.
Δεκάδες κρατούμενοι στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες ο ένας πάνω στον άλλο.
Πολλοί άρρωστοι.
Δεν ξέρω τη γλώσσα και μου κλέβουν το φαγητό και το νερό.
Είμαι σε απόγνωση.

"Κάντε κάτι", αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του που απαρτίζεται από 30 σελίδες.
Ως γνωστόν ο Χάρης Νικολαίδης συνελήφθη και προφυλακίστηκε στη Μπάγκογκ κατηγορούμενος ότι πρόσβαλε τη βασιλική οικογένεια της Ταϊλάνδης με κάποια αναφορά σε βιβλίο του.
Όλες οι προσπάθειες για αποφυλάκισή του από την Αυστραλία αλλά και διεθνείς οργανώσεις απέβησαν άκαρπες ενώ τρείς αιτήσεις του για αποφυλάκισή του απορρίφθηκαν, παρά το γεγονός ότι ζήτησε συγνώμη από την βασιλική οικογένεια.
Στην Αυστραλία, με πρωτοβουλία ομογενών, συγκεντρώνονται υπογραφές που ζητούν την αποφυλάκισή του.

Πηγή ΑΠΕ
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 26, 2008, 11:48:10 πμ από Oytopikos »

Doctortilac

• Επισκέπτης
« Απάντηση #28 στις: Οκτωβρίου 27, 2008, 01:11:33 πμ »
πόσες σελίδες είναι επιτέλους  η επιστολή 15 η 30.

Αποσυνδεδεμένος Oytopikos

• Γενικός συντονιστής
  • สมน้ำหน้า
    • Thailand
« Απάντηση #29 στις: Οκτωβρίου 27, 2008, 17:12:46 μμ »